Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,015
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

nedir bu duster polemiği yahu kendinize gelin arkadaşlar tamam duster emsallerine göre başarılı bir araç fakat abartılmamalı bence forumun her yanında duster tartışılıyor tamam anladık güzel araç hafif off road şartlarındada gayet başarılı ama lütfen ABARTMAYALIM . .

Etiketler

dusterciikinciselim' Alıntı:
Hocam bu arkadaşlarda öyle bir 1. vfites varmış ki low yanında halt etmişmiş. yani adamlar iki çekerde bile low gidebiliyor icabında. Bir de karda çamurda patinaj çekerek çıkabilmek için (nasıl oluyorsa=) esp asr ye ihtiyaç oluyormuşmuş ha olgun sen anladın mı bir şey. anlamazsın çünkü bunlar siz dastırcıların teknik bilgileriniz.

Vallaha ne demek istediğinizi anlamadım. ;D
Neyse bence çok kullanışlı ve güzel bir araç.

Ben sadece "Off Road'çu Duster" konusunda kendi görüşümü belirttim o kadar. ;D

tamam bizde farklı bir şey söylemedik siz madem off road yaptığınızı düşünüyorsunuz...lütfen bir kaç video ve resim ekleyin ki bizde bu aracın kabiliyetlerini görelim....benim söylediğim şudur...doğru anlamanız için tekrarlıyorum...bu araçlar bir sefer....on sefer...bir yıl ...veya 2yıl bu şartlara belki((!) dayanabilir...tabiki 4 x 2 araçtan iyidir...ancak belli bir süre sonra yaşayacaklarınız problem olacaktır...
1.aracın çıkaracağı hasarlar
2.2ci el fiyatı
3.torku düşük 1.5 motor...(zira bazen 2,5 ler bile zayıf kalıyor...)(not :jimnyi örnek vermeyin o araç çok hafif ve kısa şase bu yüzden 1,3 motor yeterlidir.)

gezilerinizin video ve resimlerini bekliyoruz

video ve resimlerden sonra tekrar konuyu tartışırız...tekrar söylüyorum amaç yermek değil...görmek...eminim benim gibi düşünen arkadaşlar ancak videolardan sonra bu konuda haklıysanız özür dilemeyi bilecek kadar olgundur....ayrıca bizim dediğimiz problemler baş gösterir ise bizimle paylaşacak kadar olgun davranacağınıza da inanıyorum...zira sert yazılar veya talihsiz laflarla üste çıkmaya çalışmak benim gözümde acizliğin ve güvensizliğin işaretidir.

top sizde duster kullanan arkadaşlarımız...videolarınızı ve resimlerinizi bekliyoruz....özellikle videolar....

hakan bey eğer bu araç arazi aracııdır(off road aracıdır)diyen yoksa başlık neden off roadçu duster olarak açılmış...80 santim karda gittiği tartışılmış....anlayamadım

TUĞSAN' Alıntı:
hakan bey eğer bu araç arazi aracııdır(off road aracıdır)diyen yoksa başlık neden off roadçu duster olarak açılmış...80 santim karda gittiği tartışılmış....anlayamadım
Ya tutarsa...

hknhcs' Alıntı:
Hiç kimse Duster off road aracıdır demiyor zaten.

4 mesaj atmışsınız 4'ü de duster konularına. Forum kuralları gereği kendiniz tanıtmanız gerekiyor ilk önce...

TUĞSAN' Alıntı:

Tuğsan,

Önce şu başlığın hikayesini açıklayayım.

Aylar önce bir katılımcı, görsel zenginlik olsun diye böyle bir başlık açmış, özellikle alman sitelerinden resimlerle süslemişti.

Konuyu okumayan, dolayısıyla anlayamayan bazı arkadaşlar da hoooop, damlayıp milleti tahkir etmeye kalktılar. Hadise bu.

Diğer yandan, Duster'ın off-road yeteneği, uygun olup olmadığı, uygunsa nereye kadar uygun olduğu vs. vs. bütün bunlar uzun uzun ve deyim yerindeyse sindire sindire tartışıldı. Hatta sizin de birkaç mesajınızı hatırlıyorum.

Bu aracı alan herkes, aracın diğer ağır arazi şartlarına uygun araçlardan farkını, performans yeteneğini vs. bilmektedir. Bilmeyen de zaten soruyor, bilgisi olan arkadaşlarımız açıklıyor.

Forumların amacı zaten bu değil mi?

Başka bir husus da şu: (size hitaben değil de genel yazıyorum)

Diyelim ki ben Duster'ı "arazi canavarıdır" diye tanımladım. Bana denilecek şey şudur: Gir ağır arazi şartlarına, gör dünyanın kaç bucak olduğunu.... Hiç kimse kalkıp da "hayır, ilan edemezsin" diyemez. Hayır, yanılıyorsun diyebilir. Beni yanlışlayabilir. Ama "sen Duster'ı böyle tanımyalamazsın" deme hakkına sahip değildir. Belki de Duster benim gözümde kaplan filandır.

Bu arada, "Bir Duster Aldım" başlığımın iadesiyle ilgili reha bey "içindeki bazı sevimsiz mesajları temizlemek üzere başka bir mod. arkadaşın "yaniden düzenlenecek" statüsüne aldığını ve içindeki virüsler temizlenince yerine konacağını ifade etti.

teşekkür.

Biri Duster 80 cm. karda gider" demiş. Demişse demiş. "Hadi git de görelim" denir o kadar.

9 yaşında iken 1964 model Chevrolt - Impala'da otomobil kullanmayı öğrendim. Bacaklarım bile ucu ucuna yeterdi.

1976 yılından beri ehliyetim ve arabam var. Onbeş civarında aracım oldu. Bir zamanlar Ford Consul'üm vardı, Hacı Murat'ım vardı, Renault 12'm vardı, Renault Toros'um vardı, Fiat Uno'm vs vardı. 1974 model Ford'da emniyet kemeri yoktu ( O zamanlar yaklaşık 4-5 Murat 124 parası idi ). Murat 124 ün şoför tarafında bile yan ayna yoktu. Hatta bir aralar yolcu tarafında tavandaki el tutamağı yoktu, hidrolik direksiyon yoktu, ABS yoktu.

Yani araçlar 4 teker, iki çekerdi. Bu güne kadar 2 milyon km.nin üzerinde yol yaptım. Gezmediğim dağ bayır kalmadı. UNO ile 1995 yılında Antalya'dan çıkıp Ayvalık'a bir ayda ulaştım. Girmediğim orman yolu kalmadı. UNO benim için adeta bir arazi aracı idi.

selim'ler ama malesef bir konuyu anlayamamışlar.

Arkadaşlar biz hiç bir zaman sizin yaptığınız anlamda off road yapmaya niyetli değiliz. (Üstelik benim aracım 4x2.) Bunu hemen hepimiz yazılarımızda sıkça belirtiyoruz. Bizlerin ister arazi aracı, ister çakma arazi aracı, ister SUV, isterseniz UNO'nun büyüğü deyin, birer DUSTER alıp kendimizce gezmemiz, yıllardır gezip dolaştığımız yerlere biraz daha yüksek, biraz daha dayanıklı araçlarla gitmemiz, doğayla başbaşa kalmayı sevmemiz sizi niye rahatsız ediyor ki. Kazada bu araçlardan sağ çıkamazsınız diye bizi düşündüğünüz için teşekkür ederiz ama biz Hacı Murat'ta bile ölmeden bu günlere geldik. Allah nasip ederse Duster'da da ölmeyiz. Ölürsek de ne yapalım, arkadaş haklıymış deriz. Haa, aracı överek başkalarının da bu araçtan almasına sebep olacaksınız diyorsunuz. Yok, siz bu kadar karşı yazı yazınca nasıl olsa aklı selim insanlar öğrenmişlerdir ve yıllarca Hacı Murat alarak yaptıkları hatayı yapıp, Duster almazlar. Hatta bu iyiliği dünya çapında yapıp, dünyadaki tüm insanlara Duster almamalarını anlatırsanız bayağı iyi olur.

Moderatörden ricam bundan sonra bölümleri
1- on road ( yol içi - asfalt yoldan gidenler için )
2- çakma off road ( yol dışı - kolay, asfalt dışı yollardan gidenler için)( Özellikle Duster, Fiat Bis, Uno'cu ve diğer doğa severler için)
3- off road ( yol dışı - çamur içi gitmeyi sevenler için ) olarak ayırırsa biz de haddimizi ve yerimizi biliriz, her kes de kendi araç markasına ait sayfada yazar, mutlu mutlu yaşarız.

Sevgiyle ve DUSTER ile kalın.

bir Dustercı olarak söylüyorum ;) ilk mesaj aslında olayı betimlemiş:

sevgili Süleyman bey bazı sanal fotolar koymuştu ve demişti ki:
mountaineer16' Alıntı:
düşünülüyorsa demekki yapılabilir.

...resimler....

ve yapılmışta
tamamen bir kaç 3D modelleme ile başladı bu konu başlığı. son derece (tabir yerindeyse) "geyik"ti.

sonrasında bir kaç gerçek yabancı fotoğraflarla olay gittikçe gaza gelme durumuna geldi. (benim bizzat fikrimi sorarsanız şayet yapılabilir ama masrafı çok olur, yersiz olur; doğrudur ustalarımızın söyledikleri bence. )

sonra bir 80 cm kar olayı çıktı ama maalesef bir talihsizlikti o. nitekim ümiterkan'ın gönderdiği videoda fiilen limitler görüldükten sonra şu yorumu yapmıştım:

TTamer' Alıntı:
eveeeet arkadaşlar demekki kar sınırımız 30 cm kalınlıkmış (en azından yokuş yukarı)

videoyu yükleyen ecnebi bey demişki: "Cu Dacia Duster la munte, pe creasta, in zapada de aproape 30 cm!"
yani: "Dacia duster'la yaklaşık 30cm kar kalınlığında dağ yamacı"

araç esp'li model mi acaba?

lakin sanırım sıkıntımız şu: o kadar dağınık ele almışız ki konu başlıklarımızı içinden çıkmak çok zor. aslında bir konuda açılmış soru tutun ki diğer bir konu başlığında cevabını bulmuş çoktan.
tek başına bir konu başlığı irdelendiğinde bazı arkadaşlarımız (ve bilhassa Off-Road ile uğraşan arkadaşlarımız) bu Dacia başlığında yazan "Dustercı" arkadaşları körü körüne araca bağlı zannediyorlar. Öte yandan bilinçli Off-Road sporuna gönül vermiş ustalarımız ise bu tatlı heyecanlı, tutkulu yazan arkadaşlarımıza ise yol göstermeye çalışıyorlar. "çocuklar aman dikkat bak yükseltirseniz şu olur, bu hani pahalı iştir. biraz daha zaman verin. yanlış yönlendirmeyin vs." (emeklerine sağlık)

sanırım sorun bu. ne dersiniz kıymetli dostlar?

Aslında sorun Duster falan değil. Başlıktaki Off Road'çu Duster kelimesi :smiley:

Arkadaşlar burada kimse kimseyi rencide etmek yada aracını kötülemek gayesinde değil.

İnsanlar araçlarının Off Road yapabilmesi için o kadar çok uğraşıyor ki...

Bunu yaparken nelerden fedakarlık etmiyorlar...

Maddi, Manevi ve zaman kayıplarını bir düşünün...

Yabancı forum sitelerini bile hatim etmek üzereler, bir şey daha fazla birşey öğrenirmiyim diye...

Off Road için ve aracını geliştirmek için tüm hayatından fedakarlık eden insanların olduğu bir yerde, 80 model aracına yeni bir 4x4 parası harcamış insanların bulunduğu bir yerde, neredeyse kendi aracını söküp takacak kadar ustalığı gelişmiş insanların bulunduğu bir forumda; yeni bir araç çıktı sıfırı bu kadar on numara da Off Road yapıyor derseniz. Herkes sinirlenir...

Yoksa biz niye sevmeyelim Duster'ı :D

Olgun bey bana yazdığınız cevaptan önce aynen bende sizin dediğiniz gibi 3 not yazmıştım...aynen belirtiğiniz gibi bu işlerin demekle olmadığını...oluyor diyenlerinde videolarını görelim ki yanılıyorsak özür dileriz diye belirttim 7. sayfayı tam olarak okursanız...sizin bana tavsiye ettiğiniz konuyu benim baştan beri belirttiğimi göreceksiniz...genede benim gibi düşünmenize sevindim katıldığınız için teşekkür ederim...tekrar ekliyorum bu aracı off road arazi aracı olarak kullanacak araçların videolarını merakla bekliyoruz...saygılar...

Sayın Çağrı taşçı

Kimse kimsenin bir arabayı tanımlayışına müdahale edemez.

Gerekçenize katılmıyorum. Diyorsunuz ki, "off Road için ve aracını geliştirmek için tüm hayatından fedakarlık eden insanların olduğu bir yerde, 80 model aracına yeni bir 4x4 parası harcamış insanların bulunduğu bir yerde, neredeyse kendi aracını söküp takacak kadar ustalığı gelişmiş insanların bulunduğu bir forumda; yeni bir araç çıktı sıfırı bu kadar on numara da Off Road yapıyor derseniz. Herkes sinirlenir."

Hayır efendim, kimse "ben bu kadar masraf ettim, biri böyle diyor" diyerek sinirlenme hakkına sahip değildir.

Girer başlığa, eleştirir, yanlışları belirtir, usulünce kafa bulması gerekiyorsa kafa bulur. O kadar.

Burada kimse kimseye arabasından dolayı biat edip "isabet buyurdun üstat" demez.

Daha önce de yazdım; kalkıp "Duster off road canavarıdır" diyebilirim. Bunu yasaklayan bir kural mı var?

Ama biri çıkar der ki, "gir çamura al boyunun ölçüsünü." Yoksa, "vayyyy, sen nasıl olur da...." deme hakkı yoktur kimsenin. Herkes, eğer ettiği laftan madara olacaksa, kendisi madara olur.

Duster 80 cm karda gider.... lafı Biri öylesine attı ortaya. Dövelim mi adamı.

Tartışmalara bak, vay sen neye göre, nasaıl, yok land, yok toyota.

Oysa denecek tek şey şuydu: Kardeşim adamı güldürme... Çık kanıtla. Bu kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri