Batu.Apnea
Batuhan ÇAKIR
Ynt: Nissan Patrol 3300 TD Modifiye
+
+
DEMİRAL' Alıntı:Kürşad bey ben 40 yıldır yedek parçacıyım dodge mercedes bmc ve ford kamyon ve tır yedekleri satıyorum ve birçok aracın dir pompasını her zaman rafımda bulunduruyorum. Bence direksiyon yağının ısınması ile ilgili bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum genelde amerikan ve japon araçlarda pompa ve depo beraberdir yeni nesil binek araçlardada beraberdir soğutucu hic bir eleman yoktur ve ısının çok yülsekliğinden şikayetci olana rastlamadım ancak pompada veya dir kutusunda iç kaçak olursa ısınır ki ozaman zaten sistemde arıza olması sebebiyle ya ses yapar yada dönüşlerde ağırlaşma meydana gelir dolayısı ile içiniz rahat olsun hiç bir problem çıkarmaz
Merhaba Göktuğ bey direksiyon yağı ısınır hemde köpürür genelde eski model araçlarda yağ kutusu pompanın üzerindedir ,yeni model araçların çoğunda kutu ğompadan 30-40 cm uzakta bağlıdır ayrıca bazı araçlarda dönüş borusu radyatörün önünden geçer soğutma tipli boru bulunur uzak doğu araçlarında gidiş,dönüş boruları radyatörün alt kısmında vantilatörden hava alacak şekilde bağlıdır direksiyon yağının soğuması direksiyon kutusu içerisindeki oring vb. parçaların ömrünü uzattığı gibi fazla ısınmayan yağın buharlaşmasını önler direksiyon daha rahat çalışır fazla ses yapmaz siz inşaat işiyle uğraşıyorsunuz diye biliyorum eski beton mikserlerinde mikserin hidrolik yağ soğutma diye birşey yoktu stetterler ilk yağ radyatörü ve soğutma fanı koydu şimdi ise bütün mikser üreticilerinin aynı uygulamayı yaptıklarını görürsünüz iş makinalarınında hidrolik soğutma radyatörleri niye var eski traktör yapımı kazıcı yükleyici kepçelerin soğutmaları vardır radyatörün ön kısmında dışı ince dilimli saç borudan fazla ısınmayan hidrolik daha fazla verimlidir selamlarjeep' Alıntı:şimdi yeni bir durumla daha karşı karşıyayız.. Direksiyon yağı ısınır mı? hiç dikkat etmediğim bir konu. uygun bir yere müşir bağlayıp ölçmek gerekecek sanırım..
Tempus' Alıntı:vallahi onu bunu bilmemde kocaman bir direksiyon pompası var şase ana koluna bağlı motordan uzak baya
[/quote direksiyon kutusu demek istedin herhalde Kürşad pompa motorda bağlı kutu büyükki direksiyon pompasına kocaman kasnak takmışlar devir yüksek olsun diye
Tempus' Alıntı:vayy saolasın Tuğsan Usta bir dahaki arabamı sana vericem kaporta için ;D ;D ;D ;D
tugsan75' Alıntı:Aracınla ilgileniyorum dostum merak etme![]()