mecelik
Ana Kamp
Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)
+takip
+takip
fretless' Alıntı:başlığın tamamını okudum ve gerçekten bilgi sahibi oldum diyebilirim. sayın doğan bey size gerçekten ne kadar teşekkür etsek az gelir.bunca deneyim sahibi olup da bu deneyimleri sıkılmadan usanmadan karavan sevdalılarıyla paylaşmanız gerçekten takdire değer, emeklerinize sağlık. çekme karavan konusunda ben de hevesliyim uzun bir süredir forumu takip ediyorum. erba'nın seri üretim 525 modelini almayı planlıyorum.aracım 2004 model subaru forester 2,0x modeli, 125 bg. sizleri sıkmak istemem ama bu ikili hakkındaki görüşleriniz benim için çok önemli. ya da yalnızca karavanla ilgili fikirlerinizi çok merak ediyorum.(sizin de erba marka karavan kullandığınızı biliyorum)saygılarımla alper kıraç.
tornado57' Alıntı:Sn fretless
Aracınızın beygir gücünden ziyade torku önemlidir, özellikle de düşük devirlerde. bu nedenle tecrübeli arkadaşlar dizel araçları tavsiye ediyorlar.
Karavan seçiminde ise özellile tek dingilli, torsiyonlu (veya amortisörlü) ve fren sistemli yüklü ağırlığı 750 kg geçmeyecek bir karavan seçmelisiniz.
Şimdilik yolda tartıya çıkarılmıyoruz ama ileride benzer uygulamalar olmayacağını da garanti edemeyiz.
Karavanınızın ağırlığı 750 yi geçmiyorsa zaten yükü araca da alarak ağırlık konusunu çözebilirsiniz.
Ben 700 kb karavanı 100 bg Fial Palio ile 3 bin km çektim. Ciddi sorun yaşadım da diyemem, çamurlu yollarda yavaş gitmediğim için bir iki salanma oldu o kadar. karavan çekmek de o kadar gözümüzde
büyütülecek bir şey değil, ilk seferimde 2500 km çektim sorunsuz. bir süre sonra alışıyorsunu ve bazen unuutuyorsunuz da aynada görünce kim bu dibime girmiş dediğiniz de oluyo 1 saniyeliğine
Siz karavanınızı beğenin gerisi kolay
AKCANLI' Alıntı:paylaşımlarınız için çok teşekkğrler doğan bey.
bizde çekme karavan alma aşamasındayız.eşimle kafamızda bazı soru işaretleri vardı.sayenizde içimiz rahatladı.ben, eşim ve kızımla birlikte gezmeyi yeni yerler görmeyi çok seviyoruz.
AKCANLI' Alıntı:paylaşımlarınız için çok teşekkğrler doğan bey.
bizde çekme karavan alma aşamasındayız.eşimle kafamızda bazı soru işaretleri vardı.sayenizde içimiz rahatladı.ben, eşim ve kızımla birlikte gezmeyi yeni yerler görmeyi çok seviyoruz.
olbius' Alıntı:doğan bey iyi akşamlar. tanışma bölümünde belirtdiğim gibi tecrübenize ihtiyacım var. çekme karavanla karadeniz ve ege bölgesisini gezmek istiyorum. fırsat buldukçada toros dağlarındaki yaylalarda konaklamak. sizce çekici aracımın marka modeli ne olmalı. karavanımı 740 kğ düşünüyorum. herşey gönlünüzce olsun.