Prado Almaya Adım Adım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcamenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 560
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,173
Evet onu yapıyorum komple iptal edilebiliyormu diye kurcaladım demek ki olmuyor
Zaman zaman keyfe keder durum no problem :smiley:

Etiketler
Bende kafama takılan bir konuyu paylaşayım müsaadenizle o_O... Hız sabit 100 km/s peki devir ?

2000 civarında oluyor.
Bu arada fanı da kapatınca üfleme kesiliyor ama iç ya da dış hava akışından biri aktif sürekli.

Bir arkadaşım Qashqai aldı benzinli otomatik 2011 model.
Yol bilgisayarından baktım ortalama 11 lt gözüküyordu.
LC hiç söylememek lazım ne yaktığını

Bende kafama takılan bir konuyu paylaşayım müsaadenizle o_O... Hız sabit 100 km/s peki devir ?
uploadfromtaptalk1464365178324.jpg

Resimle pekiştirelim

Gerçekten güzel. Devir yoksa yakıt tüketimi de az olur.
Yalnız aklıma bir soru takıldı. Eski bir avensis kullanıcısı olarak hatırladığım yokuşlarda bu düşük devirden dolayı düşük tork değerinin yetmediği ve cruise control devredeyken aracın aniden vites düşürüp kick down yaparak yokuşu çıkmaya çalıştığı başta zevkli ancak yokuş sonunda aşırı hızlanmış bir araçla baş başa kaldığınız saçma ve bir o kadar da tehlikeli durum oluşuyordu.

Acaba bu düşük devirdeki tork değeri yokuşlarda benzer kick down etkisi yaratıyormu ?

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerçekten güzel. Devir yoksa yakıt tüketimi de az olur.
Yalnız aklıma bir soru takıldı. Eski bir avensis kullanıcısı olarak hatırladığım yokuşlarda bu düşük devirden dolayı düşük tork değerinin yetmediği ve cruise control devredeyken aracın aniden vites düşürüp kick down yaparak yokuşu çıkmaya çalıştığı başta zevkli ancak yokuş sonunda aşırı hızlanmış bir araçla baş başa kaldığınız saçma ve bir o kadar da tehlikeli durum oluşuyordu.

Acaba bu düşük devirdeki tork değeri yokuşlarda benzer kick down etkisi yaratıyormu ?

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
CC açık iken yokuşlarda normal olarak bir alt vitese geçiyor araç... sürücüden komut almadan kick down vs. işler yapmıyor..... sabitlediğiniz hızı aşmıyor......

Arkadaşlar herkese iyi geceler, foruma yeni kayıt oldum. Ailedeki nüfusumuz arttığı için bir süredir 7 kişilik araç bakıyorum. İlk olarak grand picasso, grand scenic, peugeot 5008 vb. MPV tarzındakilerden başladım. Ancak birçoğu içime sinmedi, daha sonra 7 kişilik arazi veya SUV lara yöneldim. Muhtemelen ilk başlayanlar gibi captivadan başlaım, test ettim ancak hiç hoşuma gitmedi, gerek kalite hissi gerekse koltuk rahatlığı falan. Şu an kendim 2000 model Mercees E320 kullanıyorum. Şu an başka bir ilde bir tanıdığımda keyfe keder satılık bir prado var. Araç 2004 model 4.0 prins LPG li, hatasız, ilk sahibi ve tamamen yetkili servis bakımlı ve 91 bin km de. Eğer anlaşabilirsek ve ksımet olursa araçları takas edicez. Ancak bazı tereddütlerim var. Bunları madde madde yazarak mümkünse cevaplarınızı bekliyorum.
1-Aracın ses yalıtımı nasıldır (mümkünse karşılatırma yaparsanız çok sevinirim)
2-Gaziantep'te yaşıyorum, parça sıkıntısı çekerrmiyim
3-Çok fazla uzun yol yapıyorum, uzun yol konforu, yol tutuşu, kullanım keyfi, direksiyon hissiyatı ve tepkileri nasıldır?
4-Mercedes E serisinden sonra özellikle yol tutuş ve konforda çok kaybım olurmu?
5-Eğer dediğim araç olmazsa internetteki ilanlarda 12 tane araç var, Bursadaki ve İstanbuldaki( Bordo renkli) araç fiyat açısından daha uygun, bu araçlarla ilgili fikriniz nedir, hem benim dediğim araç ve hemde diğer iki aracın ederi nedir acaba?
6-Çok kastırmadan, normal kullanımda (yeri gelince ş.içinde ve dışında basarak) LPG ile tüketim değeri nedir bu araçların? Şu anda mercedes ile 59 lt LPG ile uzun yolda yaklaşık 480 km civarı yapıyorum ( ortalama hız 130-140, ara ara 120 civarı ile aradada 160-170 ler ile) ş.içinde ise 370 km yapıyorum yaklaşık.

Hemen söyle cevap vereyim grand voyager da bir göz atın.
Yol sesi minimize yuksek hızlara coktığınızda rüzgar sesi arttıyor.
Prado da tavsiye edilen 4.0 modeli olup düzgün bakılımı yapılmışsa arac hor kullanılmamış ise herhangi bir sorunla karşılaşmanız min olacaktır.
Uzun yol konforu güzel rahatsızlık vermiyor E sınıfı bir tık daha iyidir.
Araç yüksek olduğu için virajlarda daha fazla yatıyor yadırgamamak lazım.Neticede arazi aracı amacı hız değil.
Bordo araç 8 aydır ilanda cok sıkıntısı yok incelettirmiştim Bu 8 ay içinde 3 galeri ilk olarak erzincan da görücüye cıktı.Fiyatıda daha düşüktü.
Bursa daki arac tavsiye edildi burada güzel duruyor.
Birde lpg prins olsun bence önemli.
Araç olarak verdiğim tavsiye noktasında pradoya gönlünüz kaçar ise yakından inceleme adına Adana dayım yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşlar herkese iyi geceler, foruma yeni kayıt oldum. Ailedeki nüfusumuz arttığı için bir süredir 7 kişilik araç bakıyorum. İlk olarak grand picasso, grand scenic, peugeot 5008 vb. MPV tarzındakilerden başladım. Ancak birçoğu içime sinmedi, daha sonra 7 kişilik arazi veya SUV lara yöneldim. Muhtemelen ilk başlayanlar gibi captivadan başlaım, test ettim ancak hiç hoşuma gitmedi, gerek kalite hissi gerekse koltuk rahatlığı falan. Şu an kendim 2000 model Mercees E320 kullanıyorum. Şu an başka bir ilde bir tanıdığımda keyfe keder satılık bir prado var. Araç 2004 model 4.0 prins LPG li, hatasız, ilk sahibi ve tamamen yetkili servis bakımlı ve 91 bin km de. Eğer anlaşabilirsek ve ksımet olursa araçları takas edicez. Ancak bazı tereddütlerim var. Bunları madde madde yazarak mümkünse cevaplarınızı bekliyorum.
3-Çok fazla uzun yol yapıyorum, uzun yol konforu, yol tutuşu, kullanım keyfi, direksiyon hissiyatı ve tepkileri nasıldır?
4-Mercedes E serisinden sonra özellikle yol tutuş ve konforda çok kaybım olurmu?
5-Eğer dediğim araç olmazsa internetteki ilanlarda 12 tane araç var, Bursadaki ve İstanbuldaki( Bordo renkli) araç fiyat açısından daha uygun, bu araçlarla ilgili fikriniz nedir, hem benim dediğim araç ve hemde diğer iki aracın ederi nedir acaba?
6-Çok kastırmadan, normal kullanımda (yeri gelince ş.içinde ve dışında basarak) LPG ile tüketim değeri nedir bu araçların? Şu anda mercedes ile 59 lt LPG ile uzun yolda yaklaşık 480 km civarı yapıyorum ( ortalama hız 130-140, ara ara 120 civarı ile aradada 160-170 ler ile) ş.içinde ise 370 km yapıyorum yaklaşık.

Tüketime değinmemişim sıkıştırmazsanız sehir içi 15 lt ile 18lt lpg tüketimi olur.
Hız faktörü dahil edildiğinde biraz daha yukarı tırmanış yapabilir.
Birde aracımız 7 kişilik değil 8 kişilik.
7 kişilik yazanlar aracı tanımıyor düşüncesi oluşuyor bende negatif durum yaratıyor.

Son düzenleme:

1. Ses yalıtımı bence gayet iyi, bu konuda üst sınıf araçları aratmayacaktır. Normal seyirde motor sesi kabine girmiyor, yolun yapısına göre, mesela sathi kaplama yollarda bir miktar yol sesi doğal olarak geliyor . Bir önceki aracımdan (2007 vw golf) bu konuda açık ara önde...
2. Corolla modeline göre parça temini konusunda bir miktar sıkıntı olması doğaldır ancak internet çağında konuyu Gaziantep le sınırlamak bence yanlış olur, İstanbuldaki parça stokları sadece bir tık uzağınızda :smiley:. Bakımları düzenli yapılmış bir Prado sarf malzemeleri dışında parçaya çok ihtiyaç duymayacaktır.
3. Yüksekliği nedeni ile virajlarda binek araçlar kadar güven vermediği doğru, ancak diğer disiplinlerde bir W210 u kesinlikle aratmayacaktır. Süspansiyon ayarı sert (sport) konuma alındığında salınım azalmakta ve yol tutuşu da hissedilir derecede iyileşmektedir.
4. Yol tutuş konusunda bir miktar kayıp evet olur, ama konfor konusunda w210 u kesinlikle aratmaz. Yol dışında yapabilecekleri konusundaki ezici üstünlüğünü burada söylemiyorum :smiley: .
5. Dilerseniz Bursada ki araca alıcı gözle bakabilirim.
6. Ben normal kullanımda, hiç gaza gelmeden (2000 d/dk yı nadiren geçiyorum) ş.içi 16-17 lt/100 km ş.dışı 12-13 lt/100 km tüketim değerleri ölçümlüyorum. Ancak beygirlerin hepsini arabaya koşarsanız ş.çi 20lt ş.dışı 15 lt üzeri değerler hiç uzak değil bilesiniz. 2100 kg boş ağırlığı olan, 4.0 lt V6 motora sahip, sürekli dört tekerlekten çekişli, otomatik bir araçtan bahsettiğimizi hatırlayalım tekrar...

Ben naçizane, geçmişini bildiğiniz, iyi bakımlı bir Prado yu kaçırmamanızı öneririm. Bu araç ilana çıkmadı sanırım, eğer siz düşünmez iseniz, forumdanda ilgilenen arkadaşlar çıkacaktır...

Selamualeyküm. Herkese iyi akşamlar. Az kaldı inşallah yakında yanınızda olacağım. Şu an eşimin crv sini satmaya çalışıyorum. 2011 model 78.000km. Tertemiz araç. Evet sevgili prado ustaları sorayım, içimi rahatlatın; 7 sene düşük modele geçtiğimde (2004prado 4.0) pişmanlık duymam değil mi ? :D:smiley: Prado hayelleri kuruyorum. Hem arazi hem uzun yol konforu okuduğum kadarıyla gayet güzelmiş. Freelander2 de kullandım. Eğer kullananınız varsa yüksek hızlarda bile süper yol tutuşu vardı. İkisini de kullanmış, kıyaslayabilecek arkadaş varsa, son soru işaretimi de silsin bi zahmet :smiley:

Son düzenleme:

Değerli arkadaşlar yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Araya giren bazı özel durumlardan dolayı araç alımıyla ilgilenememiştim ve forumu takip edememiştim. Eşimin aracını sattım ve kısa zamanda 7 kişilik bir araç almam gerekiyor. MPV segmentindeki neredeyse bütün araçları test ettim ve eleye eleye içlerinde en başarılı olarak peugeot 5008 i buldum, eğer bu süreçte temiz bir prado alamazsam (daha önce bahsettiğim araç ilana girmedi ve satmaktan vazgeçtiler) mecburen 5008 alıcam. Tabiiki karşılaştırılacak araçlar değil ancak prado dışındaki arazileri f/p, imaj ve kalite anlamında değerlendirdiğimde diğer arazi araçlarını almak çok içimden çok gelmiyor. Yani ya iyi bir SUV-arazi yada MPV olacak. Prado dışında beğendiğim araçlar Mercedes GL, 2007 sonrası BMW X5 ve son günlerde kafamı karıştırmaya başlayan Mazda CX-9. Mercedes GL ve X5 için en az 120-130 bini gözden çıkarmak gerekiyor ki çok para bağlamak istemiyorum. Mazda CX-9 inanılmaz donanımlı ve model yılına göre neredeyse kelepir gibi fiyatı var ancak çok az bulunan bir araç, muhtemelen çok ciddi yedek parça sıkıntısı olacaktır. Bu durumda bana ne tavsiye edeceksiniz? İnternetteki prado ilanlarından tavsiye edebileceğiniz varmı? Mazda CX-9 hakkında gerçekten bilgisi olan varmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR