Ynt: Off Roadçu Duster
Selamlar İhsan bey...
Ben Duster almadan önce binek aracımı satıp 50 000 liraya kadar Nissan X-Trail, Nissan Terrano, Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, 1998 le 2006 arası Vitaralar, Kia Sportage, Sorento gibi araçları biraz araştırmıştım. Hatta binek otomobilimi satmayıp 2. araç olarak Lada Niva almayı da düşünmüştüm.
Duster i almadan önce test sürüşüne cıktım test görevlisine güzergah sınırımın olup olmadığını sordum istediğiniz yere gidebilirsiniz bu zaten bir test aracı cevabını alınca kendi köyümüzün yoluna soktum yok kenarlarındaki cok abartılı olmayan hendeklere soktum cıkardım aracı, özellikle yoldaki cukurlukların üstüne doğru yüksek süratle sürerek denedim. Benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyordu. Sizin iş için gittiğiniz yolları bilmiyorum. İhyiyaçlarınızı karşılar mı bilemem. Benim izlediğim yolla test sürüşüne cıkmanızı öneririm. Sürün, bakın, deneyin güzelce ihtiyaçlarınıza cevap verecekse ve beğendiyseniz o zaman alın derim.
Veteriner olarak tanıdığım tek bir kişi var o da doblo kullanıyor. 7-8 yıl oldu aynı aracı kullanıyor hala. Karşı apartmanda bir komşumuz var 4 yıldan beri aynı Terranosuna biniyor. Ormanda veya tapu kadastroda çalışıyor diye duymuştum tam emin değilim.
Pick-up ları naçizane görüşümü belirtmek adına size tavsiye etmem. Yalnız kasasında hayvan taşıyacaksanız o modellerden başka modellere bakmayın derim. Pick-up lar ruhsatta ticari geçtiği için her yıl Tüv muayenesine sokmanız gerekiyor. Bu durum sizi rahatsız etmeyecekse elbette elemelerinize bunları da ekleyebilirsiniz.
Duster almadan önce, yani elememin son zamanlarında özellikle vitara, terrano ve tucson arasında kalmıştım. Niva da aklımın bir ucundaydı parçaları ve vergisi ucuz ayrıca da usta bulabildiğim için. Fakat onu bagaj olmadığı için eledim.
Size fikir vermesi için bunları yazdım. Yedek parça fiyatları, yakıt, vergiler, usta dörtlüsü sizi üzmeyecek bir model bulmanız gerekiyor. Acele etmeden bol bol arastırarak fırsat buldukça deneyerek, koltuğuna oturarak, sürerek, aracı dinleyerek, giderleri karşılanırken hakikaten bu aracı yoruyorum bu kullanıma bu masraf bu araca değer diyebileceğiniz bir araç bulmanızı diliyorum.
Saygılar...