Ynt: Neden Ssangyong Seçtik - Seçtiniz?
kabasakal73' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
uzun zamandır ssangyong forumlarını takip etmekteyim.
ilk başta görünüşünü beğenmediğim araçların zamanla görünüşünün aksine çok sağlam ve kullanışlı olduğunu siz kullanıcaların yorumlarından öğrendim. şuan 4x4 otomatik bir pikap almadan karar aşamasındayım, öncelikle ssangyong servisinde ekspertiz yaptıracağım. fakat merak ettiğim siz kullanıcı arkadaşların fikirlerine ihtiyaç duyduğum bir kaç konu var.
- bu araçların motorları ve şanzumanları mercedes ve mercedes'in dayanıklılığı tüm dünyada ispatlanmış durumda. düşündüğüm aracın motoru 130 binlerde. yılda 12 bin km civarında yapan birisiyim ve en az 6-7 sene aldığım aracı değiştirmeden binerim. bu da demek oluyor ki 220 bin km'leri görecektir eğer bu aracı alırsam! eğer şuan ki durumu ile motor temiz ise problemsiz binermiyim acaba?
- 2008 modellerde şanzuma problemi olduğunu ve yazılım ile düzeltildiğini biliyorum ama bunun haricinde şanzumanı sağlam mıdır?
- Turbosun da baktıracağım ama turbo arızaları kaç bin km'lerde başgöstermeye başlar?
- 100 bin km üzerindeki araçlarda kronik bir arıza varmıdır?
varsa önerileriniz, onları da belirtebilirmisiniz?
teşekkürler
selamlar
Merhaba Actyon Sports 4x2 6/at kullanıcısıyım 2.5 seneye döndük
2008 modellerin bir kısmı Tam otomatik yalnız buna dikkat ediniz ve yanılıyorsam bu modeller 4 ileri ve çok yakar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-sahibinden-tam-otomatik-4x4-dizel-temiz-arac-98739579/detay
Bu ilanda da görebilirsiniz
Ben 22 bin km yaptım,
Şanzıman Triptonik olmasından mıdır bilemem ilk 1-2 bin km lerde vites geçişleri çok sert oluyordu düşük hızlarda
sonradan tamamen kendi kendine düzeldi şu an zerre sarsıntı yok vites geçişlerinde
Ve triptonik olmasının avantajı otomatik vites keyfi ile manuel vites yakıt tüketimi veriyor.
Performans da sanırım tam otomatik vites ile manuel vites arasında bir yerde
Onun dışında ne kadar iyi bakılırsa bakılsın motor,şanzıman ve turbo ömrü hiç belli olmuyor.
Şirketimizdeki Renault Master yağına suyuna doğru dürüst bakılmamasına rağmen 200 bin km de ve sadece 1 kez baskı balata yedi buyurun hesap yapın
Bu başkasından alacağınız bir araç olacağı için biraz şans işidir arkadaşım
Biraz şuna benziyor;
Ben ne zaman öleceğim!
Kimse ne zaman öleceğini bilmiyor işte ölecek ama ne zaman
Hayırlısı
2.eline bir şey diyemem ama inanın Ssang kaya gibi arabadır.
Kaya gibi dediysem konfor yönünde değil
Konfor yönünde silikon yastık gibidir ;D
Hakkınızda hayırlısı...