Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,918
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

ttn' Alıntı:
pek fazla akıl sahibi arkadaşım, 50binliraya 4x4, düşük vergiye sahip 1.5 dizel motor başka bir marka(sıfır) suv söylede bizde akıllanıp elimizdekini satıp söylediğinden alalım..

4x4 demesek, yani suzuki siwift de 4x4 :smiley:
bu göz boyamadan başka birşey değil

Etiketler

abicim onuda araştırdım. Navaralar piyasada pek fazla hazzedilen bir araç değil. Görüntü ve konfor süper ancak sivas merkezde pancarlar var adamlar pick up kiralıyor tüm türkiyeye adamların elinde 300 kadar pick up var, onlarda pek tavsiye etmiyorlar. D max, L 200 yada hiluk daha sorunsuz araçlar
l 200 özellikle bu grupta çok memnun olunan bir araç benim istediğim versiyonu 80 lira
hilux 2. sırada geliyorki toyota olmasından ötürü sıkıntısı az deniyor
d max de 3. sırada yakıtı biraz fazla ancak konfor konusuda bu araçta ön planda....

1.5 duster çok yeni piyasada sıfırının fiyatı çok uygun nerdeyse l 200 ün yarısı ve de hafif bir araç yukarıdakilere nazaran

sitelerden suzuki baktım ancak onlarında motorları büyük olmuş 1.9-2.0 arası ve vergi ile yakıt dezavantajı var. Birde biraz kırılgan bir araçmı gibi geliyor görüntüsü bana :(((

ÇIKMAZDAYIMmmmmmmmm...

Vetihsan' Alıntı:
Valla arkadaşlar burada her sınıftan sürücü var,
-- Asfaltta 4 çekeri kullanan ama 4 çekerin ne olduğunu bilmeyen jipciler ( X5, X6, Q7, Q5, Sıfır kilometre LR, Kuga, Hyundai , kaleos vs gibi suv araçlarla bu forumda fink atanlar )
-- stabilizede yazın gezip kendini off road cı sanan ve vay be ne çamurdan geçtim ama dereye bak lastiklerin yarısı gömüldü üff diyen
-- Hekimler; yaş kış hiçbir aracın gidemediği dağ yollarında kafam kadar kayaların yüksek yarların sınırından acil olarak doğuma yetişmek için kendini paralayan stabilizede 130 yapan özverililer
-- parası kesesine çok gelen, ya para saymayı bilmeyen yada sağlam bir sopa yemeyen, saniyelik adrenalin pikleri için 4 çekerlere on larca lira verip saniyesinde o onlarca lirayı çamura kayaya saplayanlar,

Ben hekimler grubundayım, sizler sıcak yatağınızda yatarken bizler gecenin 3 ünde beşinde kar, buz, çamur, yağmur demeden bir hayvanın peşine koşturan ve ekmeğimizi affınıza sığınarak boktan çıkaran adamlarız.
Bir hekim için araçta önemli olan nedir biliyomusunuz??
-- Vergisi az
-- yakıtı az
-- arızası az
-- bakım maliyeti düşük
-- Her yola gelen araçlar....

Amaçlar farklı, niyetler farklı..... Hepinize bol paylaşımlar....

yazdığınıza katılmakla birlikte, şimdiyakıtı az vergisi az arızası az dediğiniz araç bir seferde 5000tl verdiğiniz freelandermi?

off road runner' Alıntı:
Sport utility vehicle ya da SUV (Türkçe: spor amaçlı taşıt) hem çekme kapasitesi hem de kamyonet özelliğine sahip yolcu taşıma aracıdır. Araç hem minivan hem de station wagon özelliklerini bir arada barındırır. Bunun yanında asfalt harici arazilerde hareket edebilir.

Bazı ülkelerde bu araçlara "arazi aracı" , "dört çeker", ya da "4WD" (4 Wheel Drive) denir. Ancak tüm SUV araçları dört tekerlekten çekme özelliğine sahip olmadığı gibi her 4WD yolcu aracıda SUV değildir. Off-road araçları ise tamamıyla farklı bir sınıf olup sadece asfalt veya döşenmiş yol haricindeki yollar için tasarlanmıştır. Her ne kadar bazı SUV araçları off-road özelliğine sahip olsa da bu, araçlar için ikinci sırada bir özelliktir. Birçoğunun 2WD, 4WD yüksek çekiş ve 4WD düşük çekişten birinden diğerine geçme özelliği bulunmamaktadır.

Bilgi için teşekkürler Kerim Bey. :smiley: En azından ben daha net anladım.

Bu mesajı bir katılımcı kardeşimize cevap olarak yazdıysanız, gerek yoktu. Kararlar verilmiş, gerekçe nasıl olsa bulunur... durumu. ;D

Vetihsan' Alıntı:
............ÇIKMAZDAYIMmmmmmmmm...

Hoşgeldiniz İhsan bey.

İnşaallah çıkmazdan çıkarsınız.

Forumu ne kadar incelediniz bilmiyorum. Ama burada fikir beyan eden arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Duster sahibi değil ve bu arabayı onaylamayanlar. (Hatta bazıları ellerinden gelse piyasadan kaldıracaklar. ;D)

Kannatimce çıkmazdan çıkmanızın yolu, şartlarınızdan bazılarını elemek. Örneğin yakıt ve vergi konusunu. Tabii bu da beraberinde para limitini de elemenizi gerektirir.

Dolayısıyla çıkmazınız baya derin bir çıkmaz ve bu şartlarla çıkış görünmüyor. Oto endüstrisi sizin istediğiniz koşullarda 4x4 imal etmemiş durumda Çıkmazınızın asıl nedeni bu. ;D
İnsanlara akıl vermeyi tercih etmem prensipte. Ama madem sormuşsunuz, zatımın da fikir beyanına açık bir sorudur: Bence siz bir Mercedes G alın.

1.Sizi her yere götürür.
2.Modifiye vs. ile konforlu da olur.
3.Düşük model olunca vergisi de az olur.
4.Yakıt konusunda şartlarınıza uymaz. Bu olumsuz.
5. Masraf konusunda bu forumdaki G serisi kısmını okumalısınız.

Çıkmazdan kurtulmanız dileğiyle.

AL1820' Alıntı:
yazdığınıza katılmakla birlikte, şimdiyakıtı az vergisi az arızası az dediğiniz araç bir seferde 5000tl verdiğiniz freelandermi?

Sevgili kardeşim ben bu fl den önce 4 çeker kullanmadım. Bana taksi sor sana en az yakan en uygun maliyetli aracı bir çırpıda söyleyeyim ancak bu araç benim yanıldığım araç, 4 çeker piyasasına daha yeni yeni alışıyorum. Hangimiz ilk arazi aracımızı bilerek aldık ve memnun kaldık sorarım sizlere.

Şimdide gezenbilir ailesi ile en uygun sonuca gitmek için araştırmalar yapıyorum. Benim yazdıklarımdan da siteyi ziyaret eden benim gibi düşünen arkadaşların faydalanmasını istiyorum.

Salıcakla

olguncandan' Alıntı:
Hoşgeldiniz İhsan bey.

İnşaallah çıkmazdan çıkarsınız.

Forumu ne kadar incelediniz bilmiyorum. Ama burada fikir beyan eden arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Duster sahibi değil ve bu arabayı onaylamayanlar. (Hatta bazıları ellerinden gelse piyasadan kaldıracaklar. ;D)

Kannatimce çıkmazdan çıkmanızın yolu, şartlarınızdan bazılarını elemek. Örneğin yakıt ve vergi konusunu. Tabii bu da beraberinde para limitini de elemenizi gerektirir.

Dolayısıyla çıkmazınız baya derin bir çıkmaz ve bu şartlarla çıkış görünmüyor. Oto endüstrisi sizin istediğiniz koşullarda 4x4 imal etmemiş durumda Çıkmazınızın asıl nedeni bu. ;D
İnsanlara akıl vermeyi tercih etmem prensipte. Ama madem sormuşsunuz, zatımın da fikir beyanına açık bir sorudur: Bence siz bir Mercedes G alın.

1.Sizi her yere götürür.
2.Modifiye vs. ile konforlu da olur.
3.Düşük model olunca vergisi de az olur.
4.Yakıt konusunda şartlarınıza uymaz. Bu olumsuz.
5. Masraf konusunda bu forumdaki G serisi kısmını okumalısınız.

Çıkmazdan kurtulmanız dileğiyle.
Ben araçtanda para kazanan bir mesleğe sahibim o yüzden hiç bakmadığım bir aracı bana sunuyosunuz. Ancak birde masraf demişiniz mercedes bu. Bu aracın parçasının Freelander'dan ucuz olduğunumu ima ediyorsunuz? Hiiiç inanasım gelmiyor :((

yakıt beklentinizi bilmiyorum ama
bir önceki kasa 4 kapı 2004-2005
suzuki vitara derim

bakmayalım, ama yakıtını yedek parçasını ve bakımını nasıl yapacağız?
bu saydıklarımı duster yada suzuki için g ile bir kıyaslarmısınız?

abicim bu G tam bir ütopia benim için. Belki ileride köşeyi bi kaç kez dönerde off road cu olmaya karar verirsem ilk alacağım araba budur tabii yenisini.
Hafifi off road 200-300 arası yakan dayanıklı sağlam, parçası ucuz (mesala arazi şanzumanına 2000 lira vermeyeceğim bir araç ) vergisi 1000 lira civarında olan bir araç arıyorum ben. Her servise girişim 6 aylık araçtan kazancım yada 2-3 aylık maaşım olmayacak bir araç lazım bana....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-bunu-kaciran-oturup-aglasin-55545864/mega-foto/?photo=6

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-2007-opel-antara-2-0-cdti-48363288/mega-foto/

Sizlere ufak bir tablo hazırladım ve neden Duster dediğimi bir parça olsun göstermek istedim.

Araç Bilgisi Fiyatı Bin TL Yakıt (Lt) Yıllık Vergisi TL
Ş. İçi Ş. Dışı Ort.
Dacia Duster 1.5 dci 110 bg 4x4 Laurate 47,3 6,5 5,3 5,6 697,00
Suzuki Grand Vitara 5 K DDIS KLX-EL MT 75,4 8,4 6,2 7 1.913,00
Toyota Rav 4 2.2 D-4D 6 M/T 104 7,2 5 5,8 2.897,00

Eet bu iki araç çok güzel ancak 4 yaşında olması ve suv olupta daha çok asfalt için yapılmış olması ve büyük momtorlu olupta opel yedek parçayı düşününce biraz düşündürücü oluyor ama yinede G den kat be kaç daha uygun bir araç, araştırmalarınız için müteşekkirim.

Vetihsan' Alıntı:
Sizlere ufak bir tablo hazırladım ve neden Duster dediğimi bir parça olsun göstermek istedim.

Ş. İçi Ş. Dışı Ort.

Eet bu iki araç çok güzel ancak 4 yaşında olması ve suv olupta daha çok asfalt için yapılmış olması ve büyük momtorlu olupta opel yedek parçayı düşününce biraz düşündürücü oluyor ama yinede G den kat be kaç daha uygun bir araç, araştırmalarınız için müteşekkirim.

Duster ş.içi için 6,5 değerini 7.00 olarak düzeltelim.

Biz de bu nedenlerden dolayı Duster demişiz vesselam. Ama Duster'ın performansı ve yeteneği sizin beklentinizi karşılar mı, bilmiyorum.

Vetihsan' Alıntı:

Ş. İçi Ş. Dışı Ort.

siz bilirsiniz artık benim yapabileceğim birşey yok.

şuna 50 bin verip vermemek size kalmış

http://www.automotorblog.com/wp-content/uploads/2010/03/Dacia-Duster-5.jpg

mstdgbkn' Alıntı:
siz bilirsiniz artık benim yapabileceğim birşey yok.

şuna 50 bin verip vermemek size kalmış

http://www.automotorblog.com/wp-content/uploads/2010/03/Dacia-Duster-5.jpg

valla kardeş bu fotoyu koyarak canımı yakıyosun. Valla bende biliyorum duster biraz hafif bir araç ancak ihtiyaçlarımıda karşılıyor gibi geliyor bana. Basit iç tasarımı zayıf arazi yapısı vs var ancak herşey maliyet şu günlerde benim için. :((

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri