Prag

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,100

camouflage

One life, Live it.
Yer
Bolu
Web
bolubiciftlik.business.site
Genellikle Off-Road sayfalarını izlemekden kaçırdığım, yurt dışı gezi notlarına vakit buldukça bende bilgi girmeye karar verdim.
Diğer yazılan şehirlere ilave ettiğim fotoğrafların ardından, hiç giriş olmadığını gördüğüm Çek Cumhuriyeti Praha dan bir kaç kare.

Almanyadan trenle yola çıkılır :smiley: Yol Karadeniz yaylalarını anımsatmaktadır.
DSC03453.jpg

Trende tanıştığımız Hint asıllı USA vatandaşı Provin KUKKALA ile az zamanda çok gezmek için bisiklet kiralanır.
DSC03477.jpg

Elde bir harita güzergah çizilir. Güzergah bisiklet ile yaklaşım 5-6 saat sürmektedir. İlk gidilmesi gereken yer nehrin karşısındaki katedraldir. Bunun için nehri geçmek, geçerkende hatıra fotoğrafı çekmek lazım :smiley:
DSC03488.jpg

1 saat pedal çevirdikten sonra dik bir rampaya gelinir av artık antremansız olan ayaklar vücudnuzu taşımamaya başlar :( Hedef arkada görülen kadetraldir.
DSC03515.jpg

Kadetrale girişte nöbetçi dikkatimi çekti. Aynı Anıtkabirdekiler gibi hareketsiz dursada biraz daha estetik bir arkadaşı seçebilirlerdi bence ;D
DSC03525.jpg

Nöbet değişimi.
DSC03533.jpg

Kafile halinde rehber eşliğinde, rehberin ağzından çıkacak bir kelimeyi dahi kaçırmaya tahammülü olmayan turistlerin dip dibe gezdiklerini görünce kendimizi okulu kırmış haylaz çocuklar gibi hissettiğimiz alan katedralin avlu içi.
DSC03527.jpg

Bir çoğunun yürüyerek, bizim gibi nadirde olsa bisikletle gezenlerin yanısıra dünya savaşlarından kalma kiralık araçlar ile de gezenler vardı.
DSC03539.jpg

O dik çıkışın hızlı birde inişi vardı. İnişten sonra, bensiz ve yazısız fotoğraflar...
DSC03480.jpg

DSC03486.jpg

DSC03611.jpg

DSC03612.jpg

DSC03598.jpg

DSC03637.jpg

Ve günün 7-8 saatini bisiklet üstünde geçirmiş yorgun kişilik ben :D
ertesi gün yapılacak Budapeşte etabının Praha Mc Donalds da kahvesini yudumlarken kritiğini yapıyorum. Yandaki tabela yorgunluğun unutulup yola devam etmemi hatırlatıyor. :D
DSC03641.jpg

Etiketler

Ynt: Prag

bisikletle gezmek çok güzel bir fikir, çok keyifli bir gezi olmuş, araba kiralamak yerine stressiz ve trafiksiz bisikletle gezmek çok mantıklı hem park sorunu da yok :smiley: Prag genel olarak düz bir şehir sanırım

Vitava nehrinin üzerinden baktığınız, Prag fotoğrafları çok güzel teşekkürler ... ;)

Keşke bizim ülkemiz'de de bisiklet kolayca kiralansa, kolayca tercih edilse.Çok güzel izlenimler ve fotoğraflar, ama sanki devamı var gibi anladım, devamı gelecek mi?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10649.0 bu topici açmıştım.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2297.msg67554#msg67554 buna bir kaç ilave
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9291.msg67552#msg67552 buna bir kaç ilave

Sırada
Rusya St.Petrsburg, Kıbrıs, İspanya var.
http://i274.photobucket.com/albums/jj272/CaMoUfLaGe1453 kısmına yüklemeye devam ediyorum.

Deep' Alıntı:
bence çok daha önemli bir nokta; keşke ülkemizde bisikleti güvenli bir şekilde sürme imkanı olsa! malesef herhalde sadece Bostancı sahil yolunda güvenli
Sadece bisiklet değil ,iki tekerlekli tüm araçların trafikte bulunmaya hakkı yok gibi. Bu kez de bu araçlar yayalara ait alanlara kaçıyorlar!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri