Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,015
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

TUĞSAN' Alıntı:
arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz....eğer dusterdan arazi aracı olur.ben bu araca güveniyorum diyen varsa yapsın ...gelsin.... sonuçta kaporta hariç o kadar çok parçayı değiştirmek zorunda kalacaklar ki ortaya çıkan maliyet 2 duster parası edecek ...ayrıca önceden de belirtiğim gibi arazi aracında önemli olan uzun süreli dayanıklılıktır....1-2 seferlik bir gezi sonrası aracı süsleyip hah bu oldu artık her yere girerim demek değildir....bu arada aracı antalyada denedim ve inceledim...bu aracın arazi şartlarında kullanmakta israr edecek arkadaşlara öncelikle aracı lifte kaldırıp altını gerçek bir arazi aracı ile karşılaştırmalarını öneririm...zaten bu karşılaştırma sonunda vazgeçeceklerdir....bence bu arabanın muhadili nissan qusqaidir..bence tamamen benim fikrim bu aracı alacak arkadaşlar günlük kullanım ve hafif arazi şartları dışında bir şey beklemesinler...bu arada araç gerçekten az yakıyor....düz bir sedan araç yerine alınıp kullanılabilir...araç sahibi arkadaşlarda çok özür diliyorum .tabiki en iyi araç kullandığımız araçtır...bunu savunmakta en doğal hakkınızdır...ama kürşatında dediği gibi bu araç araziye girer diyorsanız...hangi bölgedeyseniz...o bölgede ki off road klubü ile bağlantı kurun ve bir pazar off roaduna katılın...ondan sonra buyrun gelin konuşalım..amaç yermek değil ...yardımcı olmak....zira bir çoğumuz bu işe başladığında hatalar yaptık ve yaptıkça öğrendik....bu hatalar bize pahalıya maal oldu.amacımız...off roada gönül vermiş arkadaşlarımızın sınırlı bütçelerini boş işlere harcamalarını ve bu spordan soğumalarını önlemek....zira para kolay kazanılmıyor...ama bu arada para benim yakarımda..dusterda yaparım diyen arkadaşlara da kolay gelsin diyorum....

Duster bir arazi aracıdır. Offroad olayı bambaşka bir durum. Lütfen karıştırmayalım bu ikisini. Aracın altına bakarak değil de arazide test ederek konuşsanız daha etkileyici olur bence.

Etiketler

Aynen size katılıyorum siz bu teste gönüllü iseniz buyrun gelin ...hangi bölgedeyseniz ..o bölgedeki arkadaşlarla size arazi gezisi ayarlayalım ...hem bizde görmüş oluruz lifte kaldırıp baktığımızda gördüklerimiz doğrumu değil mi...belki siz haklısınızdır...ince olmasına rağmen30.000 TL lik arabada titanyum veya özel alaşım daha sağlam bir metal kulanılmış olabilir...ayrıca arazi aracı dediğimde aklıma gelen off road dur çünkü off roadun anlamı yoldışına çıkmaktır. yani arazi kullanımına uygun demektir. sanırım siz arazi ile suv olayını karıştırdınız.haklısınız ...duster bir suv dur.....

TUĞSAN' Alıntı:
arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz....eğer dusterdan arazi aracı olur.ben bu araca güveniyorum diyen varsa yapsın ...gelsin.... sonuçta kaporta hariç o kadar çok parçayı değiştirmek zorunda kalacaklar ki ortaya çıkan maliyet 2 duster parası edecek ...ayrıca önceden de belirtiğim gibi arazi aracında önemli olan uzun süreli dayanıklılıktır....1-2 seferlik bir gezi sonrası aracı süsleyip hah bu oldu artık her yere girerim demek değildir....bu arada aracı antalyada denedim ve inceledim...bu aracın arazi şartlarında kullanmakta israr edecek arkadaşlara öncelikle aracı lifte kaldırıp altını gerçek bir arazi aracı ile karşılaştırmalarını öneririm...zaten bu karşılaştırma sonunda vazgeçeceklerdir....bence bu arabanın muhadili nissan qusqaidir..bence tamamen benim fikrim bu aracı alacak arkadaşlar günlük kullanım ve hafif arazi şartları dışında bir şey beklemesinler...bu arada araç gerçekten az yakıyor....düz bir sedan araç yerine alınıp kullanılabilir...araç sahibi arkadaşlarda çok özür diliyorum .tabiki en iyi araç kullandığımız araçtır...bunu savunmakta en doğal hakkınızdır...ama kürşatında dediği gibi bu araç araziye girer diyorsanız...hangi bölgedeyseniz...o bölgede ki off road klubü ile bağlantı kurun ve bir pazar off roaduna katılın...ondan sonra buyrun gelin konuşalım..amaç yermek değil ...yardımcı olmak....zira bir çoğumuz bu işe başladığında hatalar yaptık ve yaptıkça öğrendik....bu hatalar bize pahalıya maal oldu.amacımız...off roada gönül vermiş arkadaşlarımızın sınırlı bütçelerini boş işlere harcamalarını ve bu spordan soğumalarını önlemek....zira para kolay kazanılmıyor...ama bu arada para benim yakarımda..dusterda yaparım diyen arkadaşlara da kolay gelsin diyorum....
Tuğsan Bey dikkat ettiyseniz tartışama Duster arazi atracı mıdır bundan çoktan çıktı çünkü bu arkadaşlar bunu söyleyene hakaretle karşılık veriyorlar. Devam ederseniz göreceksiniz.

TUĞSAN' Alıntı:
Aynen size katılıyorum siz bu teste gönüllü iseniz buyrun gelin ...hangi bölgedeyseniz ..o bölgedeki arkadaşlarla size arazi gezisi ayarlayalım ...hem bizde görmüş oluruz lifte kaldırıp baktığımızda gördüklerimiz doğrumu değil mi...belki siz haklısınızdır...ince olmasına rağmen30.000 TL lik arabada titanyum veya özel alaşım daha sağlam bir metal kulanılmış olabilir...ayrıca arazi aracı dediğimde aklıma gelen off road dur çünkü off roadun anlamı yoldışına çıkmaktır. yani arazi kullanımına uygun demektir. sanırım siz arazi ile suv olayını karıştırdınız.haklısınız ...duster bir suv dur.....
Buyrun gelin ifadesi komik olmuş, zaten biz Rize'de geziler yapıyoruz buyrun siz gelin, misafir edelim sizi. Aracı arazide test bile etmeden böyle konuştuğunuza göre sizden öğrenecek çok seyimiz varmış da haberimiz yok. Offroad'un amacı yoldışı çıkmak ise biz bu aracı nerelerde kullanıyoruz peki. Sadece Asfaltta ve pikniğe giderken mi. Kullandığımz yerleri gezilerimizden takip edin de ne aracı kullandığımızı ona göre söyleyelim.

KARUS' Alıntı:
Tuğsan Bey dikkat ettiyseniz tartışama Duster arazi atracı mıdır bundan çoktan çıktı çünkü bu arkadaşlar bunu söyleyene hakaretle karşılık veriyorlar. Devam ederseniz göreceksiniz.

Konuyu kirleten sizsiniz zaten. Gelmiş burada birilerine yaranmaya çalışma. İnsanlarda okuma kabiliyeti var, herşeyi görüp okuyabiliyorlar. Bu forumda kimler art niyetli belli oluyor zaten. Yakında çöpler ayıklanır

"Bir şey söylemek istiyorum.tamam bu tür araçlar günlük kullanıma uygun 4 x 4 ler olabilir.hatta hafif arazi koşullarındada iş yapabilir.ancak bir çok konuştuğum kişi burdaki yazıları okuyunca birde defenderlerle resimlerini görünce bu aracı gerçekten off road yapabilinecek yada en azından başlamaya uygun bir araç zannediyorlar.bu da yeni başlayan ve off road aracı arayan veya bu araçtan alan arkadaşları araçlarını off roada hazırlamaya itiyor..ilk başlangıçta tabiki sorun yaşamayacaklar acemi olduklarından araca nazik davranacaklar sonra araçlarına güvenip,gerçek off road araçlarının performansını da görüp biraz da çekme meraklası eski kurtlardanda gazı alınca kendilerini ağır şartlara vuracaklar,ondan sonrada ağır servis masrafları ile uğraşacaklar.bu yüzden bence bu tip araçların arazi performansını överken (özellikle ustalar için söylüyorum.)gerçekten bu aracı alıp off roada çıkabileceklerini düşünüyorlarsa övsünler aksi taktirde iyi niyetlede olsa bu aracın off road için uygun olduğunu söylemek cebindeki az bir para ile bu işe başlamak isteyen yeni arkadaşlara kötülük etmek olacaktır.yanlış anlamayın duster kendi çapında iyi olabilir,ama emin olun sıfır bir duster rot,kilt veya ön takımı dağıttığında serviste çıkacak para ciddi boyutlarda olacaktır.ve ne yazık ki bu tür hasarlarda garantiye girmeyecektir.artı aracı satarken yapılacak ekspertizlerde ortaya çıkacak ve aracın satışı zorlaşacaktır.off roada yeni başlayacak veya bu aracı ben arazide kullanırım diye alacak arkadaşlara benim önerim eski kurtlara baksınlar onlar ne kullanıyorsa o araçları alın aksi takdirde çok zarar görürsünüz.eminolun bu kurtlarda göreceğiniz araçlar şunlar olacaktır.(defender,disco 1 ,disco 2 ,toyota vx 80 -100 veya hilux,pajero,nissan patrol,rubicon,g serisi,unimog,cheroki kare kasa..)

Bunları yazan arkadaş doğru söylemekte (sanırım Tuğsan)
gerisi teferruat...

Yav selimsarper, her yere aynı mesajı kopyalamışsın.

Başlıklardaki mavi işaret çıkmasın diye hepsini açmak zorunda kaldım.

Bütün başlıkları taciz etme arkadaş.

Hem şöyle eğlenceli laflar et ki eğlenelim.

Hep aynı şey hep aynı şey.

Biraz farklı olsun arkadaş.

Yazmayayım diyorum ama dayanamadım. Birileri bu arabanın 80 cm karda gittiğini iddaa ediyordu şimdide offroadla arazi aracı kavramını birbirinden ayırmaya çalışıyor konunun başlığına bakmadan! Sizin arazi anlayışınız stabilize ve kaygan yoldan mı ibaret Allah aşkına. Şekli şemali, yakıtı güzel bir araç fakat arazi taşıtı değil bir suvdur bu araç...

dusterciikinciselim' Alıntı:
DÜN AKŞAM YAZILAM MODERATÖRÜN SİLDİKLERİNİ GÖRSEYDİNİZ ARKADAŞLAR KENDİLERİNİ ELEŞTİRENLERE EŞŞEK DEMİŞLERDİ. HEM DE OLGUNUM ORMAN KİBARIM DEDİ.

Bu da nerden çıktı yav. (ikinci selim)

Forumu klonlar bastı.

Sevgili klon, zatım kimseye böyle direkt bir ithamda bulunmaz. Bilir ki o mahlukata karşı ayıp olabilir.

Olsa olsa atasözlerinden örnek filandır. Biri galiba kafes-semer filan demişti.

Veya şöyle de olabilir: Okumak cehaleti alır ama baki kalan bir şey daha vardır.... gibisinden.

sword7' Alıntı:
Yazmayayım diyorum ama dayanamadım. Birileri bu arabanın 80 cm karda gittiğini iddaa ediyordu şimdide offroadla arazi aracı kavramını birbirinden ayırmaya çalışıyor konunun başlığına bakmadan! Sizin arazi anlayışınız stabilize ve kaygan yoldan mı ibaret Allah aşkına. Şekli şemali, yakıtı güzel bir araç fakat arazi taşıtı değil bir suvdur bu araç...

sword, sen daha orada mısın? Oradaki geyiği esas zannetmişsin anlaşılan.

Burada mevzu başka.

Anlat arkadaşa dusterciikinci selim

Bi dakka, bir yanlışlık var senin nikinde. Üçüncü selim olmalıydı;

I. selim: selimsarper
II. selim : Karus
III. selim..... dusterciikinciselim

olmalı. Hiyerarşi gereği. ;D

olguncandan' Alıntı:
sword, sen daha orada mısın? Oradaki geyiği esas zannetmişsin anlaşılan.

Burada mevzu başka.

Anlat arkadaşa dusterciikinci selim

Bi dakka, bir yanlışlık var senin nikinde. Üçüncü selim olmalıydı;

I. selim: selimsarper
II. selim : Karus
III. selim..... dusterciikinciselim

olmalı. Hiyerarşi gereği. ;D

Sizin geyiklerde hep 4 çeker...

Gerçek bir arazi aracınız varsa;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22284.0

Madde 93 ki ben buna Duster'ı da ekledim.

93. Toyota RAV4, Honda CRV, Dacia Duster sahibi arkadaşınıza aracında ağır devir olmadığından aslında gerçek bir arazi aracı olmadığını gerçeğini anlatacağım diye göbeğiniz çatlar ama nafile, anlatamazsınız

Saygılar... ;D

Bunun dışında Duster yakıtı, vergisi, geniş iç hacmi, dizel oluşu, fiyatının ucuzluğu, yeni oluşu, 4x4'ün viraj dönüşlerindeki manevra kabiliyeti, binek araçtan yüksek oluşu gibi nedenlerinden dolayı iyi bir araç.
Çoluğunu çocuğunu al, Köpeğini al, malzemelerini doldur pikniğe git kampa git.
Gel şehirde gez, uzun yolda rahat rahat git.

Ama Off Road'çu Duster olmaz :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri