jeep
Zirve
Ynt: Nissan Patrol 3300 TD Modifiye
teşekkürler.. köpürme işi pompa ve hazne aynı yerdeyse fazla olmuyor diye biliyorum. Bizim cj lerde aynı yerde köpürdüğünü görmedim. Soğutma konusunda yalnızca U dönen bir boru iş görecek o zaman..
küçük ağa' Alıntı:Merhaba Göktuğ bey direksiyon yağı ısınır hemde köpürür genelde eski model araçlarda yağ kutusu pompanın üzerindedir ,yeni model araçların çoğunda kutu ğompadan 30-40 cm uzakta bağlıdır ayrıca bazı araçlarda dönüş borusu radyatörün önünden geçer soğutma tipli boru bulunur uzak doğu araçlarında gidiş,dönüş boruları radyatörün alt kısmında vantilatörden hava alacak şekilde bağlıdır direksiyon yağının soğuması direksiyon kutusu içerisindeki oring vb. parçaların ömrünü uzattığı gibi fazla ısınmayan yağın buharlaşmasını önler direksiyon daha rahat çalışır fazla ses yapmaz siz inşaat işiyle uğraşıyorsunuz diye biliyorum eski beton mikserlerinde mikserin hidrolik yağ soğutma diye birşey yoktu stetterler ilk yağ radyatörü ve soğutma fanı koydu şimdi ise bütün mikser üreticilerinin aynı uygulamayı yaptıklarını görürsünüz iş makinalarınında hidrolik soğutma radyatörleri niye var eski traktör yapımı kazıcı yükleyici kepçelerin soğutmaları vardır radyatörün ön kısmında dışı ince dilimli saç borudan fazla ısınmayan hidrolik daha fazla verimlidir selamlar
teşekkürler.. köpürme işi pompa ve hazne aynı yerdeyse fazla olmuyor diye biliyorum. Bizim cj lerde aynı yerde köpürdüğünü görmedim. Soğutma konusunda yalnızca U dönen bir boru iş görecek o zaman..