Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,072
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

yani siz starndart bir vitaranın standart duster kadar arazi kabiliyeti
olamayacağını söylüyorsunuz öylemi?
tırmanma yaklaşma uzaklaşma vs?

Etiketler

ümit bey gerçekten fanatiklik boyutuna getirdiniz ve forumdaki sanırım en aklıbaşında dustercıyı da kaybettik :smiley:

yani standard duster , standard vitara'dan daha iyidir arazide demek ne demek yahu ?
bu arada anahtarına iddiaya varım diyen arkadaşımıza neden cevap veremiyorsunuz ?

net bir soru...

Şöyle anlatayım daha açıklayıcı olur herhalde, Örneğin İlker Bey 19 aracın katılıp 10 aracın finish görebildiği İSOFF parkurunu standart Duster ile bitirdi. Bu cümleden ne anlıyorsunuz ?

kyenipazar' Alıntı:
ümit bey gerçekten fanatiklik boyutuna getirdiniz ve forumdaki sanırım en aklıbaşında dustercıyı da kaybettik :smiley:

yani standard duster , standard vitara'dan daha iyidir arazide demek ne demek yahu ?
bu arada anahtarına iddiaya varım diyen arkadaşımıza neden cevap veremiyorsunuz ?

net bir soru...

Siz kendi çalıp kendi oynayanlardansınız galiba, benim söylediklerimle, sizin benim söylediğimi iddia ettiğiniz şeyler farklı

sizin söylediğinizi iddia ettiğim şeyler burada sizin yazdıklarınızdır...

bu arada videodaki vitara sürücüsünü ne kadar tanıyorsunuz , karda drift yapan bir şapşal acaba gerçekten vitarayı kullanabilen biri midir ? bu videoya bakıp da karar mı vermemiz gerekiyor vitara hakkında ?

evet siz soruya cevap verin lütfen , meydan okundu size...

kyenipazar' Alıntı:
sizin söylediğinizi iddia ettiğim şeyler burada sizin yazdıklarınızdır...

bu arada videodaki vitara sürücüsünü ne kadar tanıyorsunuz , karda drift yapan bir şapşal acaba gerçekten vitarayı kullanabilen biri midir ? bu videoya bakıp da karar mı vermemiz gerekiyor vitara hakkında ?

evet siz soruya cevap verin lütfen , meydan okundu size...

Benim için iddia ettiğiniz şeyler ile benim yazdıklarımı bir daha karşılaştırın lütfen, meydan okuyana cevabını verdik biraz geriden geliyorsun

ben geriden gelmiyorum siz kıvırıyorsunuz , önce kayışdağına çıkın diye verdiğiniz cevap mı ?

Aracımda 2.5 inch süspansiyon yükseltme ve 235-75-15 AT lastik var. Standart lastik olan 195-80-15 e göre baya büyük. Ayna mahrutiler standart diff kilit yok. Arazide bir işe yaramayan hatta tersine ağırlık dezavantajı meydana getiren ön arka korkuluk- çeki demiri mevcut. Orjinal halinden 100 kg fazlası var. Başka hiç bir modifiye yok. Model 2000 - Km 285 bin.
Yani Ümiterkan zihniyetine göre büyük lastikten dolayı güç kaybı var. Motor bana göre dört dörtlük ama yine ümiterkan zihniyetine göre heralde km'den dolayı sıfır haliyle bile yetersiz olduğuna göre iyice bitiktir.
Bu haliyle Türkiye'deki en baba duster (bazılarına göre destur) ile kıyaslamaya hazırım. Anahtarım masanın üstünde.

ümiterkan' Alıntı:
Şöyle anlatayım daha açıklayıcı olur herhalde, Örneğin İlker Bey 19 aracın katılıp 10 aracın finish görebildiği İSOFF parkurunu standart Duster ile bitirdi. Bu cümleden ne anlıyorsunuz ?

o sırada o araçlar yarışıyordu ilker beyde galiba resim çekmek için durup durup poz verdi. o hızla bir dangur dungur girsin bakalım hele oraya alt takım difransiyel kalıyormu

Daha önce söylediklerimi bulup yapıştırıyorum

"AYrıca şu da bir gerçek ki arazide ki performansı sizin kullandığınız Vitara'dan iyidir.

-İtiraf ediyorum ki Vitara iyi bir araçtır ama performans denen şey yoktur, 1600cc ve o ağırlık, bir de LPG eklenince arazide bir işe yaramıyor. Duster Vitara'dan daha performanslıdır. Sadece 4L ile olmuyor bu işler.

-Performans açısından daha iyidir diyorum, Herşey 4L demek değil derken, çoğu arazi aracında 4L var ama birinin çıktığı yere öteki gidemiyor, motor gücü yüzünden yani

-Performans açısından kıyasladım, Örn; Vitara'da 4L olmasına rağmen çıkamadığı bir yerden Duster'ın Dizel oluşu, yüksek torklu oluşu, düşük devir 1. vitesi yüzünden çıkabilir, İyi-Kötü olarak kıyaslamıyorum. Başka bir örn, Suzuki Vitara ve Jimny ile arkadaşlarla karda giderken ve onlarda 4L olmasına rağmen benim gittiğim yere kadar gidemediler, motorları güçten düştü. Herşey 4L demek değil derken, performans derken bunları kastediyorum

-Çıkamaz çünkü o kadar güçlü bir motoru ve torku yok, eski teknoloji motor, LPG'li ise vay haline Tecrübe ile sabittir. 4L bile kurtaramaz onu

-O zaman işler değişir (Mahruti ile oynanınca)

-Eski vitaralarda örneğin Duster'ın Dizel motoru olsaydı tadından yenmezdi"

Umarım anlaşılmışımdır ;)

ümit bey zaten ben de farklı bir iddiada bulundunuz demedim :smiley: boşuna tekrarlamışsınız...

ne oldu meydan okumaya hala yanıt yok ? cevap verdim geriden geliyorsunuz dediğiniz cevabı da yazdım buraya demek ki geriden gelme yok bariz kıvırtma var...

buradan şu sonuç çıkıyor :

Dustercılar iyi kıvırır.

Sonunda bunu yazdırttınız diğer dustercılara da yazık oldu...

kyenipazar' Alıntı:
ümit bey zaten ben de farklı bir iddiada bulundunuz demedim :smiley: boşuna tekrarlamışsınız...

ne oldu meydan okumaya hala yanıt yok ? cevap verdim geriden geliyorsunuz dediğiniz cevabı da yazdım buraya demek ki geriden gelme yok bariz kıvırtma var...

buradan şu sonuç çıkıyor :

Dustercılar iyi kıvırır.

Sonunda bunu yazdırttınız diğer dustercılara da yazık oldu...

Sizin seviyenize inemem kusura bakmayın

öncek imesajları okuduğumuzda şunu görüyoruz :

ben hep ümit beye siz diye hitap etmişim , kendisi "biraz geriden geliyorsun" diyerek sen seviyesine indirmiştir.

Anlamayanlar var o yüzden tekrar tekrar maddeler halinde yazmak lazım diyerek anlama özürlüler var demek istemiştir...Buna ben bozulmadan devam ettim oysa..

Aynı ümit bey kıvırmayı hakaret olarak kabul etmiş ve "bu seviyeye inemem" demiştir.

Böylece kıvırması için bir bahane daha çıkarmıştır...

kyenipazar' Alıntı:
öncek imesajları okuduğumuzda şunu görüyoruz :

ben hep ümit beye siz diye hitap etmişim , kendisi "biraz geriden geliyorsun" diyerek sen seviyesine indirmiştir.

Anlamayanlar var o yüzden tekrar tekrar maddeler halinde yazmak lazım diyerek anlama özürlüler var demek istemiştir...Buna ben bozulmadan devam ettim oysa..

Aynı ümit bey kıvırmayı hakaret olarak kabul etmiş ve "bu seviyeye inemem" demiştir.

Böylece kıvırması için bir bahane daha çıkarmıştır...

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ne yapalım yani, motor gücü performansını kıyasladığımı yazdıklarımdan anlayamadınız mı. Meydan okumaya Kayışdağı cevabını verdim. Daha ne demem lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri