Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 537,228
Ynt: Neden Dacia Duster?

son yıllardaki mevzuat düzenlemeleriyle, JİP lehine düzeltmeler oldu.... (hız-vergi,vs) eskiden çok farklıydı bilen bilir... emsal farkları belirtmek için genel örnekleme yazılmış olup, kelimelere fazla takılmamalı... zorlanırsa tahrik yaratır... ;)

frenaj konusu net değil... 39 da var 46 da... hangisi hangi şartlarda doğru belli değil... biri bunu netleştirirse ona göre konuşuruz... ;)
HacıMuroların ilk gelişleri diskti, sonra KOÇ kırptı, bu Dısk fren sist ucuz olduğu anlamına gelmez, bilakis pahalı ki, farkı cebe attılar... ;)

frenaj mesafesi bilinip ona göre hız ve mesafe ayarlanırsa, ciddi sorun olmaz... biz Dusterimizi bu haliyle de seviyoz... orta şeker jip, renonun yüzünden opsiyon-malzeme-fiyat farkı var... zevkül tercüh mevzuu... napalım gerisini... 8)

(muhabbet oluyor, tatlı kapışmalar da, fazla uzamasa-sünmese yani) ??? ;)

Etiketler

bilal bey daha sonra yanıtlayacağım yazdıklarınızı , muhabbeti yumuşatalım :smiley:

ben jipe jip demem , jip jeep olmadıkça :smiley:
dside.jpg

bende dikkat ettiyseniz, JİP diyorum, JEEP demiyorum, farkın farkındayız sorun yok bizce, JEEP yerine HUMMER tercihim belki de... ;)

buara sayfayı fazla işgal etmeyek, millet ayar olmasın... ;D

bilal bey ben de zaten disk ucuz demedim ama murat 124 sınıfındaki bir araba bile hem de 70li yıllarda 4 teker disk fren üretime çıkıyorsa , maliyet konusu durup bir düşünülmeli konu fren olunca , bun demek istemiştim.

jipler konusunda düzenleme yapılması ise dusterın üretim bantlarında boy göstermesinden öncesine dayanıyor. dolayısı ile duster için , jip ama ruhsatta otomobil yazıyor bu da dustera avantaj yaratıyor demek komik olmuş , bunu belirttim sadece.

öyle ya da böyle sonuçta duster fiyatına göre güzel araba sadece özellikler abartıp da , muhteşem bir araç , diğer pahalı araçlardan daha iyi , yok daha sessiz , arazide low yok ama 1.vites bu işleri daha da iyi görüyor tarzı yaklaşımlar gülünç bence.

yine de herkesin , "duster bence muhteşemdir en iyisi budur , alınabilecek en iyi arazi aracıdır" deme hakkı vardır benim de "hayır öyle değildir komik olmayın" deme hakkım da bana aittir. sadece hakaret , aşağılama kimsenin hakkı değildir. çok şükür burada da öyle birşey olmayacağını düşünüyoruz zaten , o yüzden buradayız.

bu sadece bir duyum, duster eğer 4 cm uzun olsaymış, standart jeep oranlarını tuttururmuş ve vergisi ve klasmanı bu şekilde değişirmiş. Yurtdışında, 4 cm daha uzunmuş ve jeep klasmanına alınırmış, ben demiyorum duydum sadece bilginize.

serkanbey size bir soru , eğer duster 4 cm uzun olsaydı , 2010 model dusterın vergisi ne olurdu ?
Aynı şekilde 2010 model 1.5 Megan vergisi nedir ?

serkan bey sizi yormayayım ,

jip - otomobil vergisi farklılığı yoktur ve araba uzayınca vergisi değişir diye birşey de yoktur...

bu "ruhsatta duster jip yazmadığı için vergisi avantajlıdır" muhabbeti iyice komik olmaya başladı.

s.forester' Alıntı:
serkan bey sizi yormayayım ,

jip - otomobil vergisi farklılığı yoktur ve araba uzayınca vergisi değişir diye birşey de yoktur...

bu "ruhsatta duster jip yazmadığı için vergisi avantajlıdır" muhabbeti iyice komik olmaya başladı.

*birkaç sene öncesine kadar "4x4-Arazi taşıtı" vergileme rejimi farklıydı, muayne yıllıktı, sigorta farklıydı, vs... ordan kalma alışkanlıklar... ;)
*ayrıca, bir sene kadar öncesi "4x4.arazitaşıtları" hız tahditi otolardan düşüktü.... boyla-vergi ilşkisini bilemem, avrupada farklı olabilir... ;)
*Duster jipimden başka jip tanımam buda ayrı mevzuu... 10 numara demesemde 8 numara derim... adamın altında yeni-sıfır Hummer, G.C., BMW,Chayenne,Navigator, vb.varsa bişi diyemem de, hoş bunların kaçı araziye sürülür-kıyılır ayrı mevzuda, bunlar adamda yokken reklam yapar Dusterime camur atarsa bıraz ayar olurum yani... sonuçta herkesin jipi kendine kral görünür ... zati logomda offroad araçların bazılarını belirtmişim yani.... ;D

dopamin kardeş, aslında Diojenle hısımlığım varda, zamane şartlarına göre adaptasyon mevzuu.... ;D

serkan beye gelen "duyumlar" birkaç sene öncesine dayanmıyor sanırım , bilal bey merak etmeyin ben de biliyorum birkaç sene önce öyle olduğunu.

kaç sene geçti siz hatırlıyor musunuz mesela ?

Daha önceleri birkaç jip maceram olmuştu... sitede eski kayıtlar vardır... bir kısım düzenlemeler baya eskidi de... olabilir.... jip sonuçta halen masraflı-lüx-pahallı araç kategorisinde görülüp imaj vasıtası da olduğundan, psıkososyal mesajlı iddia ve ifadeler olması normal karşılanmalıdır... eski zamanların, birnevi marlboro-parlement içme ile yerli sigara içme imajı gibi... parası olana hesabı... ki jipte bu etki halen devam ediyor vede alışı-kullanımı pahallı araçlardan sayılmakta.... fazla takılmaya gerek yok ... ;D

bilalr' Alıntı:
*birkaç sene öncesine kadar "4x4-Arazi taşıtı" vergileme rejimi farklıydı, muayne yıllıktı, sigorta farklıydı, vs... ordan kalma alışkanlıklar... ;)
*ayrıca, bir sene kadar öncesi "4x4.arazitaşıtları" hız tahditi otolardan düşüktü.... boyla-vergi ilşkisini bilemem, avrupada farklı olabilir... ;)
*Duster jipimden başka jip tanımam buda ayrı mevzuu... 10 numara demesemde 8 numara derim... adamın altında yeni-sıfır Hummer, G.C., BMW,Chayenne,Navigator, vb.varsa bişi diyemem de, hoş bunların kaçı araziye sürülür-kıyılır ayrı mevzuda, bunlar adamda yokken reklam yapar Dusterime camur atarsa bıraz ayar olurum yani... sonuçta herkesin jipi kendine kral görünür ... zati logomda offroad araçların bazılarını belirtmişim yani.... ;D

dopamin kardeş, aslında Diojenle hısımlığım varda, zamane şartlarına göre adaptasyon mevzuu.... ;D

Fener bul bitane pilli olsun işte adaptasyon

dopamin' Alıntı:
Fener bul bitane pilli olsun işte adaptasyon

malzeme adaptasyonun da sorun yok yuksek teknolojiye geçtim sorun değil...(termal-infra.camera,vs.)... ortamdaki psıkodeğişim de etkiliyor insanı, mutasyon olacak nerdeyse... ok... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.