Prado Almaya Adım Adım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcamenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 560
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,175
Benim yaptırdığım yer oto elektriğinden anlayan aku multi medya sistemleri ile haşır neşir olmuş bir yerdi.
İşiyle ilgili ve otomot bir bakış açısı olmayan bir yerdi.
Araçların aydınlatma otomatik kitleme vs gibi donanımlarından anlayan biri montaj yapabilir.

Hani gelin Adana' ya portakal çiçeği kokusunda kebap yer işlemi de yaptırırız.:smiley:

Modülü bulabilirseniz gerekirse teknik destek vermesi için buradan ustayla görüşebilir.

Yetkili servis konusuna gelirse hangi konuda yetkili olduklarını anlamış değilim.
Çözüm üretmekten uzak analatik proaktif yaklaşımı olmayan insana pranga olan bir yapılanma.

Etiketler
Aynen katılıyorum. Bu servisler, sanki devlet dairesindeki bazı memur tipleri gibi, çözümsüzlük şiarları olmuş sanki.
Bu arada nazik teklifiniz için, teşekkürler. Yolum düşer, bu işi de halletmemiş olursam, yardımınızı tekrar isterim.
Öncelikle işi bilen bir yer araştıralım bakalım!

Selamlar herkese
Düğün vesilesiyle Ankara' ya geldik henüz ben teşrif edemedim hafta sonuna kısmetse.
Bu konu başlığı altında tecrübelerimi arayışlarımı ifade etmeye çalıştım.Suan bulunduğum şehir itibariyle ehli ve iş bitiren sadece elektronikçiden ibaret usta ile naşır neşir oldum.Aracın mekanik motor gibi dokunuşlara ihtiyaçlık durumuyla karşı karşıya kalacak olursam çölde kaybolmuş misali olacaktı diyerek serzenişte bulunmuş olayım:smiley:
Ankara da oluncada aracımı usta ya göstereyim dedim.Müşür sorunumuz vardıda.
Selim beyden aldığım şaşmaz Hakan ustaya aracımı eşim götürdü.
Arac için söylenecek fazla birsey yok yalnız benzinli modeli için geçerli bu onu belirteyim.
Sorun tespiti yapılım ehli dokunuşlar yapıldı.Balatalar değiştirildi 4 tekerlek.
Butun işlemleri eşim yaptı bu arada aracı benden daha çok eşim kullanıyor.Aslında eşimin ilgilenmesine vesilede benim sadece cumartesi günü ankara da olacak olmamdı diyebilirim.
Bana ustalara teşekkür etmek kaldı diyebilirim:smiley:
Dokunuşlara devam edecem:smiley:

Oksijen sensöründe yaşadığım sıkıntıyı çözdük.Bir tanesi değişti diğeri idare eder şeklinde işlem yapıldı.Toplamda 500.-TL ödedim .Ankara seferimiz bakımlar kontrol dokunuşlar dahilinde 1.300.-TL ile tamamladık.Bakımlar adına bir terslik olmaz ise Ankara'da yaptıracam artık.
Bu arada bir püf nokta oksijen sensörü söküp takımı egzoz sogukken yapılıyor.aksi takdirde sensör yuvasında genişleme olabilir.
Diğer bir konum ise aracın ön camını değiştirecem. Araç apartman alanı park halinde iken sanırım balkon veya camda bir şeyler düşmüş kamera kayıtlarına baktım ama teknoloji eski olunca bir şey anlayamadık uzaktan çekilmiş bir görüntü ne olup bittiği anlaşılmıyor.Keyfe keder bir durum diyelim.Baş parmak tırnak genişliğinde bir alan çatlak.Tamir için götürdüğümde camcı silecek metalinin (muz silecek kullanın-daha önce oluşmuş bir durum aracı aldığım muz sileceklere geçmiştim) yapmış olduğu izi de gösterdi değiştirelim camı dedi. Müsaitlik durumumda ön camı değiştirecem.

Bir konu daha; Bijon şifresi kırıldı.Toyotayı aradım ellerinde yokmuş yurtdışı sipariş.
Acaba aracımızın bijon şifresi diğer araclarla ile uyumlumu bilginiz var mı, yoksa deneyerek mi uygun olanını bulacaz.Şuan için sıkıntı yok ama lastik patladığında sorun olacak kaynak yaptırıp açtırmakta istemiyorum.
Başka çözüm önerileriniz var ise dinleyebilirim.

Uzun oldu diyebilirim arayı fazla uzatmamak gerekiyor:smiley: yazmak için.
Bu arada ilk kez hafif offroad deneyimi yaptım aslında offroad da denmez sadece dag yoluna girdim kumsalda sürüş deneyimledim ayrı bir güç olduğunu anlıyorsunuz ayağınız altında;)

Bir konu daha; Bijon şifresi kırıldı.Toyotayı aradım ellerinde yokmuş yurtdışı sipariş.
Acaba aracımızın bijon şifresi diğer araclarla ile uyumlumu bilginiz var mı, yoksa deneyerek mi uygun olanını bulacaz.
Benim bijonlar da şifreli olan yok, stock olarak şifreli mi bunların bijonları ?

Ön cam orjinal olmayınca araçta ses alma problemi oluyor diyorlar ama hiç camım kırılmadığı için tecrübe edemedim . Bu arada pradolar nerede ? :smiley: vazgeçme zamanım geliyor sanki :smiley:

Ön cam orjinal olmayınca araçta ses alma problemi oluyor diyorlar ama hiç camım kırılmadığı için tecrübe edemedim . Bu arada pradolar nerede ? :smiley: vazgeçme zamanım geliyor sanki :smiley:
Rota mı değişiyor yoksa.Daha önce erzincan da baktırdığım araç istanbula gelmiş bordo prado
Arka tampon ile sol stop değişkliği var.

Arkadaşlar sohbetinizi takipteyim, 3 4 ay kovaladım, ben de vazgeçtim. İdarelik Bi Japon aldım, içimdeki Prado sempatisini söndürdüm.
70 tl lardan 90 a vurdu arabaların fiyatı, 200 bin altı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu arada o bordo prado benim de takibimdeydi. Km, Önemsenmezse temiz diye tahmin ediyorum, ilk tek elden ve 2012 ye kadar servis bakımları sanırım

Arkadaşlar sohbetinizi takipteyim, 3 4 ay kovaladım, ben de vazgeçtim. İdarelik Bi Japon aldım, içimdeki Prado sempatisini söndürdüm.
70 tl lardan 90 a vurdu arabaların fiyatı, 200 bin altı.

Fiyatlar yukarıya doğru tırmandı.Ben alma arifesindeyken 70k tl seviyesindeki fiyatlar için yuksek seklinde yorumlar geliyordu.Ben aldıktan sonra fiyatlar daha da yukarıya tırmandı.Bu gidişle daha da yukarıya çıkacak gibi duruyor.
Bu arada japon iyidir hocam vitara mı rav4 mu

Rota mı değişiyor yoksa.Daha önce erzincan da baktırdığım araç istanbula gelmiş bordo prado
Arka tampon ile sol stop değişkliği var.

Merhaba . Bu sınıf araçta hala daha pradoya ilgi duyuyorum . Çevremdekilerin bırak onu pathfinder , jeep vs yarı fiyatına al baskılarına rağmen . Fiyatların yükselmesi ayrı bir dert , seçenek bile olmaması can sıkıyor . Bu araç düzgün duruyor gerçekten ama renk problem , birde 5 ileri istiyorum malum . Hasar kaydıda iki adet 1029 ve 3822 tl vede 2012 ye kadar servis kayıtlarının olması artı . Muayene km kayıtlarıda gayet düzgün görünüyor . Tem ve Park toyota servisi tekrar ararım bi ne var ne yok diye .

Gönlünüzden geçenle buluşursunuz inşallah.2005 ve üzeri pek cıkmıyor ortaya.
Seneye bu fiyatlarıda bulmak zor gibi duruyor.

Sakaryada ki de istanbul beşiktaş daki araç yurt dışına gidiyordu sahibi.
Seceresi cok temiz değil.
Son olarak 60ktl civarlarınday dı 62,5k tl gibi aklımda kalmış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

SON KONULAR

Geri