Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,929
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

bunlar kocaeli kartepe'de çekilmiş fotolar değil mi ?
montaj yapan usta da izmit küçük sanayide ?

Etiketler

kyenipazar' Alıntı:
bunlar kocaeli kartepe'de çekilmiş fotolar değil mi ?
montaj yapan usta da izmit küçük sanayide ?
Bakın aynen dediğim gibi fotolar düşmeye başladı.
Bir de video, hani bir arkadaşımızın dediği gibi mt lastikli ..... ile gidilir dediği cinsten bile değil. Bence HT lastikli .... ile bile gidilecek cinsten.
Senaryonun devamı da tahmin ettiğim gibi gelişecek. Demedi demeyin Korhan Bey.

neyse ben şimdilik çıkmak zorundayım , sanayiye uğrııcam şu ustanın telefonunu alır , satılmış bey için burada yazarım.

şimdilik allaha ısmarladık...

olur mu öyle şey abdullah bey , Türkiye olsun dedik , Türkiye'de uygulanabilen bilgiler dedik , usta , telefon vs dedik , mutlaka dikkate alınır bunlar.
Öyle copy+paste şeyler gelmez. Yardımcı olur dustercı arkadaşlar ben güveniyorum.

Ümiterkan beyin gönderdiği fotolardan tanıdım ben bizim burası , Kartepe etekleri buralar.
Ben dediğim gibi sanayiye gidiyorum şimdi , ustanın telefonunu alayım kısmetse yarın yazarım buradan.

AL1820' Alıntı:
Serkan Efe, aynı yerde 3 kere nasıl bir insan kaza tehlikesi atlatır?
hadi bir yaptın, iki yaptın, üçü nasıl yaptın?

Çünki çok uzun bi mesafe 3 şerit olan yol tek şeride düşüyor, bu yolu bilmeyen insanlar, yol tek şeride düştüğünde şaşıp kalıyorlar birde araçlarıyla hızlı bi şekilde yol alıyorlarsa o şeridi gördüklerinde aptallaşıp, ne yapcaklarını bilmedikleri için kaza yapıyorlar, yaptırıyorlar, sabıkalı bir yol anlayacağınız. Genelde kazalar takla şeklinde oluyor, öndeki araç hızlıca frene asılıyor, sağa mı sola mı kaçiyim diyen şöförler makas atar gibi şerit değiştirmek isterken aracı yolda tutamayıp, taratorlara çarpıyorlar.

kyenipazar' Alıntı:
olur mu öyle şey abdullah bey , Türkiye olsun dedik , Türkiye'de uygulanabilen bilgiler dedik , usta , telefon vs dedik , mutlaka dikkate alınır bunlar.
Öyle copy+paste şeyler gelmez. Yardımcı olur dustercı arkadaşlar ben güveniyorum.

Ümiterkan beyin gönderdiği fotolardan tanıdım ben bizim burası , Kartepe etekleri buralar.
Ben dediğim gibi sanayiye gidiyorum şimdi , ustanın telefonunu alayım kısmetse yarın yazarım buradan.
Bekliyoruz. Bir de ustaya off road ekipman fiyatlarını da soruverin. Mesela bizim bir arkadaş var, Dastır için
swamper bogger lastik(ama ebadı bilmiyor, araca sığacak maksimum ebat kaç onu da öğrenin) ,
ön-arka vinç,
yükseltme kiti (get ile değil süspansiyon kiti ile),
chip tuning,
kısa oranlı ayna mahruti,
ön - arka diff kilit,
ön-arka metal tampon,
şnorkel,
flanş almak istiyor.
Fakat acaba aracın meşhur düşük yakıt tüketimi yükselir mi diye de korkuyor.
Ayrıca asvalt konforu bozulur mu endişesi var.
Mekanik aksam bu kadar modifiyeyi kaldırır mı diyor.
Bunları da öğreniverirseniz bir zahmet.

veteriner' Alıntı:
İki olayı kıyasladığınıza göre; laboratuvar ortamı gibi sizin atlattığınız kazalar ile arkadaşınızın yaptığı kazada tüm koşullar (araçların hızları dahil tüm şartlar)aynı sadece sizin araçta ESP farkı vardı öyle mi?
Yok değilse ne alaka?

Ne alaka şöyle alaka, aynı parayı verdik araçlara, benim araçta esp var onunkinde yok.. En kısası bu.. Hava yastıkları bile açılmamış, yani şunu demek istiyorum, marka sponsorluğu adı altında tüm bayrak elinizde, dacia 'ya geldimi dur !! Yok iç aksam yok aks'lar yok ıvır zıvır yok onu yapamaz bunu yapamaz.

SERKANEFE' Alıntı:
Ne alaka şöyle alaka, aynı parayı verdik araçlara, benim araçta esp var onunkinde yok.. En kısası bu.. Hava yastıkları bile açılmamış, yani şunu demek istiyorum, marka sponsorluğu adı altında tüm bayrak elinizde, dacia 'ya geldimi dur !! Yok iç aksam yok aks'lar yok ıvır zıvır yok onu yapamaz bunu yapamaz.
1- O zaman sizin araçtan ucuz olup da çok daha donanımlı araçlar sizinkinden kaliteli mi oluyor?
2-Yani onda ESP olsaydı bu kaza gerçekleşmez miydi? Cevap evetse delil ne?
3-Hava yastıkları her kazada açılmalı mı, hava yastığının çalışma prensibi nedir?
4-Hiç bir markanın sponsoru değiliz, kendi kullandığım aracın da başka markalarla kıyaslandığında bazı yönlerden eksikleri olduğunu söylemişimdir. Sorun sadece sizlerdeki MARKA FAŞİZMİ.
5-Konumuz off road iç aksamınıza ıvırınıza zıvırınıza sözümüz yok. Onu yapamaz bunu yapamaz muhabbeti de başdustercinin ve birkaç müridinin abuk sabuk iddialarına cevap niteliğinde .(mesela arazi motor performansı, 80 cm kar)

Hımmmmm, demek ki birbirinizi ağırlıyorsunuz. ;D

Ağırlayın ağırlayın. ;D

Ne ikran ediyorsunuz bilmiyorum; merak da etmiyorum. Ama ağırlamak-ağırlanmak iyidir. ;D

h-jackin boyun arabadan yüksek.:smiley::smiley:
Ciddi modifiye edilmeden bu aracın o lastiği ağır şartlarda çevirmesi imkansız.Ancak görseller güzel, uzaktan bakınca.

selam arkadaslar
gecenlerde yazmıstım arkadasım dustur ı var dıye usenmedım lifte kaldırdım aracın kalbini goreyıim diye ....
kısaca kendımden bahsetmek ıstıyorum yaptıgım ısden dolayı araclarla ıc ıceyım bugune kadar 2 mılyon km yol yaptım tum balkan ulkelerınde orta asyada gıtmedıgım arac surmedıgım yol kalmadı ... yolda arızalı arac asla bırakmam defalarca otabanlarda ıssız yollarda sanzıman dıfransıyel saft pompa enjektor komple motor degıstırdım .... sofor degılım tamırcıde degılım halen fırmamda 10 tane den fazla kamyon panelvan vs vs tıvarı arac var kendı tamır bakım atolyemız mevcut .... uzun lafın kısası araclar benım hayatım bır parcası

gelelım off road cu dustura tarafsız bır teknısyen gozuyle
bu aracın bana vermıs oldugu genel ızlenım off road a dayanamayacagı yonunde
neden dersenız
aracın on salıncakları rot basları sanzımanı ozellıkle arka dıfransıyelı cok zayıf ....

bu saydıklarımın heavy duty olması lazım yanı sanayı tıpı
elbetde off road yapar bu arac kalkıp da yarım metre camura performanslı kullanıma dayanmaz ....

daha once defenderım vardı sımdı de ssang ım var benım ıcın marka onemlı degıl onemlı olan arazıdekı dayanıklılıgı
aracımın altı sankı spıralle zımparalanmıs gıbı altını surtmekten camurlara gırmekden kayalara surtmekden dolayı .. sssang formunda resımlerı gorebılırsınız .
bır ara bende duster almaya nıyetlenmıstım ama off road a dayanamıyacıgından dolayı vazgectım arac genel olarak guzlendırılmesı lazım
mesela sasesı olsa yurur aksamı guclendırılse fena arac degıl .... ama su halıyle mt lastık takıp agır off road yapmaya kalkarsanız cok cıddı teknık sorunlarla karsılasabılrısınız .... selamlar

Eyvallah sabri bey; bakmayın burada üfürüp duranlara. Hiçbiri Duster kullanıcısı değil. Binmemişlerdir bile. Zaten bütün Duster kullanıcıları ağır off roada dayanamayacağı konusunda hemfikir. Hiçbiri ağır offroad yapmıyor da zaten.

Bitane vatandaş tarihin birinde bir laf etmiş; vay efendim Duster 80 cm. karda giderdi de, yok efendim iyi bir modifiye ile ağır off road yaradı da...Körler sağırlar bu lafla birbirini ağırlayıp duruyor.

Bitane vatandaş, espri olsun diye birtakım off road resimlerini koymuştu; sazanlar balıklama daldı. Bütün bu abuk subuk laflar bundan.

Aracın teknik altyapısını zaten bilerek, yani ne yapabilir ne yapamaz, bunu bilerek aldık.

Bu arada, birbirini ağırlayanlara bir mesajım var: Sitedeki diğer forumlardaki mesajlarınıza ve katıldığınız tartışmalara bi göz attım. Gördüm ki ne sizin mesajınlarızı ciddiye alanlar olmuş ne de muhatap alanlar.

Gelip de buradaki kişilere sataşarak mı pirim yapmaya uğraşıyorsunuz? Öyleyse birbirinizi ağırlamaya devam edin. Bilin ki ne yazdığınızı okuyan yok. Ben "okunmuş"u işaretleyip geçiyorum.

Birbirinize ikramlarınız bol olsun. ;D

olgun bey siz nıcın gerceklerden rahatsız oluyorsunuz

aracınız kapasıtesı ortada sızın dustura odedıgınız para kadar bız gercek off road cular araclarımızı off road hazırlamak ıcın para harcıyoruz vınc tampon karter
korumaları tavan sepetlerı sis farları arac yukseltme vs vs bunları ususte koydugunuz zaman 20 tl gıbı rakamlar yapıyor
hafta sonu gezımız var buyrun madem aracınız OFF ROAD aracı gorelım KAPASITENIZI .....

olguncandan' Alıntı:
Eyvallah sabri bey; bakmayın burada üfürüp duranlara. Hiçbiri Duster kullanıcısı değil. Binmemişlerdir bile. Zaten bütün Duster kullanıcıları ağır off roada dayanamayacağı konusunda hemfikir. Hiçbiri ağır offroad yapmıyor da zaten.

Bitane vatandaş tarihin birinde bir laf etmiş; vay efendim Duster 80 cm. karda giderdi de, yok efendim iyi bir modifiye ile ağır off road yaradı da...Körler sağırlar bu lafla birbirini ağırlayıp duruyor.

benım sıze tavsıyem sayfanızın adını PIKNIKCI DUSTER olarak degıstırmenız ve TEKNIK GERCEKLERLE yuzlesmenız .... madem off road yapmıyorsunuz nıcın sayfanın adı off roadcu duster .... bıızm araclarımız 80 cm karda gitmıyor ama 50 cm camurda gıdıyor :smiley: amacım sizlerle atısmak degıl prımede hıc ıhtıyacım yok .......varsa aracına guvenen DUSTER CI HODRI MEYDAN ben burdayım klavye kahramanlıgınız kadar arazıdede ıyımısınız ?
Bitane vatandaş, espri olsun diye birtakım off road resimlerini koymuştu; sazanlar balıklama daldı. Bütün bu abuk subuk laflar bundan.

Aracın teknik altyapısını zaten bilerek, yani ne yapabilir ne yapamaz, bunu bilerek aldık.

Bu arada, birbirini ağırlayanlara bir mesajım var: Sitedeki diğer forumlardaki mesajlarınıza ve katıldığınız tartışmalara bi göz attım. Gördüm ki ne sizin mesajınlarızı ciddiye alanlar olmuş ne de muhatap alanlar.

Gelip de buradaki kişilere sataşarak mı pirim yapmaya uğraşıyorsunuz? Öyleyse birbirinizi ağırlamaya devam edin. Bilin ki ne yazdığınızı okuyan yok. Ben "okunmuş"u işaretleyip geçiyorum.

Birbirinize ikramlarınız bol olsun. ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri