Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,057
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

ömurat bey, duster alana çekici hizmeti traktör vermeleri lazım bu performansla, arkadaşlar yazmış
at lastik takanlar varmış :smiley:

Etiketler

AL1820' Alıntı:
ömurat bey, duster alana çekici hizmeti traktör vermeleri lazım bu performansla, arkadaşlar yazmış
at lastik takanlar varmış :smiley:

at lastiği blezik künye filan sanıyolar demekki.darısı mt ye.allahtan 3 4 kişinin battığı yerden kucaklayıp çıkarabileceği araç duster.iyi bir arazi aracı kaldığında anca traktör veya iş makinası gerekiyo.duster kalınca bir piknikçi grubu bulurm 3 4 kişiye halat bağlayıp çekilebilir kuş kuş yaparak battığı yerden çıkar.batabilecek kadar bile arazi aracı değil yani bence

Duster parasının karşılığını veren bir araç ...
Suzuki , grand cherokee ile kafa tutamayacağım bir araç :D
Cherokee çok yakan bir araç ...
Unimog kamyon ...
massey ferguson traktör ...
Bmw 540ia
Tofaş murat 131 t stop ...

Birazda ben saçmayalamalayayım dedim ;D :D

Takip ...

mirkan' Alıntı:
Duster parasının karşılığını veren bir araç ...
Suzuki , grand cherokee ile kafa tutamayacağım bir araç :D
Cherokee çok yakan bir araç ...
Unimog kamyon ...
massey ferguson traktör ...
Bmw 540ia
Tofaş murat 131 t stop ...

Birazda ben saçmayalamalayayım dedim ;D :D

Takip ...
;D
Saçmala azizim saçmala. Zaten bir yığın saçmalayan var. Sen onlar kadar bile saçmalamamışsın. Hiçolmazsa stop demişsin. ;D ;D ;D

ümiterkan' Alıntı:
Maddeleri iyi okumamışsınız galiba Abdullah Bey, cımbızlayıp almışsınız. 17. maddeye bakmanızı öneririm. Ayrıca araç daha yeni ve garanti kapmasında olduğu için herkes araca müdahale edemiyor. Ama 3 seneden sonra bu tür uygulamalar artacaktır. MT lastik olsa neyse de AT lastik veya yükseltme yapanlar zaten var, bunlar o kadar da yapılması zor veya aracın ruhuna ters şeyler değil. AYrıca şu da bir gerçek ki arazide ki performansı sizin kullandığınız Vitara'dan iyidir. Atın o aracı çöpe de size bir Duster alalım ;)
Sorun da bu zaten maddelerin bir kısmını iddia etseniz mesele yok ama tamamında iddialı olmak fantezi olmuş. Bu kadar bir biri ile alakasız maddeleri nasıl bir araya getirdiniz buna hayret ediyorum. Bir yanda Low vites, MT lastik, yükseltme, şnorkel, dif kilit, şase, vinç... gibi off road'un olmazsa olmazlarını küçümseyip gereksiz gören, gerekirse çamura girmeyip kuru zeminden gidiveriirim diyen bir zihniyet,
diğer yanda çelik tampon, vinç, MT takarım diyen zihniyet .
Nasıl bir araçmış ki her kesime hitap edebileceğini zannediyorsunuz?
Tabi ki burada benim kullandığım off road terimi sizin gibilerin anladığı gibi değil gerçek manada OFF ROAD! adı üstünde yol dışı... Yani öyle sıkışınca kuru zeminden gidiveririm, zaten ömür boyu low'u kaç kere kullandım ki diyeceğiniz yerler değil. Girince ya kendi kendinize ya da çekilerek çıkabileceğiniz kısacası dönüşü olmayan yerler.
Gelelim meşhur maddenize .. Ne demiş : " 17- Ben bu Duster'ı alırım önüne ve arkasına Çelik Tampon, Bir de vinç ve AT veya MT lastik taktım mı benim bütün sorunumu halleder diyenler"...
iİşte mesele burda. Sadece 1 örnek var Türkiye'de. Onu da gördüğünüz gibi vinç dışarda sırıtıyor, gücü belli 1250 kg lık mış, her şey bir yana şasesiz araçta vinç ciddi manada zorlanırsa ne olur? Hadi bunu geçtik MT Lastik takan nerde? Çelik tampon nerde. ? Yükseltmeden bahsediyorsunuz? Dacia için Skyjacker, Old Man,Mehmet Becce kiti gibi bir süspansiyon kiti var mı? Örneğiniz get ile yapılmış bir yükseltme. Get ile yapılan yükseltme ne kadar sağlıklı tartışılır ama en azından diğer markalarda kullanılan getler defalarca denenmiş, belki araçların bir tarafları kırılmış, sonuçta en uygun malzeme, ölçü, işçilik ortaya çıkmış sonuçta isteyen kullanıyor. Peki Duster'da bu konuda ne kadar deneyim var? Kim neye göre yükseltiyor? Aracın dengeleri ne kadar etkileniyor? Hepsini bırakın bir yana sizin araçta bunların hangisi var ki bu kadar konuşuyorsunuz? Amacım ne bir markayı ne de şahısları kötülemek. Ama aracınızı çok seviyorsunuz diye ne insanları yanlış yönlendirmeye hakkınız var. Ne de size göre her ne kadar gereksiz de olsa bunca insanın bilgi ve emek harcayarak yaptığı işleri küçümsemeye ... Sizin gazınıza gelip Duster'dan performansının klasmanının üstünde işler bekleyip sonunda mağdur olan birileri çıkarsa bunun vicdani sorumluluğunu taşıyabilir misiniz?
Gelelim arazi performansı kıyaslamasına....
Nasrettin Hoca demiş ya, Halep orada ise arşın burada. Bu işler forumlarda atıp tutmaya benzemez. Ben şu ana kadar sizin aracınız kötüdür polemiğine girmedim. Az yakabilirsiniz, yeni model olabilirsiniz, konforlu olabilirsiniz, bilimum elektronik donanıma sahip olabilrisiniz, ama arazi diyorsanız da haddinizi bilmelisiniz. Ama illa "arazide Duster Vitara'dan iyidir" iddiasındaysanız, deneyelim görelim. Bakalım sizin 1. vites low görevi yapıyor mu, yapmıyor mu? Kim kimi yer ? Bu işi kuru havada Kayışdağı muhabbeti ile karıştırmayın. Girelim bir araziye de geçemeyen aracını çöpe atsın var mısınız? Ama arazi diye buralara fotoğraflarını koyduğunuz torosların tipoların gezdiği yerleri kasdediyorsanız kalsın ben almayayım, eğer gerçek manada araziye girmeye cesaretiniz varsa kapışalım.

Yeni bir üye olarak paylaşılan mesajları dışarıdan okuma ve değerlendirme fırsatı buluyorum.

Bizim insanlarımızda sınıf ve kavram bilinci aşırı derece gelişmeye başladı. Takma adını (Nick name) hatırlayamadığım bir arkadaş yazmıştı benzer tartışmalar Telsiz forumlarında da var diye. Ben amatör olarak Fotoğrafçılık ile ilgileniyorum orada da var bu tür tartışmalar. Neler tartışılıyor mesela? Fotoğraf nedir nasıl olmalıdır? Hangi makinalar ile fotoğraf çekilir? Hangi makinalarla fotoğraf çekilirse fotoğraf olmaz? Objektifin şu değilse olmaz bu değilse olmaz, şuysa olur buysa olur ..... Oysa bir bakarsınız cebinde taşıdığı profesyonel olmayan cihazlar ile insanlar ne ödüller almışlar...

O forumlardan birinde şimdiki mesajıma yakın bir mesaj yazmıştım. Benim şahsi görüşüm şudur :

1. Kullanılan araç ne kadar önemli ise onu kullananda bir o kadar hatta ondan daha önemlidir
2. İnsanlar ister duster la, ister uno ile, ister traktör ile, ister kartal ile, ister kamyon ile ve isterse nissan ın cipleri ile off-road yaparlar yada yapıyorum derler.
3. Bir toplumda gelişim ve değişim kalıplarla değil yeni denemelerle olur.

Bunlar benim şahsi görüşlerimdir. Duster forumlarında Duster ın kendisi ile ilgili tartışmaların yerini bu tür tartışmaların aldığını görmek üzücü.
Saygılar,

O forumlardan birinde şimdiki mesajıma yakın bir mesaj yazmıştım. Benim şahsi görüşüm şudur :

dervişali bey mesjınızı göremedim 3 mesaj yazmışsınız 3ü de buraya

AL1820' Alıntı:

dervişali bey mesjınızı göremedim 3 mesaj yazmışsınız 3ü de buraya

ali bey.bı konu başlığı foruma yeni girenlerin polemik stajı yaptığı yer oldu.3 ayda bir yeni üyeler sayesinde başladığımız yere dönüyoruz,arazi aracı nasıl olmalı,duster arazide ne yapar.konu başlığını dejavu olarak değiştirse topic i açan arkadaş.binlerce mesajdır,aylardır dönüp dolanıp aynı şeyi konuşuyoruz,böyle gidersede duster garanti süresi bitene kadar modifiye edilemiyeceğinden aynı şeyleri 3 yıl daha konuşacağız.

tyt.fan' Alıntı:
ali bey.bı konu başlığı foruma yeni girenlerin polemik stajı yaptığı yer oldu.3 ayda bir yeni üyeler sayesinde başladığımız yere dönüyoruz,arazi aracı nasıl olmalı,duster arazide ne yapar.konu başlığını dejavu olarak değiştirse topic i açan arkadaş.binlerce mesajdır,aylardır dönüp dolanıp aynı şeyi konuşuyoruz,böyle gidersede duster garanti süresi bitene kadar modifiye edilemiyeceğinden aynı şeyleri 3 yıl daha konuşacağız.

Eski üyeler de burada polemik üzerine doktoralarını veriyor... ;D

tyt.fan' Alıntı:
:smiley::smiley::smiley: Bu markaya has bir durum değil. Benide sıkıyor bu dejavu. Aynı sorulara defalarca mesaj yazdım. Bu insanımızın okuma öğrenme özrünmden kaynaklı sanırım, okuyup araştırmak varken sorarım nasılsa biri cevap verir diye düşünüyor insanımız.Burada yaşanan dejavu ise biraz daha farklı,bir toyota, blazer yada landrover'in sağlamlık ,dayanıklılık ve kendini ispatlamışlıklığı ile bir yarış var.Aracın kapasitesi, yeteneğini, dayanıklılığını zaman ortaya koyacak. Keşke birileri cesaret etsede zorlu ofroad parkurlarında fazla değil iki ay kullansa.

yavuz-çelikel' Alıntı:
bir toyota, blazer yada landrover'in sağlamlık ,dayanıklılık ve kendini ispatlamışlıklığı ile bir yarış var,

Bence öyle bir yarış olduğunu Duster kullanmayanlar iddia ediyor Yavuz Bey, Duster kullananların o araçlarla kendilerini kıyasladığı falan yok. ;)

tek başına 6-7 cephede savaşan bir asker.

o bir duster koruyucu.

üstün hizmet madalyası hak ediyor.

ümiterkan' Alıntı:
Bence öyle bir yarış olduğunu Duster kullanmayanlar iddia ediyor Yavuz Bey, Duster kullananların o araçlarla kendilerini kıyasladığı falan yok. ;)

iki üç mesaj önce veteriner nikli arkadaşa vitarayı at duster al derken kıyas yokmuydu mesajınızda."sehven"mi yazdınız o cümleyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR