Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,015
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

Her forumda formun kalitesini bozacak yapıda insanlar bulunuyor.

Buradan çıkan sonuç şu : Eğitim bir yere kadar insana bir şeyler kazandırabiliyor ama atalarımızın dediği gibi bazı şeyler baki kalabiliyor.

Videoları ve fotoğraları görmek güzel. Devamını bekliyoruz.

Etiketler

kyenipazar' Alıntı:
tuğsan bey , serkanefe bey , ümiterkan bey güzel yazıyorsunuz ama hala yardım isteyen arkadaşımıza tek kelime cevap veren çıkmamış...

sevgili STLMS.DZMN arkadaşım +1.000.000 vermişsin de soruna bir cevap alabildin mi , aldıysan bize de yaz ki biz de bilgi sahibi olalım.

elbette duster en hard off road koşullarına da girer , yeteri kadar kuvvetlendirildikten sonra neden olmasın ? volkswagen beetle bile hard off road yapar hale getiriliebiliyor daha önce de belirtmiştim. Fakat bazı fanatikler o satırları görmezden gelip ben ve birkaç kişiyi anti dustercı ilan etmekten ve saldırmaktan , senin gibi gerçekten bilgi isteyenlere yardım edemez oldular.

bu başlık altında da bilgi bulamıyorsan nerede kaldı duster forumlarının faydası değil mi ?

bence transilvanya'daki dusterlarla ilgili bazı örnekler verme yoluyla ümiterkan bey yardımcı olabilir ama nereden kaça temin edersin , kime monte ettirirsin , ne kadar dayanır o konuyu ben bilemiyorum , üstadlar ve iyi bilenler sana yardım ediversin...

Alamadım bu topicden pek alabilecekmişim gibi durmuyor. +1.000.000 vermemin sebebi bir çok kez aynı şeyin yazılmasına rağmen hala aynı mevzunun devam etmesine bir tepki olması.
Böyle giderse verecem bir 8-9 lira bir samurai alacam. Gitsin dağ bayır, boşverecem yeni araba ile konfor sevdasını...

kyenipazar bey dikkat ederseniz genç arkadaşıma kendi şahsi fikrimi
'' duster kullanan arkadaşlar iyi kötü araçlarının kapasitesi kadar araziye çıkıyorlar...ve kendi şahsıma ben yayınladıkları resimleri ve videoları seviyorum ve fazlasını bekliyorum....belki asla dusterdan kendime off road aracı yapmam...kimseye de önermem...ama yapan arkadaşa da hakaret etmem...herkesin fikri kendine....herkesin aklı kendine...zira resimler güzel ve bu tip hafif arazi şartları bir çok insan için yeterli...'' cümlesi içinde vermiştim.Eğer yeterli ,paranız ve söz konusu araca (her hangi bir araç olabilir)yeteri kadar gönül bağınız varsa her araç off road aracına çevrilebilir.
Ancak bana... bu iş için dizayn edilmiş bir aracı alıp aynı paraları bu araca harcayıp eşsiz bir araç sahibi olmak varken...gidipte off road için üretilmemiş bir suvu arazi aracına çevirmek için para harcamak pek mantıklı gelmiyor.Ama genede söylüyorum kimi arkadaşlar araçarına çok büyük bir gönül bağıyla bağalanıyorlar...ve dustercı arkadaşlarda bu konuda bence türkiyede başı çekiyor...kimbilir...belki biri kolları sıvar ve aracını hazırlar...ama masrafı 30.000 TL den aşağı olmaz diye düşünüyorum

TUĞSAN' Alıntı:
off offf.... bilgi varsa paylaşalım...yoksa susalım...hakarete varacak kadar bu konuyu alevlendirdiğinize göre ya yapacak işiniz yok..ya da söyleyecek sözünüz.....
Ayrıca duster off road yapar...ya da yapmaz...ya da yapamaz...bu bence sahibinin parasına ve zevkine kalmış....kırar,döker,batar,çekilir...eeee bizim araçlarda aynı problemleri yaşamıyor mu?dustercılar biraz daha fazla problem yaşamış ...1 senede araçları pert olmuş... size ne ...sonuçta keyif adamların para adamların...ciddi sorulara yardımcı olacağınıza ,hakarete başaladınız...ne gerek var ...100 küsür sayfadır...herkes herkesin fikrini ezberledi zaten.....bırakın bu işleri .....
duster kullanan arkadaşlar iyi kötü araçlarının kapasitesi kadar araziye çıkıyorlar...ve kendi şahsıma ben yayınladıkları resimleri ve videoları seviyorum ve fazlasını bekliyorum....belki asla dusterdan kendime off road aracı yapmam...kimseye de önermem...ama yapan arkadaşa da hakaret etmem...herkesin fikri kendine....herkesin aklı kendine...zira resimler güzel ve bu tip hafif arazi şartları bir çok insan için yeterli... ALKIŞŞŞŞ ;D güzel bir yaklaşım

Genç arkadaşım nickini yazmak çok zor geldiği ve adını bilmediğim için sana böyle hitap ediyorum... kusura bakma....öncelikle araç alırken bütçe önemli...duster düşünüyorsan 30-40.00TL bir bütçen var demektir.Alacağın araç hem konforlu olsun hemde off road yapsın diyorsan bu paraya 2.el hem de off roada hazır bir çok araç bulunabilir.isterseniz özelden yazın bütçenize göre yardımcı olayım.forumu kirletmeyelim.

Hangi yan sanayi, hangi parçayla yapacak şu an için öyle bir şey yapılması mümkün gözükmüyor. Yada ümit beyin eklediği transilvanya resimlerindeki gibi marka team kurup bozuldukça yaparak, kaynatarak yada çözüm bularak bu araç yürür (ağır offroad şartlarında).Tekrar ediyorum hacim işlevsellik vs özellikleri ile güzel bir araç ve satılırda, tutulurda yurdumda; partner ın iki çeker advanture modeli bile satılmadımı?

TUĞSAN' Alıntı:
ben sözlerimi herkese söyledim....hakaret edenlere ve hakaret edenlerin seviyesine inenlere...gereksiz laf kalabalığı yapanlara....neyse dustercılar bekliyoruz videoları...bu arada sorusu olana ciddi cevap isteyene lütfen mantıklı ve nezaketli olarak yardımcı olalım...aracını denemek istiyen dustercı arkadaşları ant off olarak her zaman bekleriz...
inşallah ilk fırsatta katılmayı düşünüyorum sizin grubla bir tura :smiley:

Bir söz var ya " hırsızın hiç mi suçu yok " diye. Başta malum şahıs olmak üzere bir kaç kişi fanatikçe saçma sapan şeyler yazdıkça, illa ki birilerinin dikkatini çekecek ve tutarsızlıkları da eleştirecektir. Yine bu eleştirileri kaldıramayan malum kişi ve diğerleri hakaret ve alayla karşılık verdikçe aynı dil ve üslupla karşılık görecektir. Bölümü baştan sona takip ettiğimde başından şu an gelinen noktaya kadar manzara bu. Ben veya eleştirel yaklaşan bir kaç arkadaş yazmayız sorun değil ama dediğim gibi nato mermer nato kafa zihniyeti devam ettikçe bu kavga bitmez.

Abdullah bey isterseniz bu hakaret konusunu burada kapatalım.uzatmaya ve birbirinizi rencide edip konuyu kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok .Hepiniz eğitimli nezih insanlarsınız.kalkıpta bu tarzda konuya dahil olmak hiçbirinize yakışmaz.

TUĞSAN' Alıntı:
Abdullah bey isterseniz bu hakaret konusunu burada kapatalım.uzatmaya ve birbirinizi rencide edip konuyu kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok .Hepiniz eğitimli nezih insanlarsınız.kalkıpta bu tarzda konuya dahil olmak hiçbirinize yakışmaz.
Hocam sizin olaya tamamen iyi niyetli yaklaştığınızdan şüphem yok. Bu başlığı uzun bir süre hiç mesaj yazmadan aracı tanımak maksadıyla takip ettim. Hiç kimsenin şahsıyla da araç markasıyla da bir sorunum yok. Fakat önceki mesajımda da yazdığım gibi bir kaç kişi sürekli hayali bir şeyler yazıp aracı olduğundan çok farklı göstermeye çalışıyor. Tamam her kes aracını sevebilir isterse aşık da olabilir fanatik de. Bu bizi ilgilendirmez. Ama işi polemiğe çeviren bazı kişilerin aracı olduğundan çok daha farklı yalan yanlış tanıtması. Ardından da gelen eleştirilere tepkiler. Dikkat edin en azından şu an eleştirel yaklaşımdaki hiç bir arkadaş olaya direk alay ve hakaretle girmemiştir.

tuğsan bey şahsi fikrinizi yazdığınız değil de sonradan yazdıklarınız bence daha bilgilendirici ve yönlendirici olmuş ,en azından neden yapılmamalı ya da yapılırsa ne harcanır nasıl olur gibi konulara girmişsiniz işte şimdi başlığa uygun satırlar yazılmaya başlandı.

Yalnız şuna katılmıyorum , özelden yazın da yardımcı olayım forumu kirletmeyelim demişsiniz.

bence forum tam tersine kirlenmez , amacına ulaşır. off roadçı duster başlığı altında bunları yazmanız nasıl kirletmek olsun ki ?

bu konuda bayağı bilgi ve kaynak sahibi olanlar var , onların da katılımını , yorumlarını ve bilgi mesajlarını bekliyoruz...

burası duster ile ilgili bilgileri paylaşmak için olduğundan konuyu kirletmek istemedim.sonuçta arkadaşımız araç arıyor ve benim tavsiye edeceğim araçlar duster konusu ile alakalı değil.ve buraya araç tavsiyesi yazmaya kalkarsam başka polimiklere yol açılabilir diye düşünüyorum.Bu yüzden arkadaşımıza özelden yazmasını rica ettim

Ben şayet offroad yapıcaksam gider 2000 model Jeep'lere bakarım yada tuğsan bey 'in aracı gibi birşeyler alırım..

Biz sözümüzün arkasında duran adamlarız,

Ağır offroad yapıcaksa bi kişi almasın duster 'ı yazık günah.. Hem daha ucuz araçlar bulunmakta hem bu konuda kendini ispatlamış makineler.. Birey eğer duster alırım offroad 'a çeviririm diyorsa hertürlü yapar, para onun akıl onun, yapılamayacak hiçbirşey yoktur..

Tuğsan Bey, yaklaşımınızdan dolayı teşekkürler.

Herkez Tuğsan Bey gibi olsada bizim konularımızda bu şekilde konuşşa. Ne aşağılama ne küçük görme ibreleri hiç birşey yok, bizim bildiğimiz şeyleri efendice söylüyor bizimde kabül ettiğimiz şeyleri, evet haklı Tuğsan Bey diyoruz.

Ben diğer iki arkadaşa gelmek istiyorum, Tuğsan Bey 'i model olarak kendilerine alırlarsa, bu ve diğer başlıklarda sadece bilgi paylaşırız.

sevgılı duster cı arkadaslar :smiley:

yarın maslak OFF ROAD cafede parti var buyrun sizde katılın aramıza tum off road camiası orda olacak aksam 8 gıbı baslıyor

selamlar ... camurunuz bol olsun 8)

Benim durum biraz karışık ve uzun. Bir yerden para gelecek bazı alınacaklardan sonra kalan para ile araba alacağım bende de dağ bayır gezme sevdası var, yavaş yavaş kampçılığa başladım. Doğal olarak 4x4 ve yerden yüksek araçlara bir ilgim var. Madem bir araba alacağım hem dağ bayır gezerim hem gündelik kullanırım. Eşimde kullanacağı için (belki benden çok o kullanır ) yüksek bir arabayı daha rahat kullanabilir diye de düşünerek. Yakıt, vergi, parça konularınıda göz önünde bulundurarak dusterı araştırmaya başladım. Ama kimisi arabaya süper diyor, bazıları iki dağa tepeye gidince araba elimizde kalacakmış gibi konuşuyorlar.
Ben bir iş yapacağım zaman fırsat varsa uzun süre araştırıp incelemesini yapar teorik bilgiyi yeterince aldıktan sonra işe kalkışırım. Hem bu yüzden hemde biraz konu dağılsın aslına dönsün diye sordum bu offroad a uygun hale getirilemezmi sorusunu. Uygun zamanda offroad başlığına öneriler için bir başlık açacağım inşaallah.

Birisinin çıkıp işte şurasını değiştirmek gerekir şu sebepten şu kadar tutar. Eğer suya gireceksen şnorkel lazım şu kadar gibi bir açıklama yapılması herkes için çok aydınlatıcı olur. Hemde "Offroadcu duster" başlığına da fazlasıyla yakışır.

Benim tavsiyem tartışam içinde olan iki tarfta birbirleri konusunda birşey yazmasın bundan sonra ve bu soru üzerinde devam edelim. Ha yanlış söylenen birşey vardır dersiniz ki şu parçası çok ince şöyle bi durum olursa kırılır. Şöyle olursa böyle olur. Falan gibi konu ile alakalı eleştiriler yapılabilir. Yani kimse gerçeğe uygun olayan şeylerde iddia etmesin, kimse de arabayı yakından bile görmeden de karşı çıkmasın.

Yazı baya uzun olmuş kusura bakmayın.
Selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri