veteriner
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Ynt: Off Roadçu Duster
olasiliksiz' Alıntı:Bu aralar benim rav4 tatilde, nadasa çektik arka teker rulmanı yıpranmış, henüz dağılmamış ama yine de ne olur ne olmaz kullanmıyorum, yaptırıcaz 1 aya kadar.
Bu sırada öteki aracımla (toyota yaris) dağ bayır biraz dolaşma fırsatım oldu.
1- bozuk yollarda pek rahat edemedim, altı sürtüyor
2- düz vites+küçük dizel+araziye uygun olmayan şanzıman kombinasyonu birleşince dağ bayır gezmeye kalktınız mı ikide birde stop ediyor. çünkü bozuk yollarda yeterince hızlı kullanamıyorsunuz, düşük devirde de pek başarılı bir motor değil, sürekli yarım debriyaj da gidilmez ki... asfalt arabası olduğunu her şekilde belli ediyor.
3- hafif yokuş yukarı mıcırlı bir yere geldim, orda bir iki patinaj, panik vs derken stop etti, kaldırmaya kalkarken tekrar patinaj çekti, mecburen geri geri çıkıp vazgeçtim oraya çıkmaktan. benzer yerlerde off roadçu arkadaşların düşük devri olmadığı için sevmediği rav4 bırakın mıcımı, çok daha dik vıcık vıcık çamurlu yerlerde banamısınız demez giderdi, asfalt lastikleriyle...
bunları niye yazdım, sebebi şu: offroadçı arkadaşların sevmediği duster'ı kullanan arkadaşların yukarıdaki yorumları okuyunca neler düşüneceğini bildiğim için. olaya bir de bu pencereden bakın, arkadaşları anlarsınız, at/mt neden taktırmadıklarını da, dusterın neden işlerini fazlasıyla gördüğünü de.
Bakın verdiğiniz örnekte Yaris ile Raw 4 ve Duster'i kıyaslıyorsunuz. Ben buradan şunu anlıyorum sizin raw 4 ten beklentiniz veya size göre duster kullanan arkadaşların araçlarından beklentileri Yaris'in gidemediği veya zorlanarak gittiği yerlerde rahatça gidebilmek. Araçlarınızın da bu anlamda beklentinizi fazlasıyla karşılıyor olması doğal. Herşey bir yana bu işler tamamen zevk meselesi.
Ama şu
"offroadçı arkadaşların sevmediği duster'ı " sözünüz yanlış olmuş. Benim anlatmaya çalıştığım bu forumda duster için AT-MT LASTİK TAVSİYESİ, SKİD PLATE MUHABBETİ DUSTERİN RUHUNA TERS.