Nissan Country 2005 Model 4X4 Diesel Off-Road ve Onn-Road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KeşfiTarkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,352
Ynt: Nissan Country 2005 Model 4X4 Diesel Off-Road ve Onn-Road

yok yok tam istedigim kıvama geldi bendeki :smiley: belki ileride 33-10.5-15 lastik getirtebilirsem onu dusunurum..

35-11.5-15 lastikli hilux ekte :smiley:

whitehiluxon35sdg3.jpg

Etiketler

Aracınızı güle güle kullanın.

Maslak'da inceleme şansım oldu. Bilinçli olarak ve gerekliliklere göre hazırlanmış bir araç. Tebrikler.

Rot başı olmayan direksiyon sistemini çok merak ettim. Biraz detaylandırabilirmisiniz?

Ön difransiyelde ARB'yi çok dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim eğer monte ettirirseniz. Direksiyonunu kırık olduğu durumlar ve tek tekerin artikülasyonla tamamen kapandığı durumlarda akslara ekstra yük bindirir. Aracınızın önleri bağımsız olduğu için ekstra dikkat isteyebilir.

Geçtiğimiz ay önde ve arkada ARB takılı olan bir araçla trophy organizasyonunda yarıştık. Gerçekten önde ARB'yi devreye soktuğumuz anda aracın karakteri bir anda değişiyordu. Önleri mümkün olduğu kadar tekerlekler düzken devreye sokup, direksiyonu çevirirken kapatıyorduk. Çok ağır etaplar sonunda herhangibir sorun olmadan yarışı bitirdik.

Eğer bu şekilde kullanabilirseniz kesinlikle ARB'yi tavsiye ederim.

İyi akşamlar.

Aracınız çok güzel görünüyor, güle güle kullanın.

Motor ile ilgili sorun var mı ? Şu nedenle soruyorum ; Yakın çevremde bu araçlar profesyonel olarak kullanılıyor, (Baz istasyonu inşaası, servisi, bakımı vb.) 120.000 km. deki araçların motorları yenilendi. Kullanma ve bakım şartlarının çok önemli olduğunu biliyorum ancak, Nissan marka bir araçta motor yenileme için bu km.ler çok düşük diye düşünüyorum.
Selamlar.

orsa' Alıntı:
Aracınızı güle güle kullanın.

Maslak'da inceleme şansım oldu. Bilinçli olarak ve gerekliliklere göre hazırlanmış bir araç. Tebrikler.

Rot başı olmayan direksiyon sistemini çok merak ettim. Biraz detaylandırabilirmisiniz?

Ön difransiyelde ARB'yi çok dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim eğer monte ettirirseniz. Direksiyonunu kırık olduğu durumlar ve tek tekerin artikülasyonla tamamen kapandığı durumlarda akslara ekstra yük bindirir. Aracınızın önleri bağımsız olduğu için ekstra dikkat isteyebilir.

Geçtiğimiz ay önde ve arkada ARB takılı olan bir araçla trophy organizasyonunda yarıştık. Gerçekten önde ARB'yi devreye soktuğumuz anda aracın karakteri bir anda değişiyordu. Önleri mümkün olduğu kadar tekerlekler düzken devreye sokup, direksiyonu çevirirken kapatıyorduk. Çok ağır etaplar sonunda herhangibir sorun olmadan yarışı bitirdik.

Eğer bu şekilde kullanabilirseniz kesinlikle ARB'yi tavsiye ederim.
Arb ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim direksiyon düzeneği için 2 resim yolluyorum rodend li 2 parça rot başları yerine kullanılmıştır. diğer orta direksiyon rot koluda yine bilyalı sistem.

saygılar,

heimjoint%20steering.jpg

91698.jpg

omergin' Alıntı:
çok guzel gorunuyor.. onurun dedigi gibi 35" zorlamıyor mu motoru?

arazide çok zorluyorum şu ana kadar makinada bir sorun yok ama kim bilir? makinadan çok ön bilyalar zorlamadan dolayı boşluk yapıyor onlarıda her orman veya arazi dönüşü sıkarsanız şimdilik birşey yok.. hatta şu ön arb yi veya lsd yi taktıktan sonra swamper ın 38,5 x 11 x 15 ini denemek istiyorum ön aks ve defransiyelden pek korkum kalmadı arb olsun diye ön defransiyeli R200 tipine çevirdim akslarda bu işe göre alındı pek sorun olucağını tahmin etmiyorum aracın makinası chipli şu an aşağı yukarı 165 hp tork da
370 nm buda 38,5 ları çevirir diye düşünüyorum.

saygılar,

buda arka tentenin çalışır hali ........

selamlar,

AnimatedOpeningSmall.gif

hard offroad icin kullandıgınız lastiklerden memnunmusunuz?dıgerlerıne gore cok fark oluyomu kullanımda?

equilibre' Alıntı:
hard offroad icin kullandıgınız lastiklerden memnunmusunuz?dıgerlerıne gore cok fark oluyomu kullanımda?

Çamur ve kanallardan öbürlerine göre daha rahat çıkarıp yön verebiliyorsunuz bence çok başarılı bir lastik en az swamper bogger kadar iyi diyebilirim.

KeşfiTarkan' Alıntı:
arazide çok zorluyorum şu ana kadar makinada bir sorun yok ama kim bilir? makinadan çok ön bilyalar zorlamadan dolayı boşluk yapıyor onlarıda her orman veya arazi dönüşü sıkarsanız şimdilik birşey yok.. hatta şu ön arb yi veya lsd yi taktıktan sonra swamper ın 38,5 x 11 x 15 ini denemek istiyorum ön aks ve defransiyelden pek korkum kalmadı arb olsun diye ön defransiyeli R200 tipine çevirdim akslarda bu işe göre alındı pek sorun olucağını tahmin etmiyorum aracın makinası chipli şu an aşağı yukarı 165 hp tork da
370 nm buda 38,5 ları çevirir diye düşünüyorum.

saygılar,

çorbada benimde tuzum oldu sanırım

Rot kolu ve tente bilgileri için teşekkürler Keşfi Bey.

Aracınızın standart lastik çapıyla 35 inç ve 38.5 inç çaplarını oranladığınızda aracınızın isteyeceği yüksek oranlı ayna mahruti veya güç arttırımını hesaplayabilirsiniz isterseniz.

Difransiyelin dayanımı konusunda aracın söz konusu difransiyelleri ile 38.5 inç uygulaması varsa yurtdışında şimdiden güle güle kullanın.

orsa' Alıntı:
Rot kolu ve tente bilgileri için teşekkürler Keşfi Bey.

Aracınızın standart lastik çapıyla 35 inç ve 38.5 inç çaplarını oranladığınızda aracınızın isteyeceği yüksek oranlı ayna mahruti veya güç arttırımını hesaplayabilirsiniz isterseniz.

Difransiyelin dayanımı konusunda aracın söz konusu difransiyelleri ile 38.5 inç uygulaması varsa yurtdışında şimdiden güle güle kullanın.

evet ayna,mahrutiler elimde şu an 35 lerle 4.88 , 38,5 larla ise 5,14 elimde mevcut standart üstünden 4,63 çıkıyor türkiyedekilerde

kendi difransiyeli ön olarak zayıf bu yüzden Serkan arkadaşımızın ilgi ve bilgisi ile 89-95 arası pathfinder larda çıkan R200 tip ön difransiyel bulduk yurt dışındada bunu kullanıyorlar 35 ler de herhangi bir sorun yok fakat 38 leri bilemiyorum şu an :smiley: neyse yapınca görücez hepberaber :smiley:

saygılar,

tek kelime ile süper ,maşallah diyeyim.İyi günlerde sağlıklı ve mutlu binmenizi dilerim aracınıza :smiley:

necil' Alıntı:
tek kelime ile süper ,maşallah diyeyim.İyi günlerde sağlıklı ve mutlu binmenizi dilerim aracınıza :smiley:

Çok teşekkür ederim....
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Çevrimiçi üyeler

Geri