Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,087
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

sinaa' Alıntı:
Niye Duster konusunda Amarok, Navara veya binek Mercedes tartışılıyor bilmiyorum ama NAVARA ARKASI AÇIK BİR OFFROAD JEEP'İ değildir. Jeep olmak için Jeep markasını taşıyor olmak gerekir. Olsa olsa güzel bir offroad kamyoneti olur. Çok da güzel olur bence. Nitekim oluyor da. Severek izliyorum.

Zira farklı kategorileri aynı kefene koyduksak 2005 1.6 otomatik tek kapı Grand Vitara'nın asfalt lastiğiyle keçi gibi çıktığı çamurlu yokuşu 10 kişi iterek çıkarmışlığımız vardır Navara'yı. Ha bu kötü bir şey değil bence ama konu yeterince dağıldığı için söylemek istedim. Yani motor hacminin önemi, beygirlerin sayısı bir yere kadar işliyor. Yazıp çizerken birden çok açıdan bakmak gerekir.

Saygılar.

kim demiş onu ya

gerçek arazi aracı vardır birde ticariden bozma çakma arazi aracı vardır isterseniz 4x4 eklertirsiniz.pickup sınıfı bakınız çok engin bilgilerime dayanarak söylemiştim gerçek arazi aracı ön arka sabit akslı olur demiştim. buda sağlaması. kurunun yanında yaşta yanmasın. sanki davaracılar hep bir ağızdan aynı türküyü çığırıyor

Etiketler

sayın mst böylesine özel yeteneklerinizi burda
bizlerle harcamayın, kıskananlar çıkar üzülürsünüz.

Duster için Skid Plate satan bir site ;) Offroadçu Duster sahiplerine lazım olur belki :smiley:

http://vgb4x4.com/

[attachment=1][attachment=2]

skidplate.jpg

skidplate-1.jpg

veteriner' Alıntı:
Yakıtı artırır, diğer araçlar takıyor ama onlar zaten çok yakıyor. Az yakan arabalar için zararı var.

eh o kadar olsun, araziye giren araç MT lastik takınca da yakıtı artacak.. En azından rahatça kayacak kanallarda skid plate'i olan araç

veteriner' Alıntı:
MT mi, hocam sen ne yaptın, kafadan %10 yakıt artışı demek, güç kaybı demek, mekanik parçalarda-motorda yorgunluk demek.

at lastikle çamurlu bir kış gününde hiç şansınız yok

hem at hem mt kullanıyorum.

veteriner' Alıntı:
Hocam bahsettiğimiz araba Duster dikkatinizi çekerim. HT Lastik olmalı. AT-MT bozar . Yakıtı artar yoksa. Ha çamurlu havada ne olur bilemem.

bilmiyorum arkadaşlar burada boggerli duster koymuştu arazide ht ile nasıl yürür o araba

veteriner' Alıntı:
Hocam yabancı forumlardan kopyala yapıştır olmaz ki. Bu forumda bırakın MT yi AT lastikli Duster var mı acaba. ? Benim gördüğüm hepsinde asvalt lastiği.

bide offroadçu diyorlar :D

bence duster için en uygun lastik yokohama geolandar at/s dir. bulabilirseniz mükemmel bir lastik. biz rally raid de kullanıyoruz.

Dacia Duster'in olumlu yönleri anlatılırken düşük yakıt tüketimi ön pllanda mesela demiş ki:
"Kimler Dacia Duster'ı tercih edebilir ?
1-Vergisi az, yakıtı düşük, gücü yeterli görüp, servislerinin Türkiye'nin her yerinde olduğunu bilenler, parçasının ucuz olduğunu düşünüp bu aracı isteyenler"
şimdi değil MT, AT lastik nasıl olacak?

"3-Yıllarca gerçek 4x4 kullandık da ne oldu sanki, birkaç kere 4L özelliğini kullandık,onda da aslında hiç gerek yoktu, aslında bu araç tam bana göre diyenler"
zaten gerçek 4x4 'e ihtiyaçları yok ne yapsınlar skid plate'i, ATyi MTyi?

"4-Gerçek 4x4 aracımız vardı da ne oldu sanki, ağır araziye girmek için bir ton masraf yapmak gerek, yok yükseltmeymiş, AT lastikmiş, vinçmiş, yok Diff

lock'muş ben bunları aracıma takarsam, şehirde kullanışlı olmaz deyip bu araç tam bana göre diyenler"
zaten onlara göre bu modifiyeler gereksiz.
"7-Tam yapılı arazi aracım vardı da ne oldu sanki, Tek başıma araziye girmekten korkuyorum ve aracımı zorlu yollara sokamıyorum deyip, bu araç tam bana göre diyenler
Korku ve yalnızlık da bir sebep.

8-Grup halinde offroad'a çıkıp, Ulan o kadar araca para harcadık yine çamurda battık, traktör bizi çekmeye geldi. Aslında bu araç yerine bir Unimog almak

lazım deyip, Yav Unimog da şehir de kullanılmaz ki deyip vazgeçen ve aslında bu Duster bana yeter diyenler.
Bu lafa diiyecek yok nasılsa batacakmış MT OLSA NOLUR OLMASA NOLUR?

9-Ne işimiz var bu çamur yığınının içinde, yan tarafta güzel bir yol zaten oradan geçebilirdik. Ne diye aracı böyle kötü bir yere soktuk ki anlamadım.

Aslında yandan geçseydik 2 çekerle bile geçebilirdik deyip, Duster'ın offroad performansını görünce aslında Duster bana yeter diyenler

10-Arabamda vinç var, ön-arka kilit var, yükseltme var, AT veya MT lastikler var, Çelik Tamponlar var, var oğlu var. Ama aslında bunların çoğunu

kullanmıyorum ki deyip bana az yakan bir 4 çeker olsun altı yüksek olsun diyenler

NEYMİŞ OLSA DA ZATEN KULLANMAZLARMIŞ.

Dacia Duster'in olumlu yönleri anlatılırken düşük yakıt tüketimi ön pllanda mesela demiş ki:
"Kimler Dacia Duster'ı tercih edebilir ?
1-Vergisi az, yakıtı düşük, gücü yeterli görüp, servislerinin Türkiye'nin her yerinde olduğunu bilenler, parçasının ucuz olduğunu düşünüp bu aracı isteyenler"
şimdi değil MT, AT lastik nasıl olacak?

"3-Yıllarca gerçek 4x4 kullandık da ne oldu sanki, birkaç kere 4L özelliğini kullandık,onda da aslında hiç gerek yoktu, aslında bu araç tam bana göre diyenler"
zaten gerçek 4x4 'e ihtiyaçları yok ne yapsınlar skid plate'i, ATyi MTyi?

"4-Gerçek 4x4 aracımız vardı da ne oldu sanki, ağır araziye girmek için bir ton masraf yapmak gerek, yok yükseltmeymiş, AT lastikmiş, vinçmiş, yok Diff

lock'muş ben bunları aracıma takarsam, şehirde kullanışlı olmaz deyip bu araç tam bana göre diyenler"
zaten onlara göre bu modifiyeler gereksiz.
"7-Tam yapılı arazi aracım vardı da ne oldu sanki, Tek başıma araziye girmekten korkuyorum ve aracımı zorlu yollara sokamıyorum deyip, bu araç tam bana göre diyenler
Korku ve yalnızlık da bir sebep.

8-Grup halinde offroad'a çıkıp, Ulan o kadar araca para harcadık yine çamurda battık, traktör bizi çekmeye geldi. Aslında bu araç yerine bir Unimog almak

lazım deyip, Yav Unimog da şehir de kullanılmaz ki deyip vazgeçen ve aslında bu Duster bana yeter diyenler.
Bu lafa diiyecek yok nasılsa batacakmış MT OLSA NOLUR OLMASA NOLUR?

9-Ne işimiz var bu çamur yığınının içinde, yan tarafta güzel bir yol zaten oradan geçebilirdik. Ne diye aracı böyle kötü bir yere soktuk ki anlamadım.

Aslında yandan geçseydik 2 çekerle bile geçebilirdik deyip, Duster'ın offroad performansını görünce aslında Duster bana yeter diyenler

10-Arabamda vinç var, ön-arka kilit var, yükseltme var, AT veya MT lastikler var, Çelik Tamponlar var, var oğlu var. Ama aslında bunların çoğunu

kullanmıyorum ki deyip bana az yakan bir 4 çeker olsun altı yüksek olsun diyenler

NEYMİŞ OLSA DA ZATEN KULLANMAZLARMIŞ.

Bu aralar benim rav4 tatilde, nadasa çektik arka teker rulmanı yıpranmış, henüz dağılmamış ama yine de ne olur ne olmaz kullanmıyorum, yaptırıcaz 1 aya kadar.
Bu sırada öteki aracımla (toyota yaris) dağ bayır biraz dolaşma fırsatım oldu.
1- bozuk yollarda pek rahat edemedim, altı sürtüyor
2- düz vites+küçük dizel+araziye uygun olmayan şanzıman kombinasyonu birleşince dağ bayır gezmeye kalktınız mı ikide birde stop ediyor. çünkü bozuk yollarda yeterince hızlı kullanamıyorsunuz, düşük devirde de pek başarılı bir motor değil, sürekli yarım debriyaj da gidilmez ki... asfalt arabası olduğunu her şekilde belli ediyor.
3- hafif yokuş yukarı mıcırlı bir yere geldim, orda bir iki patinaj, panik vs derken stop etti, kaldırmaya kalkarken tekrar patinaj çekti, mecburen geri geri çıkıp vazgeçtim oraya çıkmaktan. benzer yerlerde off roadçu arkadaşların düşük devri olmadığı için sevmediği rav4 bırakın mıcımı, çok daha dik vıcık vıcık çamurlu yerlerde banamısınız demez giderdi, asfalt lastikleriyle. düşük devir yok ama her nasılsa ağır ağır gidiyor işte.. otomatik vites olduğundan herhalde. aşırı dik yerleri çıkamıyor, çıkmayıversin. netice itibari ile yol olmayan yere zaten gidemiyorsunuz. off road parkuruna da sokmayıveririz.

bunları niye yazdım, sebebi şu: offroadçı arkadaşların sevmediği duster'ı kullanan arkadaşların yukarıdaki yorumları okuyunca neler düşüneceğini bildiğim için. olaya bir de bu pencereden bakın, arkadaşları anlarsınız, at/mt neden taktırmadıklarını da, dusterın neden işlerini fazlasıyla gördüğünü de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR