fren konusunda duster aracın araziye çıkacağını düşünerek arkaları kampana bırakmıştır diyorsunuz o zaman öyle mi ?
keşke başka şeyler de araziye göre olsaydı da bu teziniz geçerli görünseydi o zaman...
bu arada disk frenler maliyetli deniyor ya buna çok gülüyorum
murat 124 ün fren sistemini bilenler anladı beni...
46 metrede durmak ve 39 metrede durmak... aradaki 7 metre bir kamyon boyu kadar ... yani bir araç kamyona dokunmadan duruyor diğeri ise baştan sona kamyon altına giriyor ? bu duster konusu değil , bu mesafelerde duran her araç için söylüyorum. balata,disk maliyeti farklı diyenler , 7 metre yaşam ve ölüm arasında fark oluşturacak kadar uzundur , buna nasıl bir maliyet biçersiniz ? 200 euro mu , 450 euro mu ?
bir de şuna dikkat çekerim bu fark sadece 100 km hızda oluşan bir duruş mesafesi farkı. Dolayısı ile ee duster sürat aracı değil ki çok iyi frenlere ihtiyacı olsun savunması baştan çöküyor...otobanda 120 ile giden adam çok hızlı gidiyorum der mi ? kendimizi kandırmayalım... 120 ile giderken eminim bu fark 10 metreye kadar çıkıyordur. Bu yüzden aracınız 35 metrede durabilen bir araç değilse (aslında öyle olsa bile) takip mesafeleri çok iyi korunmalı ve yola uygun hızda gidilmeli. Hiçbirimiz takip mesafesini korumuyoruz , herkes , ben dahil bu konuda suçluyuz.