Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,045
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

off road runner' Alıntı:
9 yaşında iken 1964 model Chevrolt - Impala'da otomobil kullanmayı öğrendim. Bacaklarım bile ucu ucuna yeterdi.

1976 yılından beri ehliyetim ve arabam var. Onbeş civarında aracım oldu. Bir zamanlar Ford Consul'üm vardı, Hacı Murat'ım vardı, Renault 12'm vardı, Renault Toros'um vardı, Fiat Uno'm vs vardı. 1974 model Ford'da emniyet kemeri yoktu ( O zamanlar yaklaşık 4-5 Murat 124 parası idi ). Murat 124 ün şoför tarafında bile yan ayna yoktu. Hatta bir aralar yolcu tarafında tavandaki el tutamağı yoktu, hidrolik direksiyon yoktu, ABS yoktu.

Yani araçlar 4 teker, iki çekerdi. Bu güne kadar 2 milyon km.nin üzerinde yol yaptım. Gezmediğim dağ bayır kalmadı. UNO ile 1995 yılında Antalya'dan çıkıp Ayvalık'a bir ayda ulaştım. Girmediğim orman yolu kalmadı. UNO benim için adeta bir arazi aracı idi.

selim'ler ama malesef bir konuyu anlayamamışlar.

Arkadaşlar biz hiç bir zaman sizin yaptığınız anlamda off road yapmaya niyetli değiliz. (Üstelik benim aracım 4x2.) Bunu hemen hepimiz yazılarımızda sıkça belirtiyoruz. Bizlerin ister arazi aracı, ister çakma arazi aracı, ister SUV, isterseniz UNO'nun büyüğü deyin, birer DUSTER alıp kendimizce gezmemiz, yıllardır gezip dolaştığımız yerlere biraz daha yüksek, biraz daha dayanıklı araçlarla gitmemiz, doğayla başbaşa kalmayı sevmemiz sizi niye rahatsız ediyor ki. Kazada bu araçlardan sağ çıkamazsınız diye bizi düşündüğünüz için teşekkür ederiz ama biz Hacı Murat'ta bile ölmeden bu günlere geldik. Allah nasip ederse Duster'da da ölmeyiz. Ölürsek de ne yapalım, arkadaş haklıymış deriz. Haa, aracı överek başkalarının da bu araçtan almasına sebep olacaksınız diyorsunuz. Yok, siz bu kadar karşı yazı yazınca nasıl olsa aklı selim insanlar öğrenmişlerdir ve yıllarca Hacı Murat alarak yaptıkları hatayı yapıp, Duster almazlar. Hatta bu iyiliği dünya çapında yapıp, dünyadaki tüm insanlara Duster almamalarını anlatırsanız bayağı iyi olur.

Moderatörden ricam bundan sonra bölümleri
1- on road ( yol içi - asfalt yoldan gidenler için )
2- çakma off road ( yol dışı - kolay, asfalt dışı yollardan gidenler için)( Özellikle Duster, Fiat Bis, Uno'cu ve diğer doğa severler için)
3- off road ( yol dışı - çamur içi gitmeyi sevenler için ) olarak ayırırsa biz de haddimizi ve yerimizi biliriz, her kes de kendi araç markasına ait sayfada yazar, mutlu mutlu yaşarız.

Sevgiyle ve DUSTER ile kalın.

İşte burada Dastır topiklerinin hulasası burda....

Çok güzel bi abimiz var burada

Nick i ...Off road runner....amaaa

Abinin aracı 4x2....e olsun....

Abi mevzunun 3 başlık altında değerlendirilmesini önermiş ve Duster ı 2. gruba yerleştirmiş.....Çakma off road grubu....demiş...

Ne naif ne samimi ne güzel yazmışşş....çok da pratik bir tasniff...

Bak abicim Selim anlamış konuyu...

sevgi ve hörmetlerim bu abim için...

Etiketler

Syn olguncandan;

Öncelikle soy adım TAŞLI...
Ben bu forumda kimseyle kötü olmam, çünkü burdan birşeyler öğreniyorum...
O yüzden kimseylede polimiğe girmem... Hepimiz aynı işe gönül vermiş insanlarız, yarın yüz yüze geliriz. Ne gerek var...

Ben sadece demek istedim ki...
Tüm hayatını bu işe adamış, Lastik ebatından ayna mahruti oranının hesabından, RTI değerinin bilmem kaçından geçmiş insanların bulunduğu,
Vakitlerinin çoğunu bilgi alabilmek için yabancı forumlarda harçayan insanların bulunduğu;
Ve bunu sadece araçlarının "Off Road" kabiliyetlerini arttırmak için yapan insanların bulunduğu bir forumda;
"Dacia Off Roadçu" kelimesi peki iyi bir tabir değil o kadar.

Neyse bir daha yazmam, zaten hiç bir zaman da kötü bir şey yazmadım...

Kalın Sağlıcakla, Selametle... :smiley:

Kıymetli tuğsan,

Ben bu sitede hem diğer otoların bölümlerini büyük ölçüde okudum. Dacia bölümünü ise yakınen takip ediyorum.

Buradaki arkadaşların hiçbiri "Duster G ile, Land ile vs. vs. yarışır" demiyor. Herkes bu aracın nasıl bir arazi aracı olduğunu biliyor.

Herkes şunu da biliyor. Diyelim ki sizin G'niz var. Sizinle çamura saplanmaya, kayaya tırmanmaya çalışabilirim Duster'la. Hatta epeyce başarılı da olur bu araç. Ama G bir ömür boyu bu arazi şartlarında gider, Duster 3-5 sefer. Ondan sonra yamulur bir yerleri veya kırılır.

Her fırsatta neredeyse bütün Duster sahipleri benzer şeyler yazıyor. Ama bütün bunları okumayan bir "hızlı" dalıyor ortama, "şu çaylaklara bir şey öğreteyim, nerden toplanmış bunlar" dercesine yok efendin difflock, yok şanzuman, yok iyi yok kötü... Böyle olunca da başta sevgili ümit olmak üzere insanlar geriliyor.

Evet, bu araç bir SUV'dur. Ama arazi aracıdır da, arazi aracı derken, derin çukurların, batak çamurların değil, normal oto ile geçemeyeceğiniz asfalt dışı yolların aracıdır. G veya land gibi üstün yetenekleri, ağır şartlara dayanıklılığı yoktur.

Bu da bize yeter. Zaten onun için aldık ve alanlar da bunun için alıyor. Bir orman yoluna, bilmediğim orta halli yola korkusuzca girebiliyor muyum? Evet. Altını vurmayacağımdan, bir yerde kalırsam kurtulma "şansım" olduğundan eminim. Haaa, şansımı kullanamaz da saplanıp kalabilirim. Bu da benim beceri eksiğim olur.

Duster alan ve bu forumda yazan arkadaşların hiçbiri bunun dışında bir düşünceye sahip değil.

Çağrı babanın avatarındaki manzarayı gördükten sonra....
kalkıp onla off road midiği yarıştırmam ben olsam...

birde buraların en güzel abisi...off road runner var....
abi bensenin fanatiğin olabilirim

birlikte bir başlık açalım....klasik araçlar impala 124 nasıl istersen
eskiyi yad eder ....demleniriz bir yandan da ....
öpücem abimi....

Olgun,

bu gün iyi bir elektriğin yok be baba....
hep polemik....hep speküle be baba...

dikkat ettiysen sana yazmıyorum bu gün....ortak frekans yapamadık bu gün....sinerji yok....

Ooooo, selimsarper bey yine ve yeni teşrif etmişler.

Ama bu akşam havamda değilim, terapi yok. ;D

Hayret, doğrusu ilk defa senden pozitif mesaj aldık.

Belli ki off road'ı dikkatli okumuşsun. Keşke diğerlerini de okusaydın. ;D

Sayın çağrı taşlı, hemen alınma arkadaş. Harf yanlışlığı için özür. Sana özel olarak bir şey demedim. Sadece "gerekçene katılmadığımı" söyledim.

selimsarper' Alıntı:
Olgun,

bu gün iyi bir elektriğin yok be baba....
hep polemik....hep speküle be baba...

dikkat ettiysen sana yazmıyorum bu gün....ortak frekans yapamadık bu gün....sinerji yok....

selimsarper, önceki mesajımı senin yukarıdaki mesajından önce yazmıştım. Sen de anlamışsın şu elektrik işini.

şu speküle işine sen bulaştırdın milleti. Biz de düzeltmeye çalışıyoruz. Yav ne o negatif elektrik sende. Bir tutulan pir tutuluyor. Sana bir minder/pösteki/post verelim, şıh ilan edelim. Polemikçi şıhı, negatif elektrik santrali. ;D

Ha şöylee

Olgun,

frekanslar yaklaşmaya başladı...düzeliyosun sen....

Güzel olur kafalar azz sonraaa

umiterkan' Alıntı:
Benim yaptığım marka fanatikliği değil. Ben bu aracı kullandığım için savunmam ve senden daha iyi bilgi sahibi olmam doğal. Asıl sıkıntı ise senin daha test bile yapmadan sadece bayiyle konuşarak herşeyi öğrendiğini zannedip, doğru bilgiye sahip olmadan yaptığın eleştiriler. İnsanları kızdırmak yerine, kendini gülüç duruma düşürmek yerine Duster forumunu baştan aşağı oku öyle gel ve eleştirilerini yaz. Ben şahsen gidip bir forumda kendimce doğru bildiğim şeyleri yazıp bir şeyi eleştirmeye kalksam ve bildiğim şeylerin yanlış ve eleştirilerimde haksız olduğumu sonradan öğrensem utanırım şahsen.

önce şunu söyleyeyim bütün formu okudum

1 daha araba çıkmadan hatta türkiyede satışı dahi başlamadan aylar önce neden datsır diye forum açan kim? bu formu açan kişi bu aracı orada överken aracı gidip yurt dışında aylarca kullanmışmıydı?
a siz aracı yeni teslim aldığınızda burada olumsuz yorum yazan bazı arkadaşlarda var herkez hayırlısı olsun vs vs iyi dileklerinde bulundu kullanında görelim dedi ve heyecanınıza ortak oldu

b bu gün bu insanlar neden bu kadar tepkili birazda kendi yazdıklarınızı okuyun ( yani diyorum ki sizde yazarken en azından kendi yazdıklarınızı okuyun)

2 boyum 185 cm (merak eden arkadaşlar varda)

3burada tartışma başlatan konu aracın 80 cm karda (hala ıspatlanmadı) gidiyor olmasıydı ve bunun üzerinde ısrar edilmesi idi

4 bende aracı ilk duyduğumda heyecanlanmıştım aracı hiç kullanmadım ama altına bir baktım arka salıncaklar serçe parmağımdan ince diftansiyel yumruğum kadar şaft ona keza biz bunları yazdığımızda siz yaptığımız yorumlara değilde mesleklerimize aşağılama yaptınız ve bizlerin anlayış özürlü olduğuna karar verdiniz

5 sizinde söylediğiniz gibi araç çakma 4x4 değil çünkü araç 4x4 değil (önden ve arkadan birer lastiği askıya lın ve bakın bakalım araba hareket edebilecekmi) 4x4 araçlar eder

6 dikkat ettiyseniz sadece dacıa konularında böyle atışmalar oluyor çünkü birileri bu araba bunu yapamaz dendiğinde 4 lü bir gurup tarafından insanlar hakarete uğruyor

7 bu paraya bu araba çok pahalı bir SW bence hep maddi durumların yetersizliğinden bahsediyorsunuz param olsa şunu alırdım falan diyorsunuz ama 40-50 milyar bir SW için azmı (toros bunun geçtiği her yerden geçer hem altı daha yüksek hatta brodway bile daha yüksek olabilir torosun direksiyonuna benim geçmem şartıyla bunu ıspatlarım ve hatta burada atış nasıl olsa serbest 80 cm kar meselesinden sonra bu torosun izinden bile gidemez)

9 bizler burada yorum yazarken sadece sahibi olduğumuz araçları yazsaydık kimsenin birşey yazmasına gerek olmazdı herkez aracını bilir başkasının söyledikleride tırt derse tartışma açmanın anlamı nerede herkez fikrini doğru yada yanlış söylüyor bukadar aşağılayarak ve hakaret ederek parlamanın anlamı yok

10 şu videoyu sabırsızlıkla bekliyorum 80 cm karda nasıl gitmiş bu araç

Kıymetli arkadaşlar.

Forum yönetimi olarak burada yazılanların tamamı takip ediliyor.Prensip olarak aşırıya kaçan durumlar olmadıkça pek müdahale etme isteğimiz yok.
Ben herkesi itidalli olmaya davet ediyorum.Biz Türkler araçlarımız konusunda biraz hassas ve eleştiriler karşısında da alıngan oluruz.Alt tarafı makine diyeceksiniz ama pek öyle değil.At , avrat , silah derken bile ilk sıraya aracımızı almışız. ;D
Herkesin aracı kendine güzeldir.Neticede burası bir bilgi paylaşım platformu.
Bugüne kadar çok değişik araçlar kullanmış bir büyüğünüz , ağabeyiniz olarak ( benden büyükleriniz de olabilir ) sizlerden ricam kırıcı olmadan tartışmalara devam etmeniz.
Araçları tamir etmek kolay , ama kırılan kalplerin tamiri biraz zor.
Hepinize iyi forumlar
Saygılar-Sevgiler

st' Alıntı:
önce şunu söyleyeyim bütün formu okudum

1 daha araba çıkmadan hatta türkiyede satışı dahi başlamadan aylar önce neden datsır diye forum açan kim? bu formu açan kişi bu aracı orada överken aracı gidip yurt dışında aylarca kullanmışmıydı?
a siz aracı yeni teslim aldığınızda burada olumsuz yorum yazan bazı arkadaşlarda var herkez hayırlısı olsun vs vs iyi dileklerinde bulundu kullanında görelim dedi ve heyecanınıza ortak oldu

b bu gün bu insanlar neden bu kadar tepkili birazda kendi yazdıklarınızı okuyun ( yani diyorum ki sizde yazarken en azından kendi yazdıklarınızı okuyun)

2 boyum 185 cm (merak eden arkadaşlar varda)

3burada tartışma başlatan konu aracın 80 cm karda (hala ıspatlanmadı) gidiyor olmasıydı ve bunun üzerinde ısrar edilmesi idi

4 bende aracı ilk duyduğumda heyecanlanmıştım aracı hiç kullanmadım ama altına bir baktım arka salıncaklar serçe parmağımdan ince diftansiyel yumruğum kadar şaft ona keza biz bunları yazdığımızda siz yaptığımız yorumlara değilde mesleklerimize aşağılama yaptınız ve bizlerin anlayış özürlü olduğuna karar verdiniz

5 sizinde söylediğiniz gibi araç çakma 4x4 değil çünkü araç 4x4 değil (önden ve arkadan birer lastiği askıya lın ve bakın bakalım araba hareket edebilecekmi) 4x4 araçlar eder

6 dikkat ettiyseniz sadece dacıa konularında böyle atışmalar oluyor çünkü birileri bu araba bunu yapamaz dendiğinde 4 lü bir gurup tarafından insanlar hakarete uğruyor

7 bu paraya bu araba çok pahalı bir SW bence hep maddi durumların yetersizliğinden bahsediyorsunuz param olsa şunu alırdım falan diyorsunuz ama 40-50 milyar bir SW için azmı (toros bunun geçtiği her yerden geçer hem altı daha yüksek hatta brodway bile daha yüksek olabilir torosun direksiyonuna benim geçmem şartıyla bunu ıspatlarım ve hatta burada atış nasıl olsa serbest 80 cm kar meselesinden sonra bu torosun izinden bile gidemez)

9 bizler burada yorum yazarken sadece sahibi olduğumuz araçları yazsaydık kimsenin birşey yazmasına gerek olmazdı herkez aracını bilir başkasının söyledikleride tırt derse tartışma açmanın anlamı nerede herkez fikrini doğru yada yanlış söylüyor bukadar aşağılayarak ve hakaret ederek parlamanın anlamı yok

10 şu videoyu sabırsızlıkla bekliyorum 80 cm karda nasıl gitmiş bu araç

Tuncay Bey birçok şey yazmışsınız ama çoğu şey zaten yerini bulmuştu. Yani gerçekleri biz biliyoruz. Ama siz hala eskilerde kalmışsınız gibi. Bırakın artık şu 80cm olayını, arka salıncakları, askıda kalmayı...herkes bazı şeylerin farkında. Yeni şeyler konuşalım artık

st' Alıntı:

Hocam önden bir arkadan bir teker askıya aldınmı lsd difransiyel kiliti olmayan hiç bir 4x4 yerinden hareket edemez. buna defender 'da dahil. :smiley:

beyler hafta sonu soğucak yaylasına çıktık 9 araba , tam yapılı 3 araç vardı diğerleride toyota prado , wj jeep gibi iyi arabalardı neyse konuya dönelim,35 -40 cm. karda takıldık daha ilerleyemedik . aşağıdaki videoda yol durumu görünüyor sanırım

http://www.youtube.com/watch?v=XhtqhUO76n0

O
emre_ozk' Alıntı:
Hocam önden bir arkadan bir teker askıya aldınmı lsd difransiyel kiliti olmayan hiç bir 4x4 yerinden hareket edemez. buna defender 'da dahil. :smiley:
O araç demekki 4x4 değildir defenderde olsa

umiterkan' Alıntı:
Tuncay Bey birçok şey yazmışsınız ama çoğu şey zaten yerini bulmuştu. Yani gerçekleri biz biliyoruz. Ama siz hala eskilerde kalmışsınız gibi. Bırakın artık şu 80cm olayını, arka salıncakları, askıda kalmayı...herkes bazı şeylerin farkında. Yeni şeyler konuşalım artık
evet ne konuşsak mesela pazarlık yapalım 75 cm karda gidermi biz sadece sizin gider diye ısrar etmeniz ve hatta videolar resimler yüklemeniz üzerine ıspatlayın dedik şimdi onlar geyik muhabbeti diyorsunuz (formun baş kısımlarını okuyun tekrar hatta kendi yazdıklarınızıda) duster kendisi geyik zaten insanlara yapılmış bir şaka gibi bişey ( alın size 4x4 yaptım bakın şaka yav şaka )
bence hatta bu dıtsar ı bir araya getiren ekip geyiğin alllahını yapmış

siz önce bu konuların bir bitirin biz diğerlerini de tartışırız zaman çok

ayrıca ben yeni konuda aştım bu araç torosun arkasından gidebilirmi

bayayhan' Alıntı:
beyler hafta sonu soğucak yaylasına çıktık 9 araba , tam yapılı 3 araç vardı diğerleride toyota prado , wj jeep gibi iyi arabalardı neyse konuya dönelim,35 -40 cm. karda takıldık daha ilerleyemedik . aşağıdaki videoda yol durumu görünüyor

manzara çok iyi imiş teşekkür ederim ( soğucak yaylası nerede acaba)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri