Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,540
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,293

Etiketler

Ynt: Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

Aynen durum öyle , dıştan sağlam görünen bir araç aldık. Ama geldiğimiz noktada aracın tavan hariç heryeri bitik derecede çürüktü. Tüm çürük yerlerin içine inşaat köpüğü basılmış. köpüğün üstüne macun çekilmiş. Ve bunlar anlaşılmasın diyede alttan ve içten araç komple ziftlenmiş. Ziftin üstünede yalıtım malzemesi gibi keçe yapıştırılımış. Bazı yerlerde bu işlemi yapamamışlar oralardada çürüğün üstüne uyduruk saç puntalanmış, sonra köpük sıkılıp macunlanmış alttaki çürükleri kesmeye bile zahmet etmemişler.

Sonuç olarak tüm çürük yerleri kesip atıp yeniden bastırdık, arabanın kazımadığımız tek yeri arka iç kısımdı orayıda kupayı çevirmedne yapmak neredeyse imkansızdı. Onuda yaptık :smiley:

Büyük ders oldu eski arazi aracı alan herkesede ders olsun diye detayları ile anlatıyorum. Dıştan tertemiz boyalı görünen bir araç bile olsa altından bu tip şeyler çıkabiliyor ve bunların çoğunu anlayamıyorsunuz. Özellikle altı içi ziftlenmiş araç almakdan uzak durun, büyük ihtimalle kusur kapatılmıştır. Döşemeyi kaldırıp yada kapı içlerine bakıp, eğilip çamurluk altına bakıp orjinal saçları görmeden almayın. Özellikle altına yeni pütür filan atılmışsa şüphelendiğiniz yerde pütürü kazıyıp altına bakın.

Ta baştan beri sessizce takip ediyordum, sona yaklaştığınızı görünce bir "Hayırlı olsun" demek istedim. :smiley:

çok teşekkürler bir aksilik çıkmazsa bir hafta sonra komple boyanmış ve lastikleri üstünde görücez sonra tesisat yalıtım ve aksesuar işleri başlar :smiley:

Sedat Abi senin söylediğin şeyi kontrol ettim, aracın Direksiyon hidroliği yağ deposu ve pompası sağda:

IMG_0873.jpg

sonra ortadan pervanenin alt önünden rekorlarla sola geçiyor :

IMG_0872.jpg

soldada direksiyon kutusu var :

IMG_0874-1.jpg

yani depo ile pompa arasında bir metreden daha uzun rekorlar ile yağ taşınıyor ve arabanın en önünde en rüzgar alan yerde. Sanırım sıkıntı olmaz japon düşünmüş :smiley:

Bu arada son dakka golü olarak kalemizde gördüğümüz çürük ve muhteşem kaporta işçiliğinide çektim.

IMG_0870.jpg

IMG_0869-1.jpg

Bu parça şasenin arkasının vidalandığı profil. zaten araç şaseye bağlıyken görme şansın yok, şase kupa ayrılınca bile farkedemedik çünkü köpük sertleşmiş üstüne macun boya zift filan atılmış, vurup kırmayınca yada zımparalayıp delmeyince görüntü şahane. Bu kesilmiş kırılmış hali.

Komple kesip attık oraya yeni profil konuyor. Hatta eskisinden daha sağlam bişey yapıyoruz.

motorize06' Alıntı:
kürsat bey izalasyon icin ne düsünüyorsunuz

iç dış ve kapı içlerine pütür atılıyor üstünede tek tarafı aliminyum tek tarafı yapışkan plastik gibi olan malzemeden yapıcam
onun üstüne ses yalıtımı için malzeme bakınıyorum henüz tam karar vermedim.

dediginiz malzeme bauhousede var hatta bir kac degisik marka var ben bitüself aldım yalnız bu malzemeyi yapıstırırken havanın biraz sıcak olmasına dikkat edin sogukta zor yapısıyo ben bide pürmüz kullandım yapıstırdıktan sonra üzerinden ısıtarak gectim yapıstırmadan ısıtınca biraz zor oluyor degdigi yere hemen yapısıyor

Tempus' Alıntı:
iç dış ve kapı içlerine pütür atılıyor üstünede tek tarafı aliminyum tek tarafı yapışkan plastik gibi olan malzemeden yapıcam
onun üstüne ses yalıtımı için malzeme bakınıyorum henüz tam karar vermedim.

toplandığında güzel bir arac olacak ama sizide çok yormuş olacak İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız kolay gelsin

motorize06' Alıntı:
dediginiz malzeme bauhousede var hatta bir kac degisik marka var ben bitüself aldım yalnız bu malzemeyi yapıstırırken havanın biraz sıcak olmasına dikkat edin sogukta zor yapısıyo ben bide pürmüz kullandım yapıstırdıktan sonra üzerinden ısıtarak gectim yapıstırmadan ısıtınca biraz zor oluyor degdigi yere hemen yapısıyor

evet bende araba bir yürür hale gelip tesisatı bitsin döşeme aşamasında gidip alışveriş yapıcam. Ses yalıtımı içinde bişeyler koyarım gibi geliyor

sinan54' Alıntı:
toplandığında güzel bir arac olacak ama sizide çok yormuş olacak İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız kolay gelsin

teşekkürler elimden geleni yapıyorum :smiley:

Çürük kapamak için yalapşak yapılan makyajlama işlemini yapan ve yaptıran insanları anlayamıyorum. Hiçmi vicdan yok bu tür insanlarda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR