Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,015
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

Sayın satılmış bey araç alırken bir kaç soru vardır.bu sorulara cevap bulduğunuzda aradınız araçta ortaya çıkacaktır.önemli olan kriterlerinizi belirlemektir.
1.SORU:Arac almanızın amacı nedir?
CEVAP : a)Sadece off road yapmak ve en iyi off road aracına sahip olmak
b)hem off road yapayım ,hem kamp yapayım

cevap a ise alacağınız araç kısa şase olmalıdır.zira kısa şase araçlar off roadda daha iyidir.
cevap b ise alacağınız araç uzun şase dediğimiz bağajı geniş ve arka koltukları olan bir araçtıır.

bu soruya cevabınızı verirseniz 2. soruya geçebiliriz...

Etiketler

Satılmış beye...

O dediklerinizin hepsi yazılıp çizildi genç arkadaşım.

Forumun bu kısmında, abuk subuk tartışmaların arasında kalsa da, faydalı şeyler dile getirildi. Bu Duster nasıl bir 4x4'tür, neler yapabilir, neler yapamaz; off road kaç türlüdür; hangi tür off roada uygundur vs. vs.

Hatta bu başlığı ilk defa açan kişinin espri olsun diye görseller için açtığını; ama bilen bilmeyen herkesin geyik için buraya damladığını ve sanki kendilerinden önce hiçbir şey konuşulmamış gibi, lafa yeniden başladıklarını vs. vs. vs....

Anladığım kadarıyla sen bu bilgileri yeni aramaya başladın.

İstediğin bilginin özeti şu: Şayet her hafta her ay ağır şartlarda kullanmayacaksan, sürekli yarım metre çamura, çukura girip çıkmayacaksan; dağ bayır, diğer otolarla gidemeyeceğin yerleri gezmek istiyorsan, Duster al. Bu konuda için başka bilgi aramana gerek yok. Bahsettiğim şartlarda Duster'a birşey olmaz.

Eğer ben sürekli ağır off road da yaparım diyorsan, Duster biraz seni götürür, ama kısa zamanda yıpranır. (Bu kısa zaman ne kadardır bilemem) Çünkü şasesiz.

Haaaa, hem kendisi ve parçası ucuz, hem yakıtı, hem birazcık konfor, vs vs. ve bir de ağpır off roada da gelsin diyorsan, oto sanayii henüz öyle bir araba imal etmedi. Ham 40 milyar verip hem de üstüne ağır off road için modifiye masrafı... akıl işi değil. En uygunu, bu iş için ayrıca şaseli bir araç almandır.

Forumun Duster kısmında birçok başlık var. Kurcalarsan yararlı bilgiler bulabilirsin. Dusterilker rumuzlu kişinin mesajlarını tarat; sana onlar da bir fikir verir.

Böylece istediğin bilgiyi sunmuş oldum.

Tuğsan bey,
bu konuya burda girmeyelim ve zaten o kadar çok sayfa var ki doğru dürüs birşeye ulaşılmıyor birde biz duster dışı genel konuları burada konuşmayalım. İlginize çok teşekkür ederim.
İnşaallah yakında bir konu açarım orda uzun uzun konuşuruz.

Olgun bey, epey bakındım duster ile alakalı hemen hemen her başlığı okumuşumdur. Ama aracın yükseltirlmesi yada işte tekere bağlı kolların sağlamlaştırılması (bir konuda biryerin ince olduğu ve kırıla bileceğini yazmışlardı) ile alakalı bir konuya rastlayamadım. Ön koruma dodik vinç ile alakalı konuları gördüm. Tekrardan bakarım başlıklara. Benim bunu sormamdaki sebep konu dağılsın yani aslına dönsün hemde bu aracı modifiye etme ile ilgili genel bir fiyat bilgisi edinebilir miyim diye idi.
Eğerki ileride aramızda bir aşk başlamaz ise ağır offroad yapma niyetim yok. İşte dağ bayır gezerim normal arabaların çıkmayacağı yerlere (özellikle şahin doğan gibi araçların) çıkıp kamp yapabileceğim. Bir araç düşünüyorum. Bu durumda Tuğsan beyin sorusuna da cevap vermiş olayım.<
Mesajınızdan anladığım üzere duster bana uyar. Teşekkür ederim.

Bunu yazarken de aklıma gelen bir nokta dusterin gittiği her yere doğan şahin toros gelebilir mi? :smiley:

Düzeltme ve Ekleme:
bu soruyu sormamdan dusterci arkadaşlar alınmasın bunlar duster bir olur mu diye ama bu arabaları olur olmadık her yerde görüyoruz. Zaten araba ölmüş kalmış yanmış pek adamların umurunda olmuyor çamur tepe hendek dinlemiyor şanslarını zorluyorlar.

Satılmış Bey,
Anladığım kadarı ile, ciddi bir arayış içindesiniz; geyik yapma meraklısı değil.

Öyleyse, sorularınıza gerçekten deneyimlerime dayanarak cevap vermeliyim...

Şu toros-şahin meselesi bir "laf söyleyen balkabağı"nın saçmalamaları. Mümkün mü böyle bir şey? Hepsi bir yana, yaklaşma-uzaklaşma-karın açısı (tam adında yanılmış olabilirim; yerden yükseklik ve engebeli arazide aracın ortası/altının sürtmesi/sürtmemesi durumu) göz önüne alınıca, yorum yapmaya gerek bile yok. Bu lafı yazan zata hiç kimsenin cevap vermeye tenezzül etmediğni dikkatine sunarım.

Yükseltme meselesine gelince; gerek olduğunu sanmıyorum. Ben de dağ bayır gezerim;nice bozuk dağ yollarından, traktör yollarından geçtim....Yükseltmeyi düşünmedim, öyle bir şeye girişmem bile. Bence Duster'ı yükselte ve modifiye, "görmemişin oğlu olmuş da.... koparmış" meselesi... Kaldı ki,standart donanım sizin kullanım amacınıza fazlasıyla yeter.

Kollar meselesine gelince; "ince vs." meselesi, ağır off road şartlarına göre öne sürülmüş bir fikir sadece. Yine sizin kullanım şartlarınızda, mevcut yapısı yeterli olur.

Duster'ın 4x4 ü sizi, sizin giebileceğiniz bozuk yollardan rahatça geçmenize yeter de artar bile.

Üstelik 4x2 Duster'ın (çamurlu ve kumluk zemin hariç) bozuk yol performansı 4x4 den hiç de aşağı değil.

Şöyle söyleyeyim: İki duster geçen hafta dağlara çıktık. Arkadaşımızınki 4x2 idi. Artık bitki örtüsünün olmadığı yüksekliklere. Bozuk yayla yollarında, kum, toprak, çukur vs... Taaa zirvede gezindik. Oraya mesela toros veya şahin bir yere kadar çıkabilirdi, bir yerden sonra çıkamazdı.

Zaten Duster'ı bunun için aldık. Siz de aynı amaçla araştırdığınıza göre, boşverin Duster'ı tanımayanların üfürmelerini. (Onlar bu ifade için kusura bakmasınlar demeyeceğin, bakabilirler)

Yakıt tüketimi ner veridir, aylardır ölçerim (şu an 15 bin km.deyim) Şehir için 7 litre 100 km.de. Ş. dışı 100 km. kullanımda 5.6-6 litre...

Bilbgine.

Olgun bey, teşekkür ederim oldukça açıklayıcı oldu benim için. İnşaallah vakti geldiğinde yani gerekli imkanı sağladığımda duster almak istiyorum tabi eşim beğenirse :smiley: Dışarıdan görünüşü beğendi yakından görmek daha ona nasip olmadı :smiley:
Bende sizden daha fazla zora sokmam zaten. Yeterli olur benim için.

sabri yucel' Alıntı:
forum sakin herkes dusteriyla off road yapıyor galiba :D

Doğrudur, herkes offroadın keyfine varıyor ;D

Zaten hep böyleydi Sabri bey. Hem Duster keyfi, hem de seviyeli dostları ağırlamak... Böyle durumlarda ortam güzelleşiyor.

Daaaa, ortalıkta -sözüm size değil- Duster böcüleri dolaşıp ortalığı kirletiyor (du). Sükunet onlardan bozuluyor(du). Ne kadar raidleseniz, yine de kâr etmiyor. Bir değil ki! Temel hesabı "Ne birisu uşağum..." Bazen bunların akınına uğruyor.

daglarda ovalarda vadilerde olmak ormanların icinde adim adim ılerlemek guzel
doganın icinde olmak guzel ... 4 ceker araclarımızda yol arkadaslarımız onlarla paylasıyoruz bu guzellıklerı :smiley:

herkese selam yagmur beklıyorum yagarsa hemen cıkacagım polenez taraflarına ;)

tuğsan bey sanırım şimdi kirlenmez deyişimin sebebini daha iyi anladınız çünkü arkadaşımız zaten özellikle dusterı soruyordu , yani alternatif araçları ve bu paraya ne yapılabiliri değil , özellikle dusterı sorduğu için burada yazılması iyi olur demiştim nitekim yazanlar oldu. siz de güzelce izah ediyorsunuz ve başlık nihayet amacına ulaşıyor.

serkanefe arkadaşım , çok özür diliyorum tüm okuyanlardan fakat sende bir anlama bozukluğu var. Hala diyorsun ki küçük görme , aşağılama ibareleri olmasa herkes sizin gibi yazsa... diğer forumda sana dedim ki küçük gören ya da aşağılayan bir tek kelimemi göster ben özür dileyeceğim. Fakat bulamazsan senin özür dilemen gerekir. Ve elli defa Dusterın mantıklı bir araç olduğunu , az yakıt , düşük vergi ile ödenen bedeli hakettiğini yazdığımı hatırlattım. Sen ise haksız bir şekilde anti-dustercı diye yaftalamaya , aşağılıyorlar , küçük görüyorlar diye suçlamaya devam ediyorsun... vazgeçtim özür dilemenden ama kabahatine devam etme bari ? e bulamadın öyle bir tek kelimemi ve sustun , şimdi de burada iftira atıyorsun. Hadi artık bul benim o tarz bir cümlemi ? bulamıyorsan da sus artık , geçen sefer toyluğuna verdim ama artık terbiyesizlik etme.

diyorsun ki para bastırılınca herşey yapılır , hard off road da yapılır. E ben ne diyorum ? vw beetle bile parayı basınca hard off road yapabiliyor demişim 4 defa... duster niye yapmasın ? işte arkadaşımız da bu konuda yardım istiyor. beni suçlayıp duracağına arkadaşımıza yardımcı ol , herkes kendi aklıyla yapar deyip durma. adam yardım istiyor , parça nerede satılır , montajını kim yapar , kaça malolur , ne kadar dayanır ? bunları yaz biliyorsan , boş lafları değil...

evet duster hard off roadçı olur diye çok inat eden arkadaşlar vardı , ben onların yardım edebileceğini , adres , telefon falan verebileceğini düşünüyorum , yanılıyor muyum yoksa ? cherokee , vitara ya da ne bileyim defenderi sorarsan onlarla ilgili sayfalarda 40 tane adres , telefon , maliyet tablosu var arkadaşım . Boş iftiralar yok o satırlarda , işi bilenler var , başkalarına yardım edenler var. Herkes kendi aklıyla yapar deyip kenara çekilmiyor insanlar.

serkanefe arkadaşım , tekrar ediyorum daha önce de yazdım , bir sürü insan bu forumu okuyarak bazı araçlara karar veriyor ya da vazgeçiyor. sen de demiştin ki , herkesin o kadar aklı vardır , buradan mı etkilenecek (yanlış doğru anlarlar nasılsa) ve dusterın golften sessiz olduğunu iddia etmiştin. bak şimdi bir arkadaşımız buradan okuduklarıyla karar vermek üzere , o yüzden geçen sefer yaptığın gibi yanıltıcı bilgiler verme olur mu ? dusterın abs si golften iyi gibi bilgiler mesela...arkadaşlarla aramızda yaptığımız konuşmaydı o diyorsan da bırak ortaokul çocuğu tarzı cümleler yeralmasın burada , abs hakkında fikir yazıyorsun , nasıl ölçtün kardeşim insaf ??? bu benim görüşüm diyorsan da burada bilgiymiş gibi değer verip de yazma , yakacaksın birilerini.

Satılmış bey bu başlıkta da tıpkı cherokee , defender gibi işi bilen dostların olduğuna inanarak size bazı üyelerin yaptığı gibi gerçekten faydalı bilgiler vereceklerine inanıyorum. ne araç alırsanız alın öncelikle hayırlı olsun diyorum.

bu arada sevgili serkanefer sadece "bilgi paylaşırız" diye noktalamışsın cümleni , bu durumda senin "arkadaşlarla araç muhabbetin" nasıl bir bilgi veriyor bize abs sisteminin golften iyi olması mesela , bu "bilgi" nereye dayanıyor , test ortamı hazırladınız demek ki...

bir de sözümüzün arkasındayız demişsin. o zaman bir zahmet benim küçük gören aşağılayıcı cümlelerimi bul ve iddianı ispat etmiş ol ya da efendice özür dile. o zaman sözünün eri olursun , saldırarak değil...

kyenipazar' Alıntı:
tuğsan bey sanırım şimdi kirlenmez deyişimin sebebini daha iyi anladınız çünkü arkadaşımız zaten özellikle dusterı soruyordu , yani alternatif araçları ve bu paraya ne yapılabiliri değil , özellikle dusterı sorduğu için burada yazılması iyi olur demiştim nitekim yazanlar oldu. siz de güzelce izah ediyorsunuz ve başlık nihayet amacına ulaşıyor.

serkanefe arkadaşım , çok özür diliyorum tüm okuyanlardan fakat sende bir anlama bozukluğu var. Hala diyorsun ki küçük görme , aşağılama ibareleri olmasa herkes sizin gibi yazsa... diğer forumda sana dedim ki küçük gören ya da aşağılayan bir tek kelimemi göster ben özür dileyeceğim. Fakat bulamazsan senin özür dilemen gerekir. Ve elli defa Dusterın mantıklı bir araç olduğunu , az yakıt , düşük vergi ile ödenen bedeli hakettiğini yazdığımı hatırlattım. Sen ise haksız bir şekilde anti-dustercı diye yaftalamaya , aşağılıyorlar , küçük görüyorlar diye suçlamaya devam ediyorsun... vazgeçtim özür dilemenden ama kabahatine devam etme bari ? e bulamadın öyle bir tek kelimemi ve sustun , şimdi de burada iftira atıyorsun. Hadi artık bul benim o tarz bir cümlemi ? bulamıyorsan da sus artık , geçen sefer toyluğuna verdim ama artık terbiyesizlik etme.

diyorsun ki para bastırılınca herşey yapılır , hard off road da yapılır. E ben ne diyorum ? vw beetle bile parayı basınca hard off road yapabiliyor demişim 4 defa... duster niye yapmasın ? işte arkadaşımız da bu konuda yardım istiyor. beni suçlayıp duracağına arkadaşımıza yardımcı ol , herkes kendi aklıyla yapar deyip durma. adam yardım istiyor , parça nerede satılır , montajını kim yapar , kaça malolur , ne kadar dayanır ? bunları yaz biliyorsan , boş lafları değil...

evet duster hard off roadçı olur diye çok inat eden arkadaşlar vardı , ben onların yardım edebileceğini , adres , telefon falan verebileceğini düşünüyorum , yanılıyor muyum yoksa ? cherokee , vitara ya da ne bileyim defenderi sorarsan onlarla ilgili sayfalarda 40 tane adres , telefon , maliyet tablosu var arkadaşım . Boş iftiralar yok o satırlarda , işi bilenler var , başkalarına yardım edenler var. Herkes kendi aklıyla yapar deyip kenara çekilmiyor insanlar.

serkanefe arkadaşım , tekrar ediyorum daha önce de yazdım , bir sürü insan bu forumu okuyarak bazı araçlara karar veriyor ya da vazgeçiyor. sen de demiştin ki , herkesin o kadar aklı vardır , buradan mı etkilenecek (yanlış doğru anlarlar nasılsa) ve dusterın golften sessiz olduğunu iddia etmiştin. bak şimdi bir arkadaşımız buradan okuduklarıyla karar vermek üzere , o yüzden geçen sefer yaptığın gibi yanıltıcı bilgiler verme olur mu ? dusterın abs si golften iyi gibi bilgiler mesela...arkadaşlarla aramızda yaptığımız konuşmaydı o diyorsan da bırak ortaokul çocuğu tarzı cümleler yeralmasın burada , abs hakkında fikir yazıyorsun , nasıl ölçtün kardeşim insaf ??? bu benim görüşüm diyorsan da burada bilgiymiş gibi değer verip de yazma , yakacaksın birilerini.

Satılmış bey bu başlıkta da tıpkı cherokee , defender gibi işi bilen dostların olduğuna inanarak size bazı üyelerin yaptığı gibi gerçekten faydalı bilgiler vereceklerine inanıyorum. ne araç alırsanız alın öncelikle hayırlı olsun diyorum.
+1000000

cevap vermicem, sadece senin herşeyde haklı olduğunu söylicem, sırf bu başlıkta bilgi paylaşılması adına, iyi günler.

;D ;D ;D
Sayın kyenipazar; bir polemik için bu kadar uzun yazmanızı ilginç buldum.
Demek ki kararlı bir insansınız. ;D ;D ;D

Fakat serkanefe kavga etmek istemiyor (muş) ;D ;D ;D

Dilerseniz bunu fazla uzatmayın. ;D

SERKANEFE' Alıntı:
tabikide hayır, ne gibi bir sakıncası olsun ki, normal binek araçlara bile takılabilen birşey..
Dusterin özelliklerine bakarken bir yerde tavanın taşıyacağı ağırlığı yazmışlardı ama iki kişinin ağırlığından düşük bir rakam yazmışlardı siteyi bulamadım şimdi kaç yazdıklarını tam hatırlayamadım 50-60 civarı birşey yazmışardır herhalde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri