yavuz-çelikel
www.isteataturk.com
Ynt: Off Roadçu Duster
Güzel paylaşımlar dilerim.
Güzel paylaşımlar dilerim.
İki olayı kıyasladığınıza göre; laboratuvar ortamı gibi sizin atlattığınız kazalar ile arkadaşınızın yaptığı kazada tüm koşullar (araçların hızları dahil tüm şartlar)aynı sadece sizin araçta ESP farkı vardı öyle mi?SERKANEFE' Alıntı:Golf'ten üstün demedim, ama şunu söyleyebilirim,arkadaşımla 50 bin TL 'ye aynı zamanda aldığımız araç golf dün itibari ile kaza yapmıştır. Araç hurda olmuştur şöförüne hiç birşey olmamış, kaza nedeni ise aracında ESP olmayışıdır. Arkadaşımın kaza yaptığı yerde (İstanbul Bakırköy Sahil Gelik Resturant Önü) ben Duster ile 3 kez kaza yapıyordum , aracımda bulunan ESP nedeni ile Allaha şükür hiç birşey olmadı..
Ayrıca şurayı tamamiyle okursanız 60 bin TL 'lik VW Jetta'nın ne denli kötü olduğunu görürsünüz, biz konuşuruz boş konuşmayız için rahat olsun..
http://www.arabam.com/Test/Volkswagen-Jetta-16-TDI-DSG-Comfortline/Detay-292322
Altındaki yorumlarıda okumayı unutma araç sahiplerinin yorumları var
Hocam olay aslında başka bir topikte bir edastırcı arkadaşın şu cümlesinde gizli:kyenipazar' Alıntı:abdullah bey siz bilmiyorsunuz , mesela ben de mercedes e 200 kompressor ile 8 sene önce bir kaza yapmıştım şile yolunda birkaç takla atmıştım ve araç pert olmuştu , demek ki o araçta esp yoktu ya da vardı da dusterdaki kadar iyi çalışmıyordu. E ne de olsa takla , savrulma gibi konularda tek etken ESP dir. O sırada biri 60 biri 110 la gidiyordu , o gün yol ıslaktı veya kuruydu , lastik havaları hatalıydı ya da lastik eskiydi , pilotaj hatası vardı yoktu , virajda biri sıkıştırdı ya da sıkıştırmadı bunlar önemli değil sadece ESP fark yaratır bu konuda ,diğer etkenler etkisiz eleman...
Hocam aslında bu arkadaşların bir çoğu zaman içinde neyin ne olduğunu idrak ettiler ama işlerine gelmiyor.kyenipazar' Alıntı:bu arada hala anlaşılmayan konular var
1-biz dusterı daha pahalı araçlarla kıyaslayıp , aa duster o kadar iyi değil gibi cümleler kurmuyoruz. Onu yapanlar , duster şu açıdan daha iyi (mesela abs konusunda golften , yol tutuşta focustan iyi olması (nasıl ölçüldüğünü sormayın , test ortamını ya da pisti sormayın), diyenler başkaları. Hatta Vitara ile yeri geldi Defender ile kıyaslayanlar başkaları , biz değiliz. Bakmayın siz anti-dustercı ilan edildiğimize. Duster lehinde 40 tane mesajımı buraya copy+paste yapmiim isterseniz.
2- Biz vw , toyota ya da ne bileyim volvo , audi mükemmeldir hatasızdır demedik , jetta hakkında sahipleri de kötü yorum yapmış olabilir , çok tutulan passatı hiç beğenmeyen , eleştirenler de var. Biz sadece Duster'ı olduğundan daha iyi göstermeye , araziye adını altın harflerle yazdırmış araçlarla kıyaslanıp üstün gibi gösterilmesine laf ediyoruz.
BU ARADA ÇOK ÖZÜR DİLERİM DUSTER HARD OFF ROADA UYGUNDUR DİYENLER ÇIKIP SATILMIŞ BEYE NEDEN YARDIM ETMİYORLAR BİZE SALDIRACAKLARINA , DAHA MI KOLAY GELİYOR ?
hala bir telefon , bir usta ismi veren yok , ben bile mesajları derleyip toplayarak , linkler vererek yardımcıu oldum hala bana laf ediyorsunuz.
Benim dusterım olmadığı halde ben ilgi gösterdim , utanın artık...
Hocam neden böyle dediniz. Bak üzüldüm şimdi.dopamin' Alıntı:Sn.abdullah apaydın (veteriner ) Sn.korhan yenipazar (kyenipazar) valla sizin dilinize düşeceğine dusterciler İSKİ çukuruna düşselermiş daha iyi olurmuş
veteriner' Alıntı:Hocam neden böyle dediniz. Bak üzüldüm şimdi.
Katılıyorum.kyenipazar' Alıntı:işin özü şahıslarla uğraşmayalım , duster için hard off road yapar diyen arkadaşlardan bilgi bekleyelim ...
Bu arkadaşlardaki anlayış özetle şu:kyenipazar' Alıntı:arkadaşlar bizim dilimize düşmediler , son derece basit şeylerden bahsederken üstümüze geldiler ve şu anda ağızlarının payını aldılar. Yanlış anlaşılmasın bizim yazdığımız birşeyden değil , kendi yazamadıklarından aldılar... Off Road yapmak için yol yordam soran bir kişiye tek kelime yardım etmeyerek , edemeyerek...
tekrar soruyorum cherokee , vitara , defender vb sayfalarında 50.000 tane uygulama fotoğrafı , maliyet tablosu , tecrübeler , telefonlar , uygulama yapan ustalar vs paylaşılırken neden burada tek satır geçmiyor o hard off roadçı dusterı savunan arkadaşlardan ?
abdullah bey o cümleyi çok iyi biliyorum , arkadaşımız maslakta ve bir tatil dönüşü sanırım geçirdiği riskli durumları yazmıştı ve ben denedim takla atmıyor demişti. Allah kimsenin başına da öyle bir şey vermesin zaten. Aynı noktada (Gelik önü) 3 kere taklaya yaklaşmak da bu arkadaşımızın bu tip denemelerde ısrarcı olduğunu ama allahtan dusterın esp si sayesinde kurtulduğunu gösteriyor ki burada sürücü açısından ekstradan bir psikolojik tahlil yapmak gereksiz sanırım.
işin özü şahıslarla uğraşmayalım , duster için hard off road yapar diyen arkadaşlardan bilgi bekleyelim ...
Tamam ama bilgi değil bence moto guzi gibi üç teker fotolar gelir.kyenipazar' Alıntı:abdullah bey biz bir müddet susup bekleyelim hard off road dustercı arkadaşlarımız ellerindeki bilgileri sunsunlar , biz de bilgilenelim.
Tabii Türkiye'de de kullanılabilecek tarzda olur inşallah bilgiler...
veteriner' Alıntı:Tamam ama bilgi değil bence moto guzi gibi üç teker fotolar gelir.