Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,363
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

dron' Alıntı:
motoru uygun fiyata almışsın hayırlı uğurlu olsun ama bu motorların tork u yüksek şanzımanada 2000 tl ver rahat et bulmanda yardımcı olabilirim

Saolun teşekkür ederim, Şanzımanın dişli oranlarını değiştirerek torkun yüksek olma işini halletmeyi düşünüyoruz. Soracağım bir o soru vardı onu da yeri gelmişken sorayım. Hangi dişli oranını değiştirtmem gerekiyor? ???

Etiketler

sword7' Alıntı:
Saolun teşekkür ederim, Şanzımanın dişli oranlarını değiştirerek torkun yüksek olma işini halletmeyi düşünüyoruz. Soracağım bir o soru vardı onu da yeri gelmişken sorayım. Hangi dişli oranını değiştirtmem gerekiyor? ???

Selamlar,
arazi kutusunda "arazi dişlisi" deniyor.. Bence bu motor 1.21 dişili oranını rahatlıkla kaldırır.. Bu arada, isterseniz yeni bir başlık açın, zira başlığın dışına fazlasıyal taşıyoruz ;-))))
reha

lt 77 de dfeğişiklik yapmayı düşünme lt 230 da sendeki orginal dizel olduğu için 1.41 se onu 1.22 yapmalısın lakin lt 77 240nm/T a kadar iş görür .

Doğru söylüyorsun Reha Abi. Motor elime ulaştıktan sonra bir başlık açacağım. Saygılar...

dron' Alıntı:
lt 77 de dfeğişiklik yapmayı düşünme lt 230 da sendeki orginal dizel olduğu için 1.41 se onu 1.22 yapmalısın lakin lt 77 240nm/T a kadar iş görür .
Orjilali 1.41 değil 1,667

sword7' Alıntı:
Engin abi teşekkür ederim. Edremit sanayisinde kendi defenderına nissan motor takmış bir usta bulduk. Söylediği işçilik fiyatı da oldukça uygun. Eşim şimdilik yok o konuda rahatım :smiley: Motoru hayırlısıyla oturtursak yerine tüm fiyatları ve işçiliği buraya aktarmayı düşünüyorum. 4250 motor + 200 ambar.. deyip başlangıcı burada yapayım...
Umut yeni motor hayırlı olsun inşanlah istediğin olur

Yav Umut çaktırmasana maliyetten bahsediyorsun adamları kapının önüne koyduracan ;D ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Umut yeni motor hayırlı olsun inşanlah istediğin olur

Yav Umut çaktırmasana maliyetten bahsediyorsun adamları kapının önüne koyduracan ;D ;D ;D

Doğru diyorsun aslında. Dikkat ettimde forumda maliyet işleri pek gün yüzüne çıkmıyor :smiley: Mantıklı olan da bu galiba...

sword7' Alıntı:
Dönme falan değil abi araç düz dizel işte :smiley:

ozaman dişli oran (lt 230 Q)1.410 sen onu 1.222 yapacaksın herşey tamam olacak türkiyedeki tek ten araç nazar boncuğunu unutma zaten kaporta ve aksesuarda tektendi MAŞALLAH MAŞALLAH diyeyim hadi hayırlısı

dron' Alıntı:
ozaman dişli oran (lt 230 Q)1.410 sen onu 1.222 yapacaksın herşey tamam olacak türkiyedeki tek ten araç nazar boncuğunu unutma zaten kaporta ve aksesuarda tektendi MAŞALLAH MAŞALLAH diyeyim hadi hayırlısı

Onur Abi saolasın inşallah herşey gönlümüzce olur. Araç nazar boncuğundan geçilmeyecek yakında:smiley: Saolsunlar eş, dost hediye ediyor. Allah herkese aracını kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Saygılar...

bigbass1985' Alıntı:
arkadaşlar bana da puma 2 el motor gerekiyor yardımcı olabilirmi siniz

Ben Ankara'dan aldım motoru. Mahmut Usta güzel bir motor yolladı saolsun. Telefonunu vereyim, arayın görüşün belki elinde motor vardır. 03123964434

yardımcı olduğun için sağol 2400 120 hp puma dan verim alabilirmiyim acaba defender var bende de birde benim duz dizel motorum var kendi orjinal motoru motorun durumu da fena sayılmaz ama çok hantal olduğu için değiştirmek istedim benim motoru 1500 e sayıyor pumayı da 4250 ye verecek bana 2500 tl üstüne istedi sizce uygunmu birde daha ne masrafı olabilir bana bu değişimde şimdiden teşekkürler (yasin enes )

bigbass1985' Alıntı:
yardımcı olduğun için sağol 2400 120 hp puma dan verim alabilirmiyim acaba defender var bende de birde benim duz dizel motorum var kendi orjinal motoru motorun durumu da fena sayılmaz ama çok hantal olduğu için değiştirmek istedim benim motoru 1500 e sayıyor pumayı da 4250 ye verecek bana 2500 tl üstüne istedi sizce uygunmu birde daha ne masrafı olabilir bana bu değişimde şimdiden teşekkürler (yasin enes )

Yasin bey,
size vereceği motorun durumu nedir? km'si? yapım yılı? daha önce ağır bakım geçirmiş mi? bu tür motorlar genelde hurda araçlardan çıkıyor. motorun herhangi bir noktasında kırık/çatlak var mı? bunları bir kontrol edin.
normal şartlarda 120'lik motor 3500 TL civarına satılıyor. sizin motorunuzu takasa sayacağı için fiyatı biraz yüksek tutmuş olabilirler.
eğer motorda eksik parça yoksa, çok fazla masrafınız olmaz. Priz direk konusunu kontrol ettirin. Umut değiştirmek durumunda kalmıştı.
şuan arabanızdaki LT230 transfer kutusunun dişlisini 1.22 yapmanızı öneririm. bu da ekstra maliyet.
kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR