Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,045
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

olguncandan' Alıntı:
Kıymetli tuğsan,

Ben bu sitede hem diğer otoların bölümlerini büyük ölçüde okudum. Dacia bölümünü ise yakınen takip ediyorum.

Buradaki arkadaşların hiçbiri "Duster G ile, Land ile vs. vs. yarışır" demiyor. Herkes bu aracın nasıl bir arazi aracı olduğunu biliyor.

Herkes şunu da biliyor. Diyelim ki sizin G'niz var. Sizinle çamura saplanmaya, kayaya tırmanmaya çalışabilirim Duster'la. Hatta epeyce başarılı da olur bu araç. Ama G bir ömür boyu bu arazi şartlarında gider, Duster 3-5 sefer. Ondan sonra yamulur bir yerleri veya kırılır.

Her fırsatta neredeyse bütün Duster sahipleri benzer şeyler yazıyor. Ama bütün bunları okumayan bir "hızlı" dalıyor ortama, "şu çaylaklara bir şey öğreteyim, nerden toplanmış bunlar" dercesine yok efendin difflock, yok şanzuman, yok iyi yok kötü... Böyle olunca da başta sevgili ümit olmak üzere insanlar geriliyor.

Evet, bu araç bir SUV'dur. Ama arazi aracıdır da, arazi aracı derken, derin çukurların, batak çamurların değil, normal oto ile geçemeyeceğiniz asfalt dışı yolların aracıdır. G veya land gibi üstün yetenekleri, ağır şartlara dayanıklılığı yoktur.

Bu da bize yeter. Zaten onun için aldık ve alanlar da bunun için alıyor. Bir orman yoluna, bilmediğim orta halli yola korkusuzca girebiliyor muyum? Evet. Altını vurmayacağımdan, bir yerde kalırsam kurtulma "şansım" olduğundan eminim. Haaa, şansımı kullanamaz da saplanıp kalabilirim. Bu da benim beceri eksiğim olur.

Duster alan ve bu forumda yazan arkadaşların hiçbiri bunun dışında bir düşünceye sahip değil.
Ya gerçekten çok bilinmeyenli denklem gibi yazdıkalarınız. Başta duster lndla yarışamaz diyorsunuz tamam
sonra çamura kayaya sizin araçlar gibi çıkar başarılı olur diyorsunuz. bu birinci bilinmeyen
arkasından çabuk dökülür diyorsunuz hah birinci bilinmeyeni çözdük aslında bilinmeyen yokmuş ben yanlış anlamışım diyorum. bu sefer de bu araç bir suv dur diyorsunuz tekrar başa döndürüyorsunuz. Arkasından arazi aracı diyorsunuz ben gene ambele geçiriyorum.
Bu sefer ama asvalt dışı yollarda ağır olmayan yolllarda gidecek bir arazi aracı deyip tekrar bir bilinmeyen. Sonra bilmediğim bir orman yolu ama orta halli bir yola korkusuzca girebiliyorum diyorsunuz bu sefer benim balata yavaş yavaş ısınıyor. Ya bilinmeyen orman yolunun orta hallisi mi olur adı üstünde bilinmeyen girişte kuru toprak bir yol gibi görünür az ilerde derin çamurlar kanallar başlar geri dönecek yer olmayacak kadar daralır. mesela...
Ben bu bilinmeyen yolda dusterle kalmam biliyorum diyorsunuz bu sefer kalabilirim ama kalırsam benim beceri eksikliğimden diyorsunuz bu sefer burdan duster iyi bir pilotajla bilinmeyen orman yollarında ilerler kalmaz anlamı çıkıyor tekrar ve ben balatayı yakıyorum.
Kusura bakmayın ama bence siz aracınız hakkında kesin bir karar verememişsiniz daha arazi aracı mı değil ? Ama önce şunu cevaplamak lazım arazi aracı ne, ne değil? Ondan da önce arazi ne sorusu cevaplanmalı?

Sevgili Osteo... Demek istiyorum ama diyemiyorum. Çünkü nickinizin anlamı çok hayırlı değil nede olsa hastalık adı mazallah kötüyü çağırmayalım ... Ben fikrimi serbest muhabbettede belirttim. Sizin aracınız XL-7 bence onu alın tarifinize birebir uyuyor. Ama iyi araştırın temiz araç bulmaya bakın. Birde VW grubuna baktınızmı çok teknolojik güzel araçları var...

sağolun mesud bey adım yavuz. dediğiniz gibi xl 7 daha başarılı bir araç olduğunu diğer arkadaşlar da söyledi hani ben olmuşken sıfır olsa diye duster üzerinde duruyorum. ama ww bizi bozar be hocam çok teknolojik araçlar onlar bence duster kadar bile araziye gelmez. ayrıca bir arıza verirse ağlatır beni. yine de sağolun.

Memnun oldum Yavuz Bey,

Tabi tercih meselesi. Bir tanıdığım da 100.000 Tl bütçe ile jeep almak istiyor. Arazi ile hiç işi yok sadece yüksek geniş güvenli olsun diyor. 2. ele bir türlü razı edemedim halbuki çok güzel 1-2 yaşında alternatifler var. Sıfır araçlar da malum vergi vs. baya bir uçuk durumda. Burda içine sinme durumu söz konusu biraz. Yüreğinizin sesini dinleyin derim ben....

Benim burda okuduklarımdan özellikle olgun ve ümit beylerin yazdıklarından edindiğim son izlenim şu
eğer iyi ekspertiz yaptırılıp sorunsıuz bir xl-7 bulunursa 2006 model bile olsa sıfır dusterden hem off road şartlarında hem de sağlamlık ve dayanıklılık anlamında üstün. doğru anlamış mıyım bilmiyorum. Bir de merak ettiğim duster turbo dizel midir? turbo sık arıza verir mi?

osteochondritisdissecans' Alıntı:
Benim burda okuduklarımdan özellikle olgun ve ümit beylerin yazdıklarından edindiğim son izlenim şu
eğer iyi ekspertiz yaptırılıp sorunsıuz bir xl-7 bulunursa 2006 model bile olsa sıfır dusterden hem off road şartlarında hem de sağlamlık ve dayanıklılık anlamında üstün. doğru anlamış mıyım bilmiyorum. Bir de merak ettiğim duster turbo dizel midir? turbo sık arıza verir mi?

Son sözüm şudur Yusuf Bey, eğer sadece iki araç arasından bir tercih istiyorsanız ve de 2.el temiz bir XL7 bulabilirseniz Suzuki alın, ama eğer 2.ele pek ısınamıyorum diyorsanız Duster işinizi görür. Umarım üstadlar bizi yanlış anlayıp topa tutmaz ;)

osteochondritisdissecans' Alıntı:
Ya gerçekten çok bilinmeyenli denklem gibi yazdıkalarınız. Başta duster lndla yarışamaz diyorsunuz tamam
sonra çamura kayaya sizin araçlar gibi çıkar başarılı olur diyorsunuz. bu birinci bilinmeyen
......
Ama önce şunu cevaplamak lazım arazi aracı ne, ne değil? Ondan da önce arazi ne sorusu cevaplanmalı?

Yavuz bey, en iyii siz benim yazdıklarımı yok sayınız. Demek istediklerimi başlıklar halinde yazmıştım. Anlatmakta yetersiz kalmışım.

olgunbey zaten ümitbeyin son açıklamları yani başka bir başlıkta benim maddeler halinde yazıp da doğru anla mış mıyım soruma evet aynen öyle demesi sizin dediklerinizi yok saydı. meseleyi bu yönden anlayabildim.

OnRoad'çu Duster'ı burada paylaşmazsak ayıp olur. Tartışmaya muhabbet köşesinden devam edebiliriz tabi ;)

Piknik gezintisi için hazırlık aşamaları fotoları ;D

0.jpg

00.jpg

00.jpg

protobyduster-713b7.jpg

daciaisabellecharles-64c37.jpg

daciaduster4x4-2-b0694.jpg

dacia-duster-proto-db8f0.jpg

bfgoodrichpneuduster-ddc94.jpg

amortisseurduster-45385.jpg

amortisseurdusterarr-707ee.jpg

bras-arr-f46cb.jpg

differentiel-cadia-arr-af4b4.jpg

dacia-vue-arriere-14635.jpg

webjpg_DSC5783-bc8e5.jpg

webjpg_DSC5774-9bac3.jpg

webd18-4458e.jpg

webd13-5813a.jpg

dacia02-095d7.jpg

duster-7-82eb2.jpg

2duster-a182e.jpg

dacia04-a715b.jpg

conduiteduster4x4-4d848.jpg

cricair-dea0a.jpg

cricair2-1e83f.jpg

proto-arr-af913.jpg

0.jpg

0.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=oQnL9BVa1zU

Modifiye bilgileri burada: http://www.journaldu4x4.com/?Duster-PROTO-Dacia-Duster-XL
http://www.journaldu4x4.com/?Dacia-Duster-preparation-Duster

OFF ROAD AWARD 2011 sonuçları belli oldu ;D Aman duymasınlar ;D

http://off-road.de/home/modules/news/article.php?storyid=2209

umiterkan' Alıntı:

Ümit Bey sitedeki sonuçlara müdahale etmeden link verdiniz değil mi ? ;)

umiterkan' Alıntı:

NERDE O EFELER :D ŞİMDİ GELİP KONUŞŞUNLAR AHAHAHA

Dacia Dusterı kutlarım açıkcası bunu hakeden bir araç olduğunu düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri