Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 397,972

Konveksiyonlu ısıtıcımın 1. Kademesi 750 Watt güç tüketiyor. Ben karavanda zaten sürekli birinci kademe kullanıyorum ara kablom uzun olduğu için bir sakatlık çıkmasın diye. Bu ısıtıcının ikinci kademesi de 1250W çekiyor yani gerektiğinde ikinci kademe de kullanılabilir.

Hocam bu tip ısıtıcılar ısınan havanın yukarı çıkması mantığı ile çalışır, bir nevi baca sistemi gibi düşünün. Fan sirkülasyonu hızlandırır, fanı kullanmak istemiyorsanız, açma, kapama anahtarından kapatmanız yeterli, bant yapıştırmanıza gerek yok.

Ulaşan'da 220v elektriğim sınırsız, kullanmaya hakkım da var. bu yüzden ana ısıtıcı olarak bu konveksiyonlu ısıtıcıyı kullanacağım.

Fan birinci kademede ısıtıcı rezistansı aktifken çalışmazken termostat rezistansı kapattığında çalışmaya başlıyor. Öyle yapmışlar. Geçen sene çok rahatsız etti. Fanın içinde ayrıca rezsistans yok. Kapatmanın bir zararı yok gibi görünüyor. Fan kapatıldı diye ısıtıcı aşırı ısınacak gibi durmuyor açıkçası. Çünkü ısınan hava yükselerek ortamı terkediyor bu ısıtıcıda.

Anlayamadım hocam ısıtma yokken fan çalışmaya devam mı ediyor ?

Evet. Isıtma varken fan yok, ısıtma kapandığında fan soğuk üflüyor. Öyle yapmışlar.

Bence o ısıtıcıda bir sorun var. Isıtma varken fanın çalışmasını tercih ettiyseniz çalışması gerekir, termostattan seçilen ısıya gelince de hem ısıtıcı, hem de fan kapanması gerekir.

Bir de yağlı radyatörüm var. Sanki onu kullanmak daha konforlu olacak gibi geliyor. Konveksiyonlu ısıtıcının içerisindeki resizdanslar kızıp kor haline gelebiliyor. Bunu pek beğenmedim çünkü kazara içine bir şey düşse alev alır aletin içinde.

Doğalgaz yokken her ikisini de kullandım, verdiği ısı sonuçta çektiği watt kadar. Konveksiyonel ısıtıcıdan memnunsanız ve onu kullanmak istiyorsanız yatmadan önce altına metal bir tepsi koyun kafanız rahat olsun. Karavanda kullanılacaksa, benimde tercihim yağlı radyatör olurdu.

Son düzenleme:

Stephen KİNG Yazma Sanatı'na devam...
Bazen hiç yazamayacağım gibi geliyor. Olsun güzel kitaplar okuyup eğleniyorum.
Okumak da güzel...

SAPİENS kitabı beni şaşırtmaya devam ediyor. Kominizm ve Liberalizmin din olarak incelenebileceğini hiç düşünmezdim mesela. Bu kitabı okumak hayatımda bir şeyleri değiştirir mi bilmiyorum ama kitap çok öğretici. Ama okuyucuyu sadece kendi düşüncesinin yönüne çekmek isteyen bir kitap olma riski de var biraz. Bakalım, okudukça daha neler neler göreceğiz...