Ekli dosyayı görüntüle 52088
Ekli dosyayı görüntüle 52089
Ufaktan kullanım başladı .
-Bagaj havuzu kullananlar nerden aldınız acaba , bütün araçlarıma ypsplast firması Denizliden alırdım ama bu araç için üretimleri yok malesef . Başkada kayda değer bir ürün bulamadım .
-Buton aydınlatmalarında sol koltuk ısıtma , yükseklik kontrolü , ayna katlama ve ayarlama , süspansiyon sertliği butonunu unuttum şimdi , aydınlatma ışıkları yok . Ayrıca sürücü güneşlik lambası yanmıyor . Sigorta vs işimi acaba yoksa o tuşlarda aydınlatma yok mu ?
-Sol ön cam ilk açarken ufaktan bir ses yapıyor . Açılışında sorun yok ama bir elden geçmesi lazım sanki . Pradolarda bu cam mekanizmalarının biraz narin olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam . Bu şekilde bir onarım vs yapan var mı acaba ?
-Araçta sadece 100-105 km arasında başlayıp 115-120 km ye kadar devam eden direksiyonda titreşim var , net hissedilir seviyede . Bu hızların altında ve üstünde hiçbirşey yok . Balansta yapılmış 3-5 bin km önce . Ne olabilir başka ?
-Viteste 2L konumuna nasıl geçebiliyoruz ?
-En önemlisi LPG takmak durumunda kalacağım muhtemelen ve daha önce hiç yaptırmağım . kullanmadığım bir sistem . Marka model olarak yağlama özellikli PRİNCE VSI2 sistem heralde . Tank stepne yerine konulursa maksimum kaç litrelik tank kullanabiliyoruz . 90 litre biraz büyük oluyor galiba ? Bu durumda stepne bagajda kalıyor , lastik spreylerinden 2-3 tane birde elektrikli pompa taşısak yanımızda , lastikteki yarılma durumları haricinde sorunsuz devam edebilirmiyiz ? Lpg tankını bagaja koysak kenarda uzunlamasına mı iyi olur yoksa koltuğun arkasında koltuğa paralel mi ? Her iki durumdada arka koltukların sırtlarının geriye yatabilmesinden dolayı tankla koltuk arasında biraz mesafe olmalı . Bagajda maksimum kaç litrelik tank kullanabiliyoruz ? Dolum yerini depo kapağının içine koyabiliyoruz heralde , muayenede sorun oluyor mu bu işlem . Ya da başka sıkıntı olur mu ? Lpg den dolayı her yıl muayeneye girmeyecez heralde ? Sonuç olarak Lpg nin 10000 bakımı , aracın ilk çalıştırmada kullandığı benzinide dikkate alırsak ortalama yüzde kaç tasarruf ediyoruz ? İstanbulda tercihen anadolu yakasında Lpg işini iyi yapan firma kimdir acaba . Bostancıdaki Çetinsay Prince yakın bana ..
Baya sormuşum
, müsait bir vaktinizde yardımlarınızı rica ediyorum .. Şimdiden teşşekkürler ...
Merhabalar, yeni aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim… LC Prado kullanıcıları kulübüne, hoşgeldiniz… Gelelim Sorularınıza..
1. Bagaj havuzu, çok ısrarcı olmamakla birlikte bende aradım, yurtdışından getirme imkanı var, Aliexpres vs.
2. Belirttiğiniz tuşlar aydınlatmalı, sigorta kaynaklı bir sorun olabilir, çözümü zor olmayacaktır..
3. Cam açma kapama sorunlarının yaygın olduğu doğrudur, herhangi bir camcıda elden geçirtebilirsiniz, özel bi tavsiyem yok…
4. Tekerlekte vibrasyonun, disk eğilmesinden tutunda, lastik hasarlarına varan pek çok sebebi olabilir, iyi bir rot balanscı doğru teşhisi koyacaktır.
5. Vites ‘3’ konumundayken, saat 5 yönünde geri çekerek ‘2’ ye ‘2’ konumundayken 3.30 yönüne çekerek ‘L’ ye alabilirsiniz..Yokuş iniş desteği sadece ‘L’ konumunda devreye alınabilir.
6. LPG de bahsettiğiniz Prins VSI2 ve valvecare yağlama sistemi kombinasyonunu, kendi aracımda 2,5 yıl ve 25.000 km dir kullanmaktayım. Garanti kapsamında değişen bir basınç sensörü dışında hiç sorun yaşamadım. Araç benzinde mi, lpg demi ayırt etmek mümkün değil…Kullandığımız araçlar, LPG dönüşümünde yakıt tankını araç dışına koyabilme gibi gerçekten nadir bulunan bir avantaj sunmakta iken, tankı içeri almayı düşünmenizi anlayamadım doğrusu…bana göre bunu bir seçenek olarak bile değerlendirmeyin. Yerine göre 7 yolcu kapasitesi veya oldukça geniş bagaj hacmi bence çok değerli… Elektrikli bir pompa lastik yarılması dışındaki patlakları bertaraf edecektir, ben dağ yollarını kullandiğım zamanlar, stepneyi tavan bagajında taşıdım onun dışında pompaya güvendim..gerçi Allah var hiç lastik sorunuda yaşamadım doğrusu
…
7. Stepne yerinde 83 lt tank kullanıyorum, 70 lt ye yakın lpg alıyor. Uzun yolda 500-550 km, şehir içi kısa mesafe ağırlıklı kullanımda300 - 320 km menzil oluyor. Kullanım şartları ve araç yüküne göre değerler değişebilir.
8. Dolum yeri bende arka tamponun hemen altında. Lpg li araçlarımızın muayene periyodu, diğerleri gibi iki yıldır.
9. Lpg kullanımının %35-40 civarı bir tasarruf sağladığını düşünmekteyim.
10. Lpg konusunda ehil firma bilmiyorum ancak size Maslak sanayide TEM servis (
www.temotomotiv.com.tr) Ufuk beyi şiddetle öneririm, kendiside bir LC Prado kullanıcısı olup sürekli olarak bilgilerini yenileyip geliştiren, araştırıp son derece bilinçli çalışan bir esnaftır. Yaptığınız yola kesinlikle değecektir. Ufuk bey bu araçların orijinal yedeklerinin temini konusundada güvenilir bir kaynaktır. Lpg dahil kafanızdaki bütün sorulara sağlıklı ve tatminkar yanıtlar verip önerilerde bulunacaktır. Geniş bilgi ve deneyimine rağmen öyle burnundan kıl aldırmayan, kibirli ustalardan da değildir…
Hee.. derseniz ben o yolu yapamam, Bostancı sanayide Ri-Car Toyota servis İbrahim ustayı önerebilirim size, oda bir LC vx100 kullanıcısı olup oldukça tatminkar deneyime sahiptir..
Şimdi sakıncası yoksa benimde bazı sorularım olacak…
Belki daha önce paylaştınız ancak hatırlayamadım…adınızı öğrenmek isterim doğrusu..
Yeni aracınız kaç km de ? İlk sahibinden mi ? mahsuru yoksa kaça aldığınızı paylaşırmısınız..?
Tekrar keyif dolu kullanımlar dilerim…