Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 544,150
Ynt: Neden Dacia Duster?

Herkese selam,

Duster'ımı almadan önce iyi midir kötü müdür araştırması yaparken, doğal olarak bu Gezenbilir'cilerin tecrübelerinden faydalanayım dedim. Faydasını görsem de genel olarak rahatsız oldum, sinir oldum, ıvır oldum, zıvır oldum. Bakıyorum 84 sayfa olmuş artık, çoğunu okumaktan vazgeçtim zaten!

Ama bir şeye mutlu oldum; meğerse ne kadar çok zenginimiz varmış! Maşallah X5'ten, Q7'den aşağı kimsede araç yokmuş ki Duster'ın beğenilmeyen ne tasarımı kaldı, ne malzemesi kaldı, ne ses sistemi kaldı!

Ben de bir fırsat buldum içine bindim; Koltuklar rahat, klima var, düğmelerin yeri mi tuhaf, o kadar da değil!
Bagaja baktım Eee bu da yeterli. Teybi açtım, bir bası tizi ayarladım! Yahu bu sesi yerin dibine sokuyordu Gezenbilirciler! Bende mi anormallik var? Kapı sacı inceymiş, Allah Allah! Bunu özel yapmışlar herhalde gayet normal görünüyor!

Velhasıl bir gün de test sürüşüne çağırdılar. Ben zaten karar vermiştim geçen gün almaya ama, yine de sürmeden olmaz!
1, 2, 3! "Ulen!" dedim. "İnsaf! Bu arabaya mı o kadar kötü diyorlar!" ve o an bu methiyeyi düzmeye karar verdim!

Herkes üzerine alınmasın ama, daha bir çok konuda da başıma ve başımıza geldiği gibi, "bir şeyi bilmiyorsanız onun hakkında atıp tutmayın!"
"Aaa Dacia mı? Kötüdür!"
Yahu "Kötüdür" mü? "Kötü" mü?
Ben gittim 4x4, ABS, ESP, ASR, yan hava yastıklı, look paketli, yani yalnızca deri koltuk eksik olacak şekilde en üst modelini aldım!
Kaça patladı 49.850!
"Oooo çok para!"
Neye göre?
Biz de körü körüne atlamadık herhalde Duster'a (Babamın deyimiyle Tozkoparan'a)
Kıyasladığınız arabaların hiç biri 4x4 değil, 4x4'se bile sıfır değil. Çok güzelse bile küçük motor değil, ucuzsa bile bakımı ucuz değil!
Bende Yeti'ye baktım, ona baktım, buna baktım.
Oooo! Çok güzeller!
Ama ben yalnızca yüksek araba değil, mümkünse Citroen C4'ümden daha büyük olmayan ve daha fazla yakmayan, F800GS'imle girdiğim yerlere hanımı, çocuğu da götürüp yayılabileceğim bir 4x4 istiyordum!
En ucuz Captiva 75.000 TL. Bana kalsa RAV4 alacağım!
Fiyatlarına ya da motor hacimlerine hiç baktınız mı? Yıllık vergileri ne kadardır, 50-60 litreyle ne kadar giderler sordunuz mu?
Gerek yok ki! Duster kötüdür nasıl olsa, doğal olarak geri kalan tüm seçenekler iyidir!

Neyse uzun sözün kısası ben gittim aldım!

Ha ben kim miyim? Tasarımdan anlamayan 15 yıllık bir endüstriyel tasarımcı, müzik ve sesten hiç anlamayan gitarist ve solist, 20 yıllık hatta biraz da ralli eğitimi almış acemi bir şoför, toprak, çamur görmemiş bir dağ bisikletçisi ve kulüp başkanı, akabinde yayla, zirve, arazi görmemiş bir enduro motosikletçisiyim!
Bunları hava atmak ya da kendimi beğendirmek için yazmadım!
Bir konuda bilginiz ya vardır, ya yoktur!
Bu site de, benim gibi bir çok kişinin bilgilenmek için danışacağı, bilgi alacağı, yararlanacağı bir sitedir!
O yüzden bildiğimizi söyleyelim, bilmediğimizi susalım!

Not: Kusura bakmayın tanışma yazısı için biraz uzun, biraz da sert oldu ama bunları yazma gereği hissettim! Aracaımın fotoğraflarını, iyi ve kötü yanlarını, deneyimlerimi bilahare paylaşmaya çalışacağım!

Saygılar,

Etiketler

engin 3d ....klavyene sağlık kardeşim...

aklımdan geçenleri...satır satır yazmışsınız...teşekkür ederim...

yeni aracınız ...hayırlı uğurlu olsun...kazasız belasız sürüşler dilerim...

sizin almış olduğunuz aracın...kahverengi olanını sipariş ettim...49 990 TL...biraz beklemem gerektiği söylendi...bende bekliyorum...

syg.

yazdıklarınızın geneli doğrudur... Duster birçok araca göre performans-fiyat-maliyetler olarak ıyıdır... bazıları içlerinden acı gerçeği kabul de ederler ancak açığa vuramazlar... (artık hangi düşünce ve ruh halidir bu yoruma açık... :smiley: )
ayrıcaa... gezenbilirde birkaç grup var... birinci grup, harbi hard-offroadcılar (çoğu kendi eski modlu japon-amerıkan jıpınden başka jıpe jip-4x4 demez ve eleştririler) dağda çamurda bayırda profosyonel gezerler vede bizim Duster bu yerlerin bir kısmına modsuz (mekanık-lastık mod) girer, onlarında modsuzu bıraz fazla yere gırebılır, çoğu yerde mod şart, yoksa hangi jip olsa kırılır orlarda... ikinci grup, jipi olmayıp hayali olan, belli markaların fanatiği-ezbercisi kişiler... bunlar eleştirmeyı ve ahkamı severler... ciddiye almaya gerek yok... :smiley: üçüncü grup, bu iki grubun ortası kişilerdir.... onlarında değişken-tutarsız eleştri-ahkamı vardır, kısmen muteber kısmen saçma görüşleri vardır... benzer ayrıntı gruplar türetilebilir.... yani netice olarak, kişilerin tercihi-ihtiyacı-zevki-imkanları esastır... bunu anlamayanların eleştri ve ahkamları hikayedir... ;) 8)

Teşekkür ederim Öztürk FX! Benimkisi beyaz.
Yeni tip teyp var üzerinde. İnternette fotoğraflarını göremedim, o yüzden merak edenler için gönderiyorum
Ayrıca Bluetooth da var. Büyük rahatlık. Cep telefonunu tanıtıp görüşme yapabiliyorsunuz ve içindeki müzikleri sistemden dinleyebiliyorsunuz. Hoparlörler eskisine göre daha iyi mi bilmiyorum ama bence yeterli. Yine de park sensörü takarken aradan çıksın diye iki adet tweeter taktırdım. Ses dağılımı biraz daha iyi oldu.
Bilalr siz de sınıflandırmayı güzel yapmışsınız. :smiley: Ama burada "Neden Dacia Duster?" sorusunun cevabını bulmamız gerekirken, benim az önce yazdığım uzun metin de dahil, bir sürü gereksiz can sıkıcı yazı ile karşılaşıyoruz.
Bunlar son olsun da bari, ki hiç ümitli değilim, artık asıl konuya dönebilelim ;)

Fotoğrafları ekledim ama göremiyorum. Görebilen kimse var mı acaba?

Evet, az önce gönderemediğim fotoğraflar aşağıda

Engin Bey,aracınız hayırlı,uğurlu olsun.Araba birkaç eksiği dışında gayet güzel ve kullanışlı bir araç.Nasipse ben de alacağım sizinkinden yaz aylarında. Güle güle kullanın...

Hayırlı olsun yeni üyemiz engin bey.

Çok güzel yazmışsın da, bunlar doğruyu arayan, bilgilenmek isteyenler için. Nato kafalı nato mermerliler yazdığını okumazlar, okusalar da anlayamazlar.

Bu mesajını ayrı bir başlığa yazmanı öneririm. "Ben neden Duster aldım...." filan gibi mesela.

Gerçi birileri hemen gelir yine taciz eder, kuşkun olmasın. Ama hiçolmazsa bilgi arayanın bulma şansı artar. Aslında bu başlığı artık kullanmıyoruz, biraz da o bakımdan önerdim yeni başlık aç diye.

Allah kazadan beladan korusun.

Sayenizde yeni teybini gördük, teşekkürler. Ben 2012 model almama rağmen eski tip teyp vardı üzerinde. Blootooth, usb girişi olması, flash veya harddisk tanıması çok iyi olanak.

Bu arada deneme fırsatım olmadı, eski tip teyplerde cd okuyucu mp3 tanıyor mu? deneyen arkadaşlar varsa sevinirim.

engin bey hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun.

birşey söylemek istiyorum , demişsiniz ki "Fiyatlarına ya da motor hacimlerine hiç baktınız mı? Yıllık vergileri ne kadardır, 50-60 litreyle ne kadar giderler sordunuz mu?"
Emin olun bu sitedeki insanların hepsi bu konuda bilgi sahibidir.

bir diğer konu da insanların bmöyle sınıflandırmasına bakmayın , kim kendisinde böyle bir yetki görüp de insanları "onlardan , şunlardan , bizden , bizden değil" diye etiketleyebilir ? Bu kategori işi sadece o insanların kafasında var.

Siz de kendinize göre sınıflandırma yaparsınız , ben kendi kafama göre farklı sınıflar yaratırım vs vs uzar gider.

Bunları boşverin , aracınızın keyfini sürün , hayırlı uğurlu olsun.

s.forester' Alıntı:
engin bey hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun.

birşey söylemek istiyorum , demişsiniz ki "Fiyatlarına ya da motor hacimlerine hiç baktınız mı? Yıllık vergileri ne kadardır, 50-60 litreyle ne kadar giderler sordunuz mu?"
Emin olun bu sitedeki insanların hepsi bu konuda bilgi sahibidir.

Özellikle DUSTER topiklerinde okuduklarımdan sonra...sizin söylediklerinize katılamıyacağım...

Bu konunun uzaması taraftarı değilim ama..sadece sizinle aynı görüşte olmadığımı belirtmek isterim...İnsanlar araç alırken maddi güçlerine ve kullanım amacına bakmıyorlar...

Bende şuan gidip YETİ / CAPTİVA / SPORTEGA alabilirim...fakat bu araçlar benim işimi görmez...çünkü maliyetli araçlardır...oysa ben Teknik bir elemanım ve dağa tepeye çıkacağım...benim işim o...niye 100 bin TL verip..aracımı oralara süreyim...niye sermayemi boşu boşuna oraya yatırayım...

DUSTER pekala benim işimi görür...aracımı dağa taşa sürdüğüm zaman..arkama bile bakmam...işletme maliyetim zaten bunu karşılıyor...vs vs vs...

sayın öztürk , zaten sıkıntı nerede biliyor musunuz ?

"Bu konunun uzaması taraftarı değilim ama..sadece sizinle aynı görüşte olmadığımı belirtmek isterim...İnsanlar araç alırken maddi güçlerine ve kullanım amacına bakmıyorlar..."

İşte sıkıntı tam da sizin de yazdığınız yerde. Fakat bu bilmediklerini göstermez , herkes captivanın dusterdan fazla yaktığını , 2000 motorun vergisinin 1500 cc den fazla olduğunu bilir ... ah biz yok muyuz biz...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR