Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,328

Etiketler
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

reha' Alıntı:
ok, kontak bilgilerini bulup sana yollayacağım.. selamlar, reha

İlgin için çok teşekkür ederim Reha Abi. Bir küçük sorum daha olacak, oradaki usta motoru bulabilir mi acaba ??? Ya da bu konuda yardımcı olabilir mi?

sword7' Alıntı:
İlgin için çok teşekkür ederim Reha Abi. Bir küçük sorum daha olacak, oradaki usta motoru bulabilir mi acaba ??? Ya da bu konuda yardımcı olabilir mi?

Selamlar,
rica ederim, elimizden gelen yardımı yapmak için buradayız.. eminim motor konusunda da yardım eder. kontak bilgilerini PM olarak yolluyorum. reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
rica ederim, elimizden gelen yardımı yapmak için buradayız.. eminim motor konusunda da yardım eder. kontak bilgilerini PM olarak yolluyorum. reha

Çok çok teşekkür ederim Reha Abi...

reha ağabey muhtemel Hasan Usta yı söylüyorsun....İletişim bilgilerinde sıkıntı varsa yardımcı olabilir...

selamlar
Antalya gökhan ben(Ahmet07 ile beraberiz)

AHMET07' Alıntı:
reha ağabey muhtemel Hasan Usta yı söylüyorsun....İletişim bilgilerinde sıkıntı varsa yardımcı olabilir...

selamlar
Antalya gökhan ben(Ahmet07 ile beraberiz)

Gökhan hocam selamlar,
bilgiler vardı , çok sağolasın, bilgileri PM olarak yolladım.. hani, reklam olmasın diye.. selamlar, görüşmek dileği ile, reha

arkadaşlar bi arkadaşım ısrarla defender 90 buldugunu arazi şanzumanın kendisine ait oldugunu fakat transit motorlu bir araç oldugunu söylüyor ben ona tavsiye etmiyorum ama sizler ne düşünürsünüz

dablaya' Alıntı:
arkadaşlar bi arkadaşım ısrarla defender 90 buldugunu arazi şanzumanın kendisine ait oldugunu fakat transit motorlu bir araç oldugunu söylüyor ben ona tavsiye etmiyorum ama sizler ne düşünürsünüz

Bizde Defender'a transit motoru takmak için yırtınıyoruz, araştırıyoruz, didiniyoruz. Tavsiye sebebiniz motorun transit motoru olmasıysa çok yanlış yapıyorsunuz :smiley:

dablaya' Alıntı:

2007 den itibaren land rover defenderlere 120 ps 360 nm/T comonrail motor takıyor ( yani transit motoru) lr için orginal motordur

dron' Alıntı:
2007 den itibaren land rover defenderlere 120 ps 360 nm/T comonrail motor takıyor ( yani transit motoru) lr için orginal motordur
Tork ve devirler tutmuyor orjinal LR motoruyla...Mutlaka yağlama sistemi ve torkla alakalı değişiklikler var. Tıpatıp aynısı değil.

umutcelikel' Alıntı:
Tork ve devirler tutmuyor orjinal LR motoruyla...Mutlaka yağlama sistemi ve torkla alakalı değişiklikler var. Tıpatıp aynısı değil.
Heh şöyle ben bunu demek istiyorum
Puma transit motoru değildir land rovere uyanlanmış ford motorudur

yunus bager' Alıntı:
Heh şöyle ben bunu demek istiyorum
Puma transit motoru değildir land rovere uyanlanmış ford motorudur
Aynen öyle abicim...Ha taktın mı Transit motorunu olur. Nissan BD30 takınca da cillop gibi oluyor ama orjinal değil. Transit motoru da öyle. LR sayfasından Puma speclerine bakın, bir de Transitin üretilmiş tüm motor speclerine, birebir uyan bir model yok. Adam 45 derece eğimde çalışsın diye, torku alt devirde versin diye illa ki birşeyler değiştirmiş.

Arkadaslar ,
Düzeltme!

PUMA , Ford tarafından geliştirilmiş olan ve "multi purpose" bir motor modelinin kod adıdır.. Bu motor Ford Fiesta'dan başlayıp, Jaguar'a kadar (Ford Transit ve Land Rover Discovery dahil) pekçok uyarlaması vardır.

Ayrıca, tıpa tıp Land Rover Defender ile Ford Transit'in motou aynı olduğunu iddia eden yok ama 80.000TL'lik bir araç ile 40.000TL lik aracın motoru da aynı olmayacak tabii ki.. Ha, bir de buna Land Rover'in "fahiş" olarak bile değerlendirilemeyecek parça fiyatlarını katarsak...

İlave, valla kaç arkadaşımız kullandı bilmem ama Puma motoruna bugüne kadar "güç problemi" olduğunu iddia edebilen bir arkadaşımız ile karşılaşmadım.. Ayrıca, 1991-1992 model araçlarımıza "makul/mantıklı" bir motor ararken, "aaa, bu motor orjinal değil, tüh / kaka " diyecek arkadaşlarımıza da "orjinal Land Rover" motornunu hararetle önereceğim..

Ayrıca, en temel özelliklerden bir Land Rover Defender ve Ford Transit'in 2009 modelini aldığınızda CommanRail bir motor almış olursunuz ki herkese "mekanik pompalı model seçin" diyip duruyoruz zaten..

reha

reha' Alıntı:
Arkadaslar ,
Düzeltme!

PUMA , Ford tarafından geliştirilmiş olan ve "multi purpose" bir motor modelinin kod adıdır.. Bu motor Ford Fiesta'dan başlayıp, Jaguar'a kadar (Ford Transit ve Land Rover Discovery dahil) pekçok uyarlaması vardır.

Ayrıca, tıpa tıp Land Rover Defender ile Ford Transit'in motou aynı olduğunu iddia eden yok ama 80.000TL'lik bir araç ile 40.000TL lik aracın motoru da aynı olmayacak tabii ki.. Ha, bir de buna Land Rover'in "fahiş" olarak bile değerlendirilemeyecek parça fiyatlarını katarsak...

İlave, valla kaç arkadaşımız kullandı bilmem ama Puma motoruna bugüne kadar "güç problemi" olduğunu iddia edebilen bir arkadaşımız ile karşılaşmadım.. Ayrıca, 1991-1992 model araçlarımıza "makul/mantıklı" bir motor ararken, "aaa, bu motor orjinal değil, tüh / kaka " diyecek arkadaşlarımıza da "orjinal Land Rover" motornunu hararetle önereceğim..

Ayrıca, en temel özelliklerden bir Land Rover Defender ve Ford Transit'in 2009 modelini aldığınızda CommanRail bir motor almış olursunuz ki herkese "mekanik pompalı model seçin" diyip duruyoruz zaten..

reha

;D

Yorum yapmak istemiyorum. İsteyen istediği motoru kullanabilir. Yeter ki, devlet müsaade etsin ve ruhsata işletsin. Herkes güçlü bir motor kullanmayı ister. Bu motoru aracında fabrikasyon olarak bulanlar şanslı... bulamayanlar da çözüm üretecek. ya da marka değiştirecek. değiştirmek istemiyorsa; ve de LR kullanıyorsa Puma uygun bir seçenek... Arzu eden 300TDI da kullanabilir... ama iki gün sonra 300TDI çekmiyor diye gelmesin... motora razı olsun. :smiley:

Ben biliyordum zate Reha bey ve Engin abinin tepki vereceğini ;) tamam tamam bende başka bişey demiyorum :-X bana 2,5 düz dizel yetiyorda artıyor
Demek oluyorki benim connect'tede 1.8cc puma var ;)

umutcelikel' Alıntı:

bizzat kendim ingiltere deki land rover fabrikasının mühendisiyle görüştüm sadece su yalıtımı yaptıklarını başka hiç bir değişikliğinin olmadığını ve bunu fazla dillendirmemem gerektiğini söyledi.

tabi bu 120 ps 360 nm/t commonrail motor için söyledikleri bizler burada 12o ps 240 nm/T veya 130 ps 320nm/T luk mekanik ponpalı modellerini takıyoruz ki bence bu daha orginal defenderin ruhunu okşuyor zaten bununla birlikte 6 hızlı ileri şanzıman (gearbox ) mt 82 takılırsa dahada orginal olur hattta şunuda idda ederimki lr firması bile orginalliğine laf söyleyemez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri