Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,976
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

Ya arkadaşlar bir şey soracağım Sırf Prestij için 70-80 model araçlaramı biniyosunuz? Hayır benim amacım prestij değil, kesinliklede olmadı. Kayseriye gittim, 4 çeker araç almaya bir honda CRV aldım 98 model çekişinde bir sıkıntı gördüm karlı çamurlu yola girdim. Araba beni orada bıraktı zor çıktım. Benim işime yaramaz dedim götürüp ertesi gün verdim 10 lira daha koyup FL aldım. Amacım kesinlikle prestij felan değildi bilmiyordumda zaten bu aracın nasıl bir araç olduğunu. Şimdilerde de masrafı yakıtı vergisi fazla olduğu için bunu verip bu özellikleri daha az olan bir DUSTER alma eğilimine girdim.
Amacım prestij olsa gider Q5 de alırım. ÖDeme gücüm onuda karşılar ancak ben ticaret yapıyorum bu aracın üzerinde, bana 4 çeker araç müşteri kaybettirmiyor. Bende biliyorum diğer hekim arkadaşlar gibi connect e binmiyorum. Onun yerine işimi görecek bir arazi aracına biniyorum. Amacım prestij değil iş görmesi.

Hepsi bu kadar.

Etiketler

o zaman toros alın. dusterin dedesi sayılır ve neredeyse 7 kat daha ucuz. hemde dusterin yaptığı her işi daha iyi yapar.

Onuda düşünmedim değil ama sonuçta ailemlede binebileceğim bir araç bu. İçini dışını yıkatıp çantalarımı çıkardımmıda aile arabası oluyor. Ama toros öylemi? Yada biraz kar olan bir yolda beni hastaya götürmezki? Sonuçta 2 çeker bir araç o, yada çamurda saplanıp kalır. Eeee ne anladık bu işten?

Vetihsan' Alıntı:
Onuda düşünmedim değil ama sonuçta ailemlede binebileceğim bir araç bu. İçini dışını yıkatıp çantalarımı çıkardımmıda aile arabası oluyor. Ama toros öylemi? Yada biraz kar olan bir yolda beni hastaya götürmezki? Sonuçta 2 çeker bir araç o, yada çamurda saplanıp kalır. Eeee ne anladık bu işten?

Siz bakmayın anti dustercıların söylediklerine, bol keseden atıyorlar. İş almaya gelince ilk onlar duster almak için sıraya girerler. Duster sizin her türlü işinizi görecektir. Sıfır bir 4x4 olarak zaten böyle bir aracın alternatifi yok. Hem konforludur, hem ekonomiktir, hem de arazide sizi yolda bırakmayacaktır. Servis, bakım ve yedek parça olayına girmiyorum bile. İlk 20.000km bakımı 250-300TL civarı. 2.el değeri de iyi sayılır, sınıfında en çok satan araçlardan biridir ne de olsa. Ha 2.el alacaksanız birçok alternatif var zaten.

Vetihsan' Alıntı:
al duster ını yoluna devam et gerisi hikaye :smiley:

Ben aslında bu anti duster cı grubun Duster ın elemanlerı olduğundan şüphelenmeye başladım. Araca eleştiri yapıldıkça Duster satışları artıyor...

dervisali' Alıntı:
Ben aslında bu anti duster cı grubun Duster ın elemanlerı olduğundan şüphelenmeye başladım. Araca eleştiri yapıldıkça Duster satışları artıyor...
haklı olabilirsiniz :smiley: reklamını yapmış oluyorlar sonuçta daha çok kişinin dikkatini çektiriyorlar ,sayfada devamlı hareket oluyor , güncel kalıyor :smiley: :smiley: :smiley: saolsunlar bize destekleri için ;D ;D ;D

o zaman toros alın. dusterin dedesi sayılır ve neredeyse 7 kat daha ucuz. hemde dusterin yaptığı her işi daha iyi yapar.

abartmayalım bazen 2 çeker araçlar yokuş çıkarken mıcır üzerinde bile patinaj çekiyor. kar çamur vs oldumu düşün artık. tabi toros ucuz olduğu için yemişim mıcırı deyip basarsınız gazı arabanın altına 50 tane taş çarpar, geçersiniz. o da bir seçenek.

Konun dışına çıkmadan araba için ben son 15 yılda 3.araç değiştirdim. Ölçüm hep şu olmuştur alacağım aracın yeni fiyatı bir yıllık kazancımı aşmamalı. İhtiyaçlarıma göre arabayı tercih etmişimdir.Bir önceki aracım 2.0 Lt E sinifi lüks sayılacak bir araç iken şimdiki aracım 1.6Lt MPV yerli montaj verso kullanıyorum.

Hekim ihsan bey merhaba , ben navara kullanıcısyım arabaya yaptığım eziyeti kimse yapmıyor emin olun 1 günde antalya il sınırları içerisini baştan sona yükle geçip şantiye şantiye gezip toz toprağın içinde stablize yolda saatlerce gidip , bide üstüne üstlük antoff ekibiyle birlikte kendi çapımda offroada gidiyorum araba banamısın demiyor. dayanıklıktan kastınız nedir merak ediyorum. dayanıklılık dendiğinde aklıma japon pickuplar geliyor. ve hepsini deneyen birisi olarak söyleyebilirimki bu sınıfta nissan 1ci.

Vetihsan' Alıntı:
ARKADAŞIM KİM NE DERSE DESİN ALDIRMA BENDE VETERİNER HEKİMİM 2 AY OLDU 4X4 ALALI ÇOK MEMNUMUM.VERGİSİ AZ YAKITI AZ DAHA NE İSTEYELİM.BİLENDE KONUŞUYOR BİLMEYENDE.

4 x 4 araç aynı silah gibidir.kötü silah ihtiyaç duyulduğunda 3 - 5 atıştan sonra ısınır şişer adamın elinde patlar...düşmanından fazla sahibine zarar verir.4 x 4 araçta böyledir...hayatınız boyunca hiç araziye çıkmazsınız...nasıl kullanılacağını merak dahi etmezsiniz...sonra bir gün doğa size bir oyun oynar ve siz 4 x4 nüze güvenip yoldan çıkarsınız ve sonuç hüsran olur...bu yüzden 4 x 4 seçerken önemli olan beklentidir.ama size tavsiyem dusterda olsa ,vitarada olsa ,land cruser de olsa ,land roverda olsa önce arabanızı bu işten anlayan aracı olan bir arkadaşınız ile arazide test etmenizdir.böylece aracınızın ne kadar 4 x 4 olduğunu görür...arazide hüsrana uğramazsınız...sonuçta bu araçlar sadece 4 tekerden ibaret değil .duygusal olarakta bağlandığımız hatta canımız taşıdığımız yol ortaklarımız iyi bakım yapmak ve kapasitelerini bilmek hayat kurtarır....

AL1820' Alıntı:
neden birinci farkı ne?
herkes l200 derken?

offroad yapılmayacaksa hepsi ömürlük aletler. 4 sene kadar önce 98 skystar kullanmıştım sürekli kamyonlara konulan 10 numara yağ kullanmış 1 milyon 150 bin kmde çalışır yürürdü. şimdi diyeceksiniz l200 üde hiluxuda yapar bunu ama bugüne kadar 5 farklı nissanımız oldu hepsini istemeyerek elden çıkarttık. daha önce b2500 ve dmax vardı piyasası iyi olmadığı için elden çıkartıldı. mesela bizim buralarda (antalya çevresinde ) nissan ve toyota en çok tututan pickuptur kullan at yan sanayi parçası boldur. eskileri mazot seçmez ayçiçek yağı dahil hepsi ile çalışır.tozun toprağın içerisinde yıllarca problemsiz çalışır. aslında en iyisi düz dizel araç

basrail' Alıntı:
İhsan bey... Şunlardan biri eksilse kimsenin dikkatini çekmez heralde ;D Hatta ikisi, üçü.... 8)

Bizim araçları neden 2-3 ay beklediğimiz belli oldu :-[

Kaç tane Duster var burada ::smiley: Sallayalım bir şeyler..

Tabiki 1 tane duster var. Oda benim alacağım bana gelen duster artık ne zaman yola çıktı ise. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri