Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,602
Ynt: Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

Valla interneti ilk kullandığım dönemlerden itibaren (1994) o kadar çok nik kullandım ki (büyük çoğunluğu FenniSünnetçiJiletKazım gibi matrak olsun diye kullanıldı) en sonunda adımda karar kıldım :smiley: 5-6 senedir de böyle.

Etiketler

hız tutkum yüzünden 165 ps 1974 mod mirafiori aracımın hatırası diyelim gazcılık yaptıgım zamanlarda arkadaşlatımın yakıştırması
bu sayfayı kapattım çokşükür ama ..
evedilaz lazca hızlılaz anlamına geliyo

96 da ilk irc dönemlerinde beni irc.ye sokup ee nickin ne olsun dediklerinde nick de ne demiştim. anlatmışlardı. deniz kızı derler bana çocukluğumdan beri. o dönemde eftelya ya merak salmıştım. ema girdiğim irc serverda eftelya vardı. Bende eftaLYa yaptım. ki a ile yazıldığındaki söylenişini daha çok sevdim.
ilk eftaLYa benim. benden sonra yüzlerce çıktı :D hatta radyo programcısından balık lokantası ismine kadar :D

Lise yıllarımda kimya merakım nedeniyle asit ve molekül isimleri ile çağrıldığım olmuştu ama üniversitede hiç lakap bulmam gerekmedi. Arkadaşlarım da lakap bulma gereği hissetmediler sanırım :smiley: Bilgisayar programcılığında sesli harfleri pek sevmeyiz :smiley: Birkaç kişinin çalıştığı projelerde kod üzerinde yaptığınız değişiklikleri belirtmek için isminizi kullanırsınız. Bende bu gereklilik üzerine adımın 3 harfini alıp soyadımdan sesli harfleri çıkarttım :smiley: oldu ErdSngzr. Sonra da her yerde kullanmaya başladım.

C M Y L M Z'dan esinlenme değil yani :smiley: mesleki alışkanlık :smiley:

küçüklüğümden beridir bir macera tutkum süregelir,şu tepeye tırmanmak ardında ne olduğunu merak etmek yeni yerler keşfetmek gibi.
hayatımda heycan her an olmalı o nedenle ADRENALİM ben:smiley:))))

çok farklı nickler kullandım ama sanırım ozume dondum:D jeeper ingilizceden geliyor.jeepci demek :D

Wolverine'ni genelde birçok kişi çizgi film ve film kahramanı zanneder,aslında o isim ayı ve kaplana benzeyen bir hayvan türünden gelmekte hatta hayvanın özelliğide çok iyi koku algılayabılmesı ve kulaklarının çok uzaklardakı bırseyı çok iyi duyabılmesi.Zaten filmdeki karakterin özelliğide burdan alınma.Grand Cherokee'yi de bilmeyen yoktur :smiley:

valla ne yapayım dedim benim sevdiğim birkaç nick vardı örneğin 1000arabama gibi ben bu idare sisteminden dolayı ömrümü7leri seçtim.. kriz kriz kriz bu ne ya.

Merhaba arkadaşlar...

Bende crach'i seçtim... Ben müzisyenim, bateri çalıyorum uzun yıllardır.. Crash bateristlerin en çok kullandığı zilin adıdır... şu atak yaparken en son vurulan zil..
''dıbı dıbı dıbı dıbı tıs'' şeklindeki bi ataktaki ''tıs'' kısmında duyduğunuz zil : )

1998 de kızılderililerle ilgili bir kitapta rastladım (clark wissler- kızılderililerin tarihi ). beyaz adam ın topraklarını almasını sadece savaşarak koruyamayacağını düşünen bir melezdi sequoya. (annesi cherokee babası beyaz adam). bu düşünceyle ilk kızılderili alfabesini oluşturdu ve bunu yaymaya çalıştı. genelde beyazlara karşı vur-kaç yapmaya çalışan bir toplumdan değişik-barışçı bir fikirle çıkıp uygulamaya koyması farklı bakış açısı cezbetti. o zamandan beri böyledir nick im.
bir de çok uzun ömürlü ağaçllara verilmiştir adı. belki de odunlukla ilgilidir bu nick :smiley: bilemedim şimdi.

http://forum.dataci.net/sequoia-t20947.0.html

eskimo dilinde şiir anlamında(anerka) ama daha sonraları birkaç nick görünce aynı d yi ekledim(anerkad) saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri