Kenan bey, memnun oldum...İsmim Hakan... Aracınız fotoğraflarıda, bakımlı ve diri bir araç olduğunu belli ediyor zaten, fiyatıda gayet uygun, tekrar hayırlı olsun.
LPG tankını ben atiker 83 lt simit tank kullandım, çapı 72 cm, yüksekliği 25 cm bu tank montaj sonrası arka diferansiyelden epey yukarıda kaldı, montajda stepne askı aparatlarının sökülmesi gerekti, muayenede sorun olmadı..aynı tankın 92 lt olanının yüksekliği 27 cm onun dahi sorunsuz montaj olacağını düşünüyorum.... Benzin fiyatı sabah baktım 4,75 tl idi, ben lpg pogaz 2.09 dan alıyorum.. Güncel ölçüm yapmadım ama bu fiyatlarla, özellikle uzun yol kullanımlarında kazanç %50 nin de üzerine çıkacaktır... Bu araçlarda motor aluminyum blok olduğundan kolay ısınıyor, normal şartlarda 2 km olmadan araç lpg ye geçiyor, çok soğuk şartlarda bu mesafe bir miktar daha uzayabiliyor...lpg anahtarını tomurcuk servis benim aracımda ayna katlama düğmesinin yanına yerleştirdi...kullanış yada görsel açıdan sorun olmuyor
Valvecare subap yağlama sistemi lpgnin yanma odasında yarattığı aşırı ısınmaya karşı, özellikle subaplarda koruma sağlıyor... Lpg bu olumsuz etkisini yüksek devirlerde göstermekte, bizim araçların normal kullanımda 1800d/dk civarında dolaştığını düşünürsek ... agresif kullanılmadığı sürece evet gerek olmayabilir... valvecare zaten 2500 devirden önce devreye dahi girmiyor çünkü bu devirlere kadar ısı kabul edilebilir seviyeleri aşmıyor... Ancak 2500 devir sonrası, gerekli korumayı sağlamak üzere orada olduğunu bilmek güzel...
'gereksiz' ifadesi bence biraz radikal olmuş..