Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,322
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

peki performans konusu nasıl oluyor benim motorumda sorun yok ama hantal puma nın performansı nasıl gerek kalkışta gerekse uzun yolda bana maksimum kaç km hız yaptıgını söyleye bilir misin ben araçla rizeye gidip geliyorum 110 km hız da araç resmen kükrüyor inanın 1200 km o ses ile izdırap oluyor

Etiketler

bu sorunuza 120'lik Puma kullanan Reha abimiz cevap verebilir.

Aracın kalkışı ve gidişi, motorun gücü ile ilintili olsa da, daha ziyade araçtaki dişlerin ayarlanmasına bağlı. Defender 110 için ideal konfigürasyon, LT77'nin arkasına 1.22'lik LT230 ve ön/arka diff oranlarının 3.54 olmasıdır. Eğer lastikleriniz de 235 85 16 ya da 7.50 R16 ebadında ise, beklenen nominal (maksimum değil) hız 170kmh civarı olacaktır.

tabii, bunlar sadece hesaplamalardan ibaret. kimseye Defender ya da benzeri bir 4x4 araçla bu hızlara çıkmasını önermiyorum. Normal şartlar altında, eğer araç içi ses yalıtımınız mevcutsa, 110kmh hızında motorun gürültüsünü duymazsınız.

Selamlar
120Hp. Puma, LT77 ve 1.22 arazi oranı kullanan bir kullanıcı olarak..

1) Bu araclari zaten 110km. hızın üstüne çıkartmamanız gerekiyor zaten, yukarıdaki konfigurasyon ile araba nerdeyse 2200 devir ile gidiyor. Ama ben 170km'yi gördüm kadran da ama "bir kez daha hayatta çıkmam o hıza"...
2) 1.22 oranlı bir araç "uzun yolculuk ve sessizlik" üzerine planlandığı için, kalkış"ı çok güçlü değil ama uzun yolda kullanımı hakikaten nefis..
3) Daha önce, 1.43 oran var idi, araba 120km. de bağırıyor idi ama kalkışta araba yerleri kazıyor idi..
4) Arazi vitesine geçtiğinizde zaten 1.22/1.43 gibi oranları etkisi kalmıyor ve arazide hakikaten çok güçlü
umarım fikir verebilmişimdir.. reha

puma motorunun turbosu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar buraya yazabilirmiler acaba çok erken bozuyormuş turboyu benmi yanlış biliyorum

işin aslı düz 2500 motor var bende çok yüklenince motordan sibop vurma sesi gibi pancar motoru gibi ses çıkıyor araçta motorun yapılması gerekiyor mevcut olan motorda 2000 tl masraf var sizce değer mi bu masrafa puma ile değişimde motorumu 1500 tl ye sayıyor takasta 2500 tl cebimden çıkıyor tabi extradan işçilik filan kaça mal olursa artık dicem siz bi kullanıcı olarak ne yaparsınız bilginizz için teşekkurler enes

bana göre çok yüksek bir miktar benim elime totor 2500 tl ye geçiyor bunun dışında olacak masrafları çat pat bana suna bilir mi siniz enes

bigbass1985' Alıntı:
bana göre çok yüksek bir miktar benim elime totor 2500 tl ye geçiyor bunun dışında olacak masrafları çat pat bana suna bilir mi siniz enes

Fiyatı, takacak usta belirler ben ne söylersem yalan olur. Kullanacağınız şanzıman, arazi şanzımanı oranı alacağınız motorun bakımı, flanşı kulakları vs vs.... Oldukça masraflı iş, ben yeni yaptırdım belimi doğrultamadım henüz :smiley:

Fikir vermesi açısından bu konuya göz atabilirsiniz...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41397.0

bigbass1985' Alıntı:
işin aslı düz 2500 motor var bende çok yüklenince motordan sibop vurma sesi gibi pancar motoru gibi ses çıkıyor araçta motorun yapılması gerekiyor mevcut olan motorda 2000 tl masraf var sizce değer mi bu masrafa puma ile değişimde motorumu 1500 tl ye sayıyor takasta 2500 tl cebimden çıkıyor tabi extradan işçilik filan kaça mal olursa artık dicem siz bi kullanıcı olarak ne yaparsınız bilginizz için teşekkurler enes

Selamlar,
her zaman soyledigim gibi, bu ise girmeden once yapacak olan usta ve muameleyici ayarlayarak "işin finansman" tarafını mutlaka belirlemenizi öneririm. reha

forumu okuduğum kadarı ile arkadaşlarımızın kafası karışık puma motor nasıl 110 tdi mi iyidir falan diye isterseniz bende bu konuda bildiklerimi, izlenimlerimi aktarmak isterim.
yalnız bahsedeceğim araç land rover short land ancak defender ile aynı motor ve şanzumana sahip zırhlı araç hani şu otokar ın yaptıkları sanırım anlatbildim olmassa resimlerinide koyarım
short land ın 2008 modeli olanı dediğiniz 110 tdi motor çekişi vs idare eder eh işte diye bilirim yalnız unutulmaması gereken benim bahsettiğim araçlar 3.5 tonluk araçlar ve 110 tdi ile yapabildiğim 100 km sürat
diğeri ise 2010 modeli buda orjinal yani fabrikadan puma motor yakıt sarfiyatı 110 tdi ye göre bariz bir şekilde daha az gürültü düzeyi yok denecek kadar az çekişi ise çok çok iyi tek eksi yanı ise 1. vites ile geri vitesin yan yana olması :smiley:

bigbass1985' Alıntı:
arkadaşlar bana da puma 2 el motor gerekiyor yardımcı olabilirmi siniz

eğer istanbula yakınsan Atatürk oto sanayii tavsiye ederim yada bi tel numarası verebilirim onların elinde olmasada ki bildiğim kadarı ile var olan birini söylerler

naro' Alıntı:
...tek eksi yanı ise 1. vites ile geri vitesin yan yana olması :smiley:

Bence bu konum bazı durumlarda avantaj olarak değerlendirilebilir. Geri vites'ten1. vitese ve tersi geçişler daha seri yapılabilir. LT77 şanzımanda geri vites 1'in yanında ve kullanımda sıkıntı yaratmadı bana.

olabilir tabiki dediğim gibi benim izlenimim o yönde bazen 1 diye geri vitese takabiliyorum fakat bir kaç kullanımdan sonra insan alışıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR