Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,106
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Sancılı ve bekleyişli geçen bir sürecin sonunda arazi şanzımanlarının vites kolları sonunda tamam.

Yarın bir aksilik olmazsa üzerine takacağız ve ben tekrar akçaabat sanayisine doğru yol alacağım.Ancak bu sefer çekerek değil sürerek gideceğiz inşallah sapasağlam akçaabata kadar varırız :smiley:

Etiketler

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Arabada bir değişiklik yok olduğu gibi duruyor :smiley:

399112_10151642876605093_695500092_24255148_1526677369_n.jpg

umarım herşey istediğiniz gibi olur bir problem çıkmaz sorunsuz yürütürsünüz...çok vahşi duruyor

moonwalker_arc' Alıntı:
Teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olur inşallah.

kısmet..İnşaallah..

güle güle,iyi günlerde kullanın.

Allah kıvandırsın.

darktreys' Alıntı:
aracın resimleri yokmuu ;D

Bu ne olmuş böyle be yaa ;D ;D asfalt değil ormandaki ağaçlar bile eğilir ağam hoş geldiniz der vallahi... ;D ;D tekrar hayırlı olsun az kalmış görüntü 10 numara...

Uğur abi, bu araca taktığınız defransiyeller, ön dana 44 arka dana 60 dı demi? yani halk arasında arazili Doç diye bilinen Pw250 Dodge'un diferansiyelleri? bu diferansiyeller bir çok amerikan aracında kullanılıyor sanırım. Kilit sadece ön için mi sipariş verdiniz? Son olarak bu diferansiyeller için portal dişli kiti var mı? Bunu araştırdınız mı? Eğer ki araştırdıysanız ve böyle bir kit var ise muhtemelen fiyatlarınada ulaşmışsınızdır. sizden ricam bunu paylaşabilir misiniz? :smiley: Uğur abi hayranlıkla sizi takip ediyorum ve yaptığınız işi görünce aklımda şeytani planlar projeler uçuşuyor :smiley: Aracın tamponundan tutunda lastiğine kadar herşeyi muhteşem.

4WD' Alıntı:
Uğur abi, bu araca taktığınız defransiyeller, ön dana 44 arka dana 60 dı demi? yani halk arasında arazili Doç diye bilinen Pw250 Dodge'un diferansiyelleri? bu diferansiyeller bir çok amerikan aracında kullanılıyor sanırım. Kilit sadece ön için mi sipariş verdiniz? Son olarak bu diferansiyeller için portal dişli kiti var mı? Bunu araştırdınız mı? Eğer ki araştırdıysanız ve böyle bir kit var ise muhtemelen fiyatlarınada ulaşmışsınızdır. sizden ricam bunu paylaşabilir misiniz? :smiley: Uğur abi hayranlıkla sizi takip ediyorum ve yaptığınız işi görünce aklımda şeytani planlar projeler uçuşuyor :smiley: Aracın tamponundan tutunda lastiğine kadar herşeyi muhteşem.

Çok teşekkür ederim.Evet diferansiyeller PW250 diferansiyelleri, ön d44 arka d60, ön yeni tip diskli vakumlu.Arkada markasını bilmediğim ancak görüntüsü ve mekanizması Detroitle aynı olan yaylı bir kilit var belki de detroittir bilmiyorum.Ankarada bir çıkmacıdan alındı.Öne kiliti sonradan sipariş ettim.

Bu diferansiyeller için bir protal kit var mı bilmiyorum ancak Defender için araştırmıştık Almanyada bir firma yapıyordu 9,660 Euro idi fiyatı :smiley:

Tam emin değilim ama Dana 60 ile ilgilini olduğunu düşündüğüm böyle bişeyin fotoğrafına rastlamıştım. Binler ile ifade edilen rakamlara çoğumuz MT lastik alıyoruz ama bin eurolarla ifade edilen rakamlar niye ise ürkütücü geldi :smiley:
şimdi bu mekanik şey içinde binlerle ifade edilen dolarlar kullanılacak :-\

axle-tech-international-dana-60-portal.jpg

Uzun ve birazda stresli geçen bir aranın ardından birkaç gelişme fotosu aktarayım;

Arazi şanzımanlarının kolları yapıldı ve yerine monte edildi, şu an 3 kol da sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

Fotoğraftaki kolların alt milleri başta ince geldi ve vites geçişlerinde boruları burdu.Bu sebeple daha sonra alttaki miller kalınlaştırıldı onların fotoğrafını çekmedim.Şimdi farkettim yerine takılmış halinin fotoğrafı da yok :smiley:

İtina ile oto kuaför yapılır :smiley:))

Cumartesi günü de iç döşemeyi ve halıyı deponun bahçesine serip tazikli su fırça ve halı yıkama makinesiyle defalarca yıkadım.Ne kadar yıkarsam yıkayayım sürekli çamurlu su çıkıyordu en son iyice temizlendi.

Daha sonra halıyı ve diğer parçaları fırına atarak kuruttum :smiley:

Ve bugün aracımız yürüyerek Akçaabat sanayisine geldi, Saolsun taha eşlik etti bana yolda biraz diken üzerinde geldim.Death wobble olayı beni baya korkuttu, ancak yol boyunca sorun yaşamadım bir tek akçaabat sanayisi girişinde bu olayı yaşadım zaten hızım düşüktü.

Bunun dışında giderken tespit ettiğim frene basıldığında araç sola çekiyor.Sol disk yağlıydı dedi usta belki ondandır neyse yavaş yavaş hepsine sıra gelecek.

Akçaabatta Camlara film çekiliyor, kapı fitilleri ve arka cam fitilleri değişiyor, ve camlar yerine monte ediliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR