:0)Bir arkadaşım Qashqai aldı benzinli otomatik 2011 model.
Yol bilgisayarından baktım ortalama 11 lt gözüküyordu.
LC hiç söylememek lazım ne yaktığını
Bende kafama takılan bir konuyu paylaşayım müsaadenizle ... Hız sabit 100 km/s peki devir ?
iyi, demek bende sorun yok.... gerçi ben 1800 devirin biraz altında gidiyorum ama oda 4 + overdrive dan olsa gerek..bu arada babamın 99 vw bora aynı hızda 3000 d/dk çeviriyor...
CC açık iken yokuşlarda normal olarak bir alt vitese geçiyor araç... sürücüden komut almadan kick down vs. işler yapmıyor..... sabitlediğiniz hızı aşmıyor......Gerçekten güzel. Devir yoksa yakıt tüketimi de az olur.
Yalnız aklıma bir soru takıldı. Eski bir avensis kullanıcısı olarak hatırladığım yokuşlarda bu düşük devirden dolayı düşük tork değerinin yetmediği ve cruise control devredeyken aracın aniden vites düşürüp kick down yaparak yokuşu çıkmaya çalıştığı başta zevkli ancak yokuş sonunda aşırı hızlanmış bir araçla baş başa kaldığınız saçma ve bir o kadar da tehlikeli durum oluşuyordu.
Acaba bu düşük devirdeki tork değeri yokuşlarda benzer kick down etkisi yaratıyormu ?
SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüketime değinmemişim sıkıştırmazsanız sehir içi 15 lt ile 18lt lpg tüketimi olur.Arkadaşlar herkese iyi geceler, foruma yeni kayıt oldum. Ailedeki nüfusumuz arttığı için bir süredir 7 kişilik araç bakıyorum. İlk olarak grand picasso, grand scenic, peugeot 5008 vb. MPV tarzındakilerden başladım. Ancak birçoğu içime sinmedi, daha sonra 7 kişilik arazi veya SUV lara yöneldim. Muhtemelen ilk başlayanlar gibi captivadan başlaım, test ettim ancak hiç hoşuma gitmedi, gerek kalite hissi gerekse koltuk rahatlığı falan. Şu an kendim 2000 model Mercees E320 kullanıyorum. Şu an başka bir ilde bir tanıdığımda keyfe keder satılık bir prado var. Araç 2004 model 4.0 prins LPG li, hatasız, ilk sahibi ve tamamen yetkili servis bakımlı ve 91 bin km de. Eğer anlaşabilirsek ve ksımet olursa araçları takas edicez. Ancak bazı tereddütlerim var. Bunları madde madde yazarak mümkünse cevaplarınızı bekliyorum.
1-Aracın ses yalıtımı nasıldır (mümkünse karşılatırma yaparsanız çok sevinirim)
2-Gaziantep'te yaşıyorum, parça sıkıntısı çekerrmiyim
3-Çok fazla uzun yol yapıyorum, uzun yol konforu, yol tutuşu, kullanım keyfi, direksiyon hissiyatı ve tepkileri nasıldır?
4-Mercedes E serisinden sonra özellikle yol tutuş ve konforda çok kaybım olurmu?
5-Eğer dediğim araç olmazsa internetteki ilanlarda 12 tane araç var, Bursadaki ve İstanbuldaki( Bordo renkli) araç fiyat açısından daha uygun, bu araçlarla ilgili fikriniz nedir, hem benim dediğim araç ve hemde diğer iki aracın ederi nedir acaba?
6-Çok kastırmadan, normal kullanımda (yeri gelince ş.içinde ve dışında basarak) LPG ile tüketim değeri nedir bu araçların? Şu anda mercedes ile 59 lt LPG ile uzun yolda yaklaşık 480 km civarı yapıyorum ( ortalama hız 130-140, ara ara 120 civarı ile aradada 160-170 ler ile) ş.içinde ise 370 km yapıyorum yaklaşık.
1. Ses yalıtımı bence gayet iyi, bu konuda üst sınıf araçları aratmayacaktır. Normal seyirde motor sesi kabine girmiyor, yolun yapısına göre, mesela sathi kaplama yollarda bir miktar yol sesi doğal olarak geliyor . Bir önceki aracımdan (2007 vw golf) bu konuda açık ara önde...Arkadaşlar herkese iyi geceler, foruma yeni kayıt oldum. Ailedeki nüfusumuz arttığı için bir süredir 7 kişilik araç bakıyorum. İlk olarak grand picasso, grand scenic, peugeot 5008 vb. MPV tarzındakilerden başladım. Ancak birçoğu içime sinmedi, daha sonra 7 kişilik arazi veya SUV lara yöneldim. Muhtemelen ilk başlayanlar gibi captivadan başlaım, test ettim ancak hiç hoşuma gitmedi, gerek kalite hissi gerekse koltuk rahatlığı falan. Şu an kendim 2000 model Mercees E320 kullanıyorum. Şu an başka bir ilde bir tanıdığımda keyfe keder satılık bir prado var. Araç 2004 model 4.0 prins LPG li, hatasız, ilk sahibi ve tamamen yetkili servis bakımlı ve 91 bin km de. Eğer anlaşabilirsek ve ksımet olursa araçları takas edicez. Ancak bazı tereddütlerim var. Bunları madde madde yazarak mümkünse cevaplarınızı bekliyorum.
1-Aracın ses yalıtımı nasıldır (mümkünse karşılatırma yaparsanız çok sevinirim)
2-Gaziantep'te yaşıyorum, parça sıkıntısı çekerrmiyim
3-Çok fazla uzun yol yapıyorum, uzun yol konforu, yol tutuşu, kullanım keyfi, direksiyon hissiyatı ve tepkileri nasıldır?
4-Mercedes E serisinden sonra özellikle yol tutuş ve konforda çok kaybım olurmu?
5-Eğer dediğim araç olmazsa internetteki ilanlarda 12 tane araç var, Bursadaki ve İstanbuldaki( Bordo renkli) araç fiyat açısından daha uygun, bu araçlarla ilgili fikriniz nedir, hem benim dediğim araç ve hemde diğer iki aracın ederi nedir acaba?
6-Çok kastırmadan, normal kullanımda (yeri gelince ş.içinde ve dışında basarak) LPG ile tüketim değeri nedir bu araçların? Şu anda mercedes ile 59 lt LPG ile uzun yolda yaklaşık 480 km civarı yapıyorum ( ortalama hız 130-140, ara ara 120 civarı ile aradada 160-170 ler ile) ş.içinde ise 370 km yapıyorum yaklaşık.