Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,501

Etiketler

Ynt: Neden Dacia Duster?

yok beyaa... arkadaş tavandan(bar dahil) yere kadar olan yukseklık için 8.mm. daha uzun demiş... ;D Dusterin enıyısı yuksek kasa(0,8.cm) 4x2 olanı manasında olabilir... 8) kimiside basık olsun 4x4 olsun diyebilir... ;D tercih ve zevk meselesi yani.... ;)

ben Duster 4x4 cipimi satıp daha forslu cip alıncaya kadar, dusterime Jip deme hakkımı kullanacam... kamuoyuna saygıyla sevgiyle duyurulur... ;D

100 ve 130km/s Duster 4x2 durma mesafesi 42 and 70 metre, ve Duster 4x4 durma mesafesi 46 and 75 metre test sonuçları 16 Ağustos 2010 tarihinde http://www.autoevolution.com/news/dacia-duster-may-show-braking-problems-23462.html sitesinde yayınlanmış olup yine aynı sayfanın altında Dacia' nın konuya yakın ilgi göstererek dahili bir inceleme başlattığı ve teste katılan araçlarda sistem hatası araştırdığı belirtilmiş. Bu incelemenin sonucu ve yapılan işlem ile ilgili bir bilgi bulamadım. Ancak Autoshow dergisinin yayınladığı ve daha güncel olması muhtemel test sonucundan anlaşılacağı üzre, Duster' ın rakiplerinden uzun olan durma mesafesinde bir iyileştirme yapılmış olabileceği ihtimal dahilinde olabilir diye düşünüyorum... ;)

Fren teknolojisi ile konu açılınca internette bir bakayım dedim, firmaların üzerinde çalıştığı, yeni teknolojilerin üretildiğini gördüm.
BMW kampana ile disk freni birleştiren yeni bir sistem üzerimde çalışıyormuş, kampanada 2 balatayı çok sayıya parçalayıp, ısınan yüzeyi azaltma gibi bir fikirleri var..ilginç..
AUDI de disk rotorunun ısınmasını azaltıcı süratte hava soğutmalı disk rotorları yapmış.
Bu arada kısmen arazi kısmen asfalt kullanımlı ve sürat amacı olmayan Duster'da gelişmiş fren sistemleri bence çok önemli değil. Sürat ve performans amaçlı otoban araçlarında bence fren sistemi çok önemli. Formulaya katılan ferrarilerde turbo sistem benzeri soğutmalı çok değişik bir fren sistemi olduğu yazıyordu biryerlerde. 300km/h hızdan sıfıra 4 saniyede durabiliyormuş araç..

BMW.jpg

audi.jpg

audi1.jpg

evet... disk frenler kampana frenlerden daha ıyı frenaj yapıyor olabilir.. fakat dısklerın-balataların daha hızlı yıpranması ve ısınması ile su temasında eğilmesi, bakım-değişim maliyetinin daha yuksek oluşu da önemli farklardan ... ;)

ayrıca... Kampana frenleri yeni motorlar dahi halen arka frenlerinde kullanıyor.Nedeni ucuz ve yaptığı işe göre yeterli olması. Güçlü motorlu araçlarda genelde 4 disk fren olmaktadır.Özellikle araçlarda frenlere ilave sistemler ABS-EBS gibi genelde mevcut olduğundan, disk- kampana farkları iyi tolere olmaktadır...Normalde bildiğiniz gibi motor %70 civarında bir oranla ön frenle durur. %30 kullanılan bir fren için kampana yeterli görülüyor.Ancak ön tekerde kampana iyi değil.Disk tercih etmek lazım. Ayrıca, özellikle arazi araçlarında, 4 disk frende, ısındığına su temaslarında, taş çarpması vs ile disk yamulur ve disk her türlü dış etkene açıktır. sıcak soğuk yağ çamur vs. Aynı zmanda mucurlu yollarda kullanılması ve disk freninb kitlemesi çok sakat bi durum. kısaca cadde kullanımları uzun yolda disk daha iyidir. ama arazi koşullarında kampana fren daha iyidir... ;)

Bilal bey, yorumlarınıza aynen katılıyor, saygılarımı sunuyorum..Bu arada Duster'ın muhteşemliğini bir defa daha teyit ettik cümleten.... :smiley:

cem.321' Alıntı:
100 ve 130km/s Duster 4x2 durma mesafesi 42 and 70 metre, ve Duster 4x4 durma mesafesi 46 and 75 metre test sonuçları 16 Ağustos 2010 tarihinde http://www.autoevolution.com/news/dacia-duster-may-show-braking-problems-23462.html sitesinde yayınlanmış olup yine aynı sayfanın altında Dacia' nın konuya yakın ilgi göstererek dahili bir inceleme başlattığı ve teste katılan araçlarda sistem hatası araştırdığı belirtilmiş. Bu incelemenin sonucu ve yapılan işlem ile ilgili bir bilgi bulamadım. Ancak Autoshow dergisinin yayınladığı ve daha güncel olması muhtemel test sonucundan anlaşılacağı üzre, Duster' ın rakiplerinden uzun olan durma mesafesinde bir iyileştirme yapılmış olabileceği ihtimal dahilinde olabilir diye düşünüyorum... ;)

Kesinlikle bu fren testi 4WD Look Modunda yapılmıştır. Doğal olarak araç ara ara tekerlekleri bloke etmiştir ve haliyle mesafe uzamıştır. 4wd Look Modunda panik fren tehlikeli bence.

youngsun' Alıntı:
Kesinlikle bu fren testi 4WD Look Modunda yapılmıştır. Doğal olarak araç ara ara tekerlekleri bloke etmiştir ve haliyle mesafe uzamıştır. 4wd Look Modunda panik fren tehlikeli bence.
Ortalama 60-70km üzeri 4wd dan çıkıyor ama... ;)

veteriner' Alıntı:
Başka bir topikte ruhsatında heçbek otomobil yazıyor diye övilüyordu. Hani vergi avantajı muhabbeti felan.

benim hiçbir mesajımda HB.Oto yazıyor ifadem olmamıştır... "otomobil" ibaresi ruhsata yazılıyor... ilgililere ve kamuoyuna duyurulur... ;)

otomobil yazınca; vergi, muayene,hız,sigorta,vs. avantajları var tabıkı... aracın artısıyla övünülür tabiki... 8)

ayrıcana, ruhsatta otomobil yazsa da, mekanik-görünüm-özellik olarak 4x4 olan araca JİP demekte normaldir sanırsam... millet nelere jip derken hemide... ;D

diğer yandan, 60-70 km den sonra 4wd.loctan çıkış olabilir, auto moddayken, bu km altına düşünce yıne 4wd devreye girer ve frenaj da hız düşüp bu limite girince fren mesafesi etkilenir... 4x2 modda denemeli belki de.. ayrıca abs-esp değişken etkileri de var... ;D

saygılar, sevgiler, selamlar... ;)

ruhsatta jip yazması ile otomobil yazması ne kadar farkettiriyor acaba söyleyebilir misiniz ? SIFIR olabilir mi...

"otomobil yazınca; vergi, muayene,hız,sigorta,vs. avantajları var tabıkı... aracın artısıyla övünülür tabiki... "

ilaveten sigorta + kasko konusu da bu şekilde ... yani jip ya da otomobil yazması değil , aracın değeri ve kullanım amacı-şekli önemlidir.

evet rica ediyorum otomobil-jip vergisi ne farkediyor.

Sadece JİP i iyi bilenler yazsın lütfen , özellikle Duster a jip ama otomobil yazıyor bu da vergi avantajı getiriyor diyenler...

fren konusunda duster aracın araziye çıkacağını düşünerek arkaları kampana bırakmıştır diyorsunuz o zaman öyle mi ?
keşke başka şeyler de araziye göre olsaydı da bu teziniz geçerli görünseydi o zaman...

bu arada disk frenler maliyetli deniyor ya buna çok gülüyorum :smiley: murat 124 ün fren sistemini bilenler anladı beni...
46 metrede durmak ve 39 metrede durmak... aradaki 7 metre bir kamyon boyu kadar ... yani bir araç kamyona dokunmadan duruyor diğeri ise baştan sona kamyon altına giriyor ? bu duster konusu değil , bu mesafelerde duran her araç için söylüyorum. balata,disk maliyeti farklı diyenler , 7 metre yaşam ve ölüm arasında fark oluşturacak kadar uzundur , buna nasıl bir maliyet biçersiniz ? 200 euro mu , 450 euro mu ?

bir de şuna dikkat çekerim bu fark sadece 100 km hızda oluşan bir duruş mesafesi farkı. Dolayısı ile ee duster sürat aracı değil ki çok iyi frenlere ihtiyacı olsun savunması baştan çöküyor...otobanda 120 ile giden adam çok hızlı gidiyorum der mi ? kendimizi kandırmayalım... 120 ile giderken eminim bu fark 10 metreye kadar çıkıyordur. Bu yüzden aracınız 35 metrede durabilen bir araç değilse (aslında öyle olsa bile) takip mesafeleri çok iyi korunmalı ve yola uygun hızda gidilmeli. Hiçbirimiz takip mesafesini korumuyoruz , herkes , ben dahil bu konuda suçluyuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR