Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,071
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

olasiliksiz' Alıntı:
Bu aralar benim rav4 tatilde, nadasa çektik arka teker rulmanı yıpranmış, henüz dağılmamış ama yine de ne olur ne olmaz kullanmıyorum, yaptırıcaz 1 aya kadar.
Bu sırada öteki aracımla (toyota yaris) dağ bayır biraz dolaşma fırsatım oldu.
1- bozuk yollarda pek rahat edemedim, altı sürtüyor
2- düz vites+küçük dizel+araziye uygun olmayan şanzıman kombinasyonu birleşince dağ bayır gezmeye kalktınız mı ikide birde stop ediyor. çünkü bozuk yollarda yeterince hızlı kullanamıyorsunuz, düşük devirde de pek başarılı bir motor değil, sürekli yarım debriyaj da gidilmez ki... asfalt arabası olduğunu her şekilde belli ediyor.
3- hafif yokuş yukarı mıcırlı bir yere geldim, orda bir iki patinaj, panik vs derken stop etti, kaldırmaya kalkarken tekrar patinaj çekti, mecburen geri geri çıkıp vazgeçtim oraya çıkmaktan. benzer yerlerde off roadçu arkadaşların düşük devri olmadığı için sevmediği rav4 bırakın mıcımı, çok daha dik vıcık vıcık çamurlu yerlerde banamısınız demez giderdi, asfalt lastikleriyle...

bunları niye yazdım, sebebi şu: offroadçı arkadaşların sevmediği duster'ı kullanan arkadaşların yukarıdaki yorumları okuyunca neler düşüneceğini bildiğim için. olaya bir de bu pencereden bakın, arkadaşları anlarsınız, at/mt neden taktırmadıklarını da, dusterın neden işlerini fazlasıyla gördüğünü de.
Bakın verdiğiniz örnekte Yaris ile Raw 4 ve Duster'i kıyaslıyorsunuz. Ben buradan şunu anlıyorum sizin raw 4 ten beklentiniz veya size göre duster kullanan arkadaşların araçlarından beklentileri Yaris'in gidemediği veya zorlanarak gittiği yerlerde rahatça gidebilmek. Araçlarınızın da bu anlamda beklentinizi fazlasıyla karşılıyor olması doğal. Herşey bir yana bu işler tamamen zevk meselesi.
Ama şu
"offroadçı arkadaşların sevmediği duster'ı " sözünüz yanlış olmuş. Benim anlatmaya çalıştığım bu forumda duster için AT-MT LASTİK TAVSİYESİ, SKİD PLATE MUHABBETİ DUSTERİN RUHUNA TERS.

Etiketler

Bakın verdiğiniz örnekte Duster ile Raw 4 ve Duster'i kıyaslıyorsunuz. Ben buradan şunu anlıyorum sizin raw 4 ten beklentiniz veya size göre duster kullanan arkadaşların araçlarından beklentileri Yaris'in gidemediği veya zorlanarak gittiği yerlerde rahatça gidebilmek. Araçlarınızın da bu anlamda beklentinizi fazlasıyla karşılıyor olması doğal. Herşey bir yana bu işler tamamen zevk meselesi.

Evet aynen öyle. Amaç gezmekten ibaret.

Benim anlatmaya çalıştığım bu forumda duster için AT-MT LASTİK TAVSİYESİ, SKİD PLATE MUHABBETİ DUSTERİN RUHUNA TERS.

Doğrudur... bence de gereksiz.

o zaman ana başlık off-road, konu başlığı da off roadçu duster olmamalı.. paylaşımlarda da TAT gibi trophy videoları ne alaka o zaman?

Konuyu açan arkadaş site şenlensin demiş herhalde... Ayrıca offroad adı altında toplanabilecek pek çok sürüş tarzı var, kimine göre dağ bayır gezmek te offroad sayılıyor, kimine göre sayılmıyor.

Mesela buraya bakın http://en.wikipedia.org/wiki/Off-roading

Bu makaleyi yazan arkadaşa göre bahsettiğim türden gezintiler de offroad sayılmış, adına da "greenlaning" denmiş, ama öteki tarzlar da açıkça ayrılmış ve başka isimler verilmiş. Galiba bizim kelime hazinemiz biraz dar... Ayrıca parası olan arkadaş gider dusterla da istediği türden offroad yapar, iki fotoğraf çektirir istediği yerde yayınlar, kırar dağıtır masrafını öder tamir ettirir. O yüzden bu tarz reklam içerikli sponsor şirketlerin bulunduğu aktiviteleri fazla önemsememek lazım. Normal kullanıcıların normal hayatlarında 5-10 yılda bir rulman dağıtmak bile keyif kaçıran bir iş.

sinaa' Alıntı:
o zaman ana başlık off-road, konu başlığı da off roadçu duster olmamalı.. paylaşımlarda da TAT gibi trophy videoları ne alaka o zaman?
Zaten benim de tam olarak anlatmak istediğim daha doğrusu anlayamadığım nokta burası.
Bir yanda neden duster deyip; Duster almak için sebepler sayılırken
az yaktığı,
Low vites, AT- MT Lastikler, yükseltme, vinç, ...gibi off-road'un olmazsa olmazlarının Duster kullananlar için gereksizliğinden bahsediliyor; diğer yandan da Yurtdışında bu tip uygulamalar kopyalanıp yapıştırılıp aracın off road performansının üstünlüğünden bahsediliyor.
Ama ortada Türkiye'de yapılabilen 1 vinç uygulaması dışında icraat yok....

veteriner' Alıntı:
Zaten benim de tam olarak anlatmak istediğim daha doğrusu anlayamadığım nokta burası.
Bir yanda neden duster deyip; Duster almak için sebepler sayılırken
az yaktığı,
Low vites, AT- MT Lastikler, yükseltme, vinç, ...gibi off-road'un olmazsa olmazlarının Duster kullananlar için gereksizliğinden bahsediliyor; diğer yandan da Yurtdışında bu tip uygulamalar kopyalanıp yapıştırılıp aracın off road performansının üstünlüğünden bahsediliyor.
Ama ortada Türkiye'de yapılabilen 1 vinç uygulaması dışında icraat yok....

Maddeleri iyi okumamışsınız galiba Abdullah Bey, cımbızlayıp almışsınız. 17. maddeye bakmanızı öneririm. Ayrıca araç daha yeni ve garanti kapmasında olduğu için herkes araca müdahale edemiyor. Ama 3 seneden sonra bu tür uygulamalar artacaktır. MT lastik olsa neyse de AT lastik veya yükseltme yapanlar zaten var, bunlar o kadar da yapılması zor veya aracın ruhuna ters şeyler değil. AYrıca şu da bir gerçek ki arazide ki performansı sizin kullandığınız Vitara'dan iyidir. Atın o aracı çöpe de size bir Duster alalım ;)

AL1820' Alıntı:
vitara, sizin duster i kahvaltıda peynir ekmek gibi yer ;D

Çiğ çiğ mi, hafif kızarmış mı? ;D

Sonra vitaranın boğazına durmasın. Duster pek küçük lokmaya benzemiyor da o bakımdan. ;D ;D

AL1820' Alıntı:
arazide tereyağı niyetine ekmeğine sürer yer:smiley:

ali bey az kaldı eylülde yağmurlar başladığında görürüz offroad cı duster.kayışdağı belgrad bentler,ekmez gelirseniz çamurda mayışan duster ları çeken suzuki vitaraları hatta jimny leri görebilirsiniz.çamur dediysem bataklık değil ıslak şose yollar :smiley: 10 eylülde isoff challenge 2 ci ayak var muhtemel ilk yağmuru görmüş olur istanbul.görürüz ak duster kara duster ı

murat bey,arkadaşlar yazdıkça inanmış inandıkça yazmış, ama bunda sizin de katkınız var, kayışdağı ölçü olmamalıydı.

AL1820' Alıntı:
murat bey,arkadaşlar yazdıkça inanmış inandıkça yazmış, ama bunda sizin de katkınız var, kayışdağı ölçü olmamalıydı.

valla duster beni morarttı o rampada ,ama geçen gün forumda bi yerde okudum artık ayak yolu olmuş samurai ile 5 6 kişi çıkmış,kartalla çıkan olmuş.ilker bey efsunladımı ne rampayı kaptıran çıkıyomuş.eylül ekim yağışlar başlasın bide ıslak kayışdağında görelim ilker beyi duster la.kırmaz herhalde gelir tekrar

AL1820' Alıntı:
kartal kadar yapınca offroadçu olduk sandılar

3 yaş gerekiyomuş araziye çıkabilmeleri için.yeni olduğundan kıyamıyolarmış.kaldı 2 yıl.az sabır :smiley: arazide duster hasadı başlayacak.batan duster kurtarılır kampanyası başlar 2013 2014 te

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR