Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,438

Etiketler

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

halilugar' Alıntı:
Baştan beri takip etmekteyim. Araç çok güzel oluyor. Baktıkça sana sabır diliyorum. Başlamak uğraşmak hayli zor olsa gerek. Maddiyatı vakti geçtim bitsin diye sabretmek bile ayrı bir sıkıntıdır. En güzel şekilde sonlandırman dileğiyle takibe devam ediyorum. Emeğe saygı.

Teşekkür ederim.

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

uğur bey en son resim mükemmel olmuş doubler olayı şeklen yerine oturdu ellerinize sağlık
kolaylıklar ve bol sabır diliyorum

OHOOOOooo siz baştan araba icat ediyonuz yavvv.. :D baya uğraştınız sonunu çok merak etmeye başladım.

Arabanın Boyasından ;D Ne oldu Ne Bitti Onuda Merak Ediyoruz ;D

Torna işlerimiz bitti sonunda tüm civata delikleri, dönüklük ayarı yapabileceğimiz şaşık civata delikleri vs. hepsi tamam.Dişler vs. de açıldı geri bir tek monte edilmesi kaldı.Yavaş yavaş contalarını kesip birleştirmeye de başladık.Dönüklük ayarı yapmamız için şaşık civataları arabanın üzerine takıp şaftın pozisyonuna göre ayarlamamız lazım.Şenol ustada bugünlerde biraz yoğun ama bakalım hayırlısı.

Doubleri yerine attıktan sonra vites kollarının yapılması kalıyor.Onlar içinde kafamda birşeyler var büyük ihtimalle plazmada kendim tasarladığım birşeyler kestireceğim.

IMG_1597.JPG

IMG_1598.JPG

IMG_1599.JPG

IMG_1600.JPG

Tabii ben gelmeden önce şenol usta şanzımanları yerine atmış, en sevindirici haber de bul oldu zaten :smiley:

Np205'i saat yönünde çevirdik, bu sayede ön şaft çıkışı aşağı düştü;

IMG_1608.JPG

IMG_1609.JPG

kıskanılcak bir canavar çıkıyor ortaya maşallah diyorum allah kolaylık versin imkansız zaman alır misali siz onu yapıyorsunuz ;)

Gerçekten çok güzel çalışma hem çok kafa yorulmuş hemde emek harcanmış bir araç olacak bittiğinde...
Eminim yürümeye başlayınca emeklerinizin karşılığını almış olacaksınız :smiley:
Ama hala direksiyon sistemiyle şaft açılarına aklım ermedi konuyu açar açmaz ona kafa yormaya başlıyorum umarım sorunsuz hallolur :smiley:

Eee şanzımanlar yerine atıldı sıra şafta geldi, işçiliği ve yaptığı şaftlarla nam salan şaft ustamızı çağırdık geldi ölçtü biçti.Bizim aldığımız uzun kaydırıcı kalın freze olduğu için uygun bulmadı erken bozar dedi.Sonuç olarak aracın kendi orijinal ön şaftıyla birlikte aldığımız çift mafsallı şaftın mafsalını kullanarak bir şaft yaptık;

Hemen heyecanlı bir şekilde yerine monte ettik, ön şaftı bağlamadığımız için şanzımana yağ koyamadık.Aracı çalıştırıp ileri geri yapıp kontrol ettik :smiley: Benim için çok heyecanlıydı gülazer aylar sonra tekrar yürüdü :smiley:

Şaftın açısı çok dik oldu, şu an kıl payı çalışıyor.Bu şekilde çok çabuk bozulacak bu sebeple şanzımanı aşağı düşürmemiz lazım.Onun için şanzımanın altına yeni travers yapılması lazım.Şanzıman aşağı düşünce, Distribitör kapağı gövdeye yaslanacağı için torpidonun sökülüp gövdede tadilat yapılması lazım, np205'in altına da kulak yapılması lazım, vites kollarının ayarlanması lazım.... lazım da lazım. İş çok ama olsun bir anlık da olsa yürüdü ve beni çok mutlu etti.

İlk yürüdüğü anı videoya almak isterdim ama süren ben olduğum için videoya alamadım :(

IMG_1610.jpg

IMG_1611.jpg

IMG_1614.JPG

ayhanayhan' Alıntı:
kıskanılcak bir canavar çıkıyor ortaya maşallah diyorum allah kolaylık versin imkansız zaman alır misali siz onu yapıyorsunuz ;)

Teşekkür ederim.

marican22' Alıntı:
Gerçekten çok güzel çalışma hem çok kafa yorulmuş hemde emek harcanmış bir araç olacak bittiğinde...
Eminim yürümeye başlayınca emeklerinizin karşılığını almış olacaksınız :smiley:
Ama hala direksiyon sistemiyle şaft açılarına aklım ermedi konuyu açar açmaz ona kafa yormaya başlıyorum umarım sorunsuz hallolur :smiley:

Direksiyon sisteminde sorun yok şu an sağlıklı çalışıyor ama bazı değişikliklere gitmeyi düşünüyorum, hele bir yürüsünde şaftı da zaten bağladık bir önceki mesajımda var :smiley:

Uğur bey şaftın açısını ayarlamak için motoru arkaya doğru yatırmak yeniden travers vs vs imalatı ile uğraşmak yerine araç makaslı olduğuna göre makasla diferansiyellerin tablaların arasına makascıların <piç> tabir ettikleri bir tarafı ince bir tarafı kalın olan parçalarla diferansiyellerin mahruti flanşlarını yukarıya doğru çevirseniz olmazmı acizane fikrim hem daha az uğraşı olur hem daha basit olarak işlem tamamlanır diye düşünüyorum kolaylıklar dilerim emeğinize yüreğinize sağlık çamurunuz bol deponuz dolu olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri