Neden Ssangyong Seçtik - Seçtiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,747
Hırçın Karadeniz' Alıntı:
Ben 30 yaşındayım sizlere abi dersem kusuruma bakmazsınız inşallah.
Abiler bu nasi bu durum? Benim kafa hepten karıştı!
Mantıken alınabilir diye düşünüyorum; triptonik demek bu zaten.
Hadi low'a geçişde durmamız normal ama otomatik bence bi anlaşmazlık var :smiley:
Saygılar

Şimdi servisten teyid aldım

Durmanıza gerek yokmuş kesin bilgi

Durmak yok yola devam yani ;D

Etiketler
rottweiler' Alıntı:
2008-2009 için böyle sorun yaşayanlar var;

En temizi bu model Ssang bakıyor iseniz

Aracı alan kişiye şanzıman durumu hakkında bilgi sormak,servisine otomatik şanzımanı onarım görüp görmediği hakkında bilgi sormak

Aracı satan kişi ile test sürüşüne çıkmak en önemlisi yokuşlarda denemek

Vuruntu,sert vites geçişleri,vites geçirirken zorlanma ve titreme olabiliyor.
teşekkürler

Hırçın Karadeniz' Alıntı:
Peki bir soru daha abiler?
4x4 h konumunda max kaç km yapıyorsunuz? Belli bir limit bunu için geçerli mi?
4X4 H konumunda firmanın tavsiyesi azami hız 80 km. ama ben bu kış asfalt yolda kar yağarken 110 km. yaptım.

4x4 L konumunda ise firma tavsiyesi azami hız 15 km. kartepe kuzuyaylaya çıkarken 4x4 L de 30 km.ye çıktım. Limitleri fazla zorlamaya gerek yok :smiley:

kabasakal73' Alıntı:
Triptonik şanzımanlı araçlarda birde serviste şanzıman güncellemesi oluyor tabi bu araçtada
bir arkadaşımda var Actyon Sports vites geçişleri biraz sertti günceleme ile olayı aştık
Bunu dikkate al...

Çünkü o bir Mercedes.
Çünkü o bir kaplan.
Çünkü o özgün.
Çünkü o SSANGYONG

gezenbilirnick.jpg

celo53' Alıntı:
Otomatik vitesle giderken hangi hızda olursanız olun normal moda geçebilirsiniz hatta ben yüksek devirde otomati vitesle seyrederken ani duruşlar gerektiğinde manuele alıp frenlere destek veriyorum.Otomatikten normal moda geçmek için durmak gibi bir şey kesinlikle yok :smiley:

valla selim bey benimde kafam karıştı hem de çok karıştı internette biraz araştırdım servise sordum acaba benim tarif ettiğim otomatik ile sizin tarif ettiğiniz otomatikler ayrımı benim söylemek istediğim
D
R
P
1.2.3 Olan araç yani D konumunda giderken seyir halinde iken vitesi 1 e veya 2 ye veya 3 alabiliyoruz durmadan hareket halindeyken
bu şekildeki kullanımı servis bana yaparsan şanzumanın gider masrafı çok olur kullanma dedi
yanlış anlamayın otomatik vitesli arabayı 2 seneden beri yani ssangyongla kullanmaya başladığım için bilmiyorum aldığım zaman bayi servi elamanını yanıma verdi ve benim almış olduğum ototmatik vitesli aracımda bana 2saat yanımda durarak kurs verdi onlara sormuştum bana kullanamazsın dedi
bu işi bir sonuca bağlasak iyi olacak valla yukarıdaki yazılarda arkadaşın biri servise sordum kullanabilirsin diye servisin kendisine söylediğini yazmış ama bizim ustamı bilmiyor yoksa

Bir etkende Surat bence .... Otamatiklerde 180 gidiyor sun devir 3200 de baska Bir Aracda deneyin bakalim devir kaca gelecek ... Sadece bu bile aracin ne Kadar yuksek torklu oldugunun gostergesidir ...
Sanziman oranlari ozellikle 6 vites cok cok iyi cok rahat 200 km surate cikmak mumkun Hemde economic Bir sekilde ...

kaan2002' Alıntı:
valla selim bey benimde kafam karıştı hem de çok karıştı internette biraz araştırdım servise sordum acaba benim tarif ettiğim otomatik ile sizin tarif ettiğiniz otomatikler ayrımı benim söylemek istediğim
D
R
P
1.2.3 Olan araç yani D konumunda giderken seyir halinde iken vitesi 1 e veya 2 ye veya 3 alabiliyoruz durmadan hareket halindeyken
bu şekildeki kullanımı servis bana yaparsan şanzumanın gider masrafı çok olur kullanma dedi
yanlış anlamayın otomatik vitesli arabayı 2 seneden beri yani ssangyongla kullanmaya başladığım için bilmiyorum aldığım zaman bayi servi elamanını yanıma verdi ve benim almış olduğum ototmatik vitesli aracımda bana 2saat yanımda durarak kurs verdi onlara sormuştum bana kullanamazsın dedi
bu işi bir sonuca bağlasak iyi olacak valla yukarıdaki yazılarda arkadaşın biri servise sordum kullanabilirsin diye servisin kendisine söylediğini yazmış ama bizim ustamı bilmiyor yoksa.
Kaan bey sizin araçla bizim aracın şanzımanı aynı ise ki aynı seyir halindeyken otomatikten manuele,manuelden otomatiğe geçmenizde bir sakınca yoktur.

celo53' Alıntı:
Kaan bey sizin araçla bizim aracın şanzımanı aynı ise ki aynı seyir halindeyken otomatikten manuele,manuelden otomatiğe geçmenizde bir sakınca yoktur.
Abi bence de bir sakınca olmaması lazım, ki bu taban mercedes tabanı. Bazıları vito ile motor ve şanzımn aynıymış diyor. Mersedes te de durup mu vites geçiroyo insanlar.

celo53' Alıntı:

bu gün deneyeceğim bakalım nasıl olacak sıkıntı yaratacakmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR