Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,335

Etiketler
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

discovery-V8' Alıntı:
Bende tarafsız bakamıyorsun diyorum ;D ;D

Benim dizelle işim olmaz o yüzden ne gördüysem objektif olarak yazdım. Merak eden niyeti olan dener kendi görür, turbo lag olmamasının imkanı yok, VGT kullanmadıkça bunu kimse söyleyemez, bunun haricindeki tüm turbolarda lag vardır. Sen alışmış olabilirsin ama V8 den inip ona bindiğinde
fark bariz şekilde ortaya çıkıyor. kıyaslama yapacaksan ikisini ard arda kullanman gerekir.

Selamlar

Yavuz
3 sene V8 kullandıktan sonra , satıp kurtulduğumu unutuyorsun galiba! V8'i bana anlatmasan...

Ayrıca, bir motor hakkında bırak da, kullananlar senden iyi bilsin

reha

umutcelikel' Alıntı:
abicim orjinal motor 150.000 den sonra rektifiye gerektiriyor ve kesinlikle eski performansına kavuşmuyor bu motorda...daha ne diyim? internete bak, bir tane 150.000 i devirmiş 300tdi disco 1 var mı? hepsi rektifiye görmüş...
sorunsuz motor 1.000.000 mil yapan, triger kayışı veya zinciri olmayan 3B toyota motorudur...performansı 2.5 LR düz dizelden hallicedir ama olsun ;D

söyletme diyorum zorla söyletiyorsun, 324 bindeki araç ihaleden alınıyor, ne hikmetse 1 hafta sonra 79 bin km göstergesiyle satılmaya çalışılıyor, görgü tanıklarının hepsi GZB üyesi, Antalya telekom ihalesinde satılan 300 tdi ı arattır , sonra sahibinden deki ilanlara bak. ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
söyletme diyorum zorla söyletiyorsun, 324 bindeki araç ihaleden alınıyor, ne hikmetse 1 hafta sonra 79 bin km göstergesiyle satılmaya çalışılıyor, görgü tanıklarının hepsi GZB üyesi, Antalya telekom ihalesinde satılan 300 tdi ı arattır , sonra sahibinden deki ilanlara bak. ;D ;D
Bunun içindir ki internetteki orjinal Disco 1 ilanlarını örnek verdim... Hepsi üstüne titrenmiş, hor kullanılmamış cillop gibi araçlar. allah rızası için aç bak hepsinde yazıyor kaç binde rektefiye gördükleri...

ben okuduğum konularda birde serviste bayağı bir zaman geçirdim gördüğüm vakalarda land roverin hiç bir modelinde motor randumanlı değil ama yürür aksamı gerçekten çok sağlam olarak tesbit ettim

reha' Alıntı:
Yavuz
3 sene V8 kullandıktan sonra , satıp kurtulduğumu unutuyorsun galiba! V8'i bana anlatmasan...

Ayrıca, bir motor hakkında bırak da, kullananlar senden iyi bilsin

reha

;D ;D V8 e sahip olmak ayrı şey kullanmak ayrı şey, Ben garajda uyutmuyorum v8 i tepe tepe kullanıyorum 200.000 km yi devirdim, motor konusunda senin yazdıkların benim kafamı karıştırıyor , 2.5 benzin en iyisiydi sendeyken, değiştirdin en iyisi 2.5 dizel oldu, şimdi en iyisi puma ???

haksızmıyım?

Selamlar

http://www.sahibinden.com/1996_land_rover_discovery_2_5_tdi-00WQQaXQQ9530113WQQpXQQdisplayitem
140.000 de yenilenmiş motoru...
http://www.sahibinden.com/tertemiz_degiseni_boyanani_yok-otomatik-39WQQaXQQ15695674WQQpXQQdisplayitem
şu anda 170.000 de, 5 ay önce rektefiye yapılmış...
http://www.sahibinden.com/tertemiz_disco-27WQQaXQQ10570793WQQpXQQdisplayitem
198.000 de...yeni rektefiye yapılmış...
http://www.sahibinden.com/garaj_arabasi-22WQQaXQQ16036848WQQpXQQdisplayitem
220.000 de. 1 ay önce rektefiye yapılmış...

bu mudur zorlu koşulların motoru ;D hepsi 150-200 bin aralığında rektefiyeli ve hepsi satılık...çok mu iyi olduğundan böyle acaba?

umutcelikel' Alıntı:
Bunun içindir ki internetteki orjinal Disco 1 ilanlarını örnek verdim... Hepsi üstüne titrenmiş, hor kullanılmamış cillop gibi araçlar. allah rızası için aç bak hepsinde yazıyor kaç binde rektefiye gördükleri...

kötü mazot olabilir belkide sebep bilmiyorum, toyotada dizel motoru bu sebepten resmi olarak satmadı yıllarca, ömrü çok kısa oluyor diye.

yakıt kalitesi hala çok iyi değil ama en azından 10 yıl öncekinden daha iyi.

umutcelikel' Alıntı:

Umut,

üstüne alınma... Sahibindendeki Land Cruiser'ların dizel araç (fotoğraflı) ilanı sayısı 39. bunlardan 150.000km'den üstündeki araç sayısı 15 (sahiplerinin verdiği km'ye göre baktım) ve sadece 2 tanesi offroad donanımına sahip. şimdi bu beniı düşündürüyor:

- Toyota Land Cruiser alanlar dizel olsa da çok km yapmıyor, (15/39 --> %38'i çok kullanıyor)
- Toyota Land Cruiser alanlar çok km yapıyor, ama çoğunluğu rektifiyeyi saklıyor,
- Toyota Land Cruiser alanlardan offroad yapanlar o kadar memnun ki, aracını satmak istemiyorlar. (offroad oranı 2/15 --> %13)

Aynı şekilde Disco 1 dizellere de baktım: 1998 ve altı Disco 1'lerde sadece 8 adet araç ilanı var. bunlardan 7'si 150.000km'nin üstünde... 8.si de 147.000'de ve offroad donanımlı. Bu 150.000'i devirmiş 7 aracın 3'ü offroad donanımlı ve rektifiye görmüş. Bu da demek ki,

- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananlar araçlarını seviyor ve sürekli kullanıyor, uzun KM yapıyor (7/8 --> %88'i çok kullanıyor)
- Land Rover Discovery 1 300TDI hakikaten rektifiye istiyor ve sahiplerini bunu açıkgönüllülükle belirtiyor,
- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananıp offroad yapanlar araçlarını seviyor ve satmak istemiyor, (ilandaki offroad oranı 3/7 --> %43)

Yorum size ait.

umutcelikel' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/1996_land_rover_discovery_2_5_tdi-00WQQaXQQ9530113WQQpXQQdisplayitem
140.000 de yenilenmiş motoru...
http://www.sahibinden.com/tertemiz_degiseni_boyanani_yok-otomatik-39WQQaXQQ15695674WQQpXQQdisplayitem
şu anda 170.000 de, 5 ay önce rektefiye yapılmış...
http://www.sahibinden.com/tertemiz_disco-27WQQaXQQ10570793WQQpXQQdisplayitem
198.000 de...yeni rektefiye yapılmış...
http://www.sahibinden.com/garaj_arabasi-22WQQaXQQ16036848WQQpXQQdisplayitem
220.000 de. 1 ay önce rektefiye yapılmış...

bu mudur zorlu koşulların motoru ;D hepsi 150-200 bin aralığında rektefiyeli ve hepsi satılık...çok mu iyi olduğundan böyle acaba?

almayın abi dizel o zaman banane ;D ;D koç gibi v8 dururken gar gar 3 günlük dünyada eziyet çekiyorsunuz ;D ;D

edaghan' Alıntı:
Umut,

üstüne alınma... Sahibindendeki Land Cruiser'ların dizel araç (fotoğraflı) ilanı sayısı 39. bunlardan 150.000km'den üstündeki araç sayısı 15 (sahiplerinin verdiği km'ye göre baktım) ve sadece 2 tanesi offroad donanımına sahip. şimdi bu beniı düşündürüyor:

- Toyota Land Cruiser alanlar dizel olsa da çok km yapmıyor, (15/39 --> %38'i çok kullanıyor)
- Toyota Land Cruiser alanlar çok km yapıyor, ama çoğunluğu rektifiyeyi saklıyor,
- Toyota Land Cruiser alanlardan offroad yapanlar o kadar memnun ki, aracını satmak istemiyorlar. (offroad oranı 2/15 --> %13)

Aynı şekilde Disco 1 dizellere de baktım: 1998 ve altı Disco 1'lerde sadece 8 adet araç ilanı var. bunlardan 7'si 150.000km'nin üstünde... 8.si de 147.000'de ve offroad donanımlı. Bu 150.000'i devirmiş 7 aracın 3'ü offroad donanımlı ve rektifiye görmüş. Bu da demek ki,

- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananlar araçlarını seviyor ve sürekli kullanıyor, uzun KM yapıyor (7/8 --> %88'i çok kullanıyor)
- Land Rover Discovery 1 300TDI hakikaten rektifiye istiyor ve sahiplerini bunu açıkgönüllülükle belirtiyor,
- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananıp offroad yapanlar araçlarını seviyor ve satmak istemiyor, (ilandaki offroad oranı 3/7 --> %43)

Yorum size ait.
Engin anlamadım valla ne demek istediğini....Landcruiser'a neden döndü olay? hangi motorlusundan bahsediyoruz? 3.4 dizel? 4.2 dizel? 4.2 turbo dizel? mesela 3.4 turbo dizel iğrenç bir motormuş, ama düz dizel olanı 1.000.000 mil gidiyor...Konu 300 tdi. Ben orjinal km.li 300tdi örneklerini göstermek için Disco 1 örneği verdim. (Ha senin Discositin ilanı da vardı onu koymadım, o ayrı kategori ;D)

discovery-V8' Alıntı:
almayın abi dizel o zaman banane ;D ;D koç gibi v8 dururken gar gar 3 günlük dünyada eziyet çekiyorsunuz ;D ;D
:smiley:))))))))))))))))
aldım gördüm ebeminkini tecrübemi paylaşıyorum zaten bişi yok ;D
LR alsam gider 3.9 EFI sıralı LPG alırım direk manyakmıyım...

Niye koymuyorsun? çok ayıp... azıcık reklamdan zarar gelmez... ;D

Açıkça konuşmak gerekirse, Toyota'nın dizellerini tanımam.. düzünü de turbolusunu da bilmem... ama ilanlarda 1.000.000 mil gitmişi yok. ya araba motor 1.000.000 mil yapana kadar hurdaya dönüyor, satılacak hali kalmıyor da o yüzden sahibindene düşmüyor; ya da gerçek anlamda 1.000.000 mil yapmıyor. :smiley:

umutcelikel' Alıntı:
Engin anlamadım valla ne demek istediğini....Landcruiser'a neden döndü olay? hangi motorlusundan bahsediyoruz? 3.4 dizel? 4.2 dizel? 4.2 turbo dizel? mesela 3.4 turbo dizel iğrenç bir motormuş, ama düz dizel olanı 1.000.000 mil gidiyor...Konu 300 tdi. Ben orjinal km.li 300tdi örneklerini göstermek için Disco 1 örneği verdim. (Ha senin Discositin ilanı da vardı onu koymadım, o ayrı kategori ;D)

atma recep din kardeşiyiz ;D ;D ;D

4.2 TD en dayanıklı motorlardandır fabrikanın bana söylediği bakımı aksatmazsan 450.000 km kullanırsın demişti alırken, ama Türkiye şartlarında bunu söyleyemiyorlar, kendi dağıtıcıları resmi açıklam yapmıştı 3 sene önce. Türkiyede dizel bir araç 500.000 i çok zor geçer.

velhasıl toyota 4 runner 2LT (2.4 Turbo dizel) 150 ve 170 binde iki defa üst kapak çatlattı bende.

edaghan' Alıntı:
Niye koymuyorsun? çok ayıp... azıcık reklamdan zarar gelmez... ;D

Açıkça konuşmak gerekirse, Toyota'nın dizellerini tanımam.. düzünü de turbolusunu da bilmem... ama ilanlarda 1.000.000 mil gitmişi yok. ya araba motor 1.000.000 mil yapana kadar hurdaya dönüyor, satılacak hali kalmıyor da o yüzden sahibindene düşmüyor; ya da gerçek anlamda 1.000.000 mil yapmıyor. :smiley:
;D
Benim araç 288.000 de yeni rodaj oluyor motor daha ;D (Yavuz gördü 288.000 deki aracın döşemelerini vs)
Servisin eski 3B motorlu LC'si Nokia'dan çıkma. 1.000.000 km de şöförüne satılmış. ToyotaSa peşine düşmüş reklam için, satmamış turbo kit takmış adam. Turbodan sonra 1 ayda motor gümlemiş ;D ;D ;D
Ben emekli olurken kmyi gösteririrm, sağ kalırsak bakarız ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri