Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,194
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

sword7' Alıntı:
Çamurda çamurmuş hani, başarılı gerçekten :smiley:
evet abi silecekler paramparca oldu camı temizleyeyim derken

bu sonuçlarda insanların seçilen araçlara verdiği oylar zaten konuşululacak bir tarafı yok

Etiketler

Benim anlamadığı şu, adam arabanın içine rollbar koymuş, elektronik göstergeler falan eklemiş, ondan sonrada aracın altına asfalt lastiklerini koyup lastiğin yanak yüksekliğini anca geçen çamurun içine sokmuş. Gördüğüm kadarıyla araziyle alakası olmayan BMW'nin asfalt SUV'unu bile geçememiş ki bu değerlendirme nelere göre yapıldı çok merak ediyorum. Ya bunların ya da bizim ofroad anlayışımızda bir sıkıntı var...

Bende çok merak ediyorum bu off road testlerinin neye göre yapıldığını...

Dünden bir kare :smiley: Listedeki hangi araç buradan geçebilir çok merak ediyorum...

P3050014.png

Not: Lafım Duster'a değil, bu teste...
Neye göre, hangi kriterlere göre yapılıyor bu testler onu merak ediyorum sadece...

bmw 'de ki mühendisler gerçekten çok aptalmış bak, "ASFALT SUV" ;D ;D

Arkadaşlar, aklıma bişey takıldı sormak istiyorum. 4x4 duster ile malum bu günler yollar kar ve buz. 4x4 ile yokuş yukarı çıkmak kolay. Fakat yokuş aşağı inmek istiyoruz. Arabayı kaydırmadan zincirsiz inmek istiyoruz. Frenle insek araba kayar. Frene basmadan 1.vitesle inebilirmiyiz. Veya daha başka nasıl inebiliriz. Mümkünse Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar.

Arkadaşlar, aklıma bişey takıldı sormak istiyorum. 4x4 duster ile malum bu günler yollar kar ve buz. 4x4 ile yokuş yukarı çıkmak kolay. Fakat yokuş aşağı inmek istiyoruz. Arabayı kaydırmadan zincirsiz inmek istiyoruz. Frenle insek araba kayar. Frene basmadan 1.vitesle inebilirmiyiz. Veya daha başka nasıl inebiliriz. Mümkünse Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar.

mecitakbal' Alıntı:
Saygılar.
Denediğim kadarıyla 4x4 iken 1. vites hızı çok düşük.

mecitakbal' Alıntı:
Saygılar.

Mecit Bey, 1.vites hızı düşük olduğu için frene basmadan 1.vitesle inmek en iyi çözüm

Yani yine 4 çekerle inilecek ve birinci viteste biraz gaz vermek gerekiyor. Bu arada frene de basılmayacak.
Saygılar

mecitakbal' Alıntı:
Yani yine 4 çekerle inilecek ve birinci viteste biraz gaz vermek gerekiyor. Bu arada frene de basılmayacak.
Saygılar
Buna ek olarak....

Şayet kayma korkusu ve tehlikesi varsa, yokuş çok dikse, yokuş başında el frenlerinin çok hafifçe çekilmesi (ama çok hafif) de öneriler arasında. Mantığı da, arka tekerleklerin hafifçe frenlenmesiyle, kaymanın daha kolay kontrol edilebileceği vs.

Uzmanlardan okumuştum.

olguncandan' Alıntı:
Buna ek olarak....

Şayet kayma korkusu ve tehlikesi varsa, yokuş çok dikse, yokuş başında el frenlerinin çok hafifçe çekilmesi (ama çok hafif) de öneriler arasında. Mantığı da, arka tekerleklerin hafifçe frenlenmesiyle, kaymanın daha kolay kontrol edilebileceği vs.

Uzmanlardan okumuştum.

Mantıklı, araç aşağı inerken önce ön tekerlek kayar bu arada biraz el freni ile hız dengesi yapılır.
Saygılar.

mecitakbal' Alıntı:
Mantıklı, araç aşağı inerken önce ön tekerlek kayar bu arada biraz el freni ile hız dengesi yapılır.
Saygılar.
Bahsetmiş olduğunuz şey ön çeker araçlar için geçerli diye biliyorum, 4x4 araçlarda el frenini çekerseniz kötü şeyler olabilir ;)

yokuş aşağı buzlu ve karlı yolda inerken dört çekerde ve en düşük viteste freni hiç kullanmadan ve ani direksiyon manevralarından sakınarak inmeniz gerekir. el frenini çekme hadisesi 2 çeker araçlar için geçerlidir. aracın frenine hiç dokunmadan birinci viteste inerken araç önce hızlanıyormuş gibi gelecek daha sonra ise düşük vites motor fren etkisi gibi görev yapacaktır. ancak ağır arazili bir dört çekeriniz varsa hiç sıkılmadan 4l poziyonunda gayet rahat inebilirsiniz.

bu arada dustercı arkadaşlar en kısa zamanda araçlarınızı yükseltin.ümitcim özellikle senin önünden gidip arazideki taşları temizlemekten bıktım yahuu.off road mu yapıyoruz, köy hizmetlerimiyiz anlayamadım.

erolsungur' Alıntı:
bu arada dustercı arkadaşlar en kısa zamanda araçlarınızı yükseltin.ümitcim özellikle senin önünden gidip arazideki taşları temizlemekten bıktım yahuu.off road mu yapıyoruz, köy hizmetlerimiyiz anlayamadım.

:smiley:
aa, sizin Jimny herhalde modifiyeli o zaman. Ya da ben mi yanlış biliyorum: Yerden yüksekliği 19cm değil mi? Yoksa Duster kara daha fazla mı batıyor. Değerli yorumlarınızı beklerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri