Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,452
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

ümiterkan' Alıntı:
Kaner Beyle kontak filan kurmadım Murat Bey, kendisini tanımıyorum bile. Bu konudaki bilgileri facebook sayfasından öğrendim, görsellerde gözüküyor herşey zaten. Krom basamaklı dememin sebebi şu; ben de Duster'ın İsoff'a nasıl bir modifiye ile katılacağını merak ediyordum, siz de daha önce bir sürü modifiye ile girer diye sıralamıştınız, facebook'ta aracın halini görünce sizi hayal kırıklığına uğratmak adına krom basamak olayını yazdım ;)

kusura bakmayın.dürüstlüğünüze bişi diyemem haddime değil.duster ı alırmısınız satarmısınız beni alakadar etmez,dünde dedim alan hayrını satan bereketini görsün,ama sizin sadece bir duster fan olduğunuza inancım yok artık.bana ıspat zorunluluğunuz yok.ilk anda feci kızdım aklıma geldiği gibiyse sazan sazan burda aktuel ini yaptık diye.ben 2000 den beri offroad sanayi parçacı tamirci labirentindeyim arkadaşlarım dolayısıyla.öyle şeylere şahit oldum.feyk karakter yaratıp kendini aracını öven insanlar vardı burda.hurda arabayı hurda olduğunu bile bile devleştirip başka üyenin kazıklanışını okudum.kaner bey ben duster üzerine çalışıyorum diye bu başlığa yazsa siz aktarmasaydınız daha şık olurdu.ayrıca madem birebir şahidi değilsiniz yarış günü yarış parkuruna girmedi duster,belki önceki gün kimse yokken usul usul girdiyse görmedim

Etiketler

tyt.fan' Alıntı:
kusura bakmayın.dürüstlüğünüze bişi diyemem haddime değil.duster ı alırmısınız satarmısınız beni alakadar etmez,dünde dedim alan hayrını satan bereketini görsün,ama sizin sadece bir duster fan olduğunuza inancım yok artık.bana ıspat zorunluluğunuz yok.ilk anda feci kızdım aklıma geldiği gibiyse sazan sazan burda aktuel ini yaptık diye.ben 2000 den beri offroad sanayi parçacı tamirci labirentindeyim arkadaşlarım dolayısıyla.öyle şeylere şahit oldum.feyk karakter yaratıp kendini aracını öven insanlar vardı burda.hurda arabayı hurda olduğunu bile bile devleştirip başka üyenin kazıklanışını okudum.kaner bey ben duster üzerine çalışıyorum diye bu başlığa yazsa siz aktarmasaydınız daha şık olurdu.ayrıca madem birebir şahidi değilsiniz yarış günü yarış parkuruna girmedi duster,belki önceki gün kimse yokken usul usul girdiyse görmedim

Murat Bey, acizane bir Duster kullanıcısıyım sadece. Düşündüğünüz gibi değil yani ;)

ümiterkan' Alıntı:
Murat Bey, acizane bir Duster kullanıcısıyım sadece. Düşündüğünüz gibi değil yani ;)

keşke kaner bey duster üzerine kocaman 4x4 yazma şeklindeki aksiyonunu facebookta değil offroadın enine boyuna tartışıldığı önemli bir mecra olan bu alanda gösterseydi.merakımdan geri dönüp resimlere bir daha baktım.arka planda sarı cj 8 vs tam o açıda seyrettik yarışın 10 turunu filan.kaner bey oraya soktuğu aracı birde kayışdağına çıkarıp resimlesin yada video çeksin madem oraya sokarken acımadı.ısrarla pazar günü değil dedim foto için ancak arkadaki sarı cj ayşin hanımın aracı pazar günü az geride batmıştı.oraya çektiler.yani pazar günü konusunda mutabıkız.arkamızdan çıktığını göktürk sapağına kadar filan geldiğinide gördüm.demek içine sinmedi parkura soktu aracı.
ancak önümüzdeki günlerin kaner beyin duster modifiyesi ne gebe olduğunda ısrarlıyım.

bence resimler cumartesi çekilmişi o bölge araba kaynıyordu resimlerde bir kaçtane var
ali bey inanın biz hangi kulvarlardayız ben anlamadım, dileğim sizin kulvarınız açık olsun

tyt.fan' Alıntı:
keşke kaner bey duster üzerine kocaman 4x4 yazma şeklindeki aksiyonunu facebookta değil offroadın enine boyuna tartışıldığı önemli bir mecra olan bu alanda gösterseydi.merakımdan geri dönüp resimlere bir daha baktım.arka planda sarı cj 8 vs tam o açıda seyrettik yarışın 10 turunu filan.kaner bey oraya soktuğu aracı birde kayışdağına çıkarıp resimlesin yada video çeksin madem oraya sokarken acımadı.ısrarla pazar günü değil dedim foto için ancak arkadaki sarı cj ayşin hanımın aracı pazar günü az geride batmıştı.oraya çektiler.yani pazar günü konusunda mutabıkız.arkamızdan çıktığını göktürk sapağına kadar filan geldiğinide gördüm.demek içine sinmedi parkura soktu aracı.
ancak önümüzdeki günlerin kaner beyin duster modifiyesi ne gebe olduğunda ısrarlıyım.

Murat Bey yanlış anlamışsınız, Facebooktaki Duster sayfasının Kaner Bey'e ait olduğunu zannetmiyorum, çünkü onun aracı forumda gözüktüğü üzere 4x4 etiketli değil, 3 cm yükseltilmiş, ayrıca aracını yükselten vinç takma hazırlığı yapan kişi neden aracına krom basamak takıp parkura girsin. Kaner Bey'in buradaki bağlantısı, NivaTr forumunda Duster veya Niva ile İsoff'a katılma durumunun olduğuydu. Katılmış olsa Duster'ın performansını o yazacaktı. O nedenle Kaner Bey bu konuda birşeyler bilebilir demek istedim. Umarım anlatabilmişimdir ;)

AL1820' Alıntı:
bence resimler cumartesi çekilmişi o bölge araba kaynıyordu resimlerde bir kaçtane var
ali bey inanın biz hangi kulvarlardayız ben anlamadım, dileğim sizin kulvarınız açık olsun

alibey ben ilk resimlerde soldan start sonrası rampadaki resme dikkatle baktım beraber gittiğim arkadaşın aracı o kadrajdaydı.aşırı yükseltilmiş bi zj vardı sanki o görünüyo bide arka fonda cj8 var sarı.pazar günü az geride batmıştı.oraya çektiler.sanırım kupa seromoni vs bişi yapıldı artalık boşken kaner bey girdi parkura.ama sadece ilk rampa . koyu renk bantların olduğu yerde finişe gelmeden önceki düzlük öncesi u virajın altı sanırım orasıda dikti .çarpışantürk orda kaldı hatta

ümiterkan' Alıntı:
Murat Bey yanlış anlamışsınız, Facebooktaki Duster sayfasının Kaner Bey'e ait olduğunu zannetmiyorum, çünkü onun aracı forumda gözüktüğü üzere 4x4 etiketli değil, 3 cm yükseltilmiş, ayrıca aracını yükselten vinç takma hazırlığı yapan kişi neden aracına krom basamak takıp parkura girsin. Kaner Bey'in buradaki bağlantısı, NivaTr forumunda Duster veya Niva ile İsoff'a katılma durumunun olduğuydu. Katılmış olsa Duster'ın performansını o yazacaktı. O nedenle Kaner Bey bu konuda birşeyler bilebilir demek istedim. Umarım anlatabilmişimdir ;)

arabanın plakası için açılmış özel konu başlığı var 34 bilmemne .o kadarda değil yani:smiley:kaner beyin standart bir duster ile kendi yükselttiğini burun buruna resimlediği konu başlığı var.ve üç santim için tün duster fanları deli olmuş harika süper ne zaman dakkar a gidiyoruz yazmışlar.vinç düşünüldüğüde burda yazıldı.krom basamak marşbiyelleri koruma maksatlı olabilir

tyt.fan' Alıntı:
arabanın plakası için açılmış özel konu başlığı var 34 bilmemne .o kadarda değil yani:smiley:kaner beyin standart bir duster ile kendi yükselttiğini burun buruna resimlediği konu başlığı var.ve üç santim için tün duster fanları deli olmuş harika süper ne zaman dakkar a gidiyoruz yazmışlar.vinç düşünüldüğüde burda yazıldı.krom basamak marşbiyelleri koruma maksatlı olabilir

Evet konu başlığı bu: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73135.0

camların bitiminde siyah bant çekilmiş, komple yanlar cam gibi gözüküyor. Bence facebook'taki o değil

bekleyelim görelim.bakalım kaner bey kendi içinmi yükseltti yoksa pazar araştırması varmı ki varsada çok doğaldır.ben gittim parkura girdim budur diye buraya yazmamasını normal bulmuyorum.ve gerçekten iki duster vardı vs.ikna olabileceğimi düşünmüyorum.diğer takipçiler ne der bilemem.ali bey mahçup olacaksın dedi.mahçup olacağım bişi söylemediğimi görüyorum.kaner uslu duster lada servis tezim yanlış değil gördüğüm.zaman ne gösterecek bakalım.ama şunu gördük.kayışdağına vurulabilecek duster istanbulda varmış.o parkuru döndüyse (görmeden inanmam)kayışdağı sütlü nuriye tadın kalır duster a.
iyi geceler

tyt.fan' Alıntı:
....inanasım gelmiyo sıradan bir duster sahibi olduğunuza. karadenizden online duster aktivitesi takibiniz forumlar üzerinden inter aktif bilgi aktarımınız takdire şaian (imlası yanlışsa olgun bey düzeltsin)

Hani deveye eğri-doğru demişller, deve de "nere..." filan demiş ya; işte öyle.... ;D

Ağalar, baylar, gentilmenler.... (Sizi nasıl mutlu edecekse öyle hitap edeyim)

Doğrusu son yorumlarınız, forum dedektifliğiniz ümiterkanı töhmet altında bırakmaya doğru gidiyor. Kendisini sadece bu forumdan tanıyorum. (Yazılar, görseller vs.)

Ümiterkan'ın bugüne kadar "kirli piar"a hizmet eden veya bunu düşündüren bir mesajına rastlamadım. Araçla ilgili verdiği tüm bilgiler "doğru bilgiler"dir. Biraz fazla araştırmakta ve bir yığın teknik veri de sunmaktadır. (Bence çoğu gerekli değildir. Ama ola ki meraklısı vardır.... Faydalıdır vesselam. Ve birazcık interneti kurcalayınca ulaşabilirsiniz bunlara.) Şayet piar işi yapıyorsa, iyi bir piarcı derim ve şapka çıkartırım... En azından yanlış yönlendirmiyor.

Kirli piar, yanlış piyasa yönlendirmesidir ve çoğunlukla hisse senedi piyasasında icra edilir. (On yılı aşkın deneyimlerimle gözlemlediğimden bunu örnek veriyorum) Kendi hurda aracını göklere çıkartan birileri olabilir. Neticede aracını satacaktır. Onun yaptığı piar değil, pazarlamadır. Fakat burada konuştuğumuz araç, sıfır km. ve gidilip bakılarak alınacak bir araçtır.

Yüzlerce Duster görüyoruz. % 99'unun bu site ile ilgisi yok. Hepsini buradaki piarcılar (şayet varsa) mı yönlendirdi?

Ümiterkan'ın bilgileri doğrudur dedim. Niye? "Bir Duster aldım" başlığında, kendi halinde bir yurdum insanı olarak, amatörce deneyimlerimi paylaştım. Araçtan da memnunum. Şu anda 6500 km.deyim. Aralıkta aracı alırken beni ümiterkan filan kandırmadı, merak etmeyin. Yani ümiterkanın açıklamalarıyla benim deneyimlerim örtüşüyor özetle...
Yakında zatımı da "bayi" filan ilan edersiniz ;D..... (Merak edene doğrudan tel.i ve açık adresimi ve kimliğimi bildirebilirim, merak etmeyin, mesleğim başka.)

Kaneruslu'yu hiç mi hiç tanımam... O yükseltti diye kalkıp da yükseltmem. Yükselten varsa/olursa da, -kusura bakmasın- aklına şaşarım. Çünkü bu off roadı profesyonel olarak yapacak kişi Duster'ı seçmez.

Hep söyledik; bu araçları hard offroad yapmak için almadık. Buna merak eden, bir yığın masraf yapıp da ağır araziye sürecekse, akılsızca bir şey yapmış olur. Gitsin, 10-15'e uygun araç alsın, alçaltsın, yükseltsin, taksın takıştırsın.... Bu araçla sürekli hard offroad yaparsanız, üç beş ay sonra parçalarını toplamaya başlarsınız.... Ama bu araçla, arazide normal oto ile gidemediğiniz veya riskli olabilecek olan yerlere gidebilirsiniz... Bu da bize yeter.... (Forumu karıştırın, bunları bulursunuz.)
Bu formu karıştıranlara, Duster hakkında kanaat edinmek isteyenlere sözüm şu: Bu araç kayadan kaya zıplayabileceğiniz, çamurdan çamura dalabileceğiniz bir araç değildir. (sürekli olarak) Onun için başka ve daha hesaplı alabileceğiniz araçlar vardır. Hem hard off road yaparım, hem de tasarruflu tasarruflu şehirde binerim diye düşünen olursa, bundan vazgeçsin.

Hem şoför mahalli hem elli kuruş... Yok öyle şey. Pahali/seçkin zevki olan bedelini de öder... Gider bir land filan alır...

Bu araç, normal otolara göre daha güzel bir yolculuk imkanı veren, birazcık ağırlaşan hava ve yol şartlarında sizi yolda bırakmayacak, doğada seyahat ufkunuzu biraz daha genişletecek bir araçtır. Arazide düşebileceğiniz zor durumlardan kurtulabilme imkanınız, bu araçla daha fazladır. Tasarrufludur, sizi üzmez, yakıtı cebinizi yakmaz. Bozuk yollarda "aman amortisörler.." diye kaygılanmadan gidebilirsiniz. Her bozuk zeminde "aman altını vurmayayım" filan diye düşünmezsiniz...

Ama 4x4 ü var diye balçık çamura girerseniz, batar kalırsınız. Önce bu aracın 4x4 ü ile diff kilitlilerin farkını anlayın; sonra karar verin....
Eh, vatandaşı da doğru bilgilendirdik, görevimizi yaptık.

Burada, Ali Bey'e bir şey sormam lazım: Ali Bey, günlerden beri yazdığınız mesajlarınızı okudum, ama "neyi savunduğunuzu" veya "savunmadığınızı" doğrusu anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

Açıklamalrınız için teşekkürler Olgun bey, içime su serptiniz :D

bulnes' Alıntı:
Açıklamalrınız için teşekkürler Olgun bey, içime su serptiniz :D

olgun bey duster transilvanya temsilcisi.gündüz tabutunda uyuyo gece kimse yokken gezenbilirde diş geçirecek konu arıyo. gündüz göremezsiniz ortada gün ışığı olgun beyi solgun yapıyo

ben kendi aracımla motor kaputu sevıyesınde suya gırdım cıktım ( autodrom İstanbul su testi havuzu ) ve snorkel olmadığı için hava filtrem sadece değişmek zorunda kaldı:smiley: çok rahatlıkl asnorkel takılırsa suya girebilirsiniz. Aracımın içine elbette bir miktar su girdi ama paspasların seviyesini geçmedi ( 3 ya da 4 kere havuza girip çıktıktan sonra )

dusterilker' Alıntı:
ben kendi aracımla motor kaputu sevıyesınde suya gırdım cıktım ( autodrom İstanbul su testi havuzu ) ve snorkel olmadığı için hava filtrem sadece değişmek zorunda kaldı:smiley: çok rahatlıkl asnorkel takılırsa suya girebilirsiniz. Aracımın içine elbette bir miktar su girdi ama paspasların seviyesini geçmedi ( 3 ya da 4 kere havuza girip çıktıktan sonra )

Hoşgeldiniz İlker Bey, Facebook Dacia Duster Türkiye sayfasındaki havuza giren araç sizin mi yoksa :smiley:

olgun bey, kibar yaklaşımınızdan ötürü sizi kutluyorum
size tavsiyem anlayana kadar tekrar tekrar okumanız
işe yarayacak bir bakmışsınız ki sizde anlamışınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR