Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,333
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

kıstaslara bakınız

1) en az yakanı / ekonomik olan hangisi ?
2) en uzun dayanan hangisi?
3) bakımı en ucuz olan hangisi ?
4) parçası en ucuz olan hangisi ?

hobi = zevk için yapılan birşey

bırakın bu ucuz zevkleri artık....

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Defendere hangi motor iyi dersek bunu biraz açmak gerekir
en iyi.
en ekonomik.
en dayanıklı.
en güçlü.
en uygun.
diye ayırmamız gerekir sizce ???

Selam Yunus
belki şu noktayı gündeme getirmek gerekir.. Yani, 2009 bir Defender aldığınızda, içinden çıkan motor elektronik pompalı Puma motorludur. Td5, 300Tdi yada V8 değil.

bence başka söze gerek yok. reha

yunuscum

eğer bir işi hobi olarak yapıyorsan o işin fiyat sınırı senin mutluluğundur, önce mutluluğunun fiyatını belirle :smiley: geri kalan herşey için master card....

hayata aynı perspektiften bakmayınca bazı değerleri tartışmak zor oluyor haliyle...

4,6 V8 olabilir tabi ama daha iyileri de var..

Ohhooo bu heyecan, arazi aracı her engeli tepe gaz geçebilen araç mıdır?
Sorusuna bile gelebilir.

ndoganci' Alıntı:
yunuscum
eğer bir işi hobi olarak yapıyorsan o işin fiyat sınırı senin mutluluğundur, önce mutluluğunun fiyatını belirle :smiley: geri kalan herşey için master card....
hayata aynı perspektiften bakmayınca bazı değerleri tartışmak zor oluyor haliyle...
4,6 V8 olabilir tabi ama daha iyileri de var..
Neyse abi ben en iyisi gaza gelmeyeyim düz dizelle rahat ve huzurlu off roada devam yoksa diğer aracımı gözden çıkarırsam iç işleride beni gözden çıkarır :-X :-X ;D ;D

aman yunus dikkat...iç işleri ile ilişkileri sağlam tutmakta her zaman fayda var...

yunus bager' Alıntı:
Neyse abi ben en iyisi gaza gelmeyeyim düz dizelle rahat ve huzurlu off roada devam yoksa diğer aracımı gözden çıkarırsam iç işleride beni gözden çıkarır :-X :-X ;D ;D

Selam Yunus,
bunca yıllık kullanım deneyimim sonucu olarak hep söylediğim şeyi tekrarlayacağım. Eğer,

"sevmeyi başarabilirseniz "

- en huzurlu
- en masrafsız
- en dertsiz

motor bence 2.5 düz dizeldir. Hakikaten üstüne motor tanımam.. Ha, bu motor ile kimseye hava atamazsınız, hiçbir yerden hoplayıp/uçamazsınız , gideceğiniz yere en son gider vede kamyon şöförleri ile bile yarışamazsınız. Ama bu motoru severseniz, o da size hep hizmet eder. Yaşanmıştır, denenmiştir ve de alternatifleri bilinmektedir.

Zaten, millete hava atmak istiyorsanız, sakince arazide gezmek anlamsız geliyor ise, niye geride kalayım diyorsanız.. bir diyeceğim yok...

ANCAK, çok önemli bir nokta.. yukarıda fikirlerini belirten hiçbir arkadaşıma "hava atıyorlar, yarışıyorlar, hızlı gidiyorlar" demiyorum.. Zira, hepsi uzun yıllardır bu araçları kullanan deneyimli ve çok SAYGI duyduğum arkadaşlarım.. Lütfen yanlış anlam çıkarılmasın..

discovery-V8' Alıntı:
Bende tarafsız bakamıyorsun diyorum ;D ;D

Benim dizelle işim olmaz o yüzden ne gördüysem objektif olarak yazdım. Merak eden niyeti olan dener kendi görür, turbo lag olmamasının imkanı yok, VGT kullanmadıkça bunu kimse söyleyemez, bunun haricindeki tüm turbolarda lag vardır. Sen alışmış olabilirsin ama V8 den inip ona bindiğinde
fark bariz şekilde ortaya çıkıyor. kıyaslama yapacaksan ikisini ard arda kullanman gerekir.

Selamlar

walla ben Yavuz un dedigi sekilde hem v8 hem 300 tdi yi arka arkaya kullandim - gercekten rahatsiz edici bir turbo lag var. Bu lag Huseyin ustanin Td5 arabasinda daha da fazla hissediliyor ( modifiye olmasindan belki?)
belki alisik olmadigimdan gazi dozlayamadim ama v8 deki tepkiyi ancak belli bir devirden sonra aldim

selamlar

Metin

discovery-V8' Alıntı:
ne takarsanız takın sakın v8 takmayın ;D ;D

;D ;D

"Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" demişler ;D ;D

Nasıl olacak, senin dediğin de yaptığın da aynı ::smiley:

SDC' Alıntı:
;D ;D

"Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" demişler ;D ;D

Nasıl olacak, senin dediğin de yaptığın da aynı ::smiley:

Dünyaya bir defa giliyoruz ikinci bir şansımız daha olmayacak, Landrover ı da zevk almak için kullanıyorum, ben bu şekliyle çok zevk alıyorum ki v8 kullanan tüm arkdaşlarım kafalarına v8 ile ilgili sadece benzincide ödeyecekleri parayı takmazlar, (takarlarsa zaten zevk alamazlar) bu v8 kötü olan tek yönü ki onu çözmek için hem temiz hem çevreci LPG denen birşey var.

Biz hep yüzümüzde anlamsız bir gülümsemeyle dolaşırız , imnanmazsan v8 kullananların tüm fotolarına bak, işte o gülümsemenin bir sebebi tahta eksikliğinden geriside, alınan zevkten ötürü ;D ;D ;D

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Biz hep yüzümüzde anlamsız bir gülümsemeyle dolaşırız , imnanmazsan v8 kullananların tüm fotolarına bak, işte o gülümsemenin bir sebebi tahta eksikliğinden geriside, alınan zevkten ötürü ;D ;D ;D

Selamlar
evet abi haklisın Jeepcileri bile güldürüyor bendemi V8 düşünsem gülmeyen yüzüm belki güler ;D ;D

IMG_9487[1].jpg

yunus bager' Alıntı:
evet abi haklisın Jepcileri bile güldürüyor benemi V8 düşünsem gülmeyen yüzüm belki güler ;D ;D

Aracını kullanmaktan zevk alıyorsan motor önemli değil , bu bizim hobimiz mi? onu kullanmaktan zevk alıyormuyuz? gerisi önemli değil.

ben aracımı kullanırken çok zevk alıyorum birde rampalarda randuman alsaydım sırf bu yüzden puma motor atacağım

o araba kimin acabaa ? çok güzel çıkmış :smiley: konu mankeni de fena değil hani...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri