Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 537,228
Ynt: Neden Dacia Duster?

bilalr' Alıntı:
malzeme adaptasyonun da sorun yok yuksek teknolojiye geçtim sorun değil...(termal-infra.camera,vs.)... ortamdaki psıkodeğişim de etkiliyor insanı, mutasyon olacak nerdeyse... ok... ;D

Ne yaptınız görüntüyü cep telefonuna aktarabildiniz mi?

Etiketler

bilal bey bambaşka tellerden çalıyoruz , jiplerin hala lüx olarak görülmesi , masraflı görülmesi , imaj mevzuu bambaşka birşey "duster vergi konusunda jipten avantajlı" diye hala bilgiye dayanmayan sallama mesaj yazmak ayrı...

aynı şekilde 4 cm uzunmuş avrupa'da , yok 4 cm uzarsa jip sınıfına girer vergisi değişirmiş "duyumu" da komple yanlış bilgilendirme.
tabii bilgi sayılırsa...

neresinden tutsak , yurtdışında 4 cm uzunmuş cümlesinden mi , jip sınıfına girer vergisi artardan mı ? araba boyu uzunluğu ile vergi alakasızlığından mı ? yok yok tutacak yeri yok :smiley:
neyse mevzuu kapansın , gereksiz zaten.

s.forester' Alıntı:
fren konusunda duster aracın araziye çıkacağını düşünerek arkaları kampana bırakmıştır diyorsunuz o zaman öyle mi ?
keşke başka şeyler de araziye göre olsaydı da bu teziniz geçerli görünseydi o zaman...

bu arada disk frenler maliyetli deniyor ya buna çok gülüyorum :smiley: murat 124 ün fren sistemini bilenler anladı beni...
46 metrede durmak ve 39 metrede durmak... aradaki 7 metre bir kamyon boyu kadar ... yani bir araç kamyona dokunmadan duruyor diğeri ise baştan sona kamyon altına giriyor ? bu duster konusu değil , bu mesafelerde duran her araç için söylüyorum. balata,disk maliyeti farklı diyenler , 7 metre yaşam ve ölüm arasında fark oluşturacak kadar uzundur , buna nasıl bir maliyet biçersiniz ? 200 euro mu , 450 euro mu ?

bir de şuna dikkat çekerim bu fark sadece 100 km hızda oluşan bir duruş mesafesi farkı. Dolayısı ile ee duster sürat aracı değil ki çok iyi frenlere ihtiyacı olsun savunması baştan çöküyor...otobanda 120 ile giden adam çok hızlı gidiyorum der mi ? kendimizi kandırmayalım... 120 ile giderken eminim bu fark 10 metreye kadar çıkıyordur. Bu yüzden aracınız 35 metrede durabilen bir araç değilse (aslında öyle olsa bile) takip mesafeleri çok iyi korunmalı ve yola uygun hızda gidilmeli. Hiçbirimiz takip mesafesini korumuyoruz , herkes , ben dahil bu konuda suçluyuz.

zamanında 4 disk frenliymiş hacı muratlar .sonradan değiştirmişler nedense ;D

s.forester' Alıntı:
1-bilal bey bambaşka tellerden çalıyoruz , jiplerin hala lüx olarak görülmesi , masraflı görülmesi , imaj mevzuu bambaşka birşey "duster vergi konusunda jipten avantajlı" diye hala bilgiye dayanmayan sallama mesaj yazmak ayrı...

2-aynı şekilde 4 cm uzunmuş avrupa'da , yok 4 cm uzarsa jip sınıfına girer vergisi değişirmiş "duyumu" da komple yanlış bilgilendirme.
tabii bilgi sayılırsa...

3-neresinden tutsak , yurtdışında 4 cm uzunmuş cümlesinden mi , jip sınıfına girer vergisi artardan mı ? araba boyu uzunluğu ile vergi alakasızlığından mı ? yok yok tutacak yeri yok :smiley:
neyse mevzuu kapansın , gereksiz zaten.

Bencede kapansın... yoksa durumun manası değişecek....; (adımdan sonra açıklama yapıldığından, yanlış anlama önleme vs amaçlı bilgilendirme-cevap hakkıdır... mesajının hedefi ve amaçları tam anlaşılmadığından...)
1-"..."duster vergi konusunda jipten avantajlı...sallama mesaj..."benim lafım değil zaten, yanlış izlenim...yakışmaz da...
2-"...4 cm. uzatma..." konusu da lafım değil, konuyu bilmiyorum demişim...
3-"...tutacak hiçbirşey yok..." durmuyla ilgili mesaj kapsamında hemfikirim...
konu şimdilik kapanabilir... ;) selamlar....

bilal bey selam , mesajlar sizin tarafınızdan yazılmamıştı zaten , serkanefe arkadaşımız yazmıştı ben de kendisine sormuştum ama es gelmedi , yeni duyumlar bekliyor sanırım :smiley:

temam.. ;) adımdan sonra, atıf yapılınca huylandım da... 8) ayrıca bazı beyanları buyutmeye gerek yok zaten, sahiplenme-stress nedenıyle çok iddialı anlık mesajlar olabiliyor, sünmesine gerek yok yani... normaldir... önemli olan tahrik-hakaret içermesin... gerisi anlaşılır... ;) sonuçta herkes neyın ne olduğunu az çok biliyor... :smiley:

s.forester' Alıntı:
serkanbey size bir soru , eğer duster 4 cm uzun olsaydı , 2010 model dusterın vergisi ne olurdu ?
Aynı şekilde 2010 model 1.5 Megan vergisi nedir ?

İşten güçten uzak kaldım forumda arada girip okuyup birşeyler beyan ediyorum sadece, ben bir eski renault çalışanı olan Duster sahibi bir arkadaşım duydum sadece o kadar. Ne ne değildir, vergilendirme sistemeye neye dayanır bilemem, bende zaten böyle birşey varsa sizlerden öğrenmek adına yazdım üstadım.

tamam o zaman

bilginiz olsun artık jip-hususi otomobil motorlu taşıtlar vergisi açısından bir fark yok , arabanın boyu uzayınca jip klasmanına giriyor vergi değişiyor gibi bir durum da yok. 2 kıstas var öncelikle yaş ve motor hacmi. sonrasında ticari araç - minibüs otomobil - kamyonet vs vs ayrımlar var. bir de tabii mtv bedeli kasko değerinin %5ini geçerse bir alt dilimden değerlendirme var. bu da daha çok klasik otoları ve büyük hacim eski araçları ilgilendiren bir konu.

o yüzden duster 1300-1600 arası otomobiller ne öderse onu öder.

rubicon satılır mı.... ;)

images1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.