Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,183
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

TUĞSAN' Alıntı:
sayın yavuz kardeşim ben kendime yapılmasından hoşlanmadığım bir hareketi başkasına yapmayı sevmem.ama yazılarınızda dustercıların o kadar üstüne gittiniz ki ...ben de yazmak istedim.ne marka araç kullanıyorsunuz bilmiyorum .ama gördüğüm kadarıyla hiç kimse severek,emeği karşılığı aldığı aracın bu kadar aşağılanmasını kaldıramaz..yazılardan okuduğum kadarı ile üsluptan dustercılarda rahatsız oluyor ve bunu dile getiriyorlar.onlarda 100 küsür sayfadır araçlarının off road aracı olmadığını söylüyorsunuz .onlarda bunu biliyorlar zaten .bilmiyorlarsa öğrenmişlerdir her halde.unutmayın tatlı atışma başka ali beye karşı yapılan başka ...aynı mekanda olunsa belki kavga bile çıkar...bırakın arkadaşları yermeyi...eğer bu işten anlıyorsanız duster nasıl off road aracı olur size soran olursa anlatırsınız.gördüğüm kadarı ile soranda yok,bu durumda komik olan sizsiniz sanırım...sonuçta en off roadçu dustercı binbir gazla kayış dağına çıktı...bence mor tshirt vakası unutulamaz...ali beyde kendince sahilde aracını kumda denedi ve bu gününü resimleriyle bizimle paylaştı..eminim bu kadar tepki alacağını bilse paylaşmazdı....eğer dustercılar arasından bir gün off roada çıkmak için araç hazırlamayı düşünen varsa bile artık yapmaz...yapacak olursada en azından kime soracaklarını biliyorlar....
yavuz bey ben iyi niyetinizi ve sizin bu yazılarda sadece eğlenmek ve hoşça vakit geçirmek amacıyla yazı yazdığınızı anlıyorum ...ama herkes böyle yapmıyor....yazılar kırıcı olmaya başladı.....bu yüzden yazan arkadaşlara kalemlerini bu kadar keskin tutmamalarını rica ediyorum...eğer bu olayı ciddiye almaksa, problem yok ben ciddi olmaktan memnunum.komik olmaya gelince ,size aynı şekilde davranılsa umarım size de komik gelecektir. ...en azından dustercı arkadaşlar bir gün ant off la dağları gezmek isterse ;kalsalar batsalar bile kendileriyle dalga geçilmeden off road yapabileceklerini göreceklerdir.bence şimdiye kadar yaptıkları geziler ile foruma koydukları resim ve videolarla bu saygıyı hak ettiler.....
sizinde dediğiniz gibi sevgiler ,saygılar
teşekürler TUĞSAN BEY inşallah sizinle şahsen de tanışmak nasip olur.eminim bizlere 4*4 ler ve geziler hakkında önemli bilgiler vere bilirsiniz görüş alış verişi yapa biliriz ANTALYA DA olmanızda çok iyi oldu ben de manavgat tayım görüşmek üzere .

Etiketler

TUĞSAN' Alıntı:
valla bizim geziler herkese açık ve gezenbilirde de yapılacağı güzergahlar ,kamp durumu ,buluşma yerleri,saatleri duyurulur.her halde vitaracı arkadaş gezenbilire girmiyor ki gezilerden haberi olmamış. zira biz kimseyi dışlamayız yeni arkadaşlarada yol açarız.zira sırf bu sene yeni başlayan benim bildiğim 8-9 araç var.onun haricinde gelen arkadaşlar arasındaevet maddi durumu çok iyi olanlar var ,ama onlardan daha fazla orta ve altı seviyede olanlar da varkeşke o sizinle konuşan vitaracı arkadaşta bunu okusada bize katılsa memnuniyet duyarız.belki bu yaz aktivitemiz biraz az oldu.ondan dolayı insanlar kimseye haber vermiyoruz .kendimiz gidiyoruz diye düşünmüş olabilirler.bunun haricinde kışın tehlikelerden dolayı bazen araçların donanımlarına göre gezi planlanıyor.tabiki tam donanımlı araçlarla gidilen yerler,ve yeni başlıyanları götürdüğümüz yerler ve haliyle zamanlar bir olmuyor.çünkü bildiğiniz gibi önce güvenlik gelir....araçlar donanımlarını tamamladıkça daha kapsamlı gezilere katılabilirler.bu donanımlar mt lastik,vinç,ön arka tampon,arabayı taşıyacak yan basamaklar,kürek,strap,kazma ve telsiz gibi ekipmanlardır. bu arada gelmek isteyen arkadaşlar özelden mesaj atarsa bir buluşulup,tanışılır.
saygılarımla Tuğsan Dal
şahsım adına açık davet için teşekürederim.inşallah uygun bir zaman da araçımında uyacağı bir tura katılırım.

bu arada , tabii ki dileyen duster ile dileyen de suzuki alto ile off road yapar.ancak ekonomik olduğu için ve de 70 -80 bin lirayı bir araca vermek istemiyorum diyerek duster alanlar , eğer sert bir off roada girerse dusterın biraz çabuk kırılıp binlerce liralık masrafla, düşünülen ekonomiye ters düşmüş olurlar. bence daha önce hard off road yapmamış (örneğin ben) kişilere , bilenlerin bunu ikaz olarak belirtilmesinde bir sakınca yok. Yok derseniz ki hayır duster öyle bir masraf çıkarmaz , her türlü arazi koşulunda tepe tepe kullanılır denilirse o zaman işte 100 küsur sayfalık yazışma çıkar. Olsun düzgün okuyanlar anlamıştır , burada duster aşağılanmıyor bence sadece aracı gereksiz abartan bir iki kişiye "o kadar da değil" deniyor.

herkesin kabul ettiği şey , Tuğsan bey de dahil , duster pikniğe vs giderken altını sürtmekten korkmayacağınız , biraz çamur çakıl görünce tırsmayacağınız , binek araçtan daha sert koşullarda kullanabileceğiniz , düşük vergili , düşük tüketimli , geniş bagajlı bir araçtır. Yani parasının ederidir , alanı bence pişman etmez.

oldu mu ?

kyenipazar' Alıntı:
duster alanlar , eğer sert bir off roada girerse dusterın biraz çabuk kırılıp binlerce liralık masrafla, düşünülen ekonomiye ters düşmüş olurlar. bence daha önce hard off road yapmamış (örneğin ben) kişilere , bilenlerin bunu ikaz olarak belirtilmesinde bir sakınca yok. Yok derseniz ki hayır duster öyle bir masraf çıkarmaz , her türlü arazi koşulunda tepe tepe kullanılır denilirse o zaman işte 100 küsur sayfalık yazışma çıkar
.....oldu mu ?
Bu cümleden dolayı olmadı.
Böyle diyenlere geçmişte verilen cevaplar:
1- Nerden biliyorsun masraf açacağını?
2- Masraf çıkarırsa çıkarır, size ne?
3- Böyle söyleyenler arabasını kendisi almamıştır, baba parasıyla almıştır.
4- Transilvanya'da yapmışlar bir şey olmamış.
5-Sizin araç sanki çok mu iyi onu sat duster al. Çünkü duster'in arazideki motor gücü performansı daha iyidir.
6- Benimle uğraşma, karşıma çıkarsan....
7- Zaten bizim off road'la işimiz olmaz, zor parkurlara girmeyiz ( bu madde için derseniz ki; böyle bir itiraz gelmez,zaten ben off road koşullarında kullananlara masaraf açar dedim. Off road koşullarında kullanmayanlara zaten bir şey demedim de deseniz tecrübeyle sabittir ki off road da kullanmıyorum diyenler de dahil araç off roadda kullanılmaz diyenlere tepki veriyorlar.)

" aracımla 1 yılı geride bıraktım 18000de eksileri göremiyorum. sebep aracı alırken pek çok karşılaştırma sonucunda bana göre artı değer taşıyan özelliklerin fazla olmasıdır. eğer lüks arazi aracı alacaksanız markalar belli özellikler belli. amaç pratiklik ise işte size araç ortada şu aralar aracı alamıyorsunuz çünkü yok, sıra var. gerisini siz düşünün. gerçek off road aracımı dır evet çünkü 2 çeker versiyon bile uygun lastik seçimi ile başak 4*4 lere kafa tutuyor. 2. elde 4*4 bulursanız ileriki yılllarda lada nivanın varisidir derim. araç kendi sınıfını yarattı. en büyük artısı 50000 tl üzeri okm bir aracı her babayiğit arziye sokamaz ama DUSTER girer. saygılar. "

yeni üye sayın koboz'un , dusterın eksikleri konulu forumda yazdıklarını okudunuz...
abdullah bey , tuğsan bey , yavuz bey siz işi bilmiyorsunuz , duster gerçek off road aracıymış ve bakın uygun lastikle 4x2 si bile 4x4 lere kafa tutuyormuş , hangi 4x4 lere acaba ? kesin vitaraya kafa tutyordur 4x2 haliyle bile , yeter ki doğru lastik olsun.

Arazide, emniyet kemerlerinin bile kasılmadan dolayı çalışmadığı söylenen
bir aracın bu fiyatlara satılması, ülkemizde üretilmeyen bir araç için büyük
paralar ödenip cari açığın büyütülmesi hiç doğru değil. Takiye yapıp
vergi açıkarından yararlanan üretici firmalara karşı uyanık davranılmalı.

AL1820' Alıntı:
Bu hamurda bu un çok su götürür.:smiley::smiley::smiley::smiley:

AL1820' Alıntı:

Hangi araç Ali Bey, Duster mı?

Bir aracın satılması için alıcı olması lazım. Alıcı o parayı kafasında dengelemişse verir.

Duster'a gelince; o parayı hak ediyor mu? Sonuna kadar ediyor. Hem bırakınız da bu kararı alıcı/kullanıcılar versin, Duster'ı sadece yollarda görenler değil baylar. :smiley:

Cari açık işini de Duster'a yıktın böylece.... Suzuki Türkiye'de mi üretiliyordu acaba ????

Bırakın boş boş tartışmayı da :smiley: İstanbul'da Eylül ayında bir buluşma ayarlayalım. Şu anda Bursa Mudanya'dayım, bugün aracı burda bırakıp feribotla İstanbul'a geçecem, bayram sonrası Kayışdağı organizasyonu gibi bir etkinlik yapabiliriz. Eylül sonuna kadar buralardayım.
Saygılar

ümiterkan' Alıntı:
Bırakın boş boş tartışmayı da :smiley: İstanbul'da Eylül ayında bir buluşma ayarlayalım. Şu anda Bursa Mudanya'dayım, bugün aracı burda bırakıp feribotla İstanbul'a geçecem, bayram sonrası Kayışdağı organizasyonu gibi bir etkinlik yapabiliriz. Eylül sonuna kadar buralardayım.
Saygılar

Boş konuşma sözünüz yakışık değil sn. Erkan. Şu buluşmayı ekim ayında Bolu gibi bir orta noktada yapında bende geleyim, ancak en az beş tane daha duster lazım.:smiley::smiley::smiley:

Merhaba,
madde madde yazayımda boş konuşma olmasın
a-Türkiyenin cari açığı 48,5miaUSD toplam otomobil ithalatı
13,4miaUSD yani cari açığın %27,6 sı. Yani korkunç bir tutar, Gittiğim
hiç bir ülkede bu kadar lüks bu kadar yeni araba görmedim.
c-Araç üreticileri satış yaptıkları ülkelerdeki vergi engeline takılmamak için
çeşitli projeler geliştirirler dusterde böyle bir proje.
-4*4 e binip otomobil vergisi verilmemeli(iddia ettiğiniz gibi 4*4 ise), ülkemiz
vergi kaybına uğramamalı.
-ofroadçu dediğiniz arkadaşlar eski arabaları revize ederek hem küçük esnafa
hemde dolarların yurtdışına kaçmasına engel olurlar, bilginize.

Murat bey bir lafımda size burda aylarca duster
kayışdağına çıkamaz çünkü duster offroad aracı değildir diye dusterin reklamını yaptınız.
izleyicileri yanlış yönlendirip adeta dusterin ekmeğine yağ sürdünüz... neticesinde duster çıktı
clio sembolün bile rahatlıkla çıkıp piknik yaptığı kayışdağına çıktı... herkesin bilgisine.....

AL1820' Alıntı:
Murat bey bir lafımda size burda aylarca duster
kayışdağına çıkamaz çünkü duster offroad aracı değildir diye dusterin reklamını yaptınız.
izleyicileri yanlış yönlendirip adeta dusterin ekmeğine yağ sürdünüz... neticesinde duster çıktı
clio sembolün bile rahatlıkla çıkıp piknik yaptığı kayışdağına çıktı... herkesin bilgisine.....

Bi' babayiğit şu duster'ın çıktığı yerden,fiesta,toros,clio,kartal vs. 2 çeker araba ile çıksın 1 depo benzin anında benden !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri