selimsarper
Kamp II
Ynt: Off Roadçu Duster
İşte burada Dastır topiklerinin hulasası burda....
Çok güzel bi abimiz var burada
Nick i ...Off road runner....amaaa
Abinin aracı 4x2....e olsun....
Abi mevzunun 3 başlık altında değerlendirilmesini önermiş ve Duster ı 2. gruba yerleştirmiş.....Çakma off road grubu....demiş...
Ne naif ne samimi ne güzel yazmışşş....çok da pratik bir tasniff...
Bak abicim Selim anlamış konuyu...
sevgi ve hörmetlerim bu abim için...
off road runner' Alıntı:9 yaşında iken 1964 model Chevrolt - Impala'da otomobil kullanmayı öğrendim. Bacaklarım bile ucu ucuna yeterdi.
1976 yılından beri ehliyetim ve arabam var. Onbeş civarında aracım oldu. Bir zamanlar Ford Consul'üm vardı, Hacı Murat'ım vardı, Renault 12'm vardı, Renault Toros'um vardı, Fiat Uno'm vs vardı. 1974 model Ford'da emniyet kemeri yoktu ( O zamanlar yaklaşık 4-5 Murat 124 parası idi ). Murat 124 ün şoför tarafında bile yan ayna yoktu. Hatta bir aralar yolcu tarafında tavandaki el tutamağı yoktu, hidrolik direksiyon yoktu, ABS yoktu.
Yani araçlar 4 teker, iki çekerdi. Bu güne kadar 2 milyon km.nin üzerinde yol yaptım. Gezmediğim dağ bayır kalmadı. UNO ile 1995 yılında Antalya'dan çıkıp Ayvalık'a bir ayda ulaştım. Girmediğim orman yolu kalmadı. UNO benim için adeta bir arazi aracı idi.
selim'ler ama malesef bir konuyu anlayamamışlar.
Arkadaşlar biz hiç bir zaman sizin yaptığınız anlamda off road yapmaya niyetli değiliz. (Üstelik benim aracım 4x2.) Bunu hemen hepimiz yazılarımızda sıkça belirtiyoruz. Bizlerin ister arazi aracı, ister çakma arazi aracı, ister SUV, isterseniz UNO'nun büyüğü deyin, birer DUSTER alıp kendimizce gezmemiz, yıllardır gezip dolaştığımız yerlere biraz daha yüksek, biraz daha dayanıklı araçlarla gitmemiz, doğayla başbaşa kalmayı sevmemiz sizi niye rahatsız ediyor ki. Kazada bu araçlardan sağ çıkamazsınız diye bizi düşündüğünüz için teşekkür ederiz ama biz Hacı Murat'ta bile ölmeden bu günlere geldik. Allah nasip ederse Duster'da da ölmeyiz. Ölürsek de ne yapalım, arkadaş haklıymış deriz. Haa, aracı överek başkalarının da bu araçtan almasına sebep olacaksınız diyorsunuz. Yok, siz bu kadar karşı yazı yazınca nasıl olsa aklı selim insanlar öğrenmişlerdir ve yıllarca Hacı Murat alarak yaptıkları hatayı yapıp, Duster almazlar. Hatta bu iyiliği dünya çapında yapıp, dünyadaki tüm insanlara Duster almamalarını anlatırsanız bayağı iyi olur.
Moderatörden ricam bundan sonra bölümleri
1- on road ( yol içi - asfalt yoldan gidenler için )
2- çakma off road ( yol dışı - kolay, asfalt dışı yollardan gidenler için)( Özellikle Duster, Fiat Bis, Uno'cu ve diğer doğa severler için)
3- off road ( yol dışı - çamur içi gitmeyi sevenler için ) olarak ayırırsa biz de haddimizi ve yerimizi biliriz, her kes de kendi araç markasına ait sayfada yazar, mutlu mutlu yaşarız.
Sevgiyle ve DUSTER ile kalın.
İşte burada Dastır topiklerinin hulasası burda....
Çok güzel bi abimiz var burada
Nick i ...Off road runner....amaaa
Abinin aracı 4x2....e olsun....
Abi mevzunun 3 başlık altında değerlendirilmesini önermiş ve Duster ı 2. gruba yerleştirmiş.....Çakma off road grubu....demiş...
Ne naif ne samimi ne güzel yazmışşş....çok da pratik bir tasniff...
Bak abicim Selim anlamış konuyu...
sevgi ve hörmetlerim bu abim için...