Kıymetli tuğsan,
Ben bu sitede hem diğer otoların bölümlerini büyük ölçüde okudum. Dacia bölümünü ise yakınen takip ediyorum.
Buradaki arkadaşların hiçbiri "Duster G ile, Land ile vs. vs. yarışır" demiyor. Herkes bu aracın nasıl bir arazi aracı olduğunu biliyor.
Herkes şunu da biliyor. Diyelim ki sizin G'niz var. Sizinle çamura saplanmaya, kayaya tırmanmaya çalışabilirim Duster'la. Hatta epeyce başarılı da olur bu araç. Ama G bir ömür boyu bu arazi şartlarında gider, Duster 3-5 sefer. Ondan sonra yamulur bir yerleri veya kırılır.
Her fırsatta neredeyse bütün Duster sahipleri benzer şeyler yazıyor. Ama bütün bunları okumayan bir "hızlı" dalıyor ortama, "şu çaylaklara bir şey öğreteyim, nerden toplanmış bunlar" dercesine yok efendin difflock, yok şanzuman, yok iyi yok kötü... Böyle olunca da başta sevgili ümit olmak üzere insanlar geriliyor.
Evet, bu araç bir SUV'dur. Ama arazi aracıdır da, arazi aracı derken, derin çukurların, batak çamurların değil, normal oto ile geçemeyeceğiniz asfalt dışı yolların aracıdır. G veya land gibi üstün yetenekleri, ağır şartlara dayanıklılığı yoktur.
Bu da bize yeter. Zaten onun için aldık ve alanlar da bunun için alıyor. Bir orman yoluna, bilmediğim orta halli yola korkusuzca girebiliyor muyum? Evet. Altını vurmayacağımdan, bir yerde kalırsam kurtulma "şansım" olduğundan eminim. Haaa, şansımı kullanamaz da saplanıp kalabilirim. Bu da benim beceri eksiğim olur.
Duster alan ve bu forumda yazan arkadaşların hiçbiri bunun dışında bir düşünceye sahip değil.