Herkese Selam, 1 Haziran'dan (2019) başlamak üzere ilk 15 günlük rotası Hatay, Edirne, Belgrad, Budapeşte, Prag, Berlin, Amsterdam, Ghent, Paris şeklinde palnladığımız gezi notlarını büyük ihtimalle ben araba kullanırken eşim benim yerime girecek. Bolca fotoğraf paylaşırız diye umuyorum. Aracımız daha önceki Hatay-Riga için kulanıdğımız 2010 Ssangong Kyron. Öncelikle aracın tüm bakımları ve olası problem çıkartacak yerlerine kontroller yapıldı. Kaskonun yurtdışı zeyli yapıldı, tüm dünyada geçerli yeşil sigorta yapıldı, seyahat sağlık sigortalarımız yapıldı. Bu kez de sabit bir rota ve plan dahilinde hareket etmeyeceğiz. Kalmak için en yakın şehirdeki günlük kiralık evlerden faydalanacağız. Berlin, Amsterdam ve Paris'te kalışlar en az 3-4 gün olacak diye planladık ama şehirlerin merkezinde kalmak yerine şehir dışında tren istasyonlarına yakın yerlerden ev kiralayıp aracımızı istasyona bırakıp (tabi ücretisz park yeri olmak kaydıyla) şehre haftalık ya da 3 günlük biletlerimizle gidip gelmeyi planlıyoruz. Güzergah ve uzun kalınacak 3 şehir için gezilecek yer önerilerinizi bekleriz.
Rota yaklaşık 10 000 km. Ben Paris sonrasında eşim ve oğlumu THY ile gönderdikten sonra tek başıma döneceğim. Onbeş günlük dönüş rotası ile ilgili en ufak bir fikrim ve planım yok. Ancak bu kez Polonya'nın kuzeyini, Belarus'un doğusunu ve Ukrayna'nın doğusunu geçip Moldova, Romanya şeklinde bir plan olabilir (Rusya vizem yok, vize için pasaportumda sayfa da kalmadı o nedenle bir muzice olur da Rusya vizeyi kaldırırsa araya Moskova ve Nizny Novgrad, Rostov on Don da girecek). Nasıl olduğunu hep beraber göreceğiz. Dualarınızı eksik etmeyin.