Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,007
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

Tavan çadırı işi doğrusu pek aklıma yatmadı. Tavana çadır kuranların resimleri var.

Arabanın içi dururken tavana gerek yok bence.

STLMS.DZMN' Alıntı:
Dusterin özelliklerine bakarken bir yerde tavanın taşıyacağı ağırlığı yazmışlardı ama iki kişinin ağırlığından düşük bir rakam yazmışlardı siteyi bulamadım şimdi kaç yazdıklarını tam hatırlayamadım 50-60 civarı birşey yazmışardır herhalde.

imkansız bence 500-600 olmasın o :smiley:

sayın olguncandan , benim niyetim polemik-tartışma uzatmak değil , sadece terbiyesizlik yapılmasını , iftira atılmasını istemiyorum. Fakat tabii , idiia ettiklerini ispatlayamayan , "aşağılıyor , küçük görüyor" dediği kişinin o tip bir cümlesini dahi bulamayan bir kişi ancak "cevap vermiiicem" diyerek konuyu kapatmaya çalışır...
Başka bir başlık altında da kendisi aynı şeyi yaptı.

Herneyse benim için problem değil , ben zaten kendisinin "araba önünde çekilmiş güneş gözlüklü fotoğrafı" profil fotoğrafı olarak seçmesi sayesinde ufak bir psikolojik tahlilini yapmıştım... Nitekim "facebookta asılmayan kız kalmadı" tarzı kahve muhabbeti ile de bu analizimi doğrulamıştı...

Şimdi benim dikkat çektiğim konu farklı , forumda "bilgi" paylaşılmasını tercih ederim demiştim. Yani dusterın abs si golften iyidir gibi arkadaş arasında geçtiği iddia edilen sohbetten ötesi. Yanıltıcı , hiçbir gerçek veriye dayanmayan "bilgi" ile insanları yanlış yönlendirmeyelim demiştim.

Şimdi beyefendinin verdiği bilgilere bakalım : "Tavan çadırı normal binek araçlara kuruluyor , Duster'da sorun olmaz" "Dusterın tavanı 50-60 kg civarı yük taşıyor galiba" diyene cevap :"İmkansız 500-600 olmasın o" :smiley::smiley::smiley: evet dusterın tavanının taşıma kapasitesi hakkında "bilgi" okudunuz... 500-600 dür o :smiley: sevgili serkanefe , koyar mısın aracının tavanına 600 kilo yük , bir görelim , merak etme nasıl olsa birşey olmaz...

verecek cevabın olsaydı hiç durmazdın... :smiley:
efendi gibi özür dilemesini bile beceremiyorsun , tek yaptığın "aşağılıyor , küçük görüyor" diye iftira atmak ve bunu ispatlayan tek kelime bulamayınca da sus pus olmak...

pardon bir de bilgi veriyorsun tabii , 500-600 kilogram taşıyan duster tavanı mesela.

neyse boşver ben zaten psikolojik açıdan az çok tahlilini yaptım.
duster için off road konusunda bilgi isteyen arkadaşım , ümiterkan bey daha önce off road donanımıları (duster için) satan almanya'dan bir link vermişti. ne kadar işine yarar bilemiyorum ama en azından kaynağı belli olan bir "bilgi" dir :smiley: kendisine bir sor istersen ya da forumda ara o linki.

duster'da yapılabilecek değişiklikler , vinç-yükseltme diye bakarsan yükseltme yapan arkadaşları göreceksin.
gerçi bu konuda "bilgi" vermek biz anti-dustercı ilan edilenlere düşmez ama baksanıza çok bilenler pek kımıldamıyor , ne yapalım...

kyenipazar' Alıntı:
verecek cevabın olsaydı hiç durmazdın... :smiley:
efendi gibi özür dilemesini bile beceremiyorsun , tek yaptığın "aşağılıyor , küçük görüyor" diye iftira atmak ve bunu ispatlayan tek kelime bulamayınca da sus pus olmak...

pardon bir de bilgi veriyorsun tabii , 500-600 kilogram taşıyan duster tavanı mesela.

neyse boşver ben zaten psikolojik açıdan az çok tahlilini yaptım.
duster için off road konusunda bilgi isteyen arkadaşım , ümiterkan bey daha önce off road donanımıları (duster için) satan almanya'dan bir link vermişti. ne kadar işine yarar bilemiyorum ama en azından kaynağı belli olan bir "bilgi" dir :smiley: kendisine bir sor istersen ya da forumda ara o linki.

duster'da yapılabilecek değişiklikler , vinç-yükseltme diye bakarsan yükseltme yapan arkadaşları göreceksin.
gerçi bu konuda "bilgi" vermek biz anti-dustercı ilan edilenlere düşmez ama baksanıza çok bilenler pek kımıldamıyor , ne yapalım...

Hocam Dusterci arkadaşlarda genel eğilim bu yönde. Heralde başdusterci arkadaşın taktiği gereği. Söyleyecek sözleri kalmadığında bir kaç gün sus pus oluyorlar. Böylelikle hem kendilerine ağır abi imajı verip hem de zor durumda kaldıkları konunun unutulmasını bekliyorlar. Ortam soğuyunca , konu değişince birden yazmaya yeni bilgilerle ortamı ışıl ışıl hale getirmeye başlıyorlar.

Abdullah bey, genellemeler doğruyu yansıtmayabilir. Genelleme yapmamak lazım. ;)

satılmış bey , duster fanlarından ses çıkmayınca ben sizin için ufak bir araşltırmayla daha önce verilen birkaç linki bir araya topladım , bir bakın isterseniz :

http://lzparts.de/index.php?page=manufacturers&mnf=13&x4a8bd=8e01513ee33a2f630062ee490ad016f6

http://www.omsatuningshop.com/HampR-YAYLAR,AR-13.html

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=66132.0;attach=234564

http://www.renault.fr/accessoires.jsp?name=Ski+de+protection+sous+moteur+Duster&axsRef=758903088R&loc=fr_FR

http://gateway.selltec.com/go/elia/%28

Ayrıca bu linktede irtibat numaraları ve yetkilileri verilmiş, işin en güzel yanı ekipte birde Türk var ), bilgi için e-mail yada telefonla ulaşılabilir.
http://elia-ag.de/index2.php

olguncandan' Alıntı:
Doğrudur, herkes offroadın keyfine varıyor ;D

Zaten hep böyleydi Sabri bey. Hem Duster keyfi, hem de seviyeli dostları ağırlamak... Böyle durumlarda ortam güzelleşiyor.

Daaaa, ortalıkta -sözüm size değil- Duster böcüleri dolaşıp ortalığı kirletiyor (du). Sükunet onlardan bozuluyor(du). Ne kadar raidleseniz, yine de kâr etmiyor. Bir değil ki! Temel hesabı "Ne birisu uşağum..." Bazen bunların akınına uğruyor.
Fakat bu da bir genelleme değil mi?
Bence böcü dediklerinizi ve raid ile mücadele ettiğinizi söylediğiniz dolayısı ile haşere olarakl gördüğünüz üyeleri ismen yazsanız daha güzel olur.

abdullah bey , ben tam hatırlayamadım şu efsaneleri bir liste yapsak da duster düşünenlere yol gösterse , ne de olsa "bilgi" paylaşılan bir sitedeyiz hani bizim gibi 2 tane sivri olmasa , sırf bilgi paylaşılan bir yer haline gelebilecekmiş ya , hep siz ve ben bozuyoruz işte...

neyse efsaneleri hatırlayalım :
1-80 cm karda giden duster
2-arazi motor performansı açısından vitara'dan üstün olan duster
3-lada niva gibi efsane olacağı kesin olan duster
4-tiguandan daha rahat duster
5-golften sessiz duster
6-abs konusunda golften daha iyi olan duster
7-defender ile bile kıyaslaması yapılan duster
8-transilvanya'daki dusterlar
9-Düşük oranlı 1.vites sayesinde arazi vitesine ihtiyaç duymayan duster
10-tavanında 600 kilogram taşıyan duster (yeni)

unuttuklarımı ekleyiverin.

kyenipazar' Alıntı:
abdullah bey , ben tam hatırlayamadım şu efsaneleri bir liste yapsak da duster düşünenlere yol gösterse , ne de olsa "bilgi" paylaşılan bir sitedeyiz hani bizim gibi 2 tane sivri olmasa , sırf bilgi paylaşılan bir yer haline gelebilecekmiş ya , hep siz ve ben bozuyoruz işte...

neyse efsaneleri hatırlayalım :
1-80 cm karda giden duster
2-arazi motor performansı açısından vitara'dan üstün olan duster
3-lada niva gibi efsane olacağı kesin olan duster
4-tiguandan daha rahat duster
5-golften sessiz duster
6-abs konusunda golften daha iyi olan duster
7-defender ile bile kıyaslaması yapılan duster
8-transilvanya'daki dusterlar
9-Düşük oranlı 1.vites sayesinde arazi vitesine ihtiyaç duymayan duster
10-tavanında 600 kilogram taşıyan duster (yeni)

unuttuklarımı ekleyiverin.
11-üç teker efsanesi,
12-marangoza arabanın içine kalas çaktırıp karavana dönüştürme efsanesi,
13-hırdavatçıdan çekmece alıp koltukaltına yerleştirme efsanesi,
14- kayışdağı efsanesi,
15-aynaların mühendislik hatası dolayısıyla rüzgar sesi yapması ve bunun aynalar kapalı kullanılarak çözümü efsanesi,
16- yol bilgisayarının depodaki yakıtı yanlış gösterme ve bunun da serviste ücretsiz tamiri efsanesi
17- prestiji sayesinde womenmagnet özelliği sağlaması dolayısıyla sahibine bütün kızların asılması efsanesi
18 - bir kullanıcı tarafından bütün uğraşılara rağmen devrilmeme dolayısıyla sahibini acaba bu bir arıza mı diyecek kadar şaşırtma efsanesi

abdullah bey 15 ve 16ya katılmıyorum , her aracın başına gelebilir , diğerlerini güzel hatırlattınız ama :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri