Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 281,838
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

kyenipazar' Alıntı:
abdullah bey 15 ve 16ya katılmıyorum , her aracın başına gelebilir , diğerlerini güzel hatırlattınız ama :smiley:
Baba bunlarda kronikmiş. Ama asıl ilginci servisler bu durumları utanmadan söylüyor ve bu durumlar sahiplerinde bir olumsuzluk değil de sanki bir lütuf gibi algılanıyor, bu yüzden listeye giriyor.

satılmış bey dustera karşı olsam niçin 9 sayfayı araştırıp size linkleri toplayayım ?

bu arada hala hard off roadçı duster fanatiklerinden ses yok farkındaysanız ?
onlar neden yardım etmiyor merak ediyor musunuz ?

neyse efsaneleri hatırlayalım :
1-80 cm karda giden duster
2-arazi motor performansı açısından vitara'dan üstün olan duster
3-lada niva gibi efsane olacağı kesin olan duster
4-tiguandan daha rahat duster
5-golften sessiz duster
6-abs konusunda golften daha iyi olan duster
7-defender ile bile kıyaslaması yapılan duster
8-transilvanya'daki dusterlar
9-Düşük oranlı 1.vites sayesinde arazi vitesine ihtiyaç duymayan duster
10-tavanında 600 kilogram taşıyan duster (yeni)
11-üç teker efsanesi,
12-marangoza arabanın içine kalas çaktırıp karavana dönüştürme efsanesi,
13-hırdavatçıdan çekmece alıp koltukaltına yerleştirme efsanesi,
14- kayışdağı efsanesi,
15-aynaların mühendislik hatası dolayısıyla rüzgar sesi yapması ve bunun aynalar kapalı kullanılarak çözümü efsanesi,
16- yol bilgisayarının depodaki yakıtı yanlış gösterme ve bunun da serviste ücretsiz tamiri efsanesi
17- prestiji sayesinde womenmagnet özelliği sağlaması dolayısıyla sahibine bütün kızların asılması efsanesi
18 - bir kullanıcı tarafından bütün uğraşılara rağmen devrilmeme dolayısıyla sahibini acaba bu bir arıza mı diyecek kadar şaşırtma efsanesi
19- birde duster konularının efsane isimleri veteriner,kyenipazar,olgun candan,ümit erkan,serkan efe sağolun varolun

Yardımınız için sağolun ama dustercilardan ses yok şuanda. Ve siz çok eski mevzuları tekrar gündeme taşıyorsunuz sanırım herkes anlar ki 80 santim karda bu araç gitmez hemde standart lastikle. Zaten karşı çıkanlar konu sıcakken karşı çıktılar ve konu kapandı tekrar tekrar aynı mevzuları gündeme taşıyorsunuz.
Serkan bey dediki 500-600 dür dedi biraz espiri yaptı gibi anladım ben. Ciddi söylediğini varsayarsak o konuda reddiyenizi yapın. Diyelim ki yok yav bu taşımaz tavanda 500 kilo diyelim. Ama neticede iki kişi en fazla 160 kilo olacağını varsayarak sorun olmaz diyerek. Olay kapansın.

kyenipazar' Alıntı:
satılmış bey , duster fanlarından ses çıkmayınca ben sizin için ufak bir araşltırmayla daha önce verilen birkaç linki bir araya topladım , bir bakın isterseniz :

http://lzparts.de/index.php?page=manufacturers&mnf=13&x4a8bd=8e01513ee33a2f630062ee490ad016f6

http://www.omsatuningshop.com/HampR-YAYLAR,AR-13.html

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=66132.0;attach=234564

http://www.renault.fr/accessoires.jsp?name=Ski+de+protection+sous+moteur+Duster&axsRef=758903088R&loc=fr_FR

http://gateway.selltec.com/go/elia/%2

Ayrıca bu linktede irtibat numaraları ve yetkilileri verilmiş, işin en güzel yanı ekipte birde Türk var ), bilgi için e-mail yada telefonla ulaşılabilir.
http://elia-ag.de/index2.php
Hocam bu yurt dışından parça getirtme işi nasıl ? Vergi, kargo ne kadar olur. ?Mesela bir linkte yaylar var ama amortisörlere bir şey yapılmayacak mı?
Yurt içinde yapılmış get ile yükseltmeler ne kadar sağlıklıdır?Yol tutuş, güvenlik ne kadar etkilenmiştir?
Şase olmadan yapılan vinç uygulaması aracç vinçlenirken zorlanırsa sıkıntı yapar mı?

satılmış bey 80 santim meselesi az önce bahsettiğim gibi esprili bir şekilde efsaneye dönüşmüştür. yoksa konuyu tekrar açmak istediğimizden filan değil.

yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da şu. Burada herhalde şakadır sandığınız şeyler bazen ciddi ciddi iddia ediliyor bazen de ciddiye aldığınız şeyler "o öylesine arkadaşlarla muhabbetti" diyerek değiştiriliyor...

siz 500-600 ü de şakayla karışık ciddi gibi algılayın bakın , yani iddia ciddi ama doğru mu orası tartışılır...
kaldı ki orada başka bir hata da var , "normal binek arabalarda bile sorun olmuyor" deniyor ama onların montajı , hesaplamaları var , ne ebatta ve hangi fonsiyonellikte çadır istediğiniz de önemli , yani öyle "sorun olmaz" demekle geçiştirilecek işler değil bunlar... Çıkıp içinde yatacaksanız başka , 2 kişi yatacaksa başka ... Tavan güçlendirme şıkkı var , maliyet var , garantiden düşme vs vs var...

vinç konusuna eğilen arkadaşlar vardı , bu kadar iddialı hard off roadçı duster savunanı var , neden hiçbiri vinç ile ilgili tek kelime etmiyor , türkiye'de uygulanmış bir örnek , telefon , montaj yapan usta vs vermiyorlar ? mt lastik uygulamalrından , get kitinden bahsetmiyorlar ?
e haydi buyrun , anti-dustercı ilan ettiklerinize saldıracağınıza , soru soran satılmış beye yardım edin...

bence tamam ayna konusu kalsın da 16 numarayı listeden çıkaralım.

efsane isim olmak güzel ama ilker beyi de unutmayalım , üstelik kayışdağı çıkışını gerçekleştirdiği unutulmamalı.

STLMS.DZMN' Alıntı:
Yardımınız için sağolun ama dustercilardan ses yok şuanda. Ve siz çok eski mevzuları tekrar gündeme taşıyorsunuz sanırım herkes anlar ki 80 santim karda bu araç gitmez hemde standart lastikle. Zaten karşı çıkanlar konu sıcakken karşı çıktılar ve konu kapandı tekrar tekrar aynı mevzuları gündeme taşıyorsunuz.
Serkan bey dediki 500-600 dür dedi biraz espiri yaptı gibi anladım ben. Ciddi söylediğini varsayarsak o konuda reddiyenizi yapın. Diyelim ki yok yav bu taşımaz tavanda 500 kilo diyelim. Ama neticede iki kişi en fazla 160 kilo olacağını varsayarak sorun olmaz diyerek. Olay kapansın.
Bakın bu 80 cm kar meselesi duster sahibi olmayan biri tarafındanönce iddia edildi.
Bir çok arkadaşın bunun imkansız olduğunu söylemesine rağmen bizim dastırcılar "yok efendim zemin veya karın özelliğine göre olabilir, yeni yağmışsa veya pilotaj iyiyse gibi" ciddi ciddi bunu savundular.
Ama sonunda aynı savunan kişiler " 80 cm kar meseklesini hiç bir dusterci iddia etmemiştir" cümlesiyle çark edip adamı ortada bıraktılar. Dikkat edin burda anlatmaya çalıştığımız 80 cm kar meselesine takılmak değil. Ancak bu tip iddiaları savunmaya çalışanlar hiç bir zaman acaba bizde bir hata var mı diye düşünmeyip sürekli değişen şartlara göre taktikler geliştirmeye çalışıyorlar. Meselenin asıl uzama sebebi burda.

kyenipazar' Alıntı:
bence tamam ayna konusu kalsın da 16 numarayı listeden çıkaralım.

efsane isim olmak güzel ama ilker beyi de unutmayalım , üstelik kayışdağı çıkışını gerçekleştirdiği unutulmamalı.
Tamam çıkaralım hocam 16 numara için birbirimizi kırmayalım. Ama sebebini merak ettim. Niye çıkarıyoruz?

e üretim hatası , araçlarda bebeklik hastalığı hatta geri çağırmalar her markanın başına geliyor biliyorsunuz. O yüzden haksızlık etmeyelim onu efsane saymayalım.

80 cm mevzuunu bir daha okudum , şaka falan değil çok ciddi biçimde iddia edilmişti , fotolarla ispatlanacaktı , yazan da süleyman beydi :smiley:

neyse biz onu geçtik , tutumlardan , yaklaşımlardan bahsediyoruz.

bir de bilgi veren arkadaşımızın bir cümlesine rastladım.

"31-32 lastik takıp bir de yükselttik mi tamamdır bu iş." yani sayın Satılmış çok araştırmayın düşünmeyin , orada özet bilgi verilmiş size :smiley: vinç , güçlendirme , ayna mahruti değişimi , hi jack gereksinimi , vesaire boş bunlar.

çıkmam lazım , çözümlenecek başka insanlar da olabilir dışarıda , herkese iyi akşamlar , keyifli atışmalar , yazışmalar.
çamurunuz sırtınızdan , yakıtınız deponuzdan eksik olmasın !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri