Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,422
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler

Ynt: Off Roadçu Duster

İlker Bey, ilk soruyu ben sorayım, ha bu arada sizi kullanıcılar listesine eklemek için aracınızın modeli de gerekiyor, İsoff'da ki bütün parkuru Duster o haliyle bitirdi mi ? Facebook sayfanızda bitirdiğini yazmışsınız da ;) Bundan sonra sizden paylaşımlar bekliyoruz ;)

Herkese Merhabalar
Adım İlker Dündar ve Renault Dacia bayisi olan bir firmada satış müdürü olarak çalışıyorum. Aracım 2011 model Dacia Duster Laurette 4x4 olup test aracımız olduğu için üzerindeki 4WD stickerları dışında herhangi bir ekleme yapılmamıştır. Facebookda Dacia Duster Türkiye sayfasının (http://www.facebook.com/pages/Dacia-Duster-Türkiye/169076076486680) kurucusu benim ve İsoff Challenge Kemerburgaz yarışından sonra tüm parkuru geçen de benim. Ayrıca aracım ile Autodrom da bulunan 4x4 deneme parkurunu tamamlayıp derin su havuzuna girdim. Büyükçekmece Wattabe de bulunan Land Rover Exprerience Centerı komple geçtim ve oradaki italyan çukuru dedikleri yeri de marka adı vermeyeceğim ama bitiremeyen diğer araçların yanında alnımın akıyla geçtim. Kilyos Gümüşdere plajında 2 teker suyun içinde dolaştım. 3 teker üzerinde çok yürüdüm ( sanırım geçmiş yazılarda bazı arkadaşlar gitmez diyordu) Aracım ile otobanda 180 km son sürat gördüm.
Önceleri sadece sattığım aracı denemek ve potansiyel müşterilerime araç hakkında bilgi verebilmek adına yaptığım bu aktiviteler kısa sürede bende tutku halini aldı. Çok ağır offroad yapar mı yapmaz mı 80 cm karda gidermi gitmez mi bilmem ama ben bu aracı kullanırken çok keyif alıyorum ve şirkette bulunan diğer araçlar kapıda yatarken her hafta sonu Duster ile aklıma neresi geliyorsa gidiyor nerde bir patika görsem giriyorum 2 3 kere traktör ile çekilsemde sanırım bu da lastiklerden kaynaklanıyordu ( acemilik demiyorum ) bu gezilerden vazgeçmeyeceğim

DSC_0553.jpg

İlker Bey,

Bu konuyu okuduysanız şu kayışdağı tırmanışı etkinliği içinde öncü olurmusunuz? Ben duster cı veya anti duster cı değilim. O kadar yorumlar yapıldı ki sonucu merak eden bir izleyiciyim...

Selamlar...

dusterilker' Alıntı:
Herkese Merhabalar
Adım İlker Dündar ve Renault Dacia bayisi olan bir firmada satış müdürü olarak çalışıyorum. Aracım 2011 model Dacia Duster Laurette 4x4 olup test aracımız olduğu için üzerindeki 4WD stickerları dışında herhangi bir ekleme yapılmamıştır. Facebookda Dacia Duster Türkiye sayfasının (http://www.facebook.com/pages/Dacia-Duster-Türkiye/169076076486680) kurucusu benim ve İsoff Challenge Kemerburgaz yarışından sonra tüm parkuru geçen de benim. Ayrıca aracım ile Autodrom da bulunan 4x4 deneme parkurunu tamamlayıp derin su havuzuna girdim. Büyükçekmece Wattabe de bulunan Land Rover Exprerience Centerı komple geçtim ve oradaki italyan çukuru dedikleri yeri de marka adı vermeyeceğim ama bitiremeyen diğer araçların yanında alnımın akıyla geçtim. Kilyos Gümüşdere plajında 2 teker suyun içinde dolaştım. 3 teker üzerinde çok yürüdüm ( sanırım geçmiş yazılarda bazı arkadaşlar gitmez diyordu) Aracım ile otobanda 180 km son sürat gördüm.
Önceleri sadece sattığım aracı denemek ve potansiyel müşterilerime araç hakkında bilgi verebilmek adına yaptığım bu aktiviteler kısa sürede bende tutku halini aldı. Çok ağır offroad yapar mı yapmaz mı 80 cm karda gidermi gitmez mi bilmem ama ben bu aracı kullanırken çok keyif alıyorum ve şirkette bulunan diğer araçlar kapıda yatarken her hafta sonu Duster ile aklıma neresi geliyorsa gidiyor nerde bir patika görsem giriyorum 2 3 kere traktör ile çekilsemde sanırım bu da lastiklerden kaynaklanıyordu ( acemilik demiyorum ) bu gezilerden vazgeçmeyeceğim

Çok şükür herşey açıklığa kavuştu İlker Bey. Mesut Bey'in dediği gibi daha önce arkadaşlara Duster kayışdağına çıkar demiştim ama yazın oraya geleceğim için deneyemedim, eğer sizin için de uygunsa Kayışdağı'na çıkıp video ve resim de eklerseniz belki Murat Bey'le Ali Bey'i de susturmuş oluruz :D

Murat Bey benim için söylediklerinden mahcup olmuştur umarım ;D

bir gün herkes mahçup olur diyip murat beyi kızdırdıktan sonra,
daha önce de yazdığım gibi
duster oraya düzgün lastikle çıkar ama dusterci aracına kıyamaz
deyip, olgun beyi bir kere daha aydınlatayım.
ayrıca kayışdağına güneşli havada çıkmak ofroad yapmak değildir
onuda murat beye söyliyeyim.

AL1820' Alıntı:
bir gün herkes mahçup olur diyip murat beyi kızdırdıktan sonra,
daha önce de yazdığım gibi
duster oraya düzgün lastikle çıkar ama dusterci aracına kıyamaz
deyip, olgun beyi bir kere daha aydınlatayım.
ayrıca kayışdağına güneşli havada çıkmak ofroad yapmak değildir
onuda murat beye söyliyeyim.

Murat Bey normal bir havada çıkmamızı istiyordu zaten, yağmurlu havada standart lastiklerle çok zor. Her halükarda Murat Bey'e mor t-shirt'ü giydirecez ama. ;D

Öncelikle isoff parkurunu yarış sonrasında diğer seyirci araçları ile geçtim. Aracım İstanbulda kullanılan tek 4x4 deneme aracı olduğu için zarar görsün istemedim ve geçişleri mümkün olduğu kadar temkinli yaptım. Burada parkuru tamamlayamaz diyen tüm arkadaşları kendileri de kullanabilirler aynı yerde buluşmaya çağırıyorum. Kayışdağı içinde dilerseniz gelirim ancak çıkar çıkmaz diye bir iddiam yok deneriz. Sonuçta pek çok arkadaşın dediği gibi offroad yarışlarına katılacak bir araç değil ama pek de yabana atılacakk bir araç değil Duster :smiley:
Şunu belirteyim ki amacım ne show yapmak ne reklam sadece keyif :smiley: sanırım hepimiz bu araçları bu nedenle kullanıyoruz. Kendi fikrim eğer offroad yapmak heryere girmek isterseniz daha uygun ve modif edebileceğiniz bir araç almanız. Zira Duster için yapabilecekleriniz kısıtlı ve pek çok arkadaşın kullandığı google bulunan fotolar da photosop eseri.....

dusterilker' Alıntı:
Öncelikle isoff parkurunu yarış sonrasında diğer seyirci araçları ile geçtim. Aracım İstanbulda kullanılan tek 4x4 deneme aracı olduğu için zarar görsün istemedim ve geçişleri mümkün olduğu kadar temkinli yaptım. Burada parkuru tamamlayamaz diyen tüm arkadaşları kendileri de kullanabilirler aynı yerde buluşmaya çağırıyorum. Kayışdağı içinde dilerseniz gelirim ancak çıkar çıkmaz diye bir iddiam yok deneriz. Sonuçta pek çok arkadaşın dediği gibi offroad yarışlarına katılacak bir araç değil ama pek de yabana atılacakk bir araç değil Duster :smiley:
Şunu belirteyim ki amacım ne show yapmak ne reklam sadece keyif :smiley: sanırım hepimiz bu araçları bu nedenle kullanıyoruz. Kendi fikrim eğer offroad yapmak heryere girmek isterseniz daha uygun ve modif edebileceğiniz bir araç almanız. Zira Duster için yapabilecekleriniz kısıtlı ve pek çok arkadaşın kullandığı google bulunan fotolar da photosop eseri.....

Güzel ve objektif bir yorum...

Yazılanlara şimdiye kadar hiç müdahil olmasam da..zevkle okudugumu söylemeliyim..

Her araç amacına göre üretilir..her araçtan da aynı performans beklenmez..beklenemez..

Duster suv tipi ama arasırada bunun dışında kullanılabilecek..pilotaj ve lastik v.s ilede iş yapabilecek bir araç..

dusterilker' Alıntı:

İlker Bey, bunlar photoshop değildir ama :D http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66044.700 http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66044.720

ben de konuya hiç bulaşmadan usulca takip edenlerdenim.
duster' ı inceleme fırsatım oldu. güzel kalıplı durması yanında, iç mekanda ki dacia nın kıramadığı işçilik ve görsellik zayıf olsa da amac/fiyat/performans bakımından başarılı araç bence.

ayrıca kimse duster' ı kalkıpta toyota veya diğer araçlarla kıyaslama yapmıyor. yapılmadığı halde bu hale gelen konu, yapılsa idi ne hale gelirdi merak ettim doğrusu. :D

selamlar, fatih.

Bu kadar tartıştık...Sonuç olarak sanırım hem fikiriz..Duster bir off road aracı olamaz...olması için çok para harcanmalı...off road amacı güden arkadaşların daha farklı araçlara bakmaları daha mantıklı olur.Bunun yanı sıra duster ekonomik uygun fiyatlı gündelik kullanıma uygun bir 4 x 4 tür.kapasitesinden fazlasını beklemek hayal kırıklığına neden olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri