Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,918
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

Selamlar İhsan bey...

Ben Duster almadan önce binek aracımı satıp 50 000 liraya kadar Nissan X-Trail, Nissan Terrano, Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, 1998 le 2006 arası Vitaralar, Kia Sportage, Sorento gibi araçları biraz araştırmıştım. Hatta binek otomobilimi satmayıp 2. araç olarak Lada Niva almayı da düşünmüştüm.

Duster i almadan önce test sürüşüne cıktım test görevlisine güzergah sınırımın olup olmadığını sordum istediğiniz yere gidebilirsiniz bu zaten bir test aracı cevabını alınca kendi köyümüzün yoluna soktum yok kenarlarındaki cok abartılı olmayan hendeklere soktum cıkardım aracı, özellikle yoldaki cukurlukların üstüne doğru yüksek süratle sürerek denedim. Benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyordu. Sizin iş için gittiğiniz yolları bilmiyorum. İhyiyaçlarınızı karşılar mı bilemem. Benim izlediğim yolla test sürüşüne cıkmanızı öneririm. Sürün, bakın, deneyin güzelce ihtiyaçlarınıza cevap verecekse ve beğendiyseniz o zaman alın derim.

Veteriner olarak tanıdığım tek bir kişi var o da doblo kullanıyor. 7-8 yıl oldu aynı aracı kullanıyor hala. Karşı apartmanda bir komşumuz var 4 yıldan beri aynı Terranosuna biniyor. Ormanda veya tapu kadastroda çalışıyor diye duymuştum tam emin değilim.

Pick-up ları naçizane görüşümü belirtmek adına size tavsiye etmem. Yalnız kasasında hayvan taşıyacaksanız o modellerden başka modellere bakmayın derim. Pick-up lar ruhsatta ticari geçtiği için her yıl Tüv muayenesine sokmanız gerekiyor. Bu durum sizi rahatsız etmeyecekse elbette elemelerinize bunları da ekleyebilirsiniz.

Duster almadan önce, yani elememin son zamanlarında özellikle vitara, terrano ve tucson arasında kalmıştım. Niva da aklımın bir ucundaydı parçaları ve vergisi ucuz ayrıca da usta bulabildiğim için. Fakat onu bagaj olmadığı için eledim.

Size fikir vermesi için bunları yazdım. Yedek parça fiyatları, yakıt, vergiler, usta dörtlüsü sizi üzmeyecek bir model bulmanız gerekiyor. Acele etmeden bol bol arastırarak fırsat buldukça deneyerek, koltuğuna oturarak, sürerek, aracı dinleyerek, giderleri karşılanırken hakikaten bu aracı yoruyorum bu kullanıma bu masraf bu araca değer diyebileceğiniz bir araç bulmanızı diliyorum.

Saygılar...

Vetihsan' Alıntı:
Sizlere ufak bir tablo hazırladım ve neden Duster dediğimi bir parça olsun göstermek istedim.
Anladığım kadarıyla ağır arazi şartlarına girmiyorsunuz yani iş gereği mecbur olmadığınız ciddi bir çamur gibi,
karda aracın standart haliyle ilerleyemediği yerde, zincir takarsınız, o da olmadı, makinaların yolu açmasını beklersiniz bu konuda da hemfikirsek,
Duster sizin için en uygun araç.
Bulunduğunuz yerde servisi de varsa bence düşünecek bir şey yok.
Yakıtı - vergisi ortada, rutin bakımlarının 300 tl civarı olduğunu yazmış arkadaşlar.
Hepsinden önemlisi yukarıda alıntı yaptığım cümlenizden anlaşılan araç sizin aklınıza yatmış.
En kötü senaryo alır önümüzdeki kışı geçirirsiniz, baktınız beklentinizi karşılamıyor en kötü 3-5 bin tl zararına verir geçersiniz. Zaten aracın sıfırı yok satıyormuş, insanlar almak için aylarca sıra bekliyormuş, belki satıştan kar bile edebilirsiniz. Elinizdeki araç sizde kalırsa, anlattığınıza göre bu zararı zaten edeceksiniz.
Bence hiç beklemeyin, çünkü almaya niyetlendiğinizde hazırda araç bulamayabilirsiniz. Ne kadar erken karar verirseniz araç o kadar erken elinize geçer.

Sayın basrail ve abdullah bey, yazılarınız bana çok mantıklı geldi. Evet kararımı verdim DUSTER alıyorum. Bakalım ne olacak?
Umarım sizlere ve site ziyaretçilerine faydam olur :smiley:

Veteriner arkadaşlar ahırdaki ineklere aşı yapmaya 100.000 avroluk jiplerle gidecek değiller herhalde.Araç konusu ülkemizde halen prestij ve yatırım aracı olarak görülmeye devem ettikçe insanlar ulaşabilecekleri en üst seviyedeki araca ulaşmaya çalışıyorlar.

prestij aracıdır zaten. yoksa neden alalım ki o araçları. herkes gider tüplü şahin ya da dizel palio filan alır binerdi.

mstdgbkn' Alıntı:
birsürü para çöpe gitti...

Para vatandaşın; ister çöpe atar, ister şömineye. ;D ;D ;D

Benim de "bir sürü para"m çöpe gitmişti (güya). Ama o çöpün karşılığı makina beni dilediğim yere götürüyor.

Hayırlı olsun arkadaş.

mstdgbkn' Alıntı:
prestij aracıdır zaten. yoksa neden alalım ki o araçları.

Değildir muhterem. En azından hepsi değil. 100.000 euroluk araçlar öyle diyelim. Ama bilinçli seçim yapanın prestij kaygısı yoktur.

Duster bir prestij aracı değildir. Sadece "binilecek ve seni dilediğin yere götürecek" bir araçtır vesselam.

olguncandan' Alıntı:
Duster bir prestij aracı değildir. Sadece "binilecek ve seni dilediğin yere götürecek" bir araçtır vesselam.

o yüzden yazık işte o paraya. 50 bine insan vx100 alır ;D

Selam, sorun 50.000 TL ye alınabilecek araç değil, 50.000 TL ye alınacak vx100 serisi bir araca bine bilmek yani masraflarını karşılayabilmek, Prestij olsun diye bu tür bir araca binilmez bunlar iş makinasıdır yerinde kullanılır diye düşünüyorum.

Ayrıca, köy yolunda 4x4 ile gezmek prestij ise Afganistanda, Afrakada bu araçları kullananlar epey prestij sahibi demek ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri