Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 280,733
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

olguncandan' Alıntı:
Vatandaşa diyorum ki "aslanım, sen kendi sorumluluğun ve emeğince bir cıvata bile almamışsın, oturmuşsun babanın malının direksiyonuna, ahkam kesiyorsun... Hem de birkaç ekşın ile..." Halaa aynı mesajları yazıp duruyor.

::smiley: :D;D

Etiketler

Tuğsan bey çok teşekkür ederim güzel yorumlamışınız..
Duster çekmek isteyen arkadaşlarada duyururum kiralık bir sürü Duster var isterlerse 7 değil 27sini peşpeşe çekebilirler,burdada ahkam kesmezler..

TUĞSAN' Alıntı:
sayın yavuz kardeşim ben kendime yapılmasından hoşlanmadığım bir hareketi başkasına yapmayı sevmem.ama yazılarınızda dustercıların o kadar üstüne gittiniz ki ...ben de yazmak istedim.ne marka araç kullanıyorsunuz bilmiyorum .ama gördüğüm kadarıyla hiç kimse severek,emeği karşılığı aldığı aracın bu kadar aşağılanmasını kaldıramaz..yazılardan okuduğum kadarı ile üsluptan dustercılarda rahatsız oluyor ve bunu dile getiriyorlar.onlarda 100 küsür sayfadır araçlarının off road aracı olmadığını söylüyorsunuz .onlarda bunu biliyorlar zaten .bilmiyorlarsa öğrenmişlerdir her halde.unutmayın tatlı atışma başka ali beye karşı yapılan başka ...aynı mekanda olunsa belki kavga bile çıkar...bırakın arkadaşları yermeyi...eğer bu işten anlıyorsanız duster nasıl off road aracı olur size soran olursa anlatırsınız.gördüğüm kadarı ile soranda yok,bu durumda komik olan sizsiniz sanırım...sonuçta en off roadçu dustercı binbir gazla kayış dağına çıktı...bence mor tshirt vakası unutulamaz...ali beyde kendince sahilde aracını kumda denedi ve bu gününü resimleriyle bizimle paylaştı..eminim bu kadar tepki alacağını bilse paylaşmazdı....eğer dustercılar arasından bir gün off roada çıkmak için araç hazırlamayı düşünen varsa bile artık yapmaz...yapacak olursada en azından kime soracaklarını biliyorlar....
yavuz bey ben iyi niyetinizi ve sizin bu yazılarda sadece eğlenmek ve hoşça vakit geçirmek amacıyla yazı yazdığınızı anlıyorum ...ama herkes böyle yapmıyor....yazılar kırıcı olmaya başladı.....bu yüzden yazan arkadaşlara kalemlerini bu kadar keskin tutmamalarını rica ediyorum...eğer bu olayı ciddiye almaksa, problem yok ben ciddi olmaktan memnunum.komik olmaya gelince ,size aynı şekilde davranılsa umarım size de komik gelecektir. ...en azından dustercı arkadaşlar bir gün ant off la dağları gezmek isterse ;kalsalar batsalar bile kendileriyle dalga geçilmeden off road yapabileceklerini göreceklerdir.bence şimdiye kadar yaptıkları geziler ile foruma koydukları resim ve videolarla bu saygıyı hak ettiler.....
sizinde dediğiniz gibi sevgiler ,saygılar

Tuğsan beyin yazdıklarında katılıyorum. Tamam şaka yapalım ama bir yere kadar. Birlikte piknik yaptığımız Suzuki'ci sevgili arkadaşımız bile Duster'cılara sataşıyorsa ;D ne diyeyim.

Neyse Tuğsan bey, 2-3 ay sonra Antalya'ya dönünce mutlaka ant off ile dağları gezmek istiyorum. Ama Duster'ın direksiyonunda, ama sizlerin arka koltuğunda. Sevgiler ;)

valla bizim geziler herkese açık ve gezenbilirde de yapılacağı güzergahlar ,kamp durumu ,buluşma yerleri,saatleri duyurulur.her halde vitaracı arkadaş gezenbilire girmiyor ki gezilerden haberi olmamış. zira biz kimseyi dışlamayız yeni arkadaşlarada yol açarız.zira sırf bu sene yeni başlayan benim bildiğim 8-9 araç var.onun haricinde gelen arkadaşlar arasındaevet maddi durumu çok iyi olanlar var ,ama onlardan daha fazla orta ve altı seviyede olanlar da varkeşke o sizinle konuşan vitaracı arkadaşta bunu okusada bize katılsa memnuniyet duyarız.belki bu yaz aktivitemiz biraz az oldu.ondan dolayı insanlar kimseye haber vermiyoruz .kendimiz gidiyoruz diye düşünmüş olabilirler.bunun haricinde kışın tehlikelerden dolayı bazen araçların donanımlarına göre gezi planlanıyor.tabiki tam donanımlı araçlarla gidilen yerler,ve yeni başlıyanları götürdüğümüz yerler ve haliyle zamanlar bir olmuyor.çünkü bildiğiniz gibi önce güvenlik gelir....araçlar donanımlarını tamamladıkça daha kapsamlı gezilere katılabilirler.bu donanımlar mt lastik,vinç,ön arka tampon,arabayı taşıyacak yan basamaklar,kürek,strap,kazma ve telsiz gibi ekipmanlardır. bu arada gelmek isteyen arkadaşlar özelden mesaj atarsa bir buluşulup,tanışılır.
saygılarımla Tuğsan Dal

ttn' Alıntı:
Duster çekmek isteyen arkadaşlarada duyururum kiralık bir sürü Duster var isterlerse 7 değil 27sini peşpeşe çekebilirler,burdada ahkam kesmezler..
ttn' Alıntı:
[/quote

kiralık araba çekince olmaz. :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

off road runner' Alıntı:
Tuğsan beyin yazdıklarında katılıyorum. Tamam şaka yapalım ama bir yere kadar. Birlikte piknik yaptığımız Suzuki'ci sevgili arkadaşımız bile Duster'cılara sataşıyorsa ;D ne diyeyim.

Neyse Tuğsan bey, 2-3 ay sonra Antalya'ya dönünce mutlaka ant off ile dağları gezmek istiyorum. Ama Duster'ın direksiyonunda, ama sizlerin arka koltuğunda. Sevgiler ;)
Kerim Bey keşke benim için sataşma iddiasında bulunmadan, benim konuya dahil olduğum sayfayı dikkatli okusaydınızz.
Ben bir arkadaşın duster için skid plate önerisinden sonra konuya dahil oldum. Ve özetle MT-AT lastik, yükseltme, vinç, demir tampon.... gibi off road ekipmanlarının sizin araçlarınızın ruhuna ters olduğunu,
çünkü bu tür ekipmanların aracın yakıtını yükselttiğini, motoru yorduğunu yazdım.
Bunun üzerine sitede bu uygulamaları gösteren fotoğraflar olduğu yazıldı.
Buna karşılık da bunların yabancı sitelerden kopyala yapıştır mantığı ile buraya konduğunu Türkiye'de ise ne derece bilinçli yapıldığı belirsiz basit bir iki uygulama dışında bu işlerin zaten yapılmadığını yazdım.
Zaten siz başta olmak üzere aracınızı alış amacınızın off road olmadığını, az yakması, yeni olup arıza ile uğraşma derdinin olmadığından demiyor musunuz?
O zaman benim yazdıklarımın neresi sataşma? Ha sataşma, alaya ne zaman başladım sizin meşhur dusterci ümüt erkan benim mesajlarıma arabanı sat , at sana duster alalım deyince.
Benim anlamadığım madem aracınıza bu tür sözler söylenmesinden hoşlanmıyorsunuz, görüşlerine katıldığınızı söylediğiniz Tuğsan Bey
konuya girdiği mesajında:
"....Ancak emin olun aracınız sadece 4 x 4 olan basit bir suv dur. arazi aracı olarak kullanırsanız muhtemelen aracınız çabucak dökülecektir. Ancak tüm yazıları okursanız duster fanlarınında kabul ettiği gibi bu araç hafif arazi aracı olup ,kesinlikle bir off road aracı değildir.ancak çok fazla yatırım ve emek harcanarak bir çok bölümü güçlendirilerek gerekli yeterliliğe ulaşabilir.Tabi mantıklı bir off roadçu bu derece parayı bu değişime harcayacağına daha safkan bir aracı daha uygun bir fiyata alabilir. " yazmış.
Bu görüşlere katılıyor musunuz ? Katılıyorsanız işi zıvanadan çıkaran arkadaşlarınıza neden hiç söylemiyor veya söyletmiyor sunuz?

cevap hakkı doğmuş o yüzden mecburen yazıyorum:

1-İnsan okumalı
2-Çocuk olmaktan memnuniyet duyarım.
3-Okuyanlar bilir ki 7 duster çekerim dedikten birkaç mesaj sonra 7 dusterı (fotoğraflarını) çekerim dedim ve basitçe bir espri olarak orada kaldı
4-Okumayıp saldıranlara , aşağılama olarak yorumlayanlara bir cevabım yok.
5-Kimsenin aşağıladığını görmedim , para herşey değildir (çok şükür genel olarak üyeler bunu bilecek terbiyeye sahipler) , sadece duster off road aracıdır tarzı yaklaşanlara hatta arazi performanıs vitara'dan iyidir (arazi motor performansı :smiley:) ) diyenlere verilmiş cevaplar vardı.
6-yavuz beye katılıyorum bu kadar gerilmenin mantığı yok , dusterı bence seven almıştır , kimseye zorla satılmamıştır ve parasının karşılığını veren bir araçtır (10.512 defa yazdım) hala dustercılar aşağılanıyor deyip durmayın.

mountaineer16' Alıntı:
sanırım dacia için artık ön yargılar kalkıyor....
geçenlerde 3-4 gün önce yani bende test etme şansı buldum uludağ hüseyinalan kirazlı arasında yaklaşık 80 cm karda çok mükemmel bir performans sergiledi ayrıca araçta off road için hiçbir modifikasyon bulunmadan..
yakıtı ise bursa merkezden uludağa oradan hüseyinalan-kirazlı tekrar bursa yaklaşık olarak 40 liralık yakıt harcadı.
araç devirsiz kullanıldı zorlandı benzinlideki yakıtı şaşırtıcı...
bu aracın dizeli kim bilir ne kadar yakıyordur onu test edenlerden okuyacağız...

yok mu arttıran ??

veteriner' Alıntı:
Kerim Bey keşke benim için sataşma iddiasında bulunmadan, benim konuya dahil olduğum sayfayı dikkatli okusaydınızz.
Ben bir arkadaşın duster için skid plate önerisinden sonra konuya dahil oldum. Ve özetle MT-AT lastik, yükseltme, vinç, demir tampon.... gibi off road ekipmanlarının sizin araçlarınızın ruhuna ters olduğunu,
çünkü bu tür ekipmanların aracın yakıtını yükselttiğini, motoru yorduğunu yazdım.
Bunun üzerine sitede bu uygulamaları gösteren fotoğraflar olduğu yazıldı.
Buna karşılık da bunların yabancı sitelerden kopyala yapıştır mantığı ile buraya konduğunu Türkiye'de ise ne derece bilinçli yapıldığı belirsiz basit bir iki uygulama dışında bu işlerin zaten yapılmadığını yazdım.
Zaten siz başta olmak üzere aracınızı alış amacınızın off road olmadığını, az yakması, yeni olup arıza ile uğraşma derdinin olmadığından demiyor musunuz?
O zaman benim yazdıklarımın neresi sataşma? Ha sataşma, alaya ne zaman başladım sizin meşhur dusterci ümüt erkan benim mesajlarıma arabanı sat , at sana duster alalım deyince.
Benim anlamadığım madem aracınıza bu tür sözler söylenmesinden hoşlanmıyorsunuz, görüşlerine katıldığınızı söylediğiniz Tuğsan Bey
konuya girdiği mesajında:
"....Ancak emin olun aracınız sadece 4 x 4 olan basit bir suv dur. arazi aracı olarak kullanırsanız muhtemelen aracınız çabucak dökülecektir. Ancak tüm yazıları okursanız duster fanlarınında kabul ettiği gibi bu araç hafif arazi aracı olup ,kesinlikle bir off road aracı değildir.ancak çok fazla yatırım ve emek harcanarak bir çok bölümü güçlendirilerek gerekli yeterliliğe ulaşabilir.Tabi mantıklı bir off roadçu bu derece parayı bu değişime harcayacağına daha safkan bir aracı daha uygun bir fiyata alabilir. " yazmış.
Bu görüşlere katılıyor musunuz ? Katılıyorsanız işi zıvanadan çıkaran arkadaşlarınıza neden hiç söylemiyor veya söyletmiyor sunuz?

Sevgili Abdullah Bey, benim itirazım abartan kişilere takılmanız değil, genel tabir kullanıp "Duster'cılar" demeniz. Evet, ben Tuğsan beyin görüşlerine katılıyorum ve bu konuda 7. sayfada yazdığım yazıyı yeniden aşağıya koyarak, bu gibi düşünenlere ve bunları ciddiye alanlara benim de ( ve benim gibi bir çok arkadaşın da ) takıldığımı anlamanızı bekliyorum.

Sözün özü, şu ramazan hayırlısı ile bitse de sizinle sıkı bir off road pardon piknik yapsak ;)

9 yaşında iken 1964 model Chevrolt - Impala'da otomobil kullanmayı öğrendim. Bacaklarım bile ucu ucuna yeterdi.

1976 yılından beri ehliyetim ve arabam var. Onbeş civarında aracım oldu. Bir zamanlar Ford Consul'üm vardı, Hacı Murat'ım vardı, Renault 12'm vardı, Renault Toros'um vardı, Fiat Uno'm vs vardı. 1974 model Ford'da emniyet kemeri yoktu ( O zamanlar yaklaşık 4-5 Murat 124 parası idi ). Murat 124 ün şoför tarafında bile yan ayna yoktu. Hatta bir aralar yolcu tarafında tavandaki el tutamağı yoktu, hidrolik direksiyon yoktu, ABS yoktu.

Yani araçlar 4 teker, iki çekerdi. Bu güne kadar 2 milyon km.nin üzerinde yol yaptım. Gezmediğim dağ bayır kalmadı. UNO ile 1995 yılında Antalya'dan çıkıp Ayvalık'a bir ayda ulaştım. Girmediğim orman yolu kalmadı. UNO benim için adeta bir arazi aracı idi.

selim'ler ama malesef bir konuyu anlayamamışlar.

Arkadaşlar biz hiç bir zaman sizin yaptığınız anlamda off road yapmaya niyetli değiliz. (Üstelik benim aracım 4x2.) Bunu hemen hepimiz yazılarımızda sıkça belirtiyoruz. Bizlerin ister arazi aracı, ister çakma arazi aracı, ister SUV, isterseniz UNO'nun büyüğü deyin, birer DUSTER alıp kendimizce gezmemiz, yıllardır gezip dolaştığımız yerlere biraz daha yüksek, biraz daha dayanıklı araçlarla gitmemiz, doğayla başbaşa kalmayı sevmemiz sizi niye rahatsız ediyor ki. Kazada bu araçlardan sağ çıkamazsınız diye bizi düşündüğünüz için teşekkür ederiz ama biz Hacı Murat'ta bile ölmeden bu günlere geldik. Allah nasip ederse Duster'da da ölmeyiz. Ölürsek de ne yapalım, arkadaş haklıymış deriz. Haa, aracı överek başkalarının da bu araçtan almasına sebep olacaksınız diyorsunuz. Yok, siz bu kadar karşı yazı yazınca nasıl olsa aklı selim insanlar öğrenmişlerdir ve yıllarca Hacı Murat alarak yaptıkları hatayı yapıp, Duster almazlar. Hatta bu iyiliği dünya çapında yapıp, dünyadaki tüm insanlara Duster almamalarını anlatırsanız bayağı iyi olur.

Moderatörden ricam bundan sonra bölümleri
1- on road ( yol içi - asfalt yoldan gidenler için )
2- çakma off road ( yol dışı - kolay, asfalt dışı yollardan gidenler için)( Özellikle Duster, Fiat Bis, Uno'cu ve diğer doğa severler için)
3- off road ( yol dışı - çamur içi gitmeyi sevenler için ) olarak ayırırsa biz de haddimizi ve yerimizi biliriz, her kes de kendi araç markasına ait sayfada yazar, mutlu mutlu yaşarız.

Sevgiyle ve DUSTER ile kalın.

off road runner' Alıntı:
9 yaşında iken 1964 model Chevrolt - Impala'da otomobil kullanmayı öğrendim. Bacaklarım bile ucu ucuna yeterdi.
1976 yılından beri ehliyetim ve arabam var. Onbeş civarında aracım oldu. Bir zamanlar Ford Consul'üm vardı, Hacı Murat'ım vardı, Renault 12'm vardı, Renault Toros'um vardı, Fiat Uno'm vs vardı. 1974 model Ford'da emniyet kemeri yoktu ( O zamanlar yaklaşık 4-5 Murat 124 parası idi ). Murat 124 ün şoför tarafında bile yan ayna yoktu. Hatta bir aralar yolcu tarafında tavandaki el tutamağı yoktu, hidrolik direksiyon yoktu, ABS yoktu.
Yani araçlar 4 teker, iki çekerdi. Bu güne kadar 2 milyon km.nin üzerinde yol yaptım. Gezmediğim dağ bayır kalmadı. UNO ile 1995 yılında Antalya'dan çıkıp Ayvalık'a bir ayda ulaştım. Girmediğim orman yolu kalmadı. UNO benim için adeta bir arazi aracı idi.
selim'ler ama malesef bir konuyu anlayamamışlar.
Arkadaşlar biz hiç bir zaman sizin yaptığınız anlamda off road yapmaya niyetli değiliz. (Üstelik benim aracım 4x2.) Bunu hemen hepimiz yazılarımızda sıkça belirtiyoruz. Bizlerin ister arazi aracı, ister çakma arazi aracı, ister SUV, isterseniz UNO'nun büyüğü deyin, birer DUSTER alıp kendimizce gezmemiz, yıllardır gezip dolaştığımız yerlere biraz daha yüksek, biraz daha dayanıklı araçlarla gitmemiz, doğayla başbaşa kalmayı sevmemiz sizi niye rahatsız ediyor ki. Kazada bu araçlardan sağ çıkamazsınız diye bizi düşündüğünüz için teşekkür ederiz ama biz Hacı Murat'ta bile ölmeden bu günlere geldik. Allah nasip ederse Duster'da da ölmeyiz. Ölürsek de ne yapalım, arkadaş haklıymış deriz. Haa, aracı överek başkalarının da bu araçtan almasına sebep olacaksınız diyorsunuz. Yok, siz bu kadar karşı yazı yazınca nasıl olsa aklı selim insanlar öğrenmişlerdir ve yıllarca Hacı Murat alarak yaptıkları hatayı yapıp, Duster almazlar. Hatta bu iyiliği dünya çapında yapıp, dünyadaki tüm insanlara Duster almamalarını anlatırsanız bayağı iyi olur.
Moderatörden ricam bundan sonra bölümleri
1- on road ( yol içi - asfalt yoldan gidenler için )
2- çakma off road ( yol dışı - kolay, asfalt dışı yollardan gidenler için)( Özellikle Duster, Fiat Bis, Uno'cu ve diğer doğa severler için)
3- off road ( yol dışı - çamur içi gitmeyi sevenler için ) olarak ayırırsa biz de haddimizi ve yerimizi biliriz, her kes de kendi araç markasına ait sayfada yazar, mutlu mutlu yaşarız.
Sevgiyle ve DUSTER ile kalın.
Abi Duster'cilar sözü ile kastım, fanatikler. Yazıların gidişatından bu bellidir sanıyordum. Son olarak her zaman söylediğim gibi ne duster'a ne duster'cılara bir antipatim yok. Ama aracını göklere çıkarıp en küçük eleştiriye afedersiniz çemkirerek mukabele edenlere de kıl oluyorum.
Sürç-i lisan ettiysek affola....

küçkken dedem , babanem filan şaka yapıp kızdırırlardı , ben de söylenirdim niye hep bana takılıp kızdırıyosunuz diye. Sonra birgün babanem dedi ki , "yavrum sen çok çabuk kızıyorsun söyleniyorsun o yüzdençok eğlenceli oluyor ,eğer sen şakaları umursamayıp tepki vermezsen biz de eğlenceli olmaktan çıkacağı için seni kızdırmaktan vazgeçeriz"

burada babanemin kulaklarını çınlatıp diyorum ki evet 7 dusterı arka arkaya bağlayın çekicem , çekebileceğime de her iddiaya girerim :smiley:

kyenipazar' Alıntı:
küçkken dedem , babanem filan şaka yapıp kızdırırlardı , ben de söylenirdim niye hep bana takılıp kızdırıyosunuz diye. Sonra birgün babanem dedi ki , "yavrum sen çok çabuk kızıyorsun söyleniyorsun o yüzdençok eğlenceli oluyor ,eğer sen şakaları umursamayıp tepki vermezsen biz de eğlenceli olmaktan çıkacağı için seni kızdırmaktan vazgeçeriz"

burada babanemin kulaklarını çınlatıp diyorum ki evet 7 dusterı arka arkaya bağlayın çekicem , çekebileceğime de her iddiaya girerim :smiley:
bende geleyim ondört tane olsunlar.:smiley::smiley::smiley:

kyenipazar' Alıntı:

yavuz-çelikel' Alıntı:
bende geleyim ondört tane olsunlar.:smiley::smiley::smiley:
;D ;D ;D.

panaromik çekim yapan makineyle hallederiz yavuz bey 14 tane olursa :smiley:
yoksa net çıkmaz duster mı başka bişey mi anlaşılmaz e itiraz gelir sonra bunlar duster değil diye...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri