Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,929
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

Vallahi bende bilinen üzerine sabittir, LR FL 2,5 V6 var,
177 Bg aracım ile arka tekerleri kara kömdüm geçen kış, tampon hizasından biraz zorlama ile çıkabildim, tabi oturtmadım aracı kara, birazda buzlama vardı oda yardımcı oldu ( -16 Derece )
Ancak 1,5 motor ile bunu heleki diff lock ve üstün çekiş kabiliyeti olmayan bir arac ille bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Ben FR ım ile o videoda gösterilen yolun kenarındaki karın olduğu yerde birazda zorda olsa bile güzel bir 5 kişilik gezi yapmıştım ( Tarlada ) ancak sonradan öğrendimki bunu yapmaya mecbur değilim, aracım LPG ile 0.40 kuruş yakıyor, ticaret yapıyorum. Zorlu koşul dediğimizdede bu kış 3 kere ihtiyacım oldu, onunda dışında da hiiiç ihtiyacım olmadı. Her bir servis girişim 5000 lira. Şu an yaıtırım maliyeti ile servis maliyeti toplamı benim araca harcadığım para 46.000 lirayı geçti. Lüx dersen lüx, karizma dersen karizma, bulunduğum yerde benimkinden başka FL yok arada milletin parmakla gösterdiğini görüyorum. Duster ise 5-10 tane var veeeee nihayi sonuç;;

BENDE DUSTER ALACAĞIM MALESEF :((((

Vetihsan' Alıntı:
177 Bg aracım ile arka tekerleri kara kömdüm geçen kış, tampon hizasından biraz zorlama ile çıkabildim, tabi oturtmadım aracı kara, birazda buzlama vardı oda yardımcı oldu ( -16 Derece )
Ancak 1,5 motor ile bunu heleki diff lock ve üstün çekiş kabiliyeti olmayan bir arac ille bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Ben FR ım ile o videoda gösterilen yolun kenarındaki karın olduğu yerde birazda zorda olsa bile güzel bir 5 kişilik gezi yapmıştım ( Tarlada ) ancak sonradan öğrendimki bunu yapmaya mecbur değilim, aracım LPG ile 0.40 kuruş yakıyor, ticaret yapıyorum. Zorlu koşul dediğimizdede bu kış 3 kere ihtiyacım oldu, onunda dışında da hiiiç ihtiyacım olmadı. Her bir servis girişim 5000 lira. Şu an yaıtırım maliyeti ile servis maliyeti toplamı benim araca harcadığım para 46.000 lirayı geçti. Lüx dersen lüx, karizma dersen karizma, bulunduğum yerde benimkinden başka FL yok arada milletin parmakla gösterdiğini görüyorum. Duster ise 5-10 tane var veeeee nihayi sonuç;;

olay türk filmlerinin finali gibi hüzünlü oldu :(

Vetihsan' Alıntı:

Sizin aracınızda diff. lock veya ne gibi üstün çekiş sistemleri var bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz ?

Vetihsan' Alıntı:

bu FL lerin ısınınca arazi vitesinden çıktığını ve motor contasını çok çabuk yaktığını duymuştum hallettilermi bu sorunları?

mountaineer16' Alıntı:
bu FL lerin ısınınca arazi vitesinden çıktığını ve motor contasını çok çabuk yaktığını duymuştum hallettilermi bu sorunları?

ısınınca araziden çıkması gibi bir sorun yok hiç olmadıda. Zaten diğer arazi araçlarına göre yüksek hararetli bir motora sahip belki biliyosunuz. Evet yüksek hararetli motor olması sebebi ile conta yaktı geçen ay motor indi bindi. 6000 lira masraf çıkardı. Şu an için çalışmayan hiçbir aksamı ve aksesuarı yok. 2001 MOdel aracımda;
Koltuk ısıtma
6 lı cd changer
elektrikli sunroof
arka cam otomatiği ( Bagaj)
Kumanda ile inen camlar
Abs ve diğer aksesuarlar var. Duster da bunların hiçbiri yok. Ki oda 2012 model.

CİDDİ CİDDİ HÜZÜNLÜ SON !.
Çünki bıktım artık bu arabaya her seferinde 5-6 binlira masraf etmekten, arabaya çalışıyorum gibi hissediyorum kendimi.

özür dilerim belki kızacaksınız ama freelanderın neresi karizmatik ve lüks , neresi gösterişli , bana hiç parmakla gösterilecek bir araç gibi gelmiyor ? zevk ve görüş farkı tabii ki..

Vetihsan' Alıntı:
ısınınca araziden çıkması gibi bir sorun yok hiç olmadıda. Zaten diğer arazi araçlarına göre yüksek hararetli bir motora sahip belki biliyosunuz. Evet yüksek hararetli motor olması sebebi ile conta yaktı geçen ay motor indi bindi. 6000 lira masraf çıkardı. Şu an için çalışmayan hiçbir aksamı ve aksesuarı yok. 2001 MOdel aracımda;
Koltuk ısıtma
6 lı cd changer
elektrikli sunroof
arka cam otomatiği ( Bagaj)
Kumanda ile inen camlar
Abs ve diğer aksesuarlar var. Duster da bunların hiçbiri yok. Ki oda 2012 model.

CİDDİ CİDDİ HÜZÜNLÜ SON !.
Çünki bıktım artık bu arabaya her seferinde 5-6 binlira masraf etmekten, arabaya çalışıyorum gibi hissediyorum kendimi.

saydığınız özellikleri 0 dustera eklemek 3-3.5 bin lira yani full+full 0 duster 52-53 bine mal oluyor ki bu araç sıfır sizce şimdi hangisi ? 10 yıllık freelandermı ?

vwcaravelle' Alıntı:
saydığınız özellikleri 0 dustera eklemek 3-3.5 bin lira yani full+full 0 duster 52-53 bine mal oluyor ki bu araç sıfır sizce şimdi hangisi ? 10 yıllık freelandermı ?

dustere 50 milyar vermek akıllı adam işi mi ?

mstdgbkn' Alıntı:
dustere 50 milyar vermek akıllı adam işi mi ?

pek fazla akıl sahibi arkadaşım, 50binliraya 4x4, düşük vergiye sahip 1.5 dizel motor başka bir marka(sıfır) suv söylede bizde akıllanıp elimizdekini satıp söylediğinden alalım..

Freelander her servise girdiğinde 5000 tl harcaması bana ilginç geldi.ben bmw yi servise götürdüğmde bile maximum 1200 tl ödemişliğim var. Bu ödemede maximum bakım için ve bir kaç aksesuar eklenmesiyle yapıldı.yoksa 600 tl yi geçmezdi....eğer her 10.000 km 5000 tl masrafı varsa o arabada kesin bir şey vardır zira bu paraya kazalı araba toplayan arkadaşlar var hatta geçenlerde internette 5000 tl ye toplanır denen bayağı dağılmış bir toyota bile vardı gerçi hesap yaptık 10 bine çıktı ama bu sadece freelanderın 2 bakımına denk geliyorsa tavsiyem o toyotayı alın bi kere yaparsınız bi daha masraf olmaz

belki 50 bin tl ye kamyonet grubunda 2. el olmak kaydıyla araçlar bulunabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri