Prado Almaya Adım Adım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcamenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 560
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,163
Sayın knni
Hayırlı olsun.
2005 model tercihi 5 ileri şanjumandan sanırım
Genel kullanımda ve özellikle şehiriçi Kayda değer Bi fark var mı??
Deneyimlerinizi anlatırsınız sevinirim,

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok teşekkürler . Evet 5 ileriyi istiyordum ben . Henüz araçta yeniyim . Sadece bir kere kullandığım 4 ileri viteste aracın gidişinin daha ağırbaşlı olduğunu hissetmiştim , yine o zamanlar kullandığım 5 ileriye göre . İnternetten okuduklarımda bu yönde sanki . Belki aracın bakım vs durumu ile ilgilidir . Vites geçişleri çok iyi aracın hissedilmiyor pek .

Etiketler
Ehli bir usta bulmak zor bizim araç için sayıları bir hayli az bulunduğuö şehir noktasında çölde gibiyim:smiley: Böyle olunca aracla daha fazla ilgileniyorum araştırıyorum.Suana kadar ciddi bir sıkıntım olmadı makyajlar noktasında çalışmalar yapıyorum botox gibi:smiley:

Bu arada benim lpg tankı 43 lt lik 32 34 lt alıyor.önümüzdeki yaz tank kapasitesini yükseltebilirim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerçekten farklı araçlar , doğal olarak ustası az oluyor . İstanbulda yine bizim 2-3 tane iyi servisimiz var :smiley: Ufak tefek makyaj işleri mutlaka oluyor yaş itibariyle . Sizin Menzil 200-250 km civarı heralde . Lpg tankının ben 80 lt olmasını istiyorum bakalım oluru var mı . Bir yandan diyorum eninde sonunda taktıracan yarın git teslim et aracı , diğer yandan kıyamıyorum . Keşke lpg takılmış bi tane olsaymış :smiley:

Sayın @MEDİCUS aracında 80 lt lik tank mevcut 70 lt civarında alıyor. Benim menzil belirttiğiniz gibi 200 250 km arası biraz pompaya fazla yaklaşıyoruz.
Bu arada lpg püf noktasınıda öğrendik.Pompada tek siz varsanız gayet güzel oluyor.Nerdeyse tüm satıcılardan aldım fark edilir bir fark yok.Hatta nerede ucuz ve sakin pompa var ise oradan aldım diyebilirim.

Ard arda dolumlardan mı etkileniyor pompalar ? 80 litre civarı tank kullananlarda araçlarının tampon seviyesinden görünümünü rica edebilir miyim ?

f7fc68d65ee57a08a7238669b26db49c.jpg

80 lt görünüşü
Benim 43 lt gözükmüyor.

Süper , tam aradığım resim . Stepne seviyesinden biraz daha alta inmiş . Çetinsayın dediği gibi 69 litre olan tank görünüş olarak daha iyi durur sanki . Altında koruma sacı vs anca olur . Birde 80 lt tanka sahip olanlar muayenede tespit esnasında sorun yaşadılar mı ?
Bu arada şöyle güzel bir anahtar yaptırıyım dedim , kodlamaya geçebilmek için , o nasıl aşamalar var . Kapıyı aç , anahtarı kontağa sok çıkar , kapı kilidini 5 sefer aç kapa vs vs .. Nitekim olmadı :smiley:

Kenan bey, memnun oldum...İsmim Hakan... Aracınız fotoğraflarıda, bakımlı ve diri bir araç olduğunu belli ediyor zaten, fiyatıda gayet uygun, tekrar hayırlı olsun.
LPG tankını ben atiker 83 lt simit tank kullandım, çapı 72 cm, yüksekliği 25 cm bu tank montaj sonrası arka diferansiyelden epey yukarıda kaldı, montajda stepne askı aparatlarının sökülmesi gerekti, muayenede sorun olmadı..aynı tankın 92 lt olanının yüksekliği 27 cm onun dahi sorunsuz montaj olacağını düşünüyorum.... Benzin fiyatı sabah baktım 4,75 tl idi, ben lpg pogaz 2.09 dan alıyorum.. Güncel ölçüm yapmadım ama bu fiyatlarla, özellikle uzun yol kullanımlarında kazanç %50 nin de üzerine çıkacaktır... Bu araçlarda motor aluminyum blok olduğundan kolay ısınıyor, normal şartlarda 2 km olmadan araç lpg ye geçiyor, çok soğuk şartlarda bu mesafe bir miktar daha uzayabiliyor...lpg anahtarını tomurcuk servis benim aracımda ayna katlama düğmesinin yanına yerleştirdi...kullanış yada görsel açıdan sorun olmuyor
Valvecare subap yağlama sistemi lpgnin yanma odasında yarattığı aşırı ısınmaya karşı, özellikle subaplarda koruma sağlıyor... Lpg bu olumsuz etkisini yüksek devirlerde göstermekte, bizim araçların normal kullanımda 1800d/dk civarında dolaştığını düşünürsek ... agresif kullanılmadığı sürece evet gerek olmayabilir... valvecare zaten 2500 devirden önce devreye dahi girmiyor çünkü bu devirlere kadar ısı kabul edilebilir seviyeleri aşmıyor... Ancak 2500 devir sonrası, gerekli korumayı sağlamak üzere orada olduğunu bilmek güzel...
'gereksiz' ifadesi bence biraz radikal olmuş.. :smiley:

Bende memnun oldum Hakan Bey . Sağolun tekrardan , aynı şekilde herkese bol keyifli kullanım dilerim . Nerdeyse vazgeçme seviyesine gelmiştim , son anda bu araç yetişti . İyikide yetişmiş :smiley: Sizdende varsa arka taraftan tankın görünümünü rica edebilir miyim ?
LPG fiyatlarını siteden kontrol ettiğimde 2,5-2.7 arası litre fiyatlar yazıyor . Sizin yazdığınız PO daki fiyatı görünce Maltepe de evime yakın Po da 2,69 , Shell de 2,19 , Bp de 2,36 , Opette 2,29 olduğunu gördüm . Özellikle Shell ve Po arasında çok fark var , ilginç . Gaz yerine ne veriyorsunuz diye sordum Shell e :smiley: Bu lpg fiyatıyla yüzde 50 gibi tasarruf mümkün bencede . Valvecare sonradan da takılabiliyor diye biliyorum , hiç bir ek işlem olmadan . 2500 deviri çok fazla görmüyoruz ama dediğiniz gibi , orda olup koruma sağlayacağını bilmek güzel . Diğer yandan montaj firması 1200 tl fark olduğunu söylüyor ve gerek olmadığını söylüyor . Kendi ml500 aracındada kullanmamış .

Eyvah işler karışıyor :smiley: O kadar teknik kısmını bilmiyorum . Bu yağ ne kadar zaman gidiyor , 2500 devir ve üstünde geçirdiğimiz zamana bağlı oluyor heralde ? Bitince araç benzine mi geçiyor ?

nEaR2B.jpg

83 lt tank montajı bu şekilde oldu, lpg fiyatları çok değişken olabiliyor, valvecare sıvısı 25000 km kullanım sonrası yarının ancak biraz altına indi... 40.000 km yi bulur sanıyorum. tabii bu tüketim kullanıma göre değişir, ben 2000 d/dk yı nadiren geçiyorum... orjinal valvecare yağı 500 ml lik ambalajında 90-110 tl civarı fiyatlara satılıyor, ancak alternatif flashlube yarı fiyata bulmak mümkün, buradaki servisim onuda sorunsuz kullanabileceğimi söyledi..Filtre değişiminide içeren lpg bakımı 22.000 kmde oldu 160 tl tuttu...

LPG tavan fiyatlarını kendi sitelerinde gösteriyorlar tahminimce . İstasyonlarda çok daha uygun . 83 litre tank baya iyi konumlanmış . Tankın markası ,çapı-yüksekliği ne acaba ? Sizin tankın çapı geniş , yüksekliği az heralde . Bence bu şekilde gayet iyi durmuş .
Bende psikolojik olarak hazır gibiyim artık lpg ye :smiley: , son incelemeleri yapıyorum . Valvecare sıvısı dediğiniz gibi kullanılan devirle alakalı . Ufak motorlu binek araçlarda 5-10000 km arası bitireni çok okudum . 40000 km çok iyiymiş . Daha fazla devir çevirmelerinden kaynaklanıyor heralde . Ben valvecare taktırmayağım büyük ihtimal , hatamı ediyorum acaba bilemedim . Prinste belli bakım km si yok demişti usta anahtar bakım uyarısı ışığını yakıyor . 22000 km bakım periyoduda gayet iyi .
içerde çapak kalmaması için manifoldun sökülüp deliklerin öyle açılmasını okudum bazı yerlerde , genelde nasıl montaj yapıyorlar ?
Cevaplar için tekrardan teşekkürler . Pradonuz doğanın bir parçası gibi yakışmış bulunduğu alana :smiley: Allah kaza bela vermesin .

Son düzenleme:

Atiker marka, 720mm çap dıştan boğazlı, orta kapalı tank kullandık. Stok kodu T03. 720083, Atiker Sıralı Otogaz Sistemleri LPG ve CNG Otogaz Dönüşüm Sistemleri LPG Tank Üretimi, bana kalsa 92 lt likde rahat olur, çaplar aynı sadece 2 cm yükseklik farkı var... 40 ile 70 km civarı fazladan menzil kazandırır...
Yabancı forumlarda lpg ile 200.000 üzeri km leri sorunsuz geçenleri okudum, bakımların doğru ve düzenli yapılması önemli, valve care dediğim gibi çoğu zaman devreye bile girmiyor, çok hayati bir eklenti bence de değil...benzin fiyatı da 5 tl ye dayandığına göre, lpg kitlerine zam yoldadır, hele prins burnundan kıl aldırmaz...bence daha fazla beklemeyin...
Güzel yorumlara teşekkürler... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR